Νέα

Νομοθεσία για κάμερες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gremlin
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 27
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.789
Πόντοι
216
Οι κάμερες στα αυτοκίνητα, θεωρούνται νόμιμες;

Απαγορευεται αλλα εχω γνωστο που ειχε γινει εγκλημα κοντα στο σπιτι του και οι μπατσοι χρησιμοποιησαν τις καμερες του που εβλεπαν στο δρομο
Ανεπισημα βεβαια, δε γινεται δεκτο στο δικαστηριο, αλλα ομως δεν του ειπαν τιποτα, το αντιθετο εντελως.

Γίνεται δεκτό απο το Δικαστήριο. Για να ακριβολογουμε, γίνεται δεκτο μέχρι καποιος να ζητησει να μην γινει. Μετα οντως δεν λαμβάνεται υπόψη τυπικα. Ουσιαστικά ομως, το Δικαστήριο έχει δει το βίντεο, με ο,τι αυτο συνεπάγεται.

Περίπου το ιδιο ισχυει και για τις κάμερες στα αυτοκίνητα.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Σε ιδιωτικό χώρο επιτρέπεται αρκεί να είναι ενήμεροι οι καρταγραφόμενοι (π.χ. ταμπέλα). Αν βλέπει και δημόσιο χώρο επιτρέπεται μέχρι το 1/3. Αυτοί που καταγράφουν 100% την εξώπορτα σου και το δρόμο είναι μεν παράνομοι αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο όταν το υλικό της κάμερας φτάσει στα δικαστήρια για κάποιο άλλο λόγο. Πρόσβαση στο υλικό υποτίθεται έχει και ο καταγραφόμενος αλλά πάλι δεν γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να το ζητήσεις αυτό από τον ψιλικατζή της γειτονιάς ή το γείτονα χωρίς σχετικό έγκλημα.

Για καταγγελία ότι μία κάμερα "παρακολουθεί τη βεράντα μου" δεν έχω ακούσει ποτέ. Είναι δύσκολο να αποδείξεις ότι όντως καταγράφει.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Στα μαγαζιά που μπαίνουμε και μας καταγράφουν από όλες τις γωνίες αυτοί έχουν άδεια είναι νόμιμο; πχ ψιλικατζίδικο προποντζιδικο κλπ..παντου μας καταγράφουν. Οκ δεν λεω καλό είναι για τις κλοπές αλλά είπαμε. Ακόμα και κοντά στο σπίτι μου σε δυο διαφορετικες πολυκατοικιες στην είσοδο έχουν βάλει κάμερες που καταγράφουν πεζοδρομιο δρόμο.
Πολλές από αυτές είναι συνδεμένες σε cloud όπου γίνεται ταυτοποίηση προσώπου και πινακίδων για να βγαίνουν στατιστικά για τους πελάτες. Ταυτοποίηση δεν εννοώ με το όνομα σου αλλά απλώς σαν πρόσωπο, πότε βγήκες, πόσες φορές κλπ.
Φυσικά ποτέ δεν μπορεί να αποδειχθεί τίποτα ότι και να λέει ο νόμος (που επιτρέπει τη χρήση τους μόνο για λόγους ασφαλείας, όχι στατιστικών ή κουτσομπολιού).

• Like
Αντιδράσεις: Vagra7

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.789
Πόντοι
216
Σε ιδιωτικό χώρο επιτρέπεται αρκεί να είναι ενήμεροι οι καρταγραφόμενοι (π.χ. ταμπέλα). Αν βλέπει και δημόσιο χώρο επιτρέπεται μέχρι το 1/3. Αυτοί που καταγράφουν 100% την εξώπορτα σου και το δρόμο είναι μεν παράνομοι αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί μόνο όταν το υλικό της κάμερας φτάσει στα δικαστήρια για κάποιο άλλο λόγο. Πρόσβαση στο υλικό υποτίθεται έχει και ο καταγραφόμενος αλλά πάλι δεν γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να το ζητήσεις αυτό από τον ψιλικατζή της γειτονιάς ή το γείτονα χωρίς σχετικό έγκλημα.

Για καταγγελία ότι μία κάμερα "παρακολουθεί τη βεράντα μου" δεν έχω ακούσει ποτέ. Είναι δύσκολο να αποδείξεις ότι όντως καταγράφει.
Το 1/3 απο που προκύπτει;

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.219
Πόντοι
1.106
Ρε τύποι τα είπαμε το θέμα των καμερών έχει λυθεί σε όλα τα επίπεδα (και) από αυτήν την κυβερνησαρα μας.
Μόλις χτες ανακοίνωσε ο Σκερτσος πως είμαστε έτοιμοι να ανακοινωθεί η επιτροπή που θα δει τις προδιαγραφές ποιες κάμερες θα αγοραστούν και πως θα χειρίζονται κεντρικά.
Γι αυτο ψηφίστε Νέα Δημοκρατία όταν βγει κυβέρνηση να τα κάνει.
Επίσης φυσικά απαγορεύεται η κάμερα του κάθε ιδιώτη να βλεπει το δρόμο απλά όταν γίνει κάνα τρακάρισμα η αστυνομία το παίρνει για να το δείξει στο δικαστήριο κτλ
Φυσικά αν εσύ βιντεοσκοπείς με το αμάξι και τρακάρεις η ασφαλιστική δεν δέχεται το βίντεο
Ελλάδα 3.0
Κάμερα μόνο μέχρι τον κήπο σου όχι να στοχεύει σε απέναντι μπαλκόνι αν έχεις μαγαζί πρέπει να έχεις ταμπέλα απ εκω για να αποφασίζει ο άλλος αν θα μπει η οχι
"Το κρυφά" σε σπίτι κτλ σημαίνει ευθύνες και ποινές το "ακουσια" πχ στην Ακροπολη με καποιον να φαινεται στο καδρο για το άλμπουμ είναι οκ

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.701
Πόντοι
6.946
Ρε τύποι τα είπαμε το θέμα των καμερών έχει λυθεί σε όλα τα επίπεδα (και) από αυτήν την κυβερνησαρα μας.
Μόλις χτες ανακοίνωσε ο Σκερτσος πως είμαστε έτοιμοι να ανακοινωθεί η επιτροπή που θα δει τις προδιαγραφές ποιες κάμερες θα αγοραστούν και πως θα χειρίζονται κεντρικά.
Γι αυτο ψηφίστε Νέα Δημοκρατία όταν βγει κυβέρνηση να τα κάνει.
Επίσης φυσικά απαγορεύεται η κάμερα του κάθε ιδιώτη να βλεπει το δρόμο απλά όταν γίνει κάνα τρακάρισμα η αστυνομία το παίρνει για να το δείξει στο δικαστήριο κτλ
Φυσικά αν εσύ βιντεοσκοπείς με το αμάξι και τρακάρεις η ασφαλιστική δεν δέχεται το βίντεο
Ελλάδα 3.0
Κάμερα μόνο μέχρι τον κήπο σου όχι να στοχεύει σε απέναντι μπαλκόνι αν έχεις μαγαζί πρέπει να έχεις ταμπέλα απ εκω για να αποφασίζει ο άλλος αν θα μπει η οχι
"Το κρυφά" σε σπίτι κτλ σημαίνει ευθύνες και ποινές το "ακουσια" πχ στην Ακροπολη με καποιον να φαινεται στο καδρο για το άλμπουμ είναι οκ
Το καλύτερο το έχει η Αμερική/ΗΠΑ. Αν έχεις το βίντεο και το δείξεις στην Αστυνομία, επιτόπου προχωρά σε σύλληψη, είτε για τροχαίο, εξύβριση, τσακωμό, οτιδήποτε.
Επίσης, από την στιγμή που κυκλοφορείς σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο ή κτήριο, έχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ να καταγράφεις ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ χωρίς άδεια φυσικά από κανέναν. Όπως ακριβώς κοιτάς με τα μάτια σου το οτιδήποτε χωρίς κανένα περιορισμό, το ίδιο γίνεται και με την κάμερα που κουβαλάς.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.701
Πόντοι
6.946
Ότι χειρότερο στο πλανήτη πραγματικά... Από τα πιο άσχημα πράγματα στην Αμερική. Ότι βιντεοσκοπείται μένει. Και μένει για πάντα.
Πριν κάτι μέρες πήγα να παίξω ξύλο με 2 μπασταρδάκια στο δρόμο. Στο φανάρι ήταν αυτοκίνητα. Θα έβγαζαν βίντεο και θα το έβαζαν τικ-τοκ για να γελάει ο κόσμος. Κι αυτό θα έμενε για πάντα εκεί. Πρέπει να αλλάξει άμεσα αυτός το απλό -τραβάω βίντεο ότι θέλω- και το ανεβάζω όπου θέλω.
Δεν ισχύει στην Ελλάδα τέτοιος νόμος.
Αν μένεις ΗΠΑ, ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει, έτσι και αλλιώς.

nickpie2008

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Ιουλ 2010
Like
5.219
Πόντοι
1.106
Ότι χειρότερο στο πλανήτη πραγματικά... Από τα πιο άσχημα πράγματα στην Αμερική. Ότι βιντεοσκοπείται μένει. Και μένει για πάντα.
Πριν κάτι μέρες πήγα να παίξω ξύλο με 2 μπασταρδάκια στο δρόμο. Στο φανάρι ήταν αυτοκίνητα. Θα έβγαζαν βίντεο και θα το έβαζαν τικ-τοκ για να γελάει ο κόσμος. Κι αυτό θα έμενε για πάντα εκεί. Πρέπει να αλλάξει άμεσα αυτός το απλό -τραβάω βίντεο ότι θέλω- και το ανεβάζω όπου θέλω.
Ο νόμος υπάρχει για αυτό που αναφέρεις στην Ελλάδα με την εννοια πως δεν έχεις το δικαίωμα να ανεβάσεις ότι θέλεις όπου θέλεις και φυσικά σε τέτοιες περιπτώσεις αρχίζουν τα προσωπικά δεδομένα οπότε αυτός που εμφανίζεται μπορεί να προσφύγει κτλ
Το νομικό πλαίσιο ειναι κατα μεγάλο μέρος ξεκάθαρο.Πολυ πιο ξεκάθαρο ειναξ όμως πως στην Ελλάδα 3.0 ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ
Κ
Α
Ν
Ε
Ν
Α
Σ
ΝΟΜΟΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom