Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.322
Κριτικές
1
Like
32.271
Πόντοι
8.006
Αυτο το τριημερο θα ειναι κρισιμο Αλεξ. Θα σκασει το περασμενο ΠΣ με το συνωστισμο στα σουπερ μαρκετ. Μακαρι να μην υπαρξει αυξηση.

Ο πρωτος σταθμος ειναι η 27η Μαρτιου που τελειωνει το 14ημερο
Εκει θα δουμε ποσους χασαμε πριν ξεκινησουν οι περιορισμοι.
Αν απο εκει γυρισει η καμπυλη, την γλυτωσαμε

Ο δευτερος ειναι η 10η Απριλιου που τελειωνει το 14ημερο για οσους εβγαιναν εν μεσω περιορισμων
Αν εκει εχουμε αυξηση, αργουμε ακομη για το τελος του συναγερμου
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.322
Κριτικές
1
Like
32.271
Πόντοι
8.006
Αυτο ηταν πολυ μεγαλο λαθος. Φταιμε ομως και εμεις. Που με το παραμικρο τρεχουμε στα σουπερ μαρκετ και στα φαρμακεια και δημιουργουμε τεχνιτες ελλειψεις.
Ακραιες συνθηκες, ακραιες αντιδρασεις, αυτο δεν αποφευγεται

Εκτος αν εισαι Ιαπωνας
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.322
Κριτικές
1
Like
32.271
Πόντοι
8.006
www.ethnos.gr/ellada/95298_koronoios-didaskontes-ekpa-kata-tsiodra-aparadektes-oi-theseis-toy]Κορονοϊός: Διδάσκοντες ΕΚΠΑ κατά Τσιόδρα: «Απαράδεκτες οι θέσεις του»[/url]

"Οι ακαδημαϊκοί του ΕΚΠΑ παίρνουν ξεκάθαρα θέση υπέρ της τοποθέτησης του καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, για τον εντοπισμό  και την καταγραφή των κρουσμάτων του κορονοϊού μέσω της αύξησης των δειγματοληπτικών ελέγχων."

τυποι τα νουμερα ειναι πλασματικα ,ειναι πολυ παραπανω οι φορεις και εφοσον δεν εντοπιζονται με ελεγχους η καραντινα δεν μπορει απο μονη της να σταματησει την εξαπλωση του ιού,αυτη τη μαλακια κάνανε και οι Ιταλοι σε αντιθεση με κορεάτες και γερμανους που κάνουν πάρα πολλους ελέγχους

www.lifo.gr/now/world/274858/i-italia-etoimi-na-efarmosei-to-montelo-notias-koreas-kata-toy-koronoioy#comments]Η Ιταλία έτοιμη να εφαρμόσει το «μοντέλο Νότιας Κορέας» κατά του κορωνοϊού[/url]
Απορριπτω πληρως αυτο που γραφεις
Αυτο που ακολουθειται ειναι πληρως σωστο.
Οποιος ακαδημαικος διαφωνει με τον Τσιοδρα, να βγαλει τον σκασμο.
 

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.340
Κριτικές
9
Like
4.696
Πόντοι
1.830
Οχι απλα εξω κ διπλα γινεται μακελειο κ μεις τοσο καλα??

Τοσο τυχεροι??

δεν είναι θέμα μόνο τύχης και νομίζω η τύχη την δεδομένη στιγμή δεν παίζει και ιδιαίτερο ρόλο. πήραμε σχετικά πολύ γρήγορα μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες (και την ιταλία). κλείσαμε τα σχολεία και τα γήπεδα πριν το κάνουν άλλες χώρες. Στο μόνο που άργησε είναι οι εκκλησίες. εκτός αυτού πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν ότι η ιταλία όπως και να το κάνουμε είναι μεγαλύτερο κέντρο μετακίνησης και προορισμού σε σχέση με εμάς, είχαν την εβδομάδα μόδας στο μιλάνο που είχαν σκάσει μέχρι και κινέζοι κλπ. Το ίδιο συμβαίνει και με τις υπόλοιπες ευρωπαικές χώρες που έχουν και πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από εμάς.

παρόλα αυτά, θεωρώ ότι είμαστε ακόμα στην αρχή και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα με κύρια ευθύνη των ανεύθυνων πολιτών και όχι της κυβέρνησης. Κάποιοι έχουν κλειστεί σπίτια τους εδώ και δέκα μέρες και κάποιοι εξακολουθούν να βολτάρουν, να πηγαίνουν σε πάρκα, σε νησιά, σε πάρτι και μόλις τώρα σιγά σιγά αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης (αν την αντιλαμβάνονται). Σίγουρα θα υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά και περισσότεροι θάνατοι, το θέμα είναι να μην γίνουμε Ιταλία.
 

μορφονιος

Σπουδαίος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2013
Μηνύματα
10.187
Κριτικές
2
Like
9.173
Πόντοι
2.456
Αστυνομικοί στην Πάτρα έχουν πέσει στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με μεγάφωνα μέσα από το περιπολικό καλούν τον κόσμο να φύγει από πάρκο.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των ειδικών να παραμείνει ο κόσμος στο σπίτι του και να αποφεύγει τις περιττές βόλτες και εξόδους προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού, πολλοί πολίτες επιμένουν να κάνουν το αντίθετο και πλέον η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο του περιορισμού των μετακινήσεων.

Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. στην Πάτρα

Στην Πάτρα λοιπόν κινητοποιήθηκε η αστυνομία, καθώς πολλοί Πατρινοί αποφάσισαν να μην ακούσουν τις συμβουλές των ειδικών για απομόνωση στο σπίτι και επέλεξαν να πάνε στο Νότιο Πάρκο για να κάνουν τον περίπατό τους.

Τότε ανέλαβαν δράση οι αστυνομικοί, οι οποίοι πήγαν στο Νότιο Πάρκο και μέσα από το περιπολικό καλούσαν τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να τηρούν πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Οι πατρινοί είναι επιστημονες,μόνο το λεωφορείο της NASA μπορεί να μαζέψει..  :vomit: :vomit: :vomit:
 

Anderssen_

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2013
Μηνύματα
7.728
Like
3.137
Πόντοι
506
[size=16pt]«Είναι καλύτερα να μένεις μόνος στο σπίτι, παρά να φεύγεις ολομόναχος από αυτή τη ζωή, σε ένα θάλαμο νοσοκομείου, μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους»[/size], τονίζει αναφερόμενη στην πανδημία του νέου κορωνοϊού η Χρυσούλα Παπαγεωργίου αναισθησιολόγος- εντατικολόγος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο «Tenon » στο Παρίσι.

https://[URL unfurl="true"]www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/horizontal_rectangle/public/2020-02/Coronavirus-China.jpg?itok=aOtjUEyK[/img[/URL]]

«Ουσιαστικά στην ανατολική Γαλλία που έχει πολύ μεγάλο όγκο περιστατικών [u]έχει ξεκινήσει η επιλογή ασθενών που θα πάρουν ένα κρεβάτι με αναπνευστήρα[/u]». Υπάρχουν άνθρωποι, λέει η κ. Παπαγεωργίου, που με βάση την ηλικία, τα συνοδά νοσήματα και τη βαρύτητα της νόσου, έχουν πολύ μικρότερη προοπτική να καταφέρουν να βγουν από τη μονάδα εντατικής, από ασθενείς που είναι μικρότεροι ή από ασθενείς με λιγότερα προβλήματα υγείας. «Έχουν συσταθεί συμβουλευτικές επιτροπές βιοηθικής από το υπουργείο Υγείας, ώστε να μας βοηθήσουν να πάρουμε απόφαση για το πως θα γίνεται η επιλογή των ασθενών. Οι οδηγίες του triage (διαλογής) είναι [u]οι στάνταρ οδηγίες που δίνονται σε έκτακτες καταστάσεις, καταστροφές, πολεμικές συρράξεις[/u]»

Αργήσαμε να πάρουμε μέτρα για τον κορωνοϊό

Γιατί όμως μπορεί να ξέφυγε η κατάσταση σε ένα σύστημα υγείας υψηλού επιπέδου, όπως το γαλλικό; Ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τις 12.612 και οι θάνατοι μέχρι πριν από λίγη ώρα ήταν 450. Οι υπηρεσίες Υγείας στη Γαλλία είναι όντως υψηλού επιπέδου, απαντά η κυρία Παπαγεωργίου και εξηγεί: «Νομίζω ότι καταρχάς έφταιξε το χαρακτηριστικό του ιού, ότι είναι πάρα πολύ μεταδοτικός. Κατά δεύτερον ίσως αργήσαμε να κλείσουμε τα σχολεία, και να μπούμε σε καραντίνα. Το "λευκό σχέδιο"» είναι σε ισχύ εδώ και μία εβδομάδα. Αφορά στον τομέα της υγείας και είναι ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης που έχει οργανωθεί εδώ και 20 χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις, και το οποίο ενεργοποιείται σε έκτακτες καταστάσεις. Θεωρώ ότι τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν μία εβδομάδα νωρίτερα. Και ο τρίτος λόγος νομίζω είναι οι δημοτικές εκλογές που έγιναν εν μέσω επιδημίας. (Ο δεύτερος γύρος βέβαια αναβλήθηκε για τις 21 Ιουνίου). [u]Επίσης, το χαρακτηριστικό της Γαλλίας, όπως και της Γερμανίας, και της Ιταλίας, και της Ισπανίας είναι ότι έχουμε εμπορικές συναλλαγές με κόσμο από την Κίνα[/u]».

[b]Στην Ελλάδα πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία[/b]

Τι συγκρίσεις μπορείτε να κάνετε αυτή τη στιγμή με την Ελλάδα; «Θεωρώ ότι στην Ελλάδα πήρατε μέτρα νωρίς. Νομίζω όμως ότι πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία. [u]Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στη φάση 2, γιατί αν «μπουκώσουν» τα νοσοκομεία θα είναι πιο καταστροφικά τα αποτελέσματα απ' ό,τι εδώ[/u], λόγω έλλειψης ΜΕΘ και προσωπικού».

Στο νοσοκομείο έχουμε υγειονομικό υλικό για ακόμη 15 μέρες

Βέβαια και το γαλλικό σύστημα υγείας αν και πολύ οργανωμένο, βρίσκεται σε μία διαρκή πτώση παροχής υπηρεσιών τα τελευταία 8 χρόνια λόγω περικοπών, αναφέρει η αναισθησιολόγος. «Στα τμήματα επειγόντων δουλεύουν σε οριακές συνθήκες εδώ και ενάμιση χρόνο. Γίνονται συνενώσεις νοσοκομείων και τμημάτων, με αποτέλεσμα φέτος να έχουμε 17.000 λιγότερα κρεβάτια σε σχέση με το 2013. Τον τελευταίο χρόνο ήμασταν διαρκώς σε απεργιακές κινητοποιήσεις, λόγω υποστελέχωσης στα δημόσια νοσοκομεία». Σχετικά με το υγειονομικό υλικό η κ. Παπαγεωργίου αναφέρει ότι στο νοσοκομείο οι γιατροί δεν έχουν την πολυτέλεια να αλλάζουν τα ρούχα που φοράνε στο χειρουργείο πολλές φορές, και πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. «[u]Αυτή τη στιγμή έχουμε υλικό (μάσκες, γάντια, ρούχα προστασίας, σκούφους, γυαλιά) που αντέχει για ακόμη 15 μέρες[/u]. Ωστόσο απ' ό,τι γνωρίζω η Κίνα έχει αρχίσει και μας στέλνει».

[URL unfurl="true"]https://www.iefimerida.gr/ellada/ellinida-giatros-parisi-koronoio-menoyme-spiti[/URL]
 

ririkonav

Ανώτατος
Εγγρ.
2 Απρ 2007
Μηνύματα
6.039
Κριτικές
48
Like
6.494
Πόντοι
11.445

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.322
Κριτικές
1
Like
32.271
Πόντοι
8.006
Η απαντηση σε οσους μισανθρωπους τολμανε να επικαλουνται οτι "και τι εγινε, μερικοι γέροι ψοφανε, γιατι κλεισαμε τα παντα?", ηταν η συγκινηση του Τσιοδρα σημερα και το πολυ απλο επιχειρημα οτι στο κατω κατω η ιατρικη υπαρχει κυριως γι αυτους τους ανθρωπους, για να εχουν ποιοτικη ζωη στις μεγαλες δεκαετιες.
Και οτι δεν προκειται για καποια σκουπιδια, αλλά για τους πατεραδες μας, τις μαναδες μας, τους παππουδες μας και τις γιαγιαδες μας.
Που τους θελουμε κοντα μας υγιείς οσα περισσοτερα χρονια γινεται.
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.194
Κριτικές
11
Like
4.591
Πόντοι
4.765
Απορριπτω πληρως αυτο που γραφεις
Αυτο που ακολουθειται ειναι πληρως σωστο.
Οποιος ακαδημαικος διαφωνει με τον Τσιοδρα, να βγαλει τον σκασμο.
με τι επιχειρηματα το αποριπτεις?διαβασε δυο λεπτα και θα καταλαβεις
 

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Μηνύματα
31.526
Κριτικές
1
Like
35.728
Πόντοι
6.256
Αν δεν γινονταν τα φεστιβαλ μοδας στο μιλάνο  ολα θα ηταν αλλιως στην ιταλια και στην ευρώπη;
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.322
Κριτικές
1
Like
32.271
Πόντοι
8.006
με τι επιχειρηματα το αποριπτεις?διαβασε δυο λεπτα και θα καταλαβεις
Οχι δεν διαβαζω τιποτα.
Αυτο που ξερω ειναι οτι σε καθε κριση και σε καθε αγωνα, παντα θα υπαρξει καποιο σκουπιδι που θα επιχειρησει να τραβηξει προσοχη, ασκωντας κριτικη στους αξιους και σε αυτους που αγωνιζονται, λεγοντας μαλακίες.
Δεν διαβαζω τιποτα λοιπον. Ό,τι εχει αποφασισει και κατευθυνει ο Τσιοδρας, αυτος ο υπεροχος ανθρωπος και επιστημονας, ειναι σωστο.
Οσοι θα ηθελαν προφανως να εχουν την θεση του και τολμανε αυτη την ωρα να του ασκουν κριτικη, να βγαλουν τον σκασμο.
 

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
154.322
Κριτικές
1
Like
32.271
Πόντοι
8.006

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Μηνύματα
12.340
Κριτικές
9
Like
4.696
Πόντοι
1.830
www.ethnos.gr/ellada/95298_koronoios-didaskontes-ekpa-kata-tsiodra-aparadektes-oi-theseis-toy]Κορονοϊός: Διδάσκοντες ΕΚΠΑ κατά Τσιόδρα: «Απαράδεκτες οι θέσεις του»[/url]

"Οι ακαδημαϊκοί του ΕΚΠΑ παίρνουν ξεκάθαρα θέση υπέρ της τοποθέτησης του καθηγητή Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, για τον εντοπισμό  και την καταγραφή των κρουσμάτων του κορονοϊού μέσω της αύξησης των δειγματοληπτικών ελέγχων."

τυποι τα νουμερα ειναι πλασματικα ,ειναι πολυ παραπανω οι φορεις και εφοσον δεν εντοπιζονται με ελεγχους η καραντινα δεν μπορει απο μονη της να σταματησει την εξαπλωση του ιού,αυτη τη μαλακια κάνανε και οι Ιταλοι σε αντιθεση με κορεάτες και γερμανους που κάνουν πάρα πολλους ελέγχους

www.lifo.gr/now/world/274858/i-italia-etoimi-na-efarmosei-to-montelo-notias-koreas-kata-toy-koronoioy#comments]Η Ιταλία έτοιμη να εφαρμόσει το «μοντέλο Νότιας Κορέας» κατά του κορωνοϊού[/url]

Ο Κουρέτας είναι σίγουρα καθηγητής Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας; Όποιο βιογραφικό βρήκα online τον αναφέρει ως καθηγητή φυσιολογίας ζωικών οργανισμών (στο τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας).
έχει γράψει βιβλία για δίαιτες και διατροφές:
Δεν αμφιβάλω ότι μπορεί να έχει γνώσεις και άποψη για το αντικείμενο. Αλλά γιατί να θεωρείται εγκυρότερος του Τσιόδρα; Από που και ως που;

παιδιά το έχετε πάρει χαμπάρι ότι εν μέσω πανδημίας έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης κάθε κυβερνητικού μέτρου, πρωτοβουλίας, συνεργαζόμενου επιστήμονα κλπ κλπ από τους 'οι άλλοι καλύτεροι ήταν;' και τον κάθε καμένο που βρήκε ευκαιρία για αντιπολίτευση και πεδίο για συνωμοσιολογικά σενάρια;

 

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
32.592
Κριτικές
36
Like
38.586
Πόντοι
19.795
Αν δεν γινονταν τα φεστιβαλ μοδας στο μιλάνο  ολα θα ηταν αλλιως στην ιταλια και στην ευρώπη;
Ισως. Αλλα με 30 ευρω που ειχε κατεβασει το εισιτηριο για Μιλανο πχ. η Ραιαν αιρ, και με 70 που ειχε η Αιτζιαν πηγαινε ελα στη Βενετια, πολυς κοσμος θα πηγαινε ετσι και αλλιως.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom