Δ
Διαγραμμένο μέλος 186072
Επισκέπτης
ΔΕΝ αναφέρει η πιο πάνω μελέτη τη χρήση της χλωροκίνης
σε χιλιάδες ασθενείς στη Γαλλία, στη Μασσαλία.
Ο Didier Raoult επεσήμανε ότι την χρησιμοποίησε σε ασθενείς
με μέτρια συμπτώματα, και δεν εξελίχτηκαν σε βαριά.
Διευκρίνισε ότι τα τα βαριά συμπτώματα οφείλονται
στην υπερ- αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, και
στην περίπτωση αυτη δεν την χορηγούσε.
Η πιο πάνω μελέτη αφορά την χορήγηση σε ασθενείς που είχαν
βαριά συμπτώματα.
Το θεμα ειναι οτι το χουν γαμησει στις αντιφασεις... εχουν καταντησει την επιστημη θρησκεια οπου τα λενε ολα και στο τελος εναποκειται στη πιστη του καθενα το τι θα πιστεψει:
1) Οι επιστημονες δε μπορουν να αποφασισουν ουτε για απλα πραγματα οπως οι μασκες.
2) Οι επιστημονες εχουν εντελως διαφορετικες ερμηνειες οσον αφορα ακομα και αριθμητικα δεδομενα της ασθενειας. Πχ αλλος ισχυριζεται οτι πεθαινουν 1-5 στους 100, αλλος 0.1 - 0.5 στους 100. Ο ενας παιρνει ως δεδομενο οτι τα κρουσματα ειναι αυτα που λενε οι κυβερνησεις, ο αλλος οτι τα κρουσματα ειναι πολλαπλασια απ'αυτα που ειναι επισημως καταγεγραμμενα. Εναλλακτικα ο πρωτος ενω ξερει τι ειναι το infection fatality ratio προτιμαει να προβαλει το case fatality ratio ως πιο τρομακτικο.
3) Οι επιστημονες κανουν επικινδυνες συγκρισεις χωρων αγνοωντας ολοκληρες μεταβλητες οπως το ποσο ειναι η διαδοση του ιου σε καθε χωρα. Το να κανει πολιτικος συγχωρειται γιατι ειναι ασχετος, το να το κανει επιστημονας ειναι αδιανοητο. Τι νοημα εχει να συγκρινεις 2 χωρες 10 εκατομμυριων οπου η μια εχει πχ 1000 νεκρους και η αλλη 2000 νεκρους, χωρις να ξερεις αν η διαδοση ειναι ιδια? Ο πολιτικος μπορει να λαϊκισει και να πει οτι η χωρα με τους 2000 νεκρους εχει κανει χειροτερη δουλεια, αλλα ο επιστημονας πρεπει να πει οτι η δουλεια κρινεται με βαση την αναλογια νεκρων προς μολυσμενους. Δλδ αν η χωρα με τους 2000 νεκρους ειχε covid στο 50% του πληθυσμου ενω αυτη με τους 1000 νεκρους ειχε μονο 10% του πληθυσμου, τοτε η χωρα με τους 2000 νεκρους εχει κανει πολυ καλυτερη δουλεια αφου οταν η χωρα με το 10% διαδοσης φτασει στο 50%, θα πιασει 5000 νεκρους. Αγνοωντας τη μεταβλητη της διαδοσης ο καθενας λεει οτι γουσταρει.
4) Οι επιστημονες δε μπορουν να συμφωνησουν ουτε για τη προελευση του ιου. Απο νυχτεριδες πηγαμε σε παγκολινους ενω αλλοι λενε οτι ουδεμια σχεση εχει ο ιος του παγκολινου με τον ανθρωπινο covid ο οποιος εχει εντελως "ξεκαρφωτα" κομματια μεσα τα οποια μονο σε εργαστηριο θα μπορουσαν να γινουν.
5) Οι επιστημονες δε συμφωνουν για την γεωγραφικη προελευση του ιου αφου αλλοι υποστηριζουν οτι προηλθε απ'τη κινα ενω αλλοι υποστηριζουν οτι προηλθε απο την αμερικη, με το strain της κινας να ειναι μεταλλαξη του αμερικανικου strain.
6) Οι επιστημονες δε συμφωνουν ουτε για τα treatment protocols, οπου αλλος λεει οτι η χλωροκινη δουλευει, αλλος λεει οτι δε δουλευει - και αυτο παροτι εχουν ηδη γινει τοσες δοκιμες ενω υπαρχει μεγαλο δειγμα απο πολλες χωρες. Μετα βγαινουν studies που λενε ναι δουλευει και αλλα που λενε οχι δε δουλευει. Τα ιδια και για καποια αντιικα με σοβαρες παρενεργειες. Μεχρι και αλχημειες με τα placebo εχουν κανει οπου αντι να χρησιμοποιουν standard placebo, αλλαζουν ακομα και αυτο για να βγουν διαφορετικα αποτελεσματα.
7) Οι επιστημονες δε συμφωνουν μεταξυ τους για την αναγκαιοτητα των μαζικων τεστ. Αλλοι λενε οτι δεν ειναι τοσο σημαντικο, αλλοι λενε οτι χωρις τα τεστ δε κανουμε δουλεια. Η διαφωνια αυτη ισχυει και για κρατη με διαφορετικες προσεγγισεις.
8) Οι επιστημονες δε μπορουν να συμφωνησουν ουτε για το αν το σωμα παραγει αντισωματα τα οποια θα προστατευουν απ'τον covid. Αλλοι λενε ναι, αλλοι λενε οχι. Εντωμεταξυ ιστορικα παντα οι ιοι αφηνουν αντισωματα. Τι ειναι ο covid για να μην αφηνει?
9) Οι επιστημονες διαφωνουν για το αν οι καπνιστες ειναι στις ομαδες υψηλου κινδυνου. Αλλοι λενε οτι ειναι, αλλοι οτι οχι μονο δεν ειναι αλλα αποτελουν ομαδα χαμηλου κινδυνου.
10) Οι επιστημονες διαφωνουν για το κατα ποσο ο ιος προσβαλλει ανθρωπους διαφορετικων εθνοτητων το ιδιο. Αλλοι λενε οτι η παρουσια ACE2 receptors διαφερει απο φυλη σε φυλη και αλλαζει το ποσο ευπροσβλητη ειναι μια ομαδα, αλλοι λενε οτι αυτο δε παιζει τοσο ρολο.
11) Οι επιστημονες διαφωνουν για το αν τα παιδια ειναι superspreaders ή οχι. Μια λενε ειναι, μια λενε δεν ειναι.
12) Οι επιστημονες ειχαν πει οτι τα κατοικιδια δεν εχουν προβλημα και μετα αρχισε να ανακαλυπτεται covid σε αιλουροειδη.
13) Οι επιστημονες διαφωνουν για τις ενεργειες των κρατων. Αλλοι πιστευουν οτι τα μετρα ειναι σωστα, αλλοι πιστευουν οτι τα μετρα ειναι υπερβολικα σε σχεση με το μεγεθος του κινδυνου. Αντιστοιχα αν ενα κρατος εχει παρει μετρα θα βρεθουν καποιοι επιστημονες να το κριτικαρουν, οπως και αν δεν εχει παρει μετρα, παλι θα εχει επιστημονες να το κριτικαρουν.
14) Οι επιστημονες δε συμφωνουν μεταξυ τους ουτε για την ασφαλεια των εμβολιων. Αλλοι θεωρουν οτι μπορει να βγει εμβολιο το φθινοπωρο και να το κανει ο πληθυσμος, αλλοι θεωρουν οτι ειναι αδιανοητο να μιλαμε για ασφαλη εμβολια χωρις μακροπροθεσμη ερευνα συνεπειων που απαιτει καποια χρονια.
15) Οι επιστημονες δε συμφωνουν ουτε για το αν ο ιος ειναι μεταδοτικος οταν καποιος κανει test positive. Μας λεγανε οτι ειναι, τωρα μας λενε οτι μπορει καποιος να κανει test positive αλλα υπαρχει πιθανοτητα να μην ειναι μεταδοτικος επειδη τον περασε τον ιο και τα copies του ιου ειναι ..."duds" (τζουφια).
Αντε βγαλε ακρη.