Πρωτοβαθμια Υγεια παιζει πολυ σημαντικο ρολο ωστε να μην κατευθυνονται ολοι στα νοσοκομεια με το παραμικρο. Θυμαμαι ειχα πυρετο πριν χρονια και ειπα να παω σε κεντρο υγειας του Δημου Αθηναιων που ειναι στις γειτονιες. Μπαινω μεσα. Αδειο απο ασθενεις. Γιατρος υπηρχε κανονικα. Παω στην υποδοχη και λεω τι εχω και να με δει γιατρος αν γινεται. Μου λεει ο υπαλληλος Μα γινονται αυτα τα πραγματα; Χωρις ραντεβου; Κοιταω γυρω, αδειο, του λεω αφου δεν περιμενει κανεις για εξεταση. Ανενδοτος ο υπαλληλος. Παω να φυγω και μπαινει μια με μαντηλες και 2 παιδια. Της εκανε τεμεναδες ο υπαλληλος Περαστε, περαστε, απο δω. Δεν ξερω αν αυτη ειχε ραντεβου.
Πρωτοβαθμια το Α και το Ω. Είχα διαβάσει μια ανάλυση-συγκριση συστηματων υγείας. Έγραφε και για το Σουηδικό μοντέλο. Υπάρχει υπάλληλος που σε παίρνει τηλέφωνο να κάνεις συγκεκριμένες εξετάσεις καθε χρόνο. Αν δεν πας, μετά την ειδοποίηση, χάνεις δικαιώματα περίθαλψης. Επίσης το αν θα πας νοσοκομείο το ορίζει ο γιατρός της πρωτοβάθμιας. Χωρίς παραπεμπτικό του ουτε την πυλη δεν περνάς. Τα φαρμακα δε στα δίνει με την ακριβή δοσολογία. Οκτώ χαπακια χρειαζεσαι, οκτώ θα πάρεις, οχι κουτί ολόκληρο. Βέβαια η οργάνωση είναι πλήρης. Σε όλες τις βαθμίδες. Δεν είναι ο γιατρός άφαντος οταν τον χρειάζεσαι. Αν όντως ισχύουν όλα αυτα μπράβο τους.
Πρωτοβαθμια Υγεια παιζει πολυ σημαντικο ρολο ωστε να μην κατευθυνονται ολοι στα νοσοκομεια με το παραμικρο. Θυμαμαι ειχα πυρετο πριν χρονια και ειπα να παω σε κεντρο υγειας του Δημου Αθηναιων που ειναι στις γειτονιες. Μπαινω μεσα. Αδειο απο ασθενεις. Γιατρος υπηρχε κανονικα. Παω στην υποδοχη και λεω τι εχω και να με δει γιατρος αν γινεται. Μου λεει ο υπαλληλος Μα γινονται αυτα τα πραγματα; Χωρις ραντεβου; Κοιταω γυρω, αδειο, του λεω αφου δεν περιμενει κανεις για εξεταση. Ανενδοτος ο υπαλληλος. Παω να φυγω και μπαινει μια με μαντηλες και 2 παιδια. Της εκανε τεμεναδες ο υπαλληλος Περαστε, περαστε, απο δω. Δεν ξερω αν αυτη ειχε ραντεβου.
Ρωτησαν τον Θεμιστοκλεους τον γενικο γραμματεα πρωτοβαθμιας υγειας <Το προστιμο των 100 ευρω για τους ανω των 60 που παραμενουν ανεμβολιαστοι, θα σταματησει αμα κρινουν οι ειδικοι οτι παει καλυτερα η πανδημια;> -<Το προστιμο δεν επηρεαζεται απο την πορεια της πανδημιας.> !! Και απο τι επηρεαζεται ρε ανθρωπε; Εσυ προστιμα θα βαζεις ακομα μετα 1 χρονο; Σημερα ειδα κατι ειπε ο Βοριδης για να τα μπαλωσει. Απιστευτα πραγματα.
Ελπιζω μονο τα τηλεοπτικα προγραμματα να συνεχισουν να γραφουν απο κατω στην οθονη <Ολοι οι συντελεστες της εκπομπης εχουν εξεταστει για κορωνοιο και τηρουνται ολα τα απαραιτητα μετρα για τη μη εξαπλωση της πανδημιας.> Γιατι ειναι πολυ σημαντικο αυτο. Ισως καποιοι πολιτες, αυτους που ρωτανε τα καναλια στο δρομο και περπατανε μονοι τους φορωντας διπλη μασκα, ισως αισθανθουν ανασφαλεια και δυσαρεστηθουν με κατι τετοιο. Θα πρεπει να σκεφθει καλα ο Μητσοτακης το πολιτικο κοστος πριν προβει σε βεβιασμενες κινησεις.
Ρωτησαν τον Θεμιστοκλεους τον γενικο γραμματεα πρωτοβαθμιας υγειας <Το προστιμο των 100 ευρω για τους ανω των 60 που παραμενουν ανεμβολιαστοι, θα σταματησει αμα κρινουν οι ειδικοι οτι παει καλυτερα η πανδημια;> -<Το προστιμο δεν επηρεαζεται απο την πορεια της πανδημιας.> !! Και απο τι επηρεαζεται ρε ανθρωπε; Εσυ προστιμα θα βαζεις ακομα μετα 1 χρονο; Σημερα ειδα κατι ειπε ο Βοριδης για να τα μπαλωσει. Απιστευτα πραγματα.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:
Ειχα παει στο κεντρο υγειας του Δημου Αθηναιων στη Κυψελη στην οδο Χανιων.
Σωστα. Μοναδα Υγειας του Δημου Αθηναιων. Κι εγω δημοτης Αθηναιων ειμαι. Το ειπα οτι πηγα χωρις ραντεβου. Γι αυτο και δεν επεμεινα και αποχωρησα. Αν και το ιατρειο εκεινη την ωρα ηταν αδειο απο ασθενεις.
Να, εδω ενας Μεξικανος παρουσιαστης λεει με ευγενικο τροπο στους συμπολιτες του να εμβολιαστουν και να φορανε παντα τις μασκες τους.
Μεχρι να επιστρεψει ο Τροβαδουρος...