Για τις νυχτεριδες αυτο που εχω ακουσει πολυ στα πεταχτα, χωρις φυσικα καποια ιδιαιτερη τεκμηριωση , ειναι οτι επειδη τρεφονται με αιμα.
Ιπταμεντα ποντικια ειναι στην ουσια.
Ιπτάμενα θηλαστικά. Τα μόνα θηλαστικά που πετάνε.
Και γιατί πετάνε; Η θεωρία της εξέλιξης λέει ότι άρχισαν να πετάνε για να αποφύγουν μεγαλύτερα ζώα που τις κυνηγούσαν να τις φάνε πάνω στην γη.
Η πτήση απαιτεί όμως τεράστια αποθέματα μυϊκής ενέργειας. Πολύ μεγαλύτερης συγκριτικά από ένα ποντίκι που τρέχει.
Η ενέργεια λοιπόν για να παραχθεί χρειάζεται πολύ γρήγορο και καλό μεταβολισμό.
Ο μεταβολισμός όμως καίει και αφήνει πίσω του πολλά κατεστραμμένα κύτταρα τα οποία αν παραμείνουν στον οργανισμό προκαλούν φλεγμονή.
Ο οργανισμός της νυχτερίδας λοιπόν έχει αναπτύξει ένα μηχανισμό που σκουπίζει αυτά τα κυτταρικά υπολείμματα.
Παράλληλα ο μηχανισμός αυτός είναι που της δίνει και ένα πολύ ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα, γιατί σκουπίζει τα κουφάρια από τα κύτταρα που σκοτώνουν τα αντισώματα τους σε περίπτωση λοίμωξης.
Παρόλο λοιπόν που οι νυχτερίδες κουβαλάνε ένα σωρό ιούς δεν αρρωσταίνουν ποτέ και ζούνε μέχρι 40 χρόνια πράγμα πρωτοφανές για θηλαστικό του μεγέθους τους.
Έλα όμως που στους ιούς δεν αρέσει καθόλου αυτό και στην προσπάθεια τους να διαιωνισθούν κάνοντας ντου στα κύτταρα της νυχτερίδας συναντάνε πολύ γερή άμυνα από το ανοσοποιητικό της που είναι σούπερ ντούπερ.
Επομένως οι ιοί αναγκάζονται να παίξουν τέρμα επίθεση και να γίνουν όσο περισσότερο αποτελεσματικοί γίνεται.
Αν τώρα λοιπόν κανένας από τους ιούς αυτούς που έχουν γίνει εξελικτικά μεγάλοι γκολτζήδες μετακομίσει στον άνθρωπο τότε γίνεται του κορωνοϊού.
Αυτό είναι η εξέλιξη, ποιος θα επιβιώσει.
Ή εμείς ή οι ιοί.