Νέα

Νομοθεσία για κάμερες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gremlin
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 28
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gremlin

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
540
Πόντοι
21
Καλημέρα σας , αν κάποιος γνωρίζει ας απαντήσει εδω τι ακριβώς ισχύει για κάμερες
(παρακολούθηση καταγραφή εικόνας/ήχου) εντός ιδιωτικής οικίας/χώρου/διαμερίσματος.
Είναι νόμιμο , πρέπει να έχεις άδεια ?
Απο όσο εχω ψάξει για εντός ιδιωτικής οικίας/χώρου/διαμερίσματος είναι νόμιμο και μάλιστα δεν χρειάζεται να ενημερώσεις πουθένα.
Η μόνη προυπόθεση είναι η κάμερα να μαγνηστοσκοπεί μονο εσωτερικά και όχι εξωτερικά.
Βέβαια αυτά απο διάφορα site δεν έχω καταφέρει να βρω τον ισχύοντα νόμο.
Εννοείται δεν καταγράφονται ιδιωτικές/προσωπικές στιγμες.
Παρακαλώ για τις απόψεις σας.

• Like
Αντιδράσεις: SKEF

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.555
Πόντοι
206
εφοσον υπαρχει η συγκαταθεση αυτων που θα βινετεοσκοπεις. οχι πχ την γκομενα σου μεσα στο σπιτι εν αγνοια της. μεσα στο σπιτι εφοσον ισχυοθυν τα παραπανω χωρις φυσικα τα βιντεο να γινοντυαι δημοσια δεν νομιζω να θελει καποια ειδικη αδεια.

OP
OP
gremlin

gremlin

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2010
Like
540
Πόντοι
21
εφοσον υπαρχει η συγκαταθεση αυτων που θα βινετεοσκοπεις. οχι πχ την γκομενα σου μεσα στο σπιτι εν αγνοια της. μεσα στο σπιτι εφοσον ισχυοθυν τα παραπανω χωρις φυσικα τα βιντεο να γινοντυαι δημοσια δεν νομιζω να θελει καποια ειδικη αδεια.

Αυτό ακριβώς θέλω να διευκρινίσω , εισαι υποχρεωμένος να έχεις συγκατάθεση ? Απο που προκύπτει αυτό ?
Απο αυτά βρήκα δεν είσαι υποχρεωμένος να ενημερώσει για κάτι πχ > Το νομικό πλαίσιο για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης (κάμερες) σε ιδιωτικό χώρο (διαμέρισμα)

Με βάση το άρθρο 6 του ν. 2472/1997 για την εγκατάσταση συστήματος βιντεοεπιτήρησης απαιτείται η υποβολή γνωστοποίησης στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Η ίδια υποχρέωση γνωστοποίησης υπάρχει και για κάθε μεταβολή στο σύστημά βιντεοεπιτήρησης (π.χ. προσθήκη, αφαίρεση ή επανατοποθέτηση καμερών).
Σε περίπτωση που η γνωστοποίηση αυτή δε λάβει χώρα, είναι δυνατό να επιβληθούν τόσο διοικητικές όσο και ποινικές κυρώσεις, σύμφωνα με τα άρθρα 20 και 22 του ν. 2472/1997.
Εξαίρεση από τον κανόνα της υποχρέωσης γνωστοποίησης αποτελούν οι περιπτώσεις που το σύστημα βιντεοεπιτήρησης λαμβάνει ή/και καταγράφει εικόνα από αποκλειστικά ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο, όπως για παράδειγμα στο σπίτι.

• Like
Αντιδράσεις: SKEF
Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.003
Πόντοι
3.936
Για έξω στο δρόμο τι ισχύει;

Έχω δύο κάμερες στο μπαλκόνι που καταγράφουν τον κήπο και τον δρόμο.

Ξέρει κάποιος τι ισχύει;

troubaman

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
28
Like
10.415
Πόντοι
3.296
Το εντελως αυτονοητο παιδια
Κανεις δεν πρεπει να βιντεοσκοπειται χωρις την συγκαταθεση του.
Αν εχεις δηλαδη φιλοξενομενους στο σπιτι σου δε μπορεις να τους βιντεοσκοπεις στη κρρβατοκαμαρα που τους παραχωρησες κι ας ειναι χωρος σου.
Ουτε στο airbnb σου εκεινον που του το παρεχεις!
Ξεκαθαρα πραγματα!
Τωρα στο δικο σου σπιτι την με αφεντια σου μπορεις να κανεις οτι θες!
Μιλαμε για παραβιαση της ιδιωτικοτητας των ανθρωπων που οφειλει σε καθε περιπτωση να διασφαλιζεται!

Anal popcorn

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Μαρ 2015
Κριτικές
10
Like
6.035
Πόντοι
1.336

Anal popcorn

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Μαρ 2015
Κριτικές
10
Like
6.035
Πόντοι
1.336
Ο απέναντι έχει βάλει κάμερα στη γωνία του κτιρίου να κοιτά προς είσοδο και το μισό πεζοδρόμιο μπροστά. Είναι παράνομος ή πήρε άδεια κι από ποιον;
Δεν πιστεύω πώς υπάρχει άδεια για κάτι τέτοιο καθώς προσβάλλει πνευματικά δικαιώματα

πολυζωης

Ανώτατος
Εγγρ.
30 Ιουν 2018
Κριτικές
2
Like
76.993
Πόντοι
12.056
Για έξω στο δρόμο τι ισχύει;

Έχω δύο κάμερες στο μπαλκόνι που καταγράφουν τον κήπο και τον δρόμο.

Ξέρει κάποιος τι ισχύει;
το νομικο πλαισιο ειναι φλου εσυ δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το υλικο η αστυνομια μπορει

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
21.187
Πόντοι
6.946
το νομικο πλαισιο ειναι φλου εσυ δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις το υλικο η αστυνομια μπορει
Αν και δεν έχω κάμερες, αν έβαζα στο σπίτι, θα έβαζα για εμένα και στα παπάκια μου τα άλλα, για δική μου ασφάλεια.

Εννοείται ότι δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις πάρα μόνο σε καταγγελία βιασμού ή παράνομης ενέργειας εναντίον σου, υπάρχουν μια χαρά περιπτώσεις τέτοιες.

kiss-my-feet

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Αυγ 2023
Like
1.555
Πόντοι
206
για εξω αν φαινονται παραθυρα σπιτιων σε αποσταση μικροτερη των 300 μετρων τα καλυπτεις με μαυρο τετραγωνο. αυτο γινεται στο software που θα χρησιμοποιησεις αν η εικονα ειναι δημοσια.

fordtoti

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2012
Like
537
Πόντοι
81
Απο όταν ξεκίνησε το GDPR δεν χρειάζεται γνωστοποίηση ούτε σε αστυνομία ούτε στην αρχή προστασίας δεδομένων .
Μέσα σε ιδιωτικό χώρο δεν χρειάζεται καμία άδεια , σε εξωτερικό χώρο εάν αφορά ιδιωτικό χώρο ( βεράντα , κήπος , γκαράζ ) ισχύουν τα παραπάνω , εάν η κάμερα βλέπει σε δημόσιο χώρο δρόμο άλλα κτήρια
δεν επιτρέπεται να γίνεται καταγραφή σε πρόσωπα και πινακίδες ( μέσα απο το πρόγραμμα της κάμερας ή καταγραφικου ρυθμίζεται αυτό ) .
Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρχει γνωστοποίηση με πινακίδες ότι υπάρχουν κάμερες και καταγραφή .

unknowndark

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Αυγ 2016
Like
5.395
Πόντοι
1.056
Πνευματικά;

Προσωπικά εννοείς.

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.751
Πόντοι
3.506
Οι κάμερες στα αυτοκίνητα, θεωρούνται νόμιμες;

ΤΙΜΩΡΟΣ(1)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
3
Like
3.101
Πόντοι
456
Απαγορευεται αλλα εχω γνωστο που ειχε γινει εγκλημα κοντα στο σπιτι του και οι μπατσοι χρησιμοποιησαν τις καμερες του που εβλεπαν στο δρομο
Ανεπισημα βεβαια, δε γινεται δεκτο στο δικαστηριο, αλλα ομως δεν του ειπαν τιποτα, το αντιθετο εντελως.

fordtoti

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2012
Like
537
Πόντοι
81
Οι κάμερες στα αυτοκίνητα, θεωρούνται νόμιμες;
Εδώ κι εάν είναι φλου το θέμα …
Στην Ρωσία οι ασφαλιστικές υποχρεώνουν να έχεις κάμερα στο αυτοκίνητο , στην Ελλάδα απαγορεύονται να γίνεται καταγραφή πινακίδων … πιάσε το αυγό και κουρευτο

kiriakoboy

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
656
Πόντοι
86
Στο σπίτι σου μέσα βάζεις όπου γουστάρεις αλλά πρέπει να ενημερώνεις τους επισκέπτες.

Vagra7

Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2022
Like
235
Πόντοι
1
Στα μαγαζιά που μπαίνουμε και μας καταγράφουν από όλες τις γωνίες αυτοί έχουν άδεια είναι νόμιμο; πχ ψιλικατζίδικο προποντζιδικο κλπ..παντου μας καταγράφουν. Οκ δεν λεω καλό είναι για τις κλοπές αλλά είπαμε. Ακόμα και κοντά στο σπίτι μου σε δυο διαφορετικες πολυκατοικιες στην είσοδο έχουν βάλει κάμερες που καταγράφουν πεζοδρομιο δρόμο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom