Ονομάζεται ωμός ρεαλισμός και επιστήμη του εφικτού, αν τα πράγματα χειροτερέψουν πολύ οι ίδιοι οι γιατροί θα αναγκαστούν να υποβάλλουν ασθενείς σε δυνητικά πολύ ποιο επώδυνη παθητική ευθανασία αυτοσχεδιαστικά και ανεξέλεγκτα όπως σε Ιταλία και Ισπανία.
Μεταξύ δυο κακών διαλέγεις το μη χειρότερο.
Αυτό που λες εσύ δεν έχει καμία σχέση με αυτό που κάνουν οι γιατροί.. Ο γιατρός που έχει ένα κρεβάτι μεθ και θα επιλέξει να βάλει σε αυτό τον 30αρη και όχι τον 70αρη κάνει κάτι ηθικό και νόμιμο...λργεται κατάσταση ανάγκης και είναι άρθρο του ποινικού κώδικα...
Ο γιατρός όμως συγκρίνει 2 όμοια αγαθά και επειδή δεν μπορεί να σώσει και τα 2, αναγκαστικά επιλέγει να σώσει το 1 μόνο.. Τα όμοια αγαθά είναι η ζωή του 30αρη με. Την ζωή του 70αρη..
Εσυ όμως δεν συγκρίνεις όμοια αγαθά.. Συγκρίνεις την ζωή του παππού που είναι υπερτερο αγαθό από την οικονομία.. Δεν λες δηλαδή σκοτώστε τον 70αρη για να σωθω εγώ που εχω καρκίνο και πρέπει να μπω στη μεθ...λες σκοτώστε τον 70αρη για να μην χάσω την δουλειά μου ή για να μην διπλασιαστεί ο ενφια του χρόνου ή για να μην μπούμε σε νεο μνημόνιο του χρονου!! Ε όπως και να το κάνουμε ο ενφια είναι πιο ασήμαντο αγαθό από την ζωή κάποιου...
Και στο φινάλε τα τελευταία χρόνια έχουμε μπει σε τόσα μνημόνια, επειδή ψήφιζαμε τσιχατζοπουλους, επειδή κάναμε τις επιδοτήσεις καγιεν, επειδή φάγαμε τα πακέτα Ντελόρ στις Ρωσίδες, επειδή πληρώναμε τον οδηγό του λεωφορείου με μισθό αστροναύτη, επειδή οι δικηγόροι δήλωναν απόροι κτλ κτλ
Ε δεν πειράζει το 2021 ας υπογράψουμε και ένα μνημόνιο επειδή γέμισαν οι μπαρμπαδες τις μεθ.... Θα είναι τουλάχιστον η 1η φορά που δεν θα φταίμε εμείς, αλλά ένας γαμημενκς Κινέζος που έφαγε έναν ψωλιδωτο ακριδοφαγο ή κάτι τέτοιο ναπούμε.. :S