Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.731
Πόντοι
216
Το μονο που ισως να σωζει την κατασταση, σε κουζινες και ψησταριες, ειναι οι πολυ υψηλες θερμοκρασιες που πιθανον να σκοτωνουν αυτον τον ιο. Αλλα και αυτο ακομα δεν εχει αποδειχθει απολυτα.

Γιατρός δεν είμαι αλλά η δική μου (κοινή ?) λογική λέει ότι ένας ιός ο οποίος ζει, αναπτύσσεται, πολλαπλασιάζεται και γενικά "νοιώθει μια χαρά" στην θερμοκρασία των 37 βαθμών του ανθρωπίνου σώματος, το πιθανότερο να νοιώθει "σαν το σπίτι του" σε μια παρόμοια θερμοκρασία σε μια κουζίνα...Σε συγκεκριμένες επιφάνειες της κουζίνας και σε συσκευές όπου η θερμοκρασία είναι αισθητά μεγαλύτερη ναι μάλλον θα έχει πρόβλημα, αλλά στο γενικότερο περιβάλλον της δεν βλέπω το γιατί

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.754
Πόντοι
19.795
Πρόσεξε να δεις κωλογερε για να μην παρεξηγηθώ.Δεν πιστεύω πως δεν υπάρχει, ούτε πιστεύω στην επίπεδη γη κτλ.(τα λέω όλα αυτά γιατί οι άνθρωποι βάζουν ταμπέλες με το παραμικρο)..παιζεται ένα παιχνίδι, το οποίο συμβαίνουν εξόφθαλμη πράγματα και δεν γίνεται να μην τα συνυπολογίσεις.Φυσικα θα προσέξεις να μην κολλησουν οι άλλοι έστω και ένα συνάχι να έχεις δεν το συζητώ.Απλα ρε γαμωτο μην το ξεφτυλιζουμε κιόλας.. θανατηφόρος στο επίπεδο που παρουσιάζουν δεν είναι.. Και αν μου πείτε τώρα για:ιταλιες ,κάσες,θύμιατα κτλ.
Μπορώ να σου πω κι εγω τα αντίθετα πως οι κάσες είναι άδειες και τα βίντεο από Κολομβία ξέρω γω.Η ίδια η Ιταλία τα λέει.Η αλήθεια οπότε (όπως και σε όλα τα οραγματα) βρίσκεται κάπου στην μέση.
Υ.γ. τα σέβη μου είσαι για την δική μου οπτική πολύ σεβαστό μέλος εδώ μέσα. :hi:
:hi: Σε ευχαριστω για τον σεβασμο, αλλα γι αυτο ακριβως, επειδη καποιοι μας διαβαζουν εδω, και ισως να μας παιρνουν στα σοβαρα, :grin: , αυτο που θελω να πω ειναι οτι ακομα δεν ειμαστε απολυτα σιγουροι για το τι ακριβως ειναι τουτος ο ιος, σε 3-4 μηνες ισως να ξερουμε ακριβως για τι πραγμα προκειται, ας κανουμε λιγο υπομονη, δεν θα παθουμε τιποτα αν τηρουμε καποια απο τα μετρα, που με λαθος τροπο καποιοι προσπαθησαν αφου πρωτα τα αποκυρηξαν, για δικους τους λογους, τωρα τα υιοθετουν.
Δεν νομιζω να ειναι τοσο μεγαλο θεμα πια, στα σουπερ μαρκετ, η, στα ΜΜΜ, για 10-20 λεπτα την ημερα να φοραμε μασκα.
Μακαρι βεβαια στο τελος ,να αποδειχτει οτι ολο αυτο ητανε παραμυθι, η, οτι ολα αυτα τα μετρα ητανε αχρειαστα, ποιος δεν το ευχεται.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.677
Πόντοι
736
Γιατρός δεν είμαι αλλά η δική μου (κοινή ?) λογική λέει ότι ένας ιός ο οποίος ζει, αναπτύσσεται, πολλαπλασιάζεται και γενικά "νοιώθει μια χαρά" στην θερμοκρασία των 37 βαθμών του ανθρωπίνου σώματος, το πιθανότερο να νοιώθει "σαν το σπίτι του" σε μια παρόμοια θερμοκρασία σε μια κουζίνα...Σε συγκεκριμένες επιφάνειες της κουζίνας και σε συσκευές όπου η θερμοκρασία είναι αισθητά μεγαλύτερη ναι μάλλον θα έχει πρόβλημα, αλλά στο γενικότερο περιβάλλον της δεν βλέπω το γιατί
Απο την άλλη βέβαια στο ανθρώπινο σωμα επιβιώνει για καιρό ο ιός (και ο κάθε ιός) ενω σε διάφορα μέρη εκτός ανθρώπινου σωματος ζει λιγότερο , σε αυτά τα μέρη μπορει να παιζει ρόλο και το αν θα έχει 5 βαθμους η 35 βαθμους .. μπορεί και όχι , όπως και έχει ούτε εγω είμαι γιατρός ούτε εχω κάποια ειδικότητα στις λοιμώξεις.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Αν δεν κάνω λάθος, έτσι δεν φοβήθηκε κι ο Αγγλος, κι αν δεν έπεφταν οι μεγαλύτερες Ιατρικές κεφαλές πάνω του ενώ ήταν στην ΜΕΘ, δεν θα ζούσε. Και τα νέα κρούσματα, τα εισαγώμενα, μάλλον ψεύτικα είναι
Χωρίς να το πολυψάξω, θυμάμαι ότι ο Μαρινάκης, ο Τομ Χανκς, ο Τανιμανίδης και ένα κοπάδι γύφτων, το πέρασαν στο φτερό.

Τα νέα κρούσματα μάλλον δεν είναι ψεύτικα αλλά δεν είναι τα μοναδικά. Αλήθεια που βρίσκονται στη γραμμή ιχνηλάτησης κρουσμάτων ο Μαρινάκης και ο Τανιμανίδης, ποιοι τους κόλλησαν; Ούτε καν στα ορφανά κρούσματα δεν θα τους κατέγραψαν. Βάλε και πόσοι άλλοι το πέρασαν ελαφρά αλλά δεν είχαν τα λεφτά να κάνουν τεστ.

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.677
Πόντοι
736
Χωρίς να το πολυψάξω, θυμάμαι ότι ο Μαρινάκης, ο Τομ Χανκς, ο Τανιμανίδης και ένα κοπάδι γύφτων, το πέρασαν στο φτερό.

Τα νέα κρούσματα μάλλον δεν είναι ψεύτικα αλλά δεν είναι τα μοναδικά. Αλήθεια που βρίσκονται στη γραμμή ιχνηλάτησης κρουσμάτων ο Μαρινάκης και ο Τανιμανίδης, ποιοι τους κόλλησαν; Ούτε καν στα ορφανά κρούσματα δεν θα τους κατέγραψαν. Βάλε και πόσοι άλλοι το πέρασαν ελαφρά αλλά δεν είχαν τα λεφτά να κάνουν τεστ.
Ακριβώς αυτό λέω και εγώ τόσο καιρό , και όσο περισσότερα είναι τα ασυμπτωματικά κρούσματα προφανώς τόσο λιγότερο φονικός είναι και ο ιός ... δηλαδη μάλλον μας συμφέρει αν είναι πολλά τα άγνωστα - ασυμπτωματικά - το πέρασα ελαφρά κρούσματα , που κανονικά πρέπει να είναι πολλά εφόσον φημίζεται για την μεταδοτικότητά του.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.677
Πόντοι
736
ούτε από γιατρούς-μπασκετμπολίστες να τολμήσω να προσθέσω;  :grin:
Εδω έχουν βγεί τόσοι γιατροί που απο οτι φαίνεται βλέπουν και αυτοί οτι κάτι δεν πάει καλά , αλλά κάποιοι επιμένουν είτε να μην τους ακουν , είτε να προσπαθούν να αποδείξουν οτι πρόκειται για αναξιόπιστους.

Παράδειγμα το βίντεο που είχα βάλει πριν λίγο καιρό.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Παράθεση από wikipedia:

Η προσφυγή στην αυθεντία είναι ένα είδος λογικού επιχειρήματος το οποίο χρησιμοποιείται όταν η τιμή αλήθειας μίας θέσης είναι ευθέως ανάλογη με την αξιοπιστία, τις γνώσεις ή το αξίωμα του προτείνοντος την θέση. Αποτελεί μέθοδο απόκτησης σχολιαστικής γνώσης και συχνά είναι λογική πλάνη.

Η προσφυγή στην αυθεντία αποτελεί λογική πλάνη: ακόμη και οι αυθεντίες είναι δυνατόν να σφάλλουν, τόσο στον ιδιαίτερο γνωστικό τους τομέα, όσο και σε άλλους. Το να παραθέτει κανείς από αυθεντίες δεν καθιστά κάποιο επιχείρημα αυτόματα αληθές.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Εδω έχουν βγεί τόσοι γιατροί που απο οτι φαίνεται βλέπουν και αυτοί οτι κάτι δεν πάει καλά , αλλά κάποιοι επιμένουν είτε να μην τους ακουν , είτε να προσπαθούν να αποδείξουν οτι πρόκειται για αναξιόπιστους.
Δεν τους δείχνει η τηλεόραση, δεν είναι στην κλίκα.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
ούτε από γιατρούς-μπασκετμπολίστες να τολμήσω να προσθέσω;  :grin:
Για πλάκα το έβαλα αλλά βλέπω σε συνέντευξή του:

Στο πανεπιστήμιο πέρασε με το ειδικό καθεστώς για τα μέλη των Εθνικών Ομάδων

όταν διάβασα «Μπλέικ» και «Κάπτεν Μάρκ» διαπίστωσα πως υπήρχε ήρωας τερματοφύλακας-γιατρός. Συνδύασα τον αθλητή με τον ιατρό
:2funny: :2funny: :2funny:

τουλάχιστο είναι ειλικρινής (και συμπαθής κατά τα άλλα)

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.677
Πόντοι
736
Παράθεση από wikipedia:
Τα ίδια πάνω κάτω λέει και ο επιστήμονας στο βίντεο που λέω πιό πάνω σε κάποιο σημείο , επειδη το άκουσα ξανα πριν λίγο δηλαδή αλλιώς δεν το θυμόμουν :P

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Τα ίδια πάνω κάτω λέει και ο επιστήμονας στο βίντεο που λέω πιό πάνω σε κάποιο σημείο , επειδη το άκουσα ξανα πριν λίγο δηλαδή αλλιώς δεν το θυμόμουν :P
Έτσι. Άμα βλέπω επιστήμονες να έχουν περισσότερες βεβαιότητες από αμφιβολίες κάτι δεν πάει καλά. Ο πραγματικός επιστήμονας δεν αποκλείει τίποτα, ερευνά με πιθανότητες, δεν προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη του στους άλλους με βρισιές ( :) )

Εγγρ.
13 Μαΐ 2020
Like
2.009
Πόντοι
216
Έτσι. Άμα βλέπω επιστήμονες να έχουν περισσότερες βεβαιότητες από αμφιβολίες κάτι δεν πάει καλά. Ο πραγματικός επιστήμονας δεν αποκλείει τίποτα, ερευνά με πιθανότητες, δεν προσπαθεί να επιβάλλει τη γνώμη του στους άλλους με βρισιές ( :) )

Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά γενικά από τα μέσα προμοτάρετε πολύ η επίκληση στην αυθεντία της επιστήμης και την έχουν ανάγει εν είδη θρησκείας.
Δηλαδή άπαξ και κάποιος βγάλει μία έρευνα, η οποία είναι αρεστή σε αυτούς που κυβερνούν, τότε το θέμα θεωρείται λήξαν και όποιος αντιλέγει είναι βλάκας.
Δηλαδή έχουν ανάγει συγκεκριμένους επιστήμονες σε πάπα με το αλάθητο.
Που όχι μόνο πρέπει γενικά ο επιστήμονας να ερευνά και να είναι ανοιχτός σε κριτικές.
Αλλά ειδικά σήμερα που όλοι οι επιστήμονες χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένες πηγές, θα έπρεπε να ερευνούνται και να αμφισβητούνται εις διπλούν.
Και όταν οι έρευνές τους χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα εις τριπλούν.
Γιατί καλώς ή κακώς το χρήμα μιλάει. "Money talks" που λένε και οι Αμερικάνοι.
Και ναι αυτό ισχύει και στην επιστήμη.

Οπότε στην Αμερική έχει δημιουργηθεί ένας διπολισμός. Ή τουλάχιστον έτσι το παρουσιάζουν τα μέσα.
Οι "έξυπνοι" που θρησκευτικά υπηρετούν την επιστήμη και οι "βλάκες" που την αμφισβητούν.
Ενώ οι αλήθεια είναι κάπου στη μέση γιατί έχουν και οι δύο δίκιο αλλά και άδικο.
Οι έξυπνοι έχουν δίκιο που θέλουν να βασίζονται πάνω σε επιστημονικά δεδομένα, αλλά έχουν άδικο που θεωρούν τους επιστήμονες αυθεντίες.
Ενώ οι βλάκες έχουν δίκιο που αμφισβητούν τους επιστήμονες, αλλά έχουν άδικο που θεωρούν ότι γενικά οι επιστήμη είναι λάθος.
Οπότε αμφισβήτησε τον επιστήμονα. Ψάξε να βρεις τα κίνητρά του. Από που παίρνει λεφτά. Τι συμφέροντα εξυπηρετεί. Διάβασε την έρευνά του εξονυχιστικά αν μπορείς.
Αλλά μην αμφισβητείς την επιστήμη σαν ιδέα γιατί δουλεύει.

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.278
Πόντοι
456
Δε ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει αλλά γενικά από τα μέσα προμοτάρετε πολύ η επίκληση στην αυθεντία της επιστήμης και την έχουν ανάγει εν είδη θρησκείας.
Έχεις παρατηρήσει το φαινόμενο της γελοιοποίησης; Όταν κάποιος έχει άλλη άποψη αντί να τον αντιμετωπίσουν με επιχειρήματα τον γελοιοποιούν τόσο ώστε κανείς άλλος επιστήμονας να μην τολμήσει να ερευνήσει αυτά που είπε. Αν κάνει έρευνα κάποιος σε περιοχή που έχει χαρακτηριστεί "γελοία" κινδυνεύει με αποκλεισμό από περιοδικά, χρηματοδοτήσεις κλπ.

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Like
7.968
Πόντοι
1.206
URL]]

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.703
Πόντοι
3.656

Αν είμαι σ'ιγουρος για κάτι, είναι ότι οι περισσότεροι διάσημοι που ισχυρίστηκαν ότι κόλλησαν τον Ιό, είπαν ψέμματα. Δεν μπορεί στην αρχή να έχει κολλήσει λιγότερο από το ένα χιλιοστό του πληθυσμού και οι μισοί διάσημοι να τσίμπησαν τον ιό

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom