Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.859
Πόντοι
19.795
Μόνο που οι Τουρκοι το κόλλησαν από Ιράν κατά βάση.
Αυτο δεν αλλαζει το οτι εμεις δεν πηραμε μετρα για να αντιμετωπισουμε τα εισαγωμενα κρουσματα απο Ιταλια, ενω θα μπορουσαμε να το ειχαμε κανει.

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Αυτο δεν αλλαζει το οτι εμεις δεν πηραμε μετρα για να αντιμετωπισουμε τα εισαγωμενα κρουσματα απο Ιταλια, ενω θα μπορουσαμε να το ειχαμε κανει.
Σε αυτά χωράει πολλή συζήτηση. Οι Τούρκοι απαγόρευσαν τις πτήσεις απο Ιταλία αλλά με Βρετανία και ΗΠΑ δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Κι ας είχαν σοβαρό θέμα με τον ιό και οι δύο χώρες.
Το γιατί πήραμε ή δεν πήραμε κάποιο μέτρο είναι θέμα με βάση ποιές πληροφορίες και ποιά στοιχεία έπαιρναν τις αποφάσεις. Δεν τα γνωριζω οπότε θα λέω θεωρίες. Από τους πρώτους νεκρούς σε Καστοριά και Κοζάνη πόσους μπορείς να πεις ότι επηρέασε το Μιλάνο;

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.650
Πόντοι
6.256
Τελικά ο λιλάς είναι γιατρός ή όχι,
Τελικά ο βολκάνο κλάδεψε το πάσχα ή όχι

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Τελικά ο λιλάς είναι γιατρός ή όχι,
Τελικά ο βολκάνο κλάδεψε το πάσχα ή όχι
Τελικά ο βολκάνο μένει στο Μαρούσι και οι ελιές είναι στο Καπανδρίτι ή στα πομακοχώρια και οι ελιές είναι δίπλα στο σπίτι του;

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.859
Πόντοι
19.795
Σε αυτά χωράει πολλή συζήτηση. Οι Τούρκοι απαγόρευσαν τις πτήσεις απο Ιταλία αλλά με Βρετανία και ΗΠΑ δεν είχαν κανένα πρόβλημα. Κι ας είχαν σοβαρό θέμα με τον ιό και οι δύο χώρες.
Το γιατί πήραμε ή δεν πήραμε κάποιο μέτρο είναι θέμα με βάση ποιές πληροφορίες και ποιά στοιχεία έπαιρναν τις αποφάσεις. Δεν τα γνωριζω οπότε θα λέω θεωρίες. Από τους πρώτους νεκρούς σε Καστοριά και Κοζάνη πόσους μπορείς να πεις ότι επηρέασε το Μιλάνο;
26 Φλεβαρη αν δεν κανω λαθος, εσκασε το πρωτο κρουσμα στη Θεσσαλονικη, με την γυναικα που ειχε παει στο Μιλανο, ενω στην Ιταλια εκεινη την ημερα μετραγε καποιες εκατονταδες κρουσματα  και καμμια 15αρια νεκρους. Τι περιμενανε και αρχισανε να ελεγχουν τις πτησεις απο Ιταλια 15 ημερες μετα;

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
26 Φλεβαρη αν δεν κανω λαθος, εσκασε το πρωτο κρουσμα στη Θεσσαλονικη, με την γυναικα που ειχε παει στο Μιλανο, ενω στην Ιταλια εκεινη την ημερα μετραγε καποιες εκατονταδες κρουσματα  και καμμια 15αρια νεκρους. Τι περιμενανε και αρχισανε να ελεγχουν τις πτησεις απο Ιταλια 15 ημερες μετα;
Αφού με ρωτάς συνεχώς το ίδιο πάλι το ίδιο θα σου απαντήσω.
Το γιατί πήραμε ή δεν πήραμε κάποιο μέτρο είναι θέμα με βάση ποιες πληροφορίες και ποια στοιχεία έπαιρναν τις αποφάσεις. Δεν τα γνωριζω οπότε θα λέω θεωρίες.

κωλο-γερος

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Οκτ 2008
Κριτικές
36
Like
39.859
Πόντοι
19.795
Αφού με ρωτάς συνεχώς το ίδιο πάλι το ίδιο θα σου απαντήσω.
Το γιατί πήραμε ή δεν πήραμε κάποιο μέτρο είναι θέμα με βάση ποιες πληροφορίες και ποια στοιχεία έπαιρναν τις αποφάσεις. Δεν τα γνωριζω οπότε θα λέω θεωρίες.
Προς θεου συζητηση κανουμε εδω, δεν σου αντιπαραθετω για να παω κοντρα. Απλως τα πραγματα θα μπορουσαν να ηταν καπως καλυτερα, οπως θα μπορουσαν να ητανε και χειροτερα.

The-Sex-Pistols

Μέλος
Εγγρ.
13 Φεβ 2020
Like
113
Πόντοι
6
Άγνοια και πολιτικά παιχνίδια έσπειραν με βιά τον ιό στην Ευρώπη. Δεν γνώριζαν τα κράτη την μεταδοτικότητα και τα προβλήματα που μπορεί να προξενήσει.  Και τα πολιτικά παιχνίδια ήταν η ενωμένη Ευρώπη. Ήθελαν να στείλουν το μήνυμα πως κανένα μέλος δεν αποκλείεται, κανένα σύνορο δεν κλείνει.
Ήταν η ισχυρή Ιταλία, άμα ήταν άλλη μικρότερη χώρα ποιο εύκολα θα έπαιρναν την απόφαση.
Από την άλλη, η Νότια Κορέα είχε και την εμπειρία, και δεν είχε και τις πολιτικές αγκυλώσεις που στοίχισαν στην περίπτωση της Ευρώπης.
Εμείς συζητάμε το θέμα με τα  τωρινά  δεδομενα βέβαια. Εύκολα κρίνουμε όταν έχουμε τα δεδομένα μπροστά μας.

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Η μετάδοση αν δεν υπάρχουν μέτρα, υπολογίζουν ότι είναι 60- 70%

Αρα θα κολλούσαν τον ιό 6 μυρια Έλληνες και θα πέθαναν κάπου 15.000 άνθρωποι κυρίως από τις ευπαθείς ομάδες. Συν οι παράπλευρες απώλειες από το διαλυμένο ΕΣΥ, μπορεί να φταναμε τις 20000 τελικά.
Τεράστιος αριθμός για την Ελλάδα όντως.
Αλλά εδώ μιλάμε ή του ύψους ή του βάθους. Δεν υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση; Λέω εγώ, ο αυτιστικός σύμφωνα με τον ποκαχοντα, να μειώσουμε πολύ το ρυθμό εξάπλωσης, αποστασιοποιωντας τους ανθρώπους στην κοινωνία, λαμβάνοντας αυστηρά μέτρα προστασίας των ευπαθών, ομάδων, υπολειτουργωντας σχολεία και δημόσιο, λαμβάνοντας όλα τα παθητικά μέτρα προστασίας, ενισχύοντας το ΕΣΥ με κάθε δυνατό πρόσφορο τρόπο (ακόμα και επιταξεις) ...και άλλα πολλά για να μην κουράζω.
Για μένα πάντα υπάρχει και το τρίτο σχέδιο, όχι το δίλημμα καραντίνα ή μακελειό. Υπάρχει και το ενδιάμεσο. Η χρυσή τομή των αρχαίων προγόνων μας.
Δηλαδή ένα μήνα τώρα που δουλεύουν τα μάρκετ κι οι λαϊκές αλλά με κανόνες και με αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε συνωστισμός; Θα μου απαντήσει ο άλλος ότι λόγω lockdown η μεταδοτικότητα μειώθηκε και έτσι δεν υπήρχαν φορείς να μεταδώσουν. Ε τότε ρε παιδιά γιατί είμαστε ακόμα σε lockdown; Θα μου πει ο άλλος ότι πρέπει να εκμηδενίσουν τα κρούσματα για να ανοίξουμε σταδιακά σιγά σιγα με προσοχή. Και λεω εγώ, πόσο θα πάρει δλδ 2 μήνες; Θα μου πει όσο χρειαστεί, προέχει η ανθρώπινη ζωή. Συμφωνώ κι εγώ για την ανθρώπινη ζωή αλλά έχει κι άλλες ζωές που τα Χριστούγεννα δεν θα έχουν να πάρουν ψωμί να φάνε. Θα μου πει ο άλλος ότι παγκοσμίως γίνεται το ίδιο. Και θα πω ότι μόνο η Ελλάδα έχει 10 χρόνια μνημόνιο και δεν περιμένει και βοήθεια από τους εταίρους χωρίς επιπλέον μνημόνιο...και άλλα πολλά για να μην κουράσω

Εγώ θα τους πιστέψω αυτούς που υποστηρίζουν με πάθος μόνο τις ανθρώπινες ζωές τότε και μόνο τότε, αν δω τον Κουλη να μην κάνει εκλογές εφέτος....

Δ

Διαγραμμένο μέλος 186072

Επισκέπτης
Ε τότε ρε παιδιά γιατί είμαστε ακόμα σε lockdown; Θα μου πει ο άλλος ότι πρέπει να εκμηδενίσουν τα κρούσματα για να ανοίξουμε σταδιακά σιγά σιγα με προσοχή. Και λεω εγώ, πόσο θα πάρει δλδ 2 μήνες; Θα μου πει όσο χρειαστεί, προέχει η ανθρώπινη ζωή. Συμφωνώ κι εγώ για την ανθρώπινη ζωή αλλά έχει κι άλλες ζωές που τα Χριστούγεννα δεν θα έχουν να πάρουν ψωμί να φάνε. Θα μου πει ο άλλος ότι παγκοσμίως γίνεται το ίδιο. Και θα πω ότι μόνο η Ελλάδα έχει 10 χρόνια μνημόνιο και δεν περιμένει και βοήθεια από τους εταίρους χωρίς επιπλέον μνημόνιο...και άλλα πολλά για να μην κουράσω

Γενικα οι απαντησεις που θα παρεις υποθετουν οτι η ελλαδα δρα αυτονομα... στη πραγματικοτητα αμα ανοιξουν αυριο ολες οι χωρες της ΕΕ το ιδιο θα κανει και ο κουλης απο ...μεθαυριο. Πρακτικα οι περισσοτερες ευρωπαϊκες χωρες εχουν δρασει ενορχηστρωμενα με μικροδιαφορες ως προς τα μετρα τα οποια προσαρμοζονται στις εκαστοτε συνθηκες της κοινωνιας.

Φυσικα η ελληνικη κυβερνηση δε θα βγει να πει οτι θα περιμενει να δει τι θα κανουν οι αλλοι για να κανει και αυτη τα ιδια. Κατι τετοιο θα την απαξιωνε ως δορυφορο. Παριστανουν οτι μελετανε τα στοιχεια και θα αποφασισουν οταν ερθει η ωρα. Στη πραξη θα δουν ποτε θα αποφασισουν οι αλλες χωρες χαλαρωτικα μετρα και θα κανουν και εδω τα αντιστοιχα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
τυπε θεωρουν τους ελληνες ζωα, δεν μας εχουν πει ποτε ποσοι νοσουν εκτος εντατικης, ποσοι γινονται καλα…

Σε τι ακριβώς θα βοηθήσει το πόσοι νοσούν εκτός εντατικής;

Πρακτικά όσοι είναι θετικοί νοσούν εκτός εντατικής.

Πόσοι βγαίνουν από τις ΜΕΘ το ξέρουμε.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
εγω μαγκες ειμαι στα ορια μου και εω κ τα πρωινα αντικεινμεν εργασιας αλλα αυτο το να μην μπορω να πιω ενα καφε σε μαγαζι με κοσμο για μια ωρα ειναι που με  σκοτωνει

Ε ναι, για αυτό πρέπει να πας να κλαδέψεις τις ελιές.

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Μόνο που το πρόβλημα σε μας κατά μεγάλο μέρος ήρθε απο Ισραήλ και το γνωστό κύμα προσκυνητών στους Αγίους Τόπους.
Που θεωρείτο ασφαλής περιοχή.

Ναι φίλε μου κι εκεί το κακό έγινε, αλλά πίστεψε με εδώ Θεσσαλονίκη το τριήμερο της Καθαρας Δευτέρας επέστρεψαν εσπευσμένα 4 Λύκεια από Μιλάνο χωρις έλεγχο εννοείται, συγγενικό μου πρόσωπο μέσα. Την Τρίτη έκαναν καταλήψεις τα Λύκεια με αίτημα μαθητές καθηγητές από την εκδρομή να μην προσέλθουν στο σχολείο. Ίσως ήταν η μοναδική υπαρκτή αιτία κατάληψης στα χρονικά. Στην Καστοριά την ζημιά την έκαναν οι γουναραδες που κατά δεκάδες πηγαινοέρχονταν στο Μιλάνο την εποχή εκείνη. Δεν είπα εγώ ότι δεν θα θα είχαμε κανένα κρούσμα, αντί για 2500 όμως θα είχαμε 1000. Είναι δυνατόν να μην έχεις ολιγωρίες και λάθη σε ενα περιβάλλον που δεν γνωρίζεις καλά τον εχθρό; Και τώρα θα ανοίγαμε,αλλά μην πούμε τίποτα εναντίον της κυβέρνησης, θα πέσει ο συμπαθέστατος Αλεξ να μας κάψει...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.291
Πόντοι
8.006
Την Τρίτη έκαναν καταλήψεις τα Λύκεια με αίτημα μαθητές καθηγητές από την εκδρομή να μην προσέλθουν στο σχολείο.
Eκαναν καταληψη στο σχολειο, μπαινοντας δηλαδη στο σχολειο, με αιτημα να μην ερθουν στο σχολειο?

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Όσον αφορά τα μέτρα έχω ξαναεπισημανει ότι αν ήλεγχε τις πτήσεις ιδίως από Μιλάνο ενωρίτερα, τώρα θα είχαμε καθημερινά 0 κρούσματα και θα είχε αρχίσει η αποκλιμάκωση των μέτρων. Δεν ξέρω αν ήταν δύσκολο να γινει τεχνικως ο έλεγχος των εισερχομένων, τότε που ελήφθησαν και οι αποφάσεις για τα καρναβάλια. Αλλά γιατί όχι, αφού το έκαναν ετσι αργότερα.

Η οδηγία ήταν όποιος επιστρέφει από περιοχή με κρούσματα μπαίνει σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών.

Είδαμε βέβαια πόσο το τήρησαν αυτό στην Αμαλιάδα.

Τώρα αν όλους αυτούς που γύριζαν από το Μιλάνο τους μάντρωναν σε κανένα άδειο ξενοδοχείο ή τους φόραγαν βραχιολάκι ή τους μπαγλάρωναν αν τους έβρισκαν εκτός από τον δηλωμένο τόπο κατοικίας τότε θα είχε πέσει η κυβέρνηση γιατί κάτι σαν εσένα θα είχαν διαλύσει τον κόσμο φωνάζοντας για τον φασίστα Μητσοτάκη.

Luka Bazuka

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Δεκ 2018
Κριτικές
1
Like
6.348
Πόντοι
2.356
Η οδηγία ήταν όποιος επιστρέφει από περιοχή με κρούσματα μπαίνει σε οικειοθελή καραντίνα 14 ημερών.

Τώρα αν όλους αυτούς που γύριζαν από το Μιλάνο τους μάντρωναν σε κανένα άδειο ξενοδοχείο ή τους φόραγαν βραχιολάκι ή τους μπαγλάρωναν αν τους έβρισκαν εκτός από τον δηλωμένο τόπο κατοικίας τότε θα είχε πέσει η κυβέρνηση γιατί κάτι σαν εσένα θα είχαν διαλύσει τον κόσμο φωνάζοντας για τον φασίστα Μητσοτάκη.
Κανεις δεν θα μιλαγε!

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Ναι φίλε μου κι εκεί το κακό έγινε, αλλά πίστεψε με εδώ Θεσσαλονίκη το τριήμερο της Καθαρας Δευτέρας επέστρεψαν εσπευσμένα 4 Λύκεια από Μιλάνο χωρις έλεγχο εννοείται, συγγενικό μου πρόσωπο μέσα. Την Τρίτη έκαναν καταλήψεις τα Λύκεια με αίτημα μαθητές καθηγητές από την εκδρομή να μην προσέλθουν στο σχολείο. Ίσως ήταν η μοναδική υπαρκτή αιτία κατάληψης στα χρονικά. Στην Καστοριά την ζημιά την έκαναν οι γουναραδες που κατά δεκάδες πηγαινοέρχονταν στο Μιλάνο την εποχή εκείνη. Δεν είπα εγώ ότι δεν θα θα είχαμε κανένα κρούσμα, αντί για 2500 όμως θα είχαμε 1000. Είναι δυνατόν να μην έχεις ολιγωρίες και λάθη σε ενα περιβάλλον που δεν γνωρίζεις καλά τον εχθρό; Και τώρα θα ανοίγαμε,αλλά μην πούμε τίποτα εναντίον της κυβέρνησης, θα πέσει ο συμπαθέστατος Αλεξ να μας κάψει...
Η Θεσσαλονίκη αυτη τη στιγμή έχει 55 κρούσματα και 8 νεκρούς. Πολύ μικρή συμμετοχή για να την κάνουμε θέμα ως προς τις επιστροφές απο Μιλάνο ακόμα και αν υποθέσουμε ότι όλοι στην πόλη κολλησαν από την Ιταλία με κάποιο τρόπο.

Geokoro

Σεβαστός
Εγγρ.
14 Νοε 2016
Κριτικές
29
Like
1.814
Πόντοι
1.196
Αλεξ, οι υπόλοιποι μαθητές απαιτούσαν οι εκδρομείς μαθητές και καθηγητές (και διευθύντρια η μία από ΕΠΑΛ Επανομής) να μην προσέλθουν στο σχολείο, το οποίο και κατάφεραν μετά από δύο μέρες, να ληφθεί δλδ η απόφαση (μαλλον από το Υπουργείο) να μην πηγαίνουν στο σχολείο για 15 μέρες μαθητές καθηγητές από Μιλάνο. Ε μετά από μια εβδομάδα έκλεισαν όλα τα σχολεία....

The-Sex-Pistols

Μέλος
Εγγρ.
13 Φεβ 2020
Like
113
Πόντοι
6

Αυτό είναι το ένα άκρο. Θα μπορούσαν βέβαια να υπάρχουν έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων καραντινας και να μην βασίζονταν στην σωστή κρίση του καθενός.
Από τον υποτυπώδη  έλεγχο και το πρόστιμο, μέχρι τις χειροπέδες υπάρχει απόσταση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom