Νέα

ΝΕΟΣ κορωνοϊός Covid-19 από τη Γουχάν (Κίνα)...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CLOSER822
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 105K
  • Εμφανίσεις 3M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 10 άτομα (0 μέλη και 10 επισκέπτες)

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.316
Πόντοι
4.895

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.838
Πόντοι
6.256
Ακριβώς όπως το είπες... "κάνουν τον κύκλο τους"...
Δεν "προστατευτήκαμε" από αυτές αναπτύσσοντας κάποια "ανοσία αγέλης"
Απλά διαδόθηκαν στον βαθμό που επέτρεπαν η μεταδότικοτητά τους και οι συνθήκες της εποχής και σκότωσαν αυτούς που επέτρεπε η θνησιμότητα τους. Γιαυτό και σκότωσαν εκατομμύρια άτομα (σε κλάσμα του σημερινού γενικού πληθυσμού).
Ουσιαστικά πετύχαμε "ανοσία αγέλης" σκοτώνοντας αυτούς που η φύση της ίωσης μπορούσε να σκοτώσει και τότε πια σταμάτησε από μόνη της μη βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος για παραπάνω... Εδώ μιλάμε όμως μέσω της "ανοσίας αγέλης" να περιορίσουμε τα κρούσματα και θανάτους - κι αυτό είναι διαφορετικό πράγμα...
Αν αποδεχτείς να σου πεθάνει το ποσοστό του πληθυσμού που ο ιός έχει την δυνατότητα να σκοτώσει τότε ναι την αποκτάς όποτε θες...

Τα εχεις κανει σαλατα στο μυαλο σου...η ανοσια αγελης δεν σημαινει περιορισμος της νοσους με τα λιγοτερα κρουσματα.Ανοσια της αγελης ειναι οταν πια εχει μολυνθει ενα μεγαλο ποσοστο του πληθυσμου με αποτελεσμα ο ιδιος να μην μπορει να μεταδοθει.

Αυτο μπορει να συμβει ειτε "φυσικα" ειτε μεσω εμβολιασμου...και προφανως εχουν υπαρξει πολλες φορες στο παρελθον που εχει υπαρξει ανοσια αγελης με φυσικο τροπο μιας και εμβολια δεν υπηρχαν.

The-Sex-Pistols

Μέλος
Εγγρ.
13 Φεβ 2020
Like
113
Πόντοι
6
Στη κοινη λογικη μηπως;Οταν υπαρχει ποσο θνησιμοτητας 3.5% ειναι δυνατον μια χωρα με 10εκ πληθυσμο να εχει μολυνθει το 50% του πληθυσμου της και να εχει μονο 1200 νεκρους;

Τα υπολοιπα δεν τα σχολιαζω....προφανως τρολαρεις.
Τρολαρω και λίγο είναι η αλήθεια. Δεν την παλεύω άλλο.
Σοβαρά όμως το πρώτος σκέλος ήταν κανονικό. Εφόσον δεν γνωρίζουμε τι ποσοστό του πληθυσμού έχει εντέλει νοσήσει δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Η θνησιμότητα περιλαμβάνει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Μπορεί εκατομμύρια άτομα να μην έχουν χρειαστεί νοσήλια η να ήταν ασυμπτωματικοί.
Το ζήτημα μου με την Σουηδία είναι πως ρισκάρει ζωές ανθρώπων, χωρίς επαρκή δεδομένα.

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.838
Πόντοι
6.256

Και μονο που λεει οτι ειναι αποτελεσματικες για το 99.98% των μικροβιων μου αρκει να σου πω οτι ειναι για το πουτσο καβαλα....

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.838
Πόντοι
6.256
Τρολαρω και λίγο είναι η αλήθεια. Δεν την παλεύω άλλο.
Σοβαρά όμως το πρώτος σκέλος ήταν κανονικό. Εφόσον δεν γνωρίζουμε τι ποσοστό του πληθυσμού έχει εντέλει νοσήσει δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα.
Η θνησιμότητα περιλαμβάνει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Μπορεί εκατομμύρια άτομα να μην έχουν χρειαστεί νοσήλια η να ήταν ασυμπτωματικοί.
Το ζήτημα μου με την Σουηδία είναι πως ρισκάρει ζωές ανθρώπων, χωρίς επαρκή δεδομένα.

Ρε τυπε μου αφου βασει στατιστικων το 15% νοσει σοβαρα και ενα 5% βαρια....κανε 5εκ επι 5% να δεις ποσοι επρεπε να ηταν στις ΜΕΘ αμα ειχε νοσησει το 50%.

Δεν χρειαζεται ουτε αντισωματα ουτε τιποτα...

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.818
Πόντοι
216
Τα εχεις κανει σαλατα στο μυαλο σου...η ανοσια αγελης δεν σημαινει περιορισμος της νοσους με τα λιγοτερα κρουσματα.Ανοσια της αγελης ειναι οταν πια εχει μολυνθει ενα μεγαλο ποσοστο του πληθυσμου με αποτελεσμα ο ιδιος να μην μπορει να μεταδοθει.

Αυτο μπορει να συμβει ειτε "φυσικα" ειτε μεσω εμβολιασμου...και προφανως εχουν υπαρξει πολλες φορες στο παρελθον που εχει υπαρξει ανοσια αγελης με φυσικο τροπο μιας και εμβολια δεν υπηρχαν.

Ουσιαστικά το ίδιο λέμε...
"Φυσική ανοσία αγέλης" πρακτικά σημαίνει αποδοχή των θανάτων που η θνησιμότητα του ιού επιτρέπει. Στο παρελθόν έχει υπάρξει αλλά με τεράστιο κόστος - μη αποδεκτό σήμερα
Προστατευτική "ανοσία αγέλης" απ 'όσο ξέρω μόνο με εμβόλιο έχει επιτευχθεί
Δεν λέω κάτι άλλο

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.316
Πόντοι
4.895
Και μονο που λεει οτι ειναι αποτελεσματικες για το 99.98% των μικροβιων μου αρκει να σου πω οτι ειναι για το πουτσο καβαλα....

καλά μην είσαι τόσο απόλυτος αφού αφήνει και ένα 0.1% περιθώριο  :grin:
έστω και έτσι παίζει να είναι καλύτερες από τις απλές χειρουργικές ;

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.838
Πόντοι
6.256
Ουσιαστικά το ίδιο λέμε...
"Φυσική ανοσία αγέλης" πρακτικά σημαίνει αποδοχή των θανάτων που η θνησιμότητα του ιού επιτρέπει. Στο παρελθόν έχει υπάρξει αλλά με τεράστιο κόστος - μη αποδεκτό σήμερα
Προστατευτική "ανοσία αγέλης" απ 'όσο ξέρω μόνο με εμβόλιο έχει επιτευχθεί
Δεν λέω κάτι άλλο

Φυσικη ανοσια της αγελης ειναι οταν ο ιος ανεξελεγκτα κανει τη πορεια του σε ενα πληθυσμο και οταν εχει πια μολυνει ενα μεγαλο μερος του αυτοπεριοριζεται η μεταδοση του...δεν εχει σχεση με θανατους κτλ

Επικτητη ανοσια μεσω εμβολιασμων προφανως και ειναι προτιμητεα γιατι γινεται σε πολυ μικροτερο χρονικο διαστημα και με πολυ λιγοτερους νοσουντες και αποθανοντες.

Και τα δυο ανοσια της αγελης ειναι μιας και το αποτελεσμα ειναι ακριβως το ιδιο απλα με μεγαλυτερο κοστος σε ζωες στη πρωτη περιπτωση...

Με απλα λογια αυτο που θελω να πω ειναι οτι ακομα και χωρις εμβολιο καποια στιγμη θα υπαρξει ανοσια της αγελης....απλα αυτο θα γινει σε μεγαλο βαθος χρονου μιλαμε για 2 χρονια στη καλυτερη περιπτωση με ολα αυτα τα μετρα περιορισμου.

Γιαυτο και δεν ειχε κανενα απολυτως νοημα αυτο που ειπε ο Τσιοδρας για ανοσια 1 ετους κτλ...ασε που απορω πως ηταν τοσο σιγουρος για το χρονικο διαστημα της ανοσιας οταν υπαρχουν σοβαρες ενδειξεις οτι ειδικα σε ασθενεις που ηταν ασυμπτωματικοι ή νοσησαν πολυ ελαφρυα η ανοσια που ειχαν ηταν στην ουσια ανυπαρκτη.

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.838
Πόντοι
6.256
καλά μην είσαι τόσο απόλυτος αφού αφήνει και ένα 0.1% περιθώριο  :grin:
έστω και έτσι παίζει να είναι καλύτερες από τις απλές χειρουργικές ;

Οχι μια απατεωνια και μιση μου κανει...οι πιο "καλες" μασκας ειναι οι τυπου FFP2 και ερχονται με πιστοποιηση απο διαφορους οργανισμους.

Αυτες εδω που μου εβαλες για απατη του κερατα μοιαζουν...θα ειναι τιποτα dust proof που τις πουλανε σαν ιατρικες.

Leclerc

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2020
Like
9.446
Πόντοι
2.356
Οχι μια απατεωνια και μιση μου κανει...οι πιο "καλες" μασκας ειναι οι τυπου FFP2 και ερχονται με πιστοποιηση απο διαφορους οργανισμους.

Αυτες εδω που μου εβαλες για απατη του κερατα μοιαζουν...θα ειναι τιποτα dust proof που τις πουλανε σαν ιατρικες.

FFP3

The-Sex-Pistols

Μέλος
Εγγρ.
13 Φεβ 2020
Like
113
Πόντοι
6
Ρε τυπε μου αφου βασει στατιστικων το 15% νοσει σοβαρα και ενα 5% βαρια....κανε 5εκ επι 5% να δεις ποσοι επρεπε να ηταν στις ΜΕΘ αμα ειχε νοσησει το 50%.

Δεν χρειαζεται ουτε αντισωματα ουτε τιποτα...
Μπορούμε σε μια καινούργια ασθένεια να υπολογίσουμε ακριβώς πόσοι έχουν νοσήσει και το βαθμό που έχουν νοσήσει?
Τι ποσοστό λάθος έχουν αυτές οι στατιστικές? Και αναφέρονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα η μπορεί να υπολογίσει και αυτούς που δεν έχουν ελεγχθεί?
Τεσπα, ας περιμένουμε και θα δούμε.

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.316
Πόντοι
4.895

τι να σου πω ιδέα δεν έχω, εδώ : www.medgadget.com/2011/06/biofriend-biomask-going-on-sale-in-u-s.html]https://www.medgadget.com/2011/06/biofriend-biomask-going-on-sale-in-u-s.html[/url]
γράφει :"CE certified: EN14683, Type IIR surgical mask
Exceeds ASTM F2100-07 high barrier surgical face mask standards"

σημαίνουν κάτι αυτά σε σχέση με το FFP2  που λες;

επίσης εδώ την λέει ως FFP3 : www.aliexpress.com/i/10000119996715.html]https://www.aliexpress.com/i/10000119996715.html[/url]

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
26.838
Πόντοι
6.256
τι να σου πω ιδέα δεν έχω, εδώ : www.medgadget.com/2011/06/biofriend-biomask-going-on-sale-in-u-s.html]https://www.medgadget.com/2011/06/biofriend-biomask-going-on-sale-in-u-s.html[/url]
γράφει :"CE certified: EN14683, Type IIR surgical mask
Exceeds ASTM F2100-07 high barrier surgical face mask standards"

σημαίνουν κάτι αυτά σε σχέση με το FFP2  που λες;

Για να μην το κουραζουμε τυπε...η συγκεκριμενη δεν ειναι FFP3.

Αμα μπεις στη διαδικασια να παραγγειλεις και μαλιστα απο Κινα μασκες ψαξε να βρεις τετοιου τυπου...

billGor

Μέγας
Εγγρ.
9 Μαΐ 2008
Κριτικές
27
Like
4.316
Πόντοι
4.895

Αμα μπεις στη διαδικασια να παραγγειλεις και μαλιστα απο Κινα μασκες ψαξε να βρεις τετοιου τυπου...

δε ρωτάω για να παραγγείλω από κίνα, απλά τις έχω δει και επειδή φαίνονταν διαφορετικές και δεν κατέχω ήθελα μια γνώμη. άρα φούμαρα όσα αναφέρουν στις παραπάνω ιστοσελίδες, ΟΚ ευχαριστώ.

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.661
Πόντοι
6.056

αυτη κανει τιποτα?
απο κινα ειναι

%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%AC%CF%83%CE%BA%CE%B1-%CE%BF%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CF%80%CE%B5%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85-78669776.jpg

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Κριτικές
16
Like
15.793
Πόντοι
6.515
Κάτι τέτοια δουλεύουν ρε τύπε. Έχω δει σίγουρα πλυντήρια αυτοκινήτων, βουλκανιζατέρ, και μαγαζί με μπογιές, πινέλα, σκάλες, κλπ

Και γιατι δεν παει ο ζουγκλας να τους φωτογραφισει αυτους?

Μονο η θεια κοινωνια τον πειραξε τον ζουγκλα?
Ο σατανας ειναι?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom