Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

maclaud

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
611
Πόντοι
6.075
www.bbc.com/news/technology-52017993]Coronavirus: Under surveillance and confined at home in Taiwan[/url]

"I did not expect two police officers to come knocking at my door at 08:15 when I was still asleep in my bed on Sunday morning.

My phone briefly ran out of battery at 07:30, and in less than an hour, four different local administrative units had called. A patrol was dispatched to check my whereabouts. A text was sent notifying that the government had lost track of me, and warned me of potential arrest if I had broken quarantine.

To ensure users comply, an alert is sent to the authorities if the handset is turned off for more than 15 minutes. More than 6,000 people subjected to home quarantine are simultaneously tracked this way.

And to check that the phone has not simply been left behind, officials phone users up to twice a day to check they have their mobile to hand, and to ask about their health."

προφανώς και με άρση της εφαρμογής της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας η καμπύλη τύπου καμπάνας που ανέφερα δεν έχει πλέον εφαρμογή γιατί πλέον οι ατομικές ελευθερίες έχουν πλήρως καταργηθεί. Τα καθολικά μέτρα καταστολής είναι αποτελεσματικά σε απολυταρχικά καθεστώτα. Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό.

Puchas Gracias

Μέλος
Εγγρ.
27 Ιουλ 2016
Like
199
Πόντοι
66
Μια φίλη μου ανέπτυξε αγοραφοβία από το πολύ κλείσιμο. Όταν πάει σουπερμαρκετ θέλει να γυρίσει γρήγορα σπίτι, της χαλάει το κέφι.  :S

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
13.125
Πόντοι
3.506
Σε 8 πόλεις της ΝΑ Τουρκίας έσφαξαν 180 αρνιά και τα πρόσφεραν ως θυσία στον Αλλάχ, προκειμένου να τους… γλιτώσει από τον κορονοϊό.

(Θα χάσουν όμως,τις 72 παρθένες...)

:S

maclaud

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Φεβ 2008
Κριτικές
26
Like
611
Πόντοι
6.075
Επιπροσθέτως είναι αδύνατον σε ένα πληθυσμό 10.000.000 όπου τα κινητά ας πούμε ότι είναι 5.000.000 (που θα είναι παραπάνω) ότι θα πραγματοποιούνται 10.000.000 (2 Χ 5.000.000) κλήσεις κάθε μέρα από τις κινητές τηλεφωνίες. Ακόμα και με την αυτόματη κλήση μέσω λογισμικού θεωρητικά θα ηταν εφικτό αλλά στην πράξη θα προκαλούσε κατάρρευση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Στη Ταϊβάν δειγματοληπτικές κλήσεις κάνουν. Δεν είναι δυνατόν να τους παίρνουν όλους τηλέφωνο και μάλιστα δύο φορές την ημέρα.

dik

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2006
Like
798
Πόντοι
96

Οι "μιααπληγριπηειναι" να πάνε σε πνευμονολόγο και να συζητήσουν σχετικά με το παραπάνω βίντεο.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
Επιπροσθέτως είναι αδύνατον σε ένα πληθυσμό 10.000.000 όπου τα κινητά ας πούμε ότι είναι 5.000.000 (που θα είναι παραπάνω) ότι θα πραγματοποιούνται 10.000.000 (2 Χ 5.000.000) κλήσεις κάθε μέρα από τις κινητές τηλεφωνίες. Ακόμα και με την αυτόματη κλήση μέσω λογισμικού θεωρητικά θα ηταν εφικτό αλλά στην πράξη θα προκαλούσε κατάρρευση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Στη Ταϊβάν δειγματοληπτικές κλήσεις κάνουν. Δεν είναι δυνατόν να τους παίρνουν όλους τηλέφωνο και μάλιστα δύο φορές την ημέρα.

Δεν πραγματοποιούν κλήσεις στα smartphones.

Παίρνουν στίγμα με ακρίβεια μέσω GPS ή γνωστής θέσης WiFi δικτύων ή τριγωνομέτρησης μέσω κεραιών και προσδιορίζουν την θέση σου.

Μετά τα δεδομένα αποστέλνονται στον μεγάλο αδερφό για επεξεργασία.

Η εφαρμογή δέχεται από τον μεγάλο αδελφό εντολή σε σποραδικά διαστήματα να ξυπνήσει και να κάνει θόρυβο και απαιτεί από εσένα να πατήσεις κάποιο πλήκτρο που επιβεβαιώνει ότι το κινητό σου δεν είναι αφημένο σπίτι ενώ εσύ βολτάρεις. Επίσης επειδή το smartphone έχει αισθητήρες επιτάχυνσης και θέσης αν το έχεις μαζί σου μπορεί να ξέρει αν οδηγείς ή περπατάς, αν το έχεις πάνω σου ή όχι.

Προφανώς μπορείς να το παρακάμψεις με κάποιο τρόπο όπως ακριβώς μπορείς να πλαστογραφήσεις την γελοία σε επίπεδο ασφάλειας ελληνική αστυνομική ταυτότητα σχετικά εύκολα ΌΜΩΣ δεν το κάνεις.

Σου θυμίζει το βραχιολάκι των φυλακισμένων η φάση? Ε αυτό ακριβώς είναι, μόνον πολύ ποιο έξυπνο ...

Ακόμα και εγώ που θεωρώ γελοίες το 99.9% των θεωριών συνωμοσίας δεν μπορώ παρά να σκεφτώ ότι ζούμε κατάσταση με στοιχεία σεναρίου μαζικού έλεγχου πληθυσμού επ ευκαιρία ενός πραγματικού υγιειονομικού συμβάντος΄. Για την κομματική εκμετάλλευση δεν το συζητώ καν, αρκεί κανείς να δεί τι γίνεται στα ΜΜΕ.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.594
Πόντοι
4.765
δεν παιρνουν ολον τον κοσμο ρε τυπε, αυτους που εχουν βαλει καραντινα,δηλαδη κρουσματα,τις επαφες τους,ερχομενους απο εξωτερικο κλπ

προφανώς και με άρση της εφαρμογής της φιλελεύθερης αστικής δημοκρατίας η καμπύλη τύπου καμπάνας που ανέφερα δεν έχει πλέον εφαρμογή γιατί πλέον οι ατομικές ελευθερίες έχουν πλήρως καταργηθεί. Τα καθολικά μέτρα καταστολής είναι αποτελεσματικά σε απολυταρχικά καθεστώτα. Πρέπει να το κατανοήσουμε αυτό.
τι να κατανοησουμε ρε τυπε?αυτο που ζουμε τωρα πως το χαρακτηριζεις?αστικη δημοκρατια? για ποσο ακομα λες να μας κρατησει ο κουλης μεσα?γραφουν εδω οι μπαμπουινοι για το ποσο καλος ηγετης ειναι που μας μαντρωσε μεσα και θα μας μαντρωσει και μεχρι τα χριστουγεννα και να  του λέμε και ευχαριστω χωρις κανεναν εννοειται  αποτελεσμα αφου ο ιός συνεχως θα επεκτεινεται,για ποσο λες  να το αντεξουμε αυτό?αν πραγματικα ηθελε να πρωτοτυπησει ο κουλης ας ηταν ο πρωτος που θα ανοιγε την κουβεντα αυτη στην Δυση

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
γιατί απαγορεύτηκε η χρήση ΙΧ;
περιορισμός, κατ' αποτέλεσμα και όχι ευθέως, ανάλογος της ανάγκης θεσπίστηκε
και επιπλέον τα τέλη είναι φόρος και όχι ανταποδοτικό τέλος (ΣτΕ)

πχ Έχω δεύτερο αυτοκίνητο που με βάσει διανυθέντα χλμ και αποδείξεις διοδίων το χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο για μετάβαση στο εξοχικό μου τα ΣΚ και τις αργίες (υπάρχουν μαρτυρίες γειτόνων για την παραμονή μου εκεί). Το αυτοκίνητο αυτό είχει υψηλότατα τέλη κυκλοφορίας και είναι μη προτιμητέο σε σχέση με το άλλο αμάξι μου για κίνηση μέσα στην πόλη (έχω αποδείξεις πάρκινγκ ότι χρησιμοποιώ το άλλο μου αυτοκίνητο τις καθημερινές).

Γιατί δεν δικαιούμαι να μου επιστραφεί το μέρος των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο κλάσμα των ημερών εκείνων που με κρατική εντολή δεν το εκμεταλλεύτηκα για την αποδεδειγμένα αποκλειστική σχεδόν και μόνη χρήση του?

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.520
Πόντοι
786
πχ Έχω δεύτερο αυτοκίνητο που με βάσει διανυθέντα χλμ και αποδείξεις διοδίων το χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο για μετάβαση στο εξοχικό μου τα ΣΚ και τις αργίες (υπάρχουν μαρτυρίες γειτόνων για την παραμονή μου εκεί). Το αυτοκίνητο αυτό είχει υψηλότατα τέλη κυκλοφορίας και είναι μη προτιμητέο σε σχέση με το άλλο αμάξι μου για κίνηση μέσα στην πόλη (έχω αποδείξεις πάρκινγκ ότι χρησιμοποιώ το άλλο μου αυτοκίνητο τις καθημερινές).

Γιατί δεν δικαιούμαι να μου επιστραφεί το μέρος των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο κλάσμα των ημερών εκείνων που με κρατική εντολή δεν το εκμεταλλεύτηκα για την αποδεδειγμένα αποκλειστική σχεδόν και μόνη χρήση του?

είναι φόρος,
και εγώ θα θελα να πληρώνω λιγότερο φόρο, επειδή στέλνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο.

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.946
Πόντοι
6.515
Για την κομματική εκμετάλλευση δεν το συζητώ καν, αρκεί κανείς να δεί τι γίνεται στα ΜΜΕ.

τα μπουκωσαν με 11 εκατ για να δειχνουν παπαδοπουλο και φερετρα ιταλιας  :S

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
658
Πόντοι
146
είναι φόρος,
και εγώ θα θελα να πληρώνω λιγότερο φόρο, επειδή στέλνω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο.

Νομικός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται παράξενο τα τέλη κυκλοφορίας που συνδέονται εξ ορισμού με το δικαίωμα κυκλοφορίας συγκεκριμένου οχήματος να θεωρούνται αδιαφοροποίητα "φόρος" ...

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.816
Πόντοι
2.456
Νομικός δεν είμαι αλλά μου φαίνεται παράξενο τα τέλη κυκλοφορίας που συνδέονται εξ ορισμού με το δικαίωμα κυκλοφορίας συγκεκριμένου οχήματος να θεωρούνται αδιαφοροποίητα "φόρος" ...
Αλέκο που είσαι; :S

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
Πότε να προλάβουν να κάνουν κλινική μελέτη, αφού τώρα ξεκίνησε ο ιός? τώρα τον μελετάνε όπως εξαπλώνεται.λογικό είναι πάντως οτι άσθμα και ιός αφού και τα δύο χτυπάνε το αναπνευστικό, ο συνδυασμός τους στο ίδιο άτομο να είναι πολύ επιβαρυντικός.και η 41χρονη στην καστοριά είχε άσθμα.

Λογικό μπορεί να είναι.

Αλλά μέχρι να κάνουν κλινική μελέτη με τυχαίο δείγμα (RCT) τίποτε δεν είναι σίγουρο.

Τι να κάνουμε, έτσι δουλεύει η επιστήμη.

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Κριτικές
169
Like
20.421
Πόντοι
34.612
:grin:

Συνημμένα

• 91288647_2790683321026911_9114480352314785792_n.jpg
    91288647_2790683321026911_9114480352314785792_n.jpg
    42,1 KB · Εμφανίσεις: 15

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.551
Πόντοι
6.256
Τελικά το 800άρι θα το πάρουν όλοι ανεξαρτήτως οικονομικών κριτηρίων?
Δηλαδή ο φίλος δικηγόρος που τα κονόμησε με τη νδ του χοντρού και έχει πολλά ακίνητα θα πάρει το 800 άρι? αυτός για βιζιτα το σκ δίνει χιλιαρικο

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.520
Πόντοι
786
Κατ' άρθρ. 12, 15, 20 και 21 Ν. 2367)53 τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων αποτελούν φόρον επιβαλλόμενον εις τον κάτοχον αυτοκινήτου και όχι ανταποδοτικόν τέλος, διότι δεν καταβάλλονται υπό του υποχρέου εις ανταπόδοσιν συγκεκριμένης υπηρεσίας παρεχομένης εκ μέρους κρατικού τινος οργανισμού αλλά εισέρχονται εις τον κρατικόν προϋπολογισμόν προς αντιμετώπισιν των εν γένει κρατικών δαπανών, δεδομένου ότι δεν διατίθενται αποκλειστικώς δια την συντήρησιν των ειδών των χρησιμοποιουμένων υπό των περί ων τα τέλη οχημάτων
(ΣτΕ3641/1984)

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.946
Πόντοι
6.515
ρε σεις τυποι, τηρουμε αποστασεις, σουπερ μαρκετ, φαρμακεια, ατομα, μασκες, γαντια, καλα όλα αυτά...

στα χοτ σποτ που είναι ο ενας πανω στον αλλον δεν επρεπε μ αυτή τη λογικη να μαζεύουμε φερετρα?
τι ακριβως συμβαινει? ποιο είναι το παραμυθι? Μια μονο είναι η απαντηση, περιμενω….

:S :S :S

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
37.551
Πόντοι
6.256
ρε σεις τυποι, τηρουμε αποστασεις, σουπερ μαρκετ, φαρμακεια, ατομα, μασκες, γαντια, καλα όλα αυτά...

στα χοτ σποτ που είναι ο ενας πανω στον αλλον δεν επρεπε μ αυτή τη λογικη να μαζεύουμε φερετρα?
τι ακριβως συμβαινει? ποιο είναι το παραμυθι? Μια μονο είναι η απαντηση, περιμενω….

Περιμενε,
Με την αλλαγη της ωρας δεν ξύπνησαν ακόμα οι ειδικοί

• Like
Αντιδράσεις: geoMan

TASSOS karipidis

Ανώτερος
Εγγρ.
29 Δεκ 2013
Κριτικές
24
Like
39.202
Πόντοι
8.646

τους πετανε στην θαλασσα κατευθειαν

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
25.351
Πόντοι
5.506
Πιστευω οτι ανετα μπορει να αλλαξει ο τιτλος του νηματος και να μετονομαστει «μιστερ μαλακας 2020» με τοσα που γραφονται εδω μεσα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom