Βρήκα αυτό εδω απο ενα πόστ στο facebook , και το βρήκα και στο παρακάτω άρθρο , φαίνονται ενδιαφέροντα αυτά που λέει , παρόλαυτά δεν μπορω να ξέρω αν ισχύουν όλα αυτά που λέει , ας το δει κανένας γιατρός αν θέλει ... η έστω κάποιος με άλλη σχετική ειδικότητα.
Πάντως αν ισχύουν αυτά που λέει σημαινει οτι τόσο καιρό μας δουλεύουν
Πεθανα στα γελια με τον ισχυρισμο οτι ο ιος ειναι ανενεργος εξω απο τον οργανισμο....τα αερολυματα δεν τα εχει φαινεται ακουσει ο "ιατρος κυτταρολογος"!
Αλλα πολυ γελιο ειχε και η πιπα οτι ο Ορκος του Ιπποκρατη λεει οτι απαγορευεται ο υποχρεωτικος εμβολιασμος...λες και την εποχη του Ιπποκρατη υπηρχαν εμβολια και ειχε κανει αναφορα για τη χορηγηση τους στον ορκο!!!
Ακολουθει ο ορκος ενος αποφοιτου ιατρικης....
Ιατρικός όρκος
Ορκίζομαι να αφιερώσω τη ζωή μου στην υπηρεσία της ανθρωπότητας
Η υγεία και η ευζωία του ασθενή μου, θα είναι η πρώτη μου σκέψη
Θα σεβαστών την αυτονομία και αξιοπρέπεια του ασθενή μου
Θα διατηρώ τον ύψιστο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή
Δεν θα επιτρέψω ζητήματα ηλικίας, ασθένειας ή αναπηρίας, δόγματος, εθνοτικής καταγωγής, φύλου, εθνικότητας, πολιτικής σχέσης, φυλής, σεξουαλικού προσανατολισμού, κοινωνικής θέσης ή οποιουδήποτε άλλου παράγοντα, να παρέμβει μεταξύ του καθήκοντός μου και του ασθενούς μου.
Θα σεβαστώ τα μυστικά που μου εμπιστεύονται, ακόμη και μετά το θάνατο του ασθενούς
Θα ασκώ το επάγγελμά μου με ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια και σύμφωνα με την ορθή ιατρική πρακτική
Θα διατηρώ την τιμή και τις ευγενείς παραδόσεις του ιατρικού επαγγέλματος
Θα αποδίδω στους δασκάλους, τους συναδέλφους και τους μαθητές μου τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη που τους οφείλεται
-Θα μοιράζομαι την ιατρική μου γνώση προς όφελος του ασθενούς και την πρόοδο της υγειονομικής περίθαλψης
-Θα προσέχω στην υγεία μου, την ευεξία και τις ικανότητές μου για να παρέχω φροντίδα του υψηλότερου επιπέδου
-Δεν θα χρησιμοποιήσω τις ιατρικές μου γνώσεις για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών, ακόμη και υπό απειλή
Υπόσχομαι τα ανωτέρω με ειλικρίνεια, ελεύθερα και στην τιμή μου