[/URL]
Πεϊνιρλί με παστουρμά και αυγό.
Υλικά (για 6 άτομα)
για την ζύμη:
2/3 του φλιτζανιού γάλα χλιαρό
30 γρ. μαγιά νωπή ή 1 φακελάκι ξερή
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο αλάτι
2 κουταλιές της σούπας λάδι
για τη γέμιση:
400 γρ. Παραδοσιακό κασέρι τριμμένο
μερικές λωρίδες παστουρμά
6 αυγά
βούτυρο σε κομματάκια
Εκτέλεση
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Την αφήνετε να σταθεί ώσπου να κάνει φουσκίτσες. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, ρίχνετε μέσα τη μαγιά και το λάδι και ζυμώνετε μέχρι να αποκτήσετε μία ζύμη απαλή και ελαστική. Πλάθετε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια. Τα ανοίγετε σε σχήμα φύλλου. Στο κέντρο κάθε φύλλου βάζετε κατά μήκος, αρκετό κασέρι, βρέχετε λίγο τις άκρες δεξιά και αριστερά, τις πιέζετε προς τα μέσα για να κολλήσουν σχηματίζοντας μικρές βάρκες κλείνοντας μέσα το Παραδοσιακό κασέρι ΜΕΒΓΑΛ.
Τοποθετείτε τα πεϊνιρλί σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να σταθούν 15'-20', να φουσκώσει η ζύμη. Μ' ένα πινελάκι αλείφετε τις επιφάνειες με λίγο νερό και τα ψήνετε στους 190° C, 15'. Ανοίγετε το φούρνο και βάζετε σε κάθε πεϊνιρλί στο κέντρο, πιέζοντας ελαφρά φέτες παστουρμά και από 1 αυγό. Τα ψήνετε άλλα 10' μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Μόλις τα βγάλετε από το φούρνο βάζετε στο καθένα λίγο βούτυρο και σερβίρετε.