Γράφεις εσύ αυτό κι ένας grade βλαμμένος σου απαντά πως τότε θα έπρεπε να φοράν και στην Βουλή!!
Θα κάνω μια προσπάθεια να εξηγήσω τα αυτονόητα στους ηλίθιους.
Έχω εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή μου στην χρήση μάσκας. Έχω γράψει πως κι εγώ δεν την φορώ εκτός δουλειάς.
Αλλά δεν κράζω στα social media την κυβέρνηση, επειδή απλά κάνει αυτά που πρέπει.
Βασικά οι ίδιοι που τώρα κράζουν τα μέτρα, σε περίπτωση «μέτρων Σουηδίας» π.χ. θα το είχαν γυρίσει σε «θα πεθάνουμε όλοι», «ανεύθυνη κυβέρνηση» κ.λπ.
Κλασικό παράδειγμα ο βλαξ ο Χίος ο «ήρωας» πολλών ανισόρροπων, που από το «κλείσε τα σχολεία κυρά μου θα πεθάνουμε όλοι…» το έχει γυρίσει στο «με πρόσχημα την πανδημία ο Κούλης περιορίζει ελευθερίες…»
Όπως είχαμε γράψει πριν καιρό και το επιβεβαίωσε σήμερα και επίσημα ο Χαρδαλιάς νέο γενικό lockdown δεν θα γίνει.
Ασχέτως του θέματος την οικονομίας, το βασικό είναι πως το σύστημα οργανώθηκε, έχει δοκιμαστεί σε μέτρα τοπικού χαρακτήρα αναλόγως του επιδημικού φορτίου, και με στοχευμένα περιοριστικά μέτρα θα πορευτούμε.
Το είπαμε αναφέρει και στην άρση του lockdown τον Μάιο, πως ξεκινά η περίοδος ατομικής ευθύνης.
Όπως ένας με συμπτώματα δεν πρέπει να κυκλοφορεί και πρέπει να το καταλάβει μόνος του κι όχι να του το πουν, έτσι και ομάδες υψηλού κίνδυνου πρέπει να αποφεύγουν όσο είναι δυνατόν τις συχνές επαφές.
Το σημείο που βρίσκεται τα Ro δεν είναι τέτοιο που να χρειάζεται γενίκευση της μάσκας, αν κι όταν χρειαστεί θα γίνει κι αυτό ή θα γίνεται τοπικά σε νομό που θα έχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.
Αυτή την στιγμή οπότε, δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί χρήση μάσκας σε πελάτες π.χ. κέντρων διασκέδασης, καφενείων, κ.λπ.
Όποιος δεν αισθάνεται ασφαλείς αυτά μπορεί να τα αποφύγει, στο σούπερ μάρκετ όμως έχουν ανάγκη να πάνε όλοι μια και πουλάν είδη πρώτης ανάγκης, είναι τα μαγαζιά με την μεγαλύτερη κίνηση, τα χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι ευπαθών ομάδων, άρα εκεί η προσοχή οφείλει να είναι αυξημένη...