Διαβάστε τι γράφει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της χρυσής αυγής Θανάσης Καμπαγιάννης:
~ ~
Ένα σημαντικό βίντεο από την ενημέρωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)
Κλεισμένος κι εγω στο σπίτι μου, προσπαθώ όπως όλοι να καταλάβω τι συμβαίνει γύρω μου. Δεν είμαι ειδικός και δεν πρόκειται γίνω με λίγο σαχλαμάρισμα στο internet. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ακούω τους ειδικούς. Ακούω λοιπόν την τακτική ενημέρωση των γιατρών του ΠΟΥ (Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) με τον θρυλικό πλέον Tedros Adhanom Ghebreyesus και τους Michael Ryan και Maria Van Kerkhove.
Έκοψα λοιπόν και σας παραθέτω το σημαντικότερο κομμάτι (ημερομηνία 20/3/2020) που ξεκαθαρίζει το ζήτημα:
[tt]Ναι, το social distancing, δηλαδή το “μένουμε σπίτι”, το κλείσιμο σχολείων και υπηρεσιών, οι καραντίνες, ειναι σημαντικά στην αντιμετώπιση του ιού. Όμως ΔΕΝ είναι η απάντηση. Το μόνο που κάνει το social distancing ειναι η επιβράδυνση της διασποράς του ιού. Δίνει δηλαδή χρόνο στα δημόσια συστήματα υγείας αφενός να θεραπεύσουν τα επιβεβαιωμένα και σοβαρά κρούσματα χωρίς τον φόβο της κατάρρευσης, αφετέρου να εντοπίσουν, να ιχνηλατήσουν και να απομονώσουν τον ιό. Όχι δηλαδή να παίξουν μόνο άμυνα, αλλά και επίθεση.[/tt]
Εμείς λοιπόν μένουμε σπίτι, αλλά τα συστήματα υγείας και οι κυβερνήσεις πρέπει να παίξουν μπάλα: και γκολ να μην φάμε (νεκρούς) και γκολ να βάλουμε (ενεργητικός εντοπισμός και περιορισμός του ιού, με χιλιάδες τεστ).
Ακούστε τους γιατρούς να τα λένε, για να μην νομίζετε ότι σας τα λέει ο άσχετος χασοδίκης.
Όσο για την ελληνική κυβέρνηση που ανακοινώνει σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας:
Κόφτε τα νταηλίκια στον κόσμο της εξέδρας και ΔΩΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΜΠΑΛΑ!
~ ~