Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

savvass

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Μαΐ 2010
Κριτικές
6
Like
3.682
Πόντοι
736
Δεν ξέρω που ζεις άνθρωπέ μου. Στο Σούπερ Μάρκετ που πήγαινα, εκτός από μια γριά που ήρθε κοντά μου, άφησε ένα γλαστράκι στο αταμείο, με άγγιξε και μας άκουσαν μέχρι την Ομόνοια, όλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ κράταγαν αποστάσεις και φόραγαν γάντια και μάσκες. Ποτέ δεν θα το περίμενα. Ο Κόσμος πειθάρχησε σε ποσοστό που αν δεν το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια δεν θα το πίστευα. Τώρα είναι το πρόβλημα, που βγαίνουν στις πλατείες κι είναι σχεδόν αγκαλιά ο ένας με τον άλλο. Ο γιός μου και η παρέα του έχουν καθιερώσει και μαζεύονται εναλλάξ στις ταράτσες των Πολυκατοικιών τους με μπύρες και Ντιλίβερυ
Πάντως και εγω θεσσαλονίκη στα σουπερ που έχω πάει οι περισσότεροι στα σούπερ χωρίς μάσκα , είτε πριν την συσταση να φοράς μάσκα είτε μετά , και όσο για τις αποστάσεις εγω κρατούσα απο τον μπροστινό μου , αλλά πολλές φορές έτυχε ο πισινός μου να μην κρατάει. Στην ουρά για το ταμείο δηλαδη.

Επίσης ήδη από την προηγούμενη κυριακή , πριν καμιά 8 μέρες πότε ήταν , δλδ την τελευταία μέρα που έπρεπε να στείλεις μήνυμα για να πας κάπου , εκείνη την μέρα βγήκα για περπάτημα και οι πλατείες ήταν γεμάτες ... δηλαδή κάπου και ο κόσμος έφτασε στα όριά του ... εγω τουλάχιστον έτσι το εξέλαβα. Που εκείνη την μέρα υποτίθεται οτι δεν μπορούσες να στείλεις μηνυμα να γράψεις "παω στην πλατεία να αράξω"

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.061
Πόντοι
3.346
Δεν ξέρω που ζεις άνθρωπέ μου. Στο Σούπερ Μάρκετ που πήγαινα, εκτός από μια γριά που ήρθε κοντά μου, άφησε ένα γλαστράκι στο αταμείο, με άγγιξε και μας άκουσαν μέχρι την Ομόνοια, όλοι, ΜΑ ΟΛΟΙ κράταγαν αποστάσεις και φόραγαν γάντια και μάσκες. Ποτέ δεν θα το περίμενα. Ο Κόσμος πειθάρχησε σε ποσοστό που αν δεν το έβλεπα με τα ίδια μου τα μάτια δεν θα το πίστευα. Τώρα είναι το πρόβλημα, που βγαίνουν στις πλατείες κι είναι σχεδόν αγκαλιά ο ένας με τον άλλο. Ο γιός μου και η παρέα του έχουν καθιερώσει και μαζεύονται εναλλάξ στις ταράτσες των Πολυκατοικιών τους με μπύρες και Ντιλίβερυ
Παντου εχω παει αυτο το καιρο σε ολες τις υπηρεσιες..σε μαγαζια που ηταν ανοιχτα και εξω με κοσμο.
Ελαχιστοι ηταν αυτοι που τηρουσαν τα μετρα. Θυμαμαι εναν 60αρη τον εκοβα..ημουν σε ενα γραφειο για κατι υπογραφες και μετα επαιρνε σειρα αυτος,στο γραφειο ο υπαλληλος χυμα..εγω ειχα μασκα αλλα κατεβασμενη και ο 60αρης τιποτα..αλλα οταν τον φωναξε κοντα μας γιατι αυτος ηταν να αφησει ενα χαρτι τελικα και να φυγει..περιμενε να παρω αποστασεις εγω, και για λιγα δευτερολεπτα καναμε προσποιησεις ο ενας τον αλλον. :2funny:

Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Like
14.760
Πόντοι
3.656
Παντου εχω παει αυτο το καιρο σε ολες τις υπηρεσιες..σε μαγαζια που ηταν ανοιχτα και εξω με κοσμο.
Ελαχιστοι ηταν αυτοι που τηρουσαν τα μετρα. Θυμαμαι εναν 60αρη τον εκοβα..ημουν σε ενα γραφειο για κατι υπογραφες και μετα επαιρνε σειρα αυτος,στο γραφειο ο υπαλληλος χυμα..εγω ειχα μασκα αλλα κατεβασμενη και ο 60αρης τιποτα..αλλα οταν τον φωναξε κοντα μας γιατι αυτος ηταν να αφησει ενα χαρτι τελικα και να φυγει..περιμενε να παρω αποστασεις εγω, και για λιγα δευτερολεπτα καναμε προσποιησεις ο ενας τον αλλον. :2funny:

οκ, έχουμε διαφορετικές εμπειρίες. Εγώ είδα να τηρούνται κατά κανόνα, εσύ είδες ότι τηρούνταν από εξαίρεση. Ίσως οι άνθρωποι στις γειτονιές μας να φέρονταν διαφορετικά. Ξεκαθαρίζω ότι δεν πήγα ούτε σε Λαικές αγορές, οπ΄ύτε σε υπηρεσίες

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.061
Πόντοι
3.346
οκ, έχουμε διαφορετικές εμπειρίες. Εγώ είδα να τηρούνται κατά κανόνα, εσύ είδες ότι τηρούνταν από εξαίρεση. Ίσως οι άνθρωποι στις γειτονιές μας να φέρονταν διαφορετικά. Ξεκαθαρίζω ότι δεν πήγα ούτε σε Λαικές αγορές, οπ΄ύτε σε υπηρεσίες
Μα για γειτονια δεν σου ειπα..για εκει αν μιλησω στο τελος δεν θα με πιστευεις,κοσμος και κοσμακης μπαινοβγαινε ολο αυτο το καιρο..παιζει να ηταν περισσοτερος απο τι στην κανονικοτητα και αυτο εχει εξηγηση, γιατι ολοι αραζαν στα σπιτια τους η σε συγγενων και φιλων.. λογο οτι ηταν κλειστα σχεδον τα παντα.

yakuza old boy

Σπουδαίος
Εγγρ.
16 Νοε 2019
Κριτικές
23
Like
8.061
Πόντοι
3.346

barock

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Μαρ 2016
Like
22.966
Πόντοι
5.506
Κοροναϊός : Πώς η πανδημία ανοίγει τον δρόμο για την ηλεκτρονική επιτήρηση των πολιτών
Εφαρμογές ιχνηλάτησης αλλά και χρήση των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας χρησιμοποιούνται για την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων

Η πανδημία ως πρόφαση
Σε ορισμένα κράτη, στο “παιχνίδι” εμπλέκονται και οι υπηρεσίες πληροφοριών, οι οποίες με αφορμή τον κοροναϊό υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Η κυβέρνηση του Ισραήλ, για παράδειγμα, δέχθηκε δριμεία κριτική για το λογισμικό που ανέπτυξε και διένειμε με αυτό το σκοπό.

Παντου ο μπιγκμπραδερ καραδοκει

Επιτυχιες....!!!!!!!!

Δακτυλος του Κυριακου, αυτος φταιει.

ΔΥΑΔΟΣΤΑΙ.

kinks

Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουν 2006
Like
711
Πόντοι
96
Αξιο-πιστα. Δλδ αξια της πιστης μας. Εγω δε πιστευω κανεναν. Απλα δουλευουμε με τα στοιχεια που μας δινουν, αξιοπιστα ή μη. Πχ Κινα δε δινει καν τεστ και δε μπορουμε να βγαλουμε IFR μεσω αναγωγων απ'τα τεστ. Περα απ'αυτο γιατι να πιστεψω, για παραδειγμα, τα βρετανικα στοιχεια? Δες εδω τι εχει γινει:

Μειωσανε κατα 50 θανατους / 100.000 ατομα τις μεγαλες κατηγοριες θανατων και ταυτοχρονα αυξησαν τον covid κατα 60+. Τα καρδιακα μονο επεσαν απο ~110 (μ.ο. 5ετιας) στα ~80. -30. Ετσι απλα. Αν αυτο δε φωναζει οτι οι βρετανοι δε περνανε αλλους τυπους θανατων ως covid, τοτε τι? Εκτος αν υπηρξε καποιο μιρακολο που μειωσε τοσο πολυ ολα τα αλλα θυματα και να τυχαινει ταυτοχρονα να κανει overlap και με τους εξτρα deaths του covid και με τις στανταρ ηλικιες που περιμενεις οτι πεθαινουν καθε μηνα.

Τα ιδια και με τα αμερικανικα που εχουν assumed deaths μεσα. Τα γραφουν απ'τα πρωτοκολλα του CDC μεχρι τους κραζουν και οι γιατροι τους:
Και γιατι ειναι λογικο?

Ειτε θα παραδεχτουμε οτι υπαρχει bias, ειτε οχι. Δλδ αν το CFR ειναι οκ, τοτε μια χαρα, να το χρησιμοποιησουν για policy making. Αν δεν ειναι τοτε ας κανανε ενα random sample σε μερικες εκατονταδες ατομα να δουν τι παιζει. Σιγα το πραμα. Αυτο ελεγε και ο Ιωαννιδης εξαρχης... θελουμε random samples να δουμε την εκταση αντι να μας παρουσιαζουν διογκωμενα CFR ως πραγματικοτητα.

Δε γινεται να λεμε οτι το CFR ηταν οκ για policy making αλλα ταυτοχρονα να λεμε "ναι αλλα δε μπορουμε να κανουμε αναγωγες στο πληθυσμο με βαση τους tested γιατι υπαρχει bias στο δειγμα των ασθενων καθοτι οι αρρωστοι ειναι πιο πιθανο να τεσταριστουν". Δε γινεται να ισχυουν και τα 2 ταυτοχρονα. Αν καποιος θεωρει οκ τα επισημα στατιστικα με τα cases/deaths/tests τοτε και απο κει βγαινει το IFR με αναγωγη. Αν τα θεωρει biased ως προς τα positives γιατι οι ασθενεις ειναι αυτοι που θα τεσταριστουν πιο συχνα, τοτε συμφωνει με τον Ιωαννιδη οτι we need more data οσον αφορα τους μη-τεσταρισμενους. Αλλιως αν κανεις treat τα data ως αξιο-πιστα, τη παθαινεις σαν noobας οπως ο Δασκαλακης που εβλεπε 5αρια % CFR και λεει αρα αν κολλησει ολη η Ελλαδα θα εχει μισο εκατομμυριο νεκρους.

Και δεν ειναι μαλακας ο Δασκαλακης, ουτε θεωρω οτι βγηκε να προπαγανδισει, απλα επεσε θυμα των επισημων στατιστικων. Οταν δε μπορει ουτε ο Δασκαλακης να επεξεργαστει τη λεπτη διαφορα των επισημων με τα ανεπισημα που κρυβουν τον 30-80x ογκο ασυμπτωματικων ή μη-τεσταρισμενων, πως θα την επεξεργαστει αυτη τη λεπτη διαφορα ο κυρ μητσος και η κυρα μαρικα απ'το σαλονι τους που βλεπουν τον εισαγγελατο και τον παπαδοπουλο ολη μερα να τους λενε οτι "τα πραματα ειναι σοβαρα"?

Το 3.4% συγκεκριμενα πολιτικοποιηθηκε μεχρι και στις ΗΠΑ οταν ο Τραμπ το αμφισβητησε και λεει αρχιδια, αμα βαλεις μεσα και αυτους που δε πανε για τεστ τοτε το νουμερο πιστευω θα κατσει πολυ κατω του 1%. Και ειχε δικιο. Και ομως τοτε πεσανε και τον φαγανε οτι εφευρισκει δικα του facts που πανε κοντρα στην επιστημη κτλ κτλ.

Ομως ακομα και στην αρχη φαινοταν τι γινεται. Γιατι στη Γερμανια πχ που εκαναν πολλα τεστ, ειχε 0.2% - 0.3% - 0.4% CFR. Και λεγανε ααα ναι οι γερμανοι κανουν πολλα τεστ, γι'αυτο. Ή δε περνανε αλλους θανατους ως covid (ενω θα πρεπε? WTF?). Δλδ ο γερμανος που ειχε και μεγαλο δειγμα στα τεστ και μετραγε σωστα ποιοι πεθαινουν απο covid και οχι απο ασχετες αιτιες ή υποτιθεμενο covid, ενω εδειχνε ξεκαθαρα τι συμβαινει οσον αφορα το ποσο (λιγοτερο) επικινδυνος ειναι ο ιος, τα δεδομενα του αγνοουνταν για να εχουν οι υπολοιπες χωρες να φοβιζουν τον κοσμακη.

Μα επισημο ειναι απ'το WHO... Ηταν το τοτε CFR (σημερα το ιδιο νουμερο τεινει προς το 6.5%):

...και παντα μιλαμε για global number, οχι περιοχες, υποπεριοχες, φυλο, εθνικοτητα κτλ. ΕΝΑΣ μεσος ορος, παγκοσμιος, για το ποσους σκοτωνει ο ιος σε σχεση με οσους εχει μολυνει. Απλα στο ποσους εχει μολυνει βαζουν μονο τους confirmed.

Μετά από όλο αυτό το μακρινάρι, παραδέχεσαι ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο ΠΟΥ ανακοίνωσε θνησιμότητα επί επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επομένως το να συγκρίνεται αυτό το νούμερο με το 0,1 που έδωσε αρχικά ο Ιωαννίδης είναι εντελώς άστοχο.
Ο ίδιος άλλωστε μιλούσε για την κομητεία της Santa Clara, με πληθυσμό κάτω από 2 εκ.

Τώρα η νέα άποψη ότι δεν μιλάμε ανά χώρα, αλλά παγκόσμια είναι τουλάχιστον αφελής.  Θέλουμε δεν θέλουμε μας νου ζει τι γίνεται στην χώρα μας και σε όσες την επηρεάζουν άμεσα.

Ε σε κάπες από pαυτές τις χώρες το CFR είναι μεγαλύτερο από το 0,5.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.012
Πόντοι
6.256
Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Aegean για την οικονομική στήριξη της αεροπορικής εταιρείας, όπως τόνισε ο Ευτύχιος Βασιλάκης σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

φορτωθηκαμε καινουρια ολυμπιακη, καναμε αμαν να ξεφορτωθουμε την παλια με τα τεμπελοσκυλα της , χρυσοπληρωσαμε την παλια και τωρα θα στηριξουμε το συνεταιρακι.

σοβιετια η νδ επεμβαινει σε ιδιωτικες εταιρειες,

ο βασιλακης επρεπε να βαλει μερικα μυρια στην ακρη για τη στραβη, γιατι αγορασε 4 ερ μπας, το ρισκο της μπιζνας του θα το πληρωσω εγω?

ας γινοταν δημοσιος υπαλληλος

δεν ξερει τι σημαινει καπιταλισμος? δε ρωταει το θεοδωρικακο?

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Θέμα χρόνου είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας της κυβέρνησης με την Aegean για την οικονομική στήριξη της αεροπορικής εταιρείας, όπως τόνισε ο Ευτύχιος Βασιλάκης σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές.

φορτωθηκαμε καινουρια ολυμπιακη, καναμε αμαν να ξεφορτωθουμε την παλια με τα τεμπελοσκυλα της , χρυσοπληρωσαμε την παλια και τωρα θα στηριξουμε το συνεταιρακι.

σοβιετια η νδ επεμβαινει σε ιδιωτικες εταιρειες,

ο βασιλακης επρεπε να βαλει μερικα μυρια στην ακρη για τη στραβη, γιατι αγορασε 4 ερ μπας, το ρισκο της μπιζνας του θα το πληρωσω εγω?

ας γινοταν δημοσιος υπαλληλος

δεν ξερει τι σημαινει καπιταλισμος? δε ρωταει το θεοδωρικακο?

Ρε ο ανδρεας φταιει

:2funny: :2funny: :2funny:

Και για την ολυμπιακη που κρατικοποιησε ο δροσερος ο ανδρεας φταιει

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.012
Πόντοι
6.256
Τώρα, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας, καθώς και ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Πρίνστον υποστηρίζουν ότι η ζέστη δεν είναι ικανή να σκοτώσει τον ιό.

δε λαμβανουμε υποψην τον συψα γιατι δεν εχει καταληξει στο τι συμβαινει με την θεια κοινωνια,

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.274
Πόντοι
8.006
Τώρα, ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Νίκος Σύψας, καθώς και ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Πρίνστον υποστηρίζουν ότι η ζέστη δεν είναι ικανή να σκοτώσει τον ιό.

δε λαμβανουμε υποψην τον συψα γιατι δεν εχει καταληξει στο τι συμβαινει με την θεια κοινωνια,
Oχι βεβαια. Θα λαμβανουμε υποψη μονο εσενα που ανακαλυψες αυξηση στην τιμη της βενζινης

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Μικρομλξ ξυπνα

ΔΥΑΔΟΣΤΑΙ

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.041
Πόντοι
6.515
Καποιοι λοιπον παραπονεθηκαν οτι το Βελγφιο υπερεκτιμα τον αριθμο των θανατων που ηταν αποδεδειγμενα απο τον ιο ...
δεν λεει και πολλα αυτο ,μπορει να ειναι ετσι μπορει και οχι ομως.

Τυπε αλλες κοινωνιες
Βελγιο, Σουηδια, Ελβετια κλπ δεν καθονται οι νυφες η οι κορες να γηροκομουν γονεις και πεθερικα
Τους παρκαρουν στα γηροκομεια
Εκει ο ιος θερισε
Εδω τρομοκρατουσαν τον κοσμο και δεν αναφερονταν στα βαλκανια
Τωρα που καταλαβαν το οικονομικο εγκλημα κανουν κολωτουμπα

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Μετά από όλο αυτό το μακρινάρι, παραδέχεσαι ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ο ΠΟΥ ανακοίνωσε θνησιμότητα επί επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, επομένως το να συγκρίνεται αυτό το νούμερο με το 0,1 που έδωσε αρχικά ο Ιωαννίδης είναι εντελώς άστοχο.

Ρε τυπε δε σου εβαλα το λινκ του WHO? Στο εβαλα

"Globally, about 3.4% of reported COVID-19 cases have died. By comparison, seasonal flu generally kills far fewer than 1% of those infected."

Αυτη τη στιγμη, αμα βαλεις ολα τα κρουσματα/τεστ/θανατοι του worldmeter στο excel, το παγκοσμιο IFR βγαινει 0.05%. To 0.1% του Ιωαννιδη απεχει αυτη τη στιγμη 0.05% απ'το παγκοσμιο IFR με βαση την αναγωγη κρουσματων/θανατων/τεστ.

Του WHO απεχει 3.35%.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606
www.grtimes.gr/ellada/stoys-dromoys-tis-thessalonikis-oi-ekpaideytikoi-foto-video?_route_=ellada/stoys-dromoys-tis-thessalonikis-oi-ekpaideytikoi-foto-video]https://www.grtimes.gr/ellada/stoys-dromoys-tis-thessalonikis-oi-ekpaideytikoi-foto-video?_route_=ellada/stoys-dromoys-tis-thessalonikis-oi-ekpaideytikoi-foto-video[/url]

https://[URL unfurl="true"]www.grtimes.gr/wp-content/uploads/2020/05/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B72.jpg[/img[/URL]]

Τουλάχιστον τα πανό τα γράψαν σωστά  :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom