Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Το θεμα ειναι οτι ο ξενοδοχος αν σκασει κρουσμα, πρεπει να παρεχει τροφη και στεγη για 15 ημερες σε ολους τους πελατες που θα μπουν σε καραντινα, ειτε αυτοι ηταν να φυγουν την επομενη ημερα, ειτε ηταν να φυγουνε σε μια εβδομαδα. Ποιος θα τον καλυψει; και ποιος ειναι αυτος που θα παει μετα σε αυτο το ξενοδοχειο που ειχε κρουσμα;

Υπάρχει τέτοια πρόβλεψη? Δεν το ήξερα καν.

Ανέφερα παραδειγματικά το συγκεκριμένο για να δείξω τα άπειρα προβλήματα που θα υπάρξουν την περίοδο της καραντίνας και το τι μπορεί να σκαρφιστεί ο οποιοσδήποτε εξυπνάκιας πελάτης.

Η γνώμη μου είναι ότι ενόσω δεν ξεπερνιέται ο ψυχολογικός φραγμός του να αποδεχθούμε τον covid ως ένα ακόμα φυσικό κίνδυνο - όπως τόσοι και τόσοι άλλοι - του οποίου θα μπορούσε ο καθένας μας να αποτελέσει θύμα θα κυνηγάμε απλά την ουρά μας αφού το συνολικό κοινωνικό κόστος της προσπάθειας αντιμετώπισής του με περιοριστικά μέτρα είναι δυσανάλογα υψηλό.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.097
Πόντοι
6.256
Το θεμα ειναι οτι ο ξενοδοχος αν σκασει κρουσμα, πρεπει να παρεχει τροφη και στεγη για 15 ημερες σε ολους τους πελατες που θα μπουν σε καραντινα, ειτε αυτοι ηταν να φυγουν την επομενη ημερα, ειτε ηταν να φυγουνε σε μια εβδομαδα. Ποιος θα τον καλυψει; και ποιος ειναι αυτος που θα παει μετα σε αυτο το ξενοδοχειο που ειχε κρουσμα;
Τότε μιλάμε για 100% χαμενο καλοκαίρι.

Εντυπωση παντως μου κανει  ότι κανεις δεν ασχοληται λες και ειμαστε σλοβενια και βουλγαρια που δεν εχουν τουρισμό..

Απ την άλλη ειναι λόγικο γιατί καμια κυβέρνηση δεν ασχοληθηκε ποτε με τα σοβαρα θέματα.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
22.308
Πόντοι
5.006
O Τσιόδρας και οι έλληνες ειδικοί είχαν απεριόριστο πεδίο ελιγμών εδώ και εβδομάδες διότι :

1. Στις 3 Απριλίου 2020 ο Αμερικανικός CDC αποστασιοποιήθηκε από τις συστάσεις του ΠΟΥ και έδωσε σύσταση χρήσης μέσων προστασίας στον γενικό πληθυσμό με ειδικές μάλιστα οδηγίες κατασκευής αυτοσχέδιων μασκών
2. Mετά την αλλαγή στάσης του Αμερικανικού CDC και το Ευρωπαϊκό αντίστοιχο του μετέβαλε θέση στις 8 Απριλίου 2020 καθιστώντας τις κατά χώρα αρχές στο ακέραιο υπεύθυνες για την επιλογή η μη χρήσης μάσκας 
Μετά από αυτά ο Τσιόδρας απηχώντας απόψεις τις επιτροπής απέρριπτε συστηματικά ως μη ιατρικά συστηνόμενη την χρήση μασκών επί τη βάσει ισοζυγίου αποτελεσματικότητας/κινδύνων για τους ίδιους ακριβώς χώρους με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες όπου σήμερα την μη χρήση μασκών ποινικοποιεί η κυβέρνηση πχ στα Σούπερ Μάρκετ που επί της ουσίας θα έχουν μηδενικές αλλαγές στο επίπεδο συγκεντρώσεων κοινού και τρόπου λειτουργίας την μετά καραντίνα εποχή.

Τα περί προβλέψεων απλά ασχολίαστα αφού πλέον γνωρίζουμε βάσει επίσημων κυβερνητικών στοιχείων ότι τα φορτία ΜΕΘ ήταν κάτω του 30% μεσοσταθμικά και ότι τα νοσοκομεία της χώρας ήταν πρακτικά κλειστά για μη κατεπείγοντα περιστατικά.

sx05.jpg

Ο Τσιόδρας έχει απεκδυθεί πλέον της επιστημονικής του ιδιότητας και λειτουργεί απλά ως προπαγανδιστικό όργανο της κυβέρνησης - δυστυχώς τόσο για εκείνον όσο και για την χώρα.

To 41% στις αρχές της καραντίνας είναι πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό, γιατί τα ποσοστά των κρουσμάτων αυξάνονται εκθετικά...
Το γεγονός ότι αυτό το 41% έμεινε σταθερό και δεν έγινε 100% όπως σε Ιταλία και άλλες χώρες, σημαίνει ότι τα μέτρα πάρθηκαν ακριβώς την κατάλληλη στιγμή..

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506

Εντυπωση παντως μου κανει  ότι κανεις δεν ασχοληται λες και ειμαστε σλοβενια και βουλγαρια που δεν εχουν τουρισμό..

Απ την άλλη ειναι λόγικο γιατί καμια κυβέρνηση δεν ασχοληθηκε ποτε με τα σοβαρα θέματα.
δεν εχεις δικιο...κανανε παρουσιαση με παουερ ποιντ χτες  :S :S :S :S

(μπαι δε γουει επειδη μου το ειπαν πολλοι δεν διαβαζονταν γιατι ηταν λαθος η αναλυση της γραμ/ρας

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.892
Πόντοι
19.795
Για αυτό πρέπει να υπάρχει και ένα πλαίσιο προστασίας από το κράτος.
Το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες και τυχόν ζημιές εφόσον οι όροι που είχε θέσει, είχαν τηρηθεί.
Γι αυτο λεμε οτι οι καυτες πατατες ειναι τωρα. Γιατι μεχρι τωρα μονο απαγορευτικα μετρα ειχαμε, ο λαος πειθαρχησε κυριως λογω Τσιοδρα, που αποροφουσε ολη την αρνητικοτητα των απαγορευσεων. Και εγω αν ειχα Τσιοδρα, ανετα εκανα τον μαγκα.
Στην οικονομια ομως δεν θα υπαρχει Τσιοδρας.

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Like
657
Πόντοι
146
Αν αύριο έβγαινε ανακοίνωση ότι το εμβόλιο είναι έτοιμο και να κάνουμε μια σειρά όλοι να μας εμβολιάσουν, θα πηγαίνατε ???

Ενδιαφέρουσα ερώτηση αν και νομίζω ότι το ζουμί του πράγματος είναι το κατά πόσο θα είχαμε δικαίωμα να μην πάμε αν το επιλέγαμε και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις από την άρνηση εμβολιασμού.

Ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός θα είναι ισοδύναμος με ευρεία κλινική δοκιμή λόγω της βεβιασμένης ανάπτυξης του εμβολίου πάντως ... οπότε όποιος πεί ναι θα πρέπει να ξέρει ότι αφενός αναλαμβάνει αυξημένο κίνδυνο και αφετέρου πρακτικά δεν θα γνωρίζει τον βαθμό προστασίας του από τον ιό αφού δεν θα έχουν γίνει ακόμα τότε μελέτες στον γενικό πληθυσμό.

condo

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2009
Κριτικές
15
Like
114
Πόντοι
2.945
πως θες να βγει το κράτος και να σου πει οτι δεν θα έχεις τα αναμενόμενα έσοδα του τουρισμού και το βάρος θα περάσει στον λαό;;;;
Μείνε μέσα, βάλε την μάσκα και μετά πλήρωσε τους φόρους που θα έρθουν γιατί τα νούμερα δεν θα βγαίνουν

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Γι αυτο λεμε οτι οι καυτες πατατες ειναι τωρα. Γιατι μεχρι τωρα μονο απαγορευτικα μετρα ειχαμε, ο λαος πειθαρχησε κυριως λογω Τσιοδρα, που αποροφουσε ολη την αρνητικοτητα των απαγορευσεων. Και εγω αν ειχα Τσιοδρα, ανετα εκανα τον μαγκα.
Στην οικονομια ομως δεν θα υπαρχει Τσιοδρας.
εγω εχω και μια θεωρια παππου για εναν λαο που ειναι χεστης και μονο γαυγιζει...οτι δλδ τρομαξε και κλειστηκε μονος του σπιτι οχι λογω τσιορδα...αλλα ειναι αλλη κουβεντα

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Ενδιαφέρουσα ερώτηση αν και νομίζω ότι το ζουμί του πράγματος είναι το κατά πόσο θα είχαμε δικαίωμα να μην πάμε αν το επιλέγαμε και ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις από την άρνηση εμβολιασμού.
ενδιαφερον.....

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
38.892
Πόντοι
19.795

Εντυπωση παντως μου κανει  ότι κανεις δεν ασχοληται λες και ειμαστε σλοβενια και βουλγαρια που δεν εχουν τουρισμό..

Αν οχι 100 τοις 100, σιγουρα 80 τοις 100. Καποιοι θα επωφεληθουν, να κανουν σχεδον τσαμπα διακοπες σε βιλες και σε πολυτελη μικρα ξενοδοχεια, που συντηρουνται ειτε απο τους ιδιοκτητες τους και τις οικογενειες τους, ειτε με πολυ λιγο προσωπικο, που θα τα νοικιασουν σχεδον τσαμπα.

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.765
Πόντοι
2.306
Για αυτό πρέπει να υπάρχει και ένα πλαίσιο προστασίας από το κράτος.
Το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες και τυχόν ζημιές εφόσον οι όροι που είχε θέσει, είχαν τηρηθεί.
Επειδή οι απόψεις είναι όπως οι κωλοτρυπιδες : όλοι έχουν από μια (Κλιντ) θα πω και ‘γώ τη δίκη μου.
Εδώ χρειάζεται κάποιας μορφής κοινό ασφαλιστικό ταμείο για τους ξενοδόχους, το οποίο θα καλύπτει ζημιές σε περίπτωση κρούσματος, έχοντας παράλληλα και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο από πίσω.
Εννοείται ότι το μέγεθος του εγχειρήματος απαιτεί κρατική ενίσχυση και εγγύηση, όμως εδώ πρόκειται για μια άσκηση διαχείρισης κινδύνου σε μαζική κλίμακα και νομίζω ότι υπάρχει σχετική εμπειρία σε διεθνές επίπεδο (όχι για πανδημία αλλά για άλλους φυσικούς κινδύνους) που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

The-Sex-Pistols

Μέλος
Εγγρ.
13 Φεβ 2020
Like
113
Πόντοι
6
Άμα δεν ανηκεις σε ευπαθή ομάδα η δουλεύεις στον υγειονομικό κλάδο, μην ανησυχείς.
Αυτοί θα είναι τα πρώτα πειραματόζωα σε ευρεία κλίμακα.
Άμα δεν μετατραπούν σε ζόμπι, και αναγκαστούμε να τους κόψουμε το κεφάλι, θα είμαστε λίγο πιο ήσυχοι για όταν έρθει η σειρά μας.

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.792
Πόντοι
496

τον θεωρουν χαμενη υποθεση φετος τον τουρισμο γι'αυτο κ δεν ασχολουνται

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Επειδή οι απόψεις είναι όπως οι κωλοτρυπιδες : όλοι έχουν από μια (Κλιντ) θα πω και ‘γώ τη δίκη μου.
Εδώ χρειάζεται κάποιας μορφής κοινό ασφαλιστικό ταμείο για τους ξενοδόχους, το οποίο θα καλύπτει ζημιές σε περίπτωση κρούσματος, έχοντας παράλληλα και το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο από πίσω.
Εννοείται ότι το μέγεθος του εγχειρήματος απαιτεί κρατική ενίσχυση και εγγύηση, όμως εδώ πρόκειται για μια άσκηση διαχείρισης κινδύνου σε μαζική κλίμακα και νομίζω ότι υπάρχει σχετική εμπειρία σε διεθνές επίπεδο (όχι για πανδημία αλλά για άλλους φυσικούς κινδύνους) που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.
σωστο....
ασφαλειες και στης διακοπες λοιπον....
τυποι με την κουβεντα βγαινει η ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ παντως....ειδικα αν λειπουν τα σκυλια απο τα κομματα

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Άμα δεν ανηκεις σε ευπαθή ομάδα η δουλεύεις στον υγειονομικό κλάδο, μην ανησυχείς.
Αυτοί θα είναι τα πρώτα πειραματόζωα σε ευρεία κλίμακα.
Άμα δεν μετατραπούν σε ζόμπι, και αναγκαστούμε να τους κόψουμε το κεφάλι, θα είμαστε λίγο πιο ήσυχοι για όταν έρθει η σειρά μας.
οχι ρε τυπε δεν ανησυχω....αλλα μασκα παντου μου επιβαλουν να φοραω (δεν το λεω οτι ειναι κακο το λεω για το επιβαλουν)....

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Κριτικές
1
Like
7.765
Πόντοι
2.306

Ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός θα είναι ισοδύναμος με ευρεία κλινική δοκιμή λόγω της βεβιασμένης ανάπτυξης του εμβολίου πάντως ... οπότε όποιος πεί ναι θα πρέπει να ξέρει ότι αφενός αναλαμβάνει αυξημένο κίνδυνο και αφετέρου πρακτικά δεν θα γνωρίζει τον βαθμό προστασίας του από τον ιό αφού δεν θα έχουν γίνει ακόμα τότε μελέτες στον γενικό πληθυσμό.
Σ ένα υποθετικό σενάριο όπου το ερώτημα θα ηταν : εμβολιασμός με το άρτι αφιχθέν super turbo εμβόλιο μας ( πάρε κόσμε) και ελεύθερος να τριγυρνάς η αν δεν μας προτιμήσετε, σπίτι σας με ελάχιστες ελευθερίες διότι αποτελείτε υγειονομικό κίνδυνο, τι θα κάνατε?
Αν το ζήταγε ο εργοδότης σας???

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
τον θεωρουν χαμενη υποθεση φετος τον τουρισμο γι'αυτο κ δεν ασχολουνται
απαραδεκτο....πολιτικα  η νδ θα παρει τα αρχιδια μου μεχρι το φθινοπωρο αν δειξει οτι ξεχασε τον τουρισμο....μιλαμε για το 50-60% του κοσμου που δουλευει

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.005
Πόντοι
5.506
Σ ένα υποθετικό σενάριο όπου το ερώτημα θα ηταν : εμβολιασμός με το άρτι αφιχθέν super turbo εμβόλιο μας ( πάρε κόσμε) και ελεύθερος να τριγυρνάς η αν δεν μας προτιμήσετε, σπίτι σας με ελάχιστες ελευθερίες διότι αποτελείτε υγειονομικό κίνδυνο, τι θα κάνατε?
Αν το ζήταγε ο εργοδότης σας???
επισης καλο ερωτημα....

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.792
Πόντοι
496
απαραδεκτο....πολιτικα  η νδ θα παρει τα αρχιδια μου μεχρι το φθινοπωρο αν δειξει οτι ξεχασε τον τουρισμο....μιλαμε για το 50-60% του κοσμου που δουλευει

συμφωνω, αλλα αυτο δειχνουν με την σταση τους

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom