Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

μιτσος123

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Like
72
Πόντοι
16
Τύπε νομιζω εχεις απωλεσει σημαντικο μερος της ψυχραιμιας σου
χασοδικη τα στοιχεια οτι δεν εχει πεθανει ιταλος γιατρος απο γριπη ακομη να τα φερεις τι εγινε;;
ρε κοιτατε εναν μπαγλαμα κλασικο ψηφοφορο της νδ για να καταλαβετε τι iq εχουν τα χαπατα

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.342
Πόντοι
2.456
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι τι σκατά κάνανε τόσα χρόνια όλες οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας παντού στον κόσμο.

Ξέραμε ότι σε περίπτωση πανδημίας από κάποιον ιό με παραπλήσια χαρακτηριστικά με αυτόν που τώρα αντιμετωπίζουμε το κύριο μέσο προστασίας του γενικού πληθυσμού θα ήταν μάσκες, γάντια, γυαλιά και απολυμαντικά. Είδη πάμφθηνα με μεγάλη διάρκεια αποθηκευτικής ζωής, που θα μπορούσαν με ελάχιστο για τις κυβερνήσεις κόστος να βρίσκονται κατά εκατομμύρια σε απόθεμα σε κρατικές αποθήκες.

ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε τίποτα όμως για αυτό παρόλο που είχαν γίνει σημαντικές ασκήσεις και οι παράγοντες κινδύνου είχαν επαρκώς προσδιοριστεί πχ το Event 201 του Οκτώβρη του 2019 .

Μου κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν μιλάει για αυτό το σκάνδαλο.

Αν απλά ο καθένας μας είχε πρόσβαση στην ελλάδα πχ σε 100 μάσκες μια χρήσης, 100 ζευγάρια γάντια, ένα-δυο πλαστικά διαφανή γυαλιά προστασίας, και καμιά 10αριά λίτρα λοσιόν οινοπνεύματος ΚΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ (που για να την μάθει κανείς είναι αστεία υπόθεση) παίζει η πανδημία να είχε περιοριστεί τόσο αποτελεσματικά όσο και με τα τωρινά δρακόντεια περιοριστικά μέτρα χωρίς την οικονομική καταστροφή που αυτά επιφέρουν.

Και δεν γαμιέται η ελλαδίτσα ... πχ οι αμερικανοί με τέτοια κουλτούρα πολιτικής προστασίας λόγω ψυχρού πολέμου, πόσο μαλάκες είναι?

Και ΟΚ η Ελλάδα είναι μπουρδέλο, η αμερική πχ?
Τύπε 10 λίτρα δεν έχουν κάβα ούτε τα φαρμακεία.. :S :S :S

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.157
Πόντοι
1.686
Τύπε εννοείται ότι έχουν δουλέψει. Όλοι μεροκαματιάρηδες είναι κατά βάθος. Ο Άδωνις δεν είναι βιβλιοπώλης; Ο Βελόπουλος δεν είναι έμπορος καλλυντικών; Ο Βενιζέλος έχει δηλώσει ότι έχασε και λεφτά απ την πολιτική :S

Δηλαδή υπονοείς ότι η Νόνη Δούνια της ΝΔ
δεν έχει εργαστεί σκληρά ;  :2funny:

:huh:

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.173
Πόντοι
6.256
Εγώ πάλι αναρωτιέμαι τι σκατά κάνανε τόσα χρόνια όλες οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας παντού στον κόσμο.

Ξέραμε ότι σε περίπτωση πανδημίας από κάποιον ιό με παραπλήσια χαρακτηριστικά με αυτόν που τώρα αντιμετωπίζουμε το κύριο μέσο προστασίας του γενικού πληθυσμού θα ήταν μάσκες, γάντια, γυαλιά και απολυμαντικά. Είδη πάμφθηνα με μεγάλη διάρκεια αποθηκευτικής ζωής, που θα μπορούσαν με ελάχιστο για τις κυβερνήσεις κόστος να βρίσκονται κατά εκατομμύρια σε απόθεμα σε κρατικές αποθήκες.

ΚΑΝΕΙΣ δεν έκανε τίποτα όμως για αυτό παρόλο που είχαν γίνει σημαντικές ασκήσεις και οι παράγοντες κινδύνου είχαν επαρκώς προσδιοριστεί πχ το Event 201 του Οκτώβρη του 2019 .

Αν απλά ο καθένας μας είχε πρόσβαση στην ελλάδα πχ σε 100 μάσκες μια χρήσης, 100 ζευγάρια γάντια, ένα-δυο πλαστικά διαφανή γυαλιά προστασίας, και καμιά 10αριά λίτρα λοσιόν οινοπνεύματος ΚΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ (που για να την μάθει κανείς είναι αστεία υπόθεση) παίζει η πανδημία να είχε περιοριστεί τόσο αποτελεσματικά όσο και με τα τωρινά δρακόντεια περιοριστικά μέτρα χωρίς την οικονομική καταστροφή που αυτά επιφέρουν.

Και δεν γαμιέται η ελλαδίτσα ... πχ οι αμερικανοί με τέτοια κουλτούρα πολιτικής προστασίας λόγω ψυχρού πολέμου, πόσο μαλάκες είναι?

και για δυο μηνες τωρα δεν παραγουν τιποτα, οσο περναει ο καιρος θα βρωμαει πιο πολυ η δουλεια..

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.386
Πόντοι
5.506

Θυμησε μας λιγο τυπε τι παρτυ εκαναν ολοι επι δεκαετια για τα εμβολια του Λοβερδου το 2009.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.386
Πόντοι
5.506
:2funny: :2funny: :2funny:

«Στη Δανία εφαρμόζουν ένα διαφορετικό μέτρο. Κάνουν μονόδρομους τους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ ώστε να αποφευχθεί η διασταύρωση των πελατών κι αυτό είναι ένα θέμα το οποίο εξετάζουμε», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί του Σαββάτου (28.03.2020) στο Open.

Οντως καλη ιδεα.

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.386
Πόντοι
5.506
χασοδικη τα στοιχεια οτι δεν εχει πεθανει ιταλος γιατρος απο γριπη ακομη να τα φερεις τι εγινε;;
ρε κοιτατε εναν μπαγλαμα κλασικο ψηφοφορο της νδ για να καταλαβετε τι iq εχουν τα χαπατα

Περιμενουμε απο σενα βλακα τα στοιχεια οτι κοβει χρημα απο τους λαθρομεταναστες ο δικηγορος.

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.342
Πόντοι
2.456
Θυμησε μας λιγο τυπε τι παρτυ εκαναν ολοι επι δεκαετια για τα εμβολια του Λοβερδου το 2009.
Νομίζω πως πριν τον λομβερδο,καλύτερο Ντιλ είχε κάνει ο ατσαλακοτος με 5.000.000 αμπούλες..

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.386
Πόντοι
5.506
Νομίζω πως πριν τον λομβερδο,καλύτερο Ντιλ είχε κάνει ο ατσαλακοτος με 5.000.000 αμπούλες..

Αρα σκεψου να ειχαμε στις αποθηκες για χρονια δισεκατομμυρια μασκες και γιγατονους αντισηπτικου και να μην εσκαγε ο κορονας, τι θα ακουγαμε τοσα χρονια απο τους σκατοψυχους.

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης

αυτο ειναι αχαριστια,
απο τα 10.000 φαρμακα και ειδη που χρειαζονται δεν ελλειψε τιποτα τα τελευταια 50 χρονια απο την ελλαδα, μεχρι και 40 συσκευασμενα αχρησιμοποιητα μικροσκοπια ειχα δει σε αποθηκες του στρατου οταν στην ιδια πολη το πανεπιστημιο μας χωριζε σε τμηματα και εκοβε εργαστηρια γιατι δεν ειχαμε αρκετα.

τα καλα ρε τα κρατα για πραγματικο πβχ-πυρηνικο-βιολογικο-χημικο πολεμο.
για μια μεταδοτικη ασθενεια που οι κινεζοι την περιορισαν με 2 μηνες καραντινες και εχει το εν τριτο των θυματων της γριπης στην χωρα και το ενα εικοστο παγκοσμιως, σιγα μην τα βγαλουν στην φορα.

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Κριτικές
2
Like
9.342
Πόντοι
2.456
Αρα σκεψου να ειχαμε στις αποθηκες για χρονια δισεκατομμυρια μασκες και γιγατονους αντισηπτικου και να μην εσκαγε ο κορονας, τι θα ακουγαμε τοσα χρονια απο τους σκατοψυχους.
Τύπε το αντισηπτικό θα το χρησιμοποιούσε ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός.. :S :S :S

μιτσος123

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Like
72
Πόντοι
16
Περιμενουμε απο σενα βλακα τα στοιχεια οτι κοβει χρημα απο τους λαθρομεταναστες ο δικηγορος.
εσυ μωρη τρυπια κανεις τον δικηγορο του χασοδικη;
για να φερω στοιχεια οτι ο χασοδικης φτιαχνει τα χαρτια των λαθρο θα πρεπει να δωσω το ονοματεπωνυμο του
αυτο αυτοματα δινει το δικαιωμα στον χασοδικη να μου κανει μηνυση γιατι δημοσιευσα προσωπικα δεδομενα
φυσικα ειναι πολυ ευκολο να πει οτι ο ταδε ταδοπουλος που ειναι δικηγορος και συνεργαζεται με μκο δεν ειναι αυτος (αλεξ) και οτι λεω ψεματα

απο την αλλη ειναι ευκολο ο χασοδικης να μας φερει τα στοιχεια που επικαλειται οτι δεν εχει πεθανει κανενας ιταλος γιατρος απο την εποχικη γριπη

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146

Για αυτό γράφω και για την αμερική όπως και τις άλλες προηγμένες χώρες - όσο διαβάζει κανείς ότι στο επιστημονικό πεδίο μια τέτοια πανδημία ήταν αναμενόμενη ως απλά "ένα ατύχημα που περίμενε να συμβεί" και δεδομένου ότι ο ήδη γνωστός υψηλού κινδύνου για την ανθρωπότητα τρόπος μετάδοσης είναι με σταγονίδια, μολυσμένες επιφάνειες ή τον αέρα, προκαλεί έκπληξη ότι πχ η αμερική δεν είχε σε στοκ απολύτως τίποτα σε είδη πολιτικής προστασίας παρόλο που με συνολικό κόστος όσο ένα αντιτορπιλικό τους θα μπορούσε να καλύψει το σύνολο του πληθυσμού της με τα απαραίτητα ...

Και με τούτα και με εκείνα βάλανε τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας να λέει πχ όχι στις μάσκες για τον γενικό πληθυσμό γιατί απλά εδώ και μέρες και για τις επόμενες εβδομάδες θεωρούν ότι δεν θα υπάρχουν αρκετές για την κάλυψη των αναγκών του ιατρικού/αστυνομικού/στρατιωτικού κτλ προσωπικού που εμπλέκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον ιό ...

Εδώ μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη κορεάτη γιατρού που μιλάει και για το συγκεκριμένο θέμα και γιατί η νοτιοκορεατική αντιμετώπιση του ιού θεωρήθηκε παγκοσμίως πρότυπο:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
επισης ελλειψη σε απολυμαντικα και μασκες δεν εχω δει πουθενα, οι παππουδες ολοι με τις μασκες τριγυρνανε εξω, και απολυμμαντικα φουλ στα 2 μπακαλικα της γειτονιας μου. (για το σπιτι δεν χρειαζεται οινοπνευμα μπορεις να πλενεις καλα τα χερια σου με σαπουνι, αλλα και οινοπνευματα εχω και τζελ αλκοολης που ειχα απο ΠΕΡΣΙ, δεν μου τελειωσαν, για να ψαξω ν απαρω καινουρια).

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
επισης ελλειψη σε απολυμαντικα και μασκες δεν εχω δει πουθενα, οι παππουδες ολοι με τις μασκες τριγυρνανε εξω, και απολυμμαντικα φουλ στα 2 μπακαλικα της γειτονιας μου. (για το σπιτι δεν χρειαζεται οινοπνευμα μπορεις να πλενεις καλα τα χερια σου με σαπουνι, αλλα και οινοπνευματα εχω και τζελ αλκοολης που ειχα απο ΠΕΡΣΙ, δεν μου τελειωσαν, για να ψαξω ν απαρω καινουρια).

Αρχηγέ ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης έλεγε χθές ότι του λείπουν ήδη προστασίας για τους γιατρούς και ότι έχει καταλήξει να πρέπει να ανταγωνίζεται άλλες πολιτείες στην αγορά τους - παρά του ότι πληρώνει πολλά παραπάνω λεφτά από την τρέχουσα τιμή - διότι ο τράμπ δεν ενεργοποίησε την ρήτρα καταναγκαστικής "πολεμικής" παραγωγής ΚΑΙ για αυτά τα είδη όπως έκανε για τους αναπνευστήρες (έστω και καθυστερημένα).

Άμα πουλάνε στην γειτονιά σου N95/FFP2 μάσκες να μου πεις που ακριβώς μένεις να έρθω να αγοράσω ...

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
23.386
Πόντοι
5.506
εσυ μωρη τρυπια κανεις τον δικηγορο του χασοδικη;
για να φερω στοιχεια οτι ο χασοδικης φτιαχνει τα χαρτια των λαθρο θα πρεπει να δωσω το ονοματεπωνυμο του
αυτο αυτοματα δινει το δικαιωμα στον χασοδικη να μου κανει μηνυση γιατι δημοσιευσα προσωπικα δεδομενα
φυσικα ειναι πολυ ευκολο να πει οτι ο ταδε ταδοπουλος που ειναι δικηγορος και συνεργαζεται με μκο δεν ειναι αυτος (αλεξ) και οτι λεω ψεματα

απο την αλλη ειναι ευκολο ο χασοδικης να μας φερει τα στοιχεια που επικαλειται οτι δεν εχει πεθανει κανενας ιταλος γιατρος απο την εποχικη γριπη

Βαλε μας τα στοιχεια που εχεις με σβησμενο το ονομα και τ στοιχεια του Αλεξ.

Αλλιως εισαι ενας ακομα τρυπιος τυπου Λακη.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Κορωνοϊός

Από       0 στα 300.000 κρούσματα: 18 εβδομάδες