Eισαι λοιμωξιολογος-επιδημιολογος?
Με ποια γνωση λες τα αντιθετα απο αυτα που εισηγηθηκαν οι αρμοδιοι γιατροι?
Όχι Άλεξ, αλλά έχω πολυετή εμπειρία στην διαχείριση κρίσεων και ιδίως στο operational planning process. Για να αποφασίσεις πιο τρόπο ενεργείας θα εφαρμόσεις πρέπει να συνεκτιμηθούν πολλοί παράγοντες μεταξύ των οποίων και οι επιπτώσεις στην οικονομία μεσομακροπρόθεσμα στην προκειμένη περίπτωση.
Φυσικά πρώτα ορίζεις το End State δηλαδή τι θέλεις να καταφέρεις με την εφαρμογή του σχεδίου. Αν εγώ ήθελα να μηδενισω τους θανάτους θα σχεδίαζα ανάλογα και θα έφαρμοζα αυτά περίπου που έκανε η κυβέρνηση.
Αν εγώ ήθελα end state να ελαχιστοποιησω τους θανάτους αλλά και να μην έχω μεγάλες απώλειες στην οικονομία τότε θα σχεδίαζα διαφορετικά από την πρώτη περίπτωση.
Αν στην σχεδίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης ήταν μόνο γιατροί, τότε ήταν τραγικό λάθος, δεν το νομίζω διότι ο Κουλης διδάχτηκε στο Χάρβαρντ διαχείριση κρίσεων. Στην σχεδίαση μετέχουν όλοι οι επαΐοντες και συνεισφέρουν ο καθένας στον τομέα του.
Εγώ πιστεύω ότι τα πήγε καλά στην εφαρμογή των σχεδίου του. Για το end state έχω αμφιβολίες, τι τέθηκε από την αρχή σαν end state;