antipa
Μέλος
- Εγγρ.
- 15 Αυγ 2010
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
μιλάμε απλά ότι μόνο με ξένους επίτροπους πλέον θα δει προκοπή ο τόπος.
Θα σε καλέσουμε μόλις σε χρειαστούμε...
μιλάμε απλά ότι μόνο με ξένους επίτροπους πλέον θα δει προκοπή ο τόπος.
λες;νταξ, δεν ειναι ακριβως το ιδιο, οι ρεμουλες δεν επηρρεασαν αμεσα τον μεσο πολιτη
ομως....
ακομη και σημερα μιλουν και θυμουνται την κατοχη οσοι την εζησαν...
αδερφε ο έλληνας ξεχνάει πολύ εύκολα.
σε 10 χρόνια αυτά θα θεωρούνται μακρινό παρελθόν.
όπως το χρηματιστήριο
οι ρεμούλες των ολυμπιακών
ακόμα ακόμα τη ζίμενς ξέχασαν...
πρακτικά ένας λαός με παιδεία και άλλη νοοτροπία δεν υπήρχε περίπτωση τώρα να έχει μετά απο όλα αυτά ακόμα τον γαπ και τον βενιζέλο να του καθορίζουν τις τύχες του.
λεω,λες;
εγώ πάλι λέω όχι.
ντάξει πλέ.Θα σε καλέσουμε μόλις σε χρειαστούμε...
αυτό όμως δεν εχει κοινωνικό βάθος. είναι πρόχειρο και επιφανειακό.όλοι ξεχνάμε γρήγορα όταν τα μεσοδιαστήματα των καταστροφών είναι μεγάλα !
όταν ομως αρχισει να βρεχει... πουτσαις, τότε δε σ' αφηνει ο πόνος στα οπίσθια να ησυχασεις !
Και τωρα τελευταια με το Μπενυ, παραεβρεξε ! Δε σου λεω για προδοσιες και τα λοιπά δικα μου πατριωτικα κολληματα, αλλά τους γάμησε την τσέπη ! Κι αυτο ειναι η ψυχη του Νεοέλληνα.
Ξαδερφακι μου, φολα Πασοκ κι Ανδρεολάγνος, μου ελεγε απόψε ότι πρεπει να φυγουν άμεσα οι Πασοκοι γιατι του γαμησανε τη συνταξη....
Αυτο τον εννοιαξε από όλα ! Το οτι δε μπορει πια να κερναει ουζα στο καφενειο σαν Ελληναρας και να το παιζει μούρη...
Οι ρεμούλες δεν επηρεαζαν φυσικα την αποψη του ψηφοφορου, αφου δεν επηρεαζαν και τη ζωη του.αδερφε ο έλληνας ξεχνάει πολύ εύκολα.
σε 10 χρόνια αυτά θα θεωρούνται μακρινό παρελθόν.
όπως το χρηματιστήριο
οι ρεμούλες των ολυμπιακών
ακόμα ακόμα τη ζίμενς ξέχασαν...
πρακτικά ένας λαός με παιδεία και άλλη νοοτροπία δεν υπήρχε περίπτωση τώρα να έχει μετά απο όλα αυτά ακόμα τον γαπ και τον βενιζέλο να του καθορίζουν τις τύχες του.
Οι ρεμούλες δεν επηρεαζαν φυσικα την αποψη του ψηφοφορου, αφου δεν επηρεαζαν και τη ζωη του.
Και δεν την επηρεαζαν επειδη τα δανεικα ερρεαν αφθονα και υπηρχε χρημα για ολους.
Τι τον ενοιαζε τον Ελληνα η Ζιμενς, αν αυτος ειχε τον καλό μισθο του και το (δανεικο) σπιτι του?
Ακομη και το χρηματιστηριο, ο κοσμος ειχε λιγο πολυ αποδεχτει οτι ηταν ενα ρισκο που πηρε και δεν του εφταιγε κανενας που καποιοι αποδειχτηκαν καλυτεροι παικτες απο αυτον.
Το τωρινο σοκ ομως θα διαπερναει την ελληνικη κοινωνια για 30 χρονια τουλαχιστον.
Το να μειωσεις μισθο σε Ελληνα και το να φτασεις την ανεργια 23% ηταν ενα ταμπου που δεν ηταν προετοιμασμενος να δικαιολογησει για κανενα λογο.
Εδω ο Ελληνας εδωσε 11 μοναδες στον ΓΑΠ επειδη του εταξε αυξησούλες 2%, ενω ο Καραμανλης εταξε παγωμα. Φαντασου δηλαδη τι αποστροφη ενιωσε ο Ελληνας για το ΠΑΓΩΜΑ. Πόσο μαλλον τωρα που εχει...μείωση.
Όντως μόνο η γερμανικη κατοχη μπορει να συγκριθεί με το σοκ που υφισταται η ελληνικη κοινωνια σημερα.
Ομως καθε τι πέρα της Δημοκρατίας είναι επικίνδυνο αν θέλουμε να εκφραζόμαστε τουλάχιστον ελεύθερα.. (το μόνο που μας απόμεινε...)
Και τι προτείνεις πέραν της Δημοκρατίας?
Εγώ συμφωνώ ότι η "προεδρευομένη κοινοβουλευτική" δημοκρατία..όπως την τρώμε στη μάπα από τη μεταπόλιτευση και έπειτα..έχει αποτύχει..
Πρόκειται για ολιγαρχία..αφού λίγα τζακια μας κυβερνουν συνέχεια τις τελευταίες δεκαετίες..που απλά εναλλάσσονται στις θέσεις εξουσίας..
Ομως καθε τι πέρα της Δημοκρατίας είναι επικίνδυνο αν θέλουμε να εκφραζόμαστε τουλάχιστον ελεύθερα.. (το μόνο που μας απόμεινε...)
Πρέπει να έχουμε νεκρούς από πείνα ,
αρρώστιες και κρύο (του χρόνου με πετρέλαιο 1,60€ το λίτρο)
για να ξεπεραστεί αυτή η πεποίθηση/πόρωση
που δημιουργήθηκε με την υπέρ της δημοκρατίας προπαγάνδα.
Εγώ πάντως από τα πεπραγμένα των "ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ"
συμπεραίνω ότι θέλουν να ΑΦΑΝΙΣΟΥΝ τους ΕΛΛΗΝΕΣ
αυτός είναι ο στόχος...
"ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΕΒΑΙΩΣ" γιατί αλλιώς δεν τους παίρνει, ούτε αυτούς ούτε τα αφεντικά τους ;)
Εντάξει συμφωνώ πως ζούμε μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας.. Μας κυβερνούνε πολιτικοί μαριονέτες των τραπεζών, του κεφαλαίου...που τους σιγοντάρουν μεγαλοεκδότες.
Και συμφωνώ πως ακόμα και αν "εκφραζόμαστε" μας φράφουν στα @@ τους!
Αλλά ποιος μου εγγυάται πως ένα απολυταρχικό καθεστώς δε θα κάνει τα ίδια? Που θα βρεθεί ο πεφωτισμένος ηγέτης που συγκεντρώσει την εξουσία πάνω του και θα κάνει τις αλλαγές που πρέπει.
Δεν διαφωνώ κάπου.
Το ίδιο ακριβώς πιστεύω κι εγώ ...
Το θέμα είναι θα τους αφήσουμε ;;;;;;
ή θα τους κάνουμε τον τάφο εδώ ;;;;;
ανώνυμο ...
Εντάξει συμφωνώ πως ζούμε μια ψευδαίσθηση δημοκρατίας.. Μας κυβερνούνε πολιτικοί μαριονέτες των τραπεζών, του κεφαλαίου...που τους σιγοντάρουν μεγαλοεκδότες.
Και συμφωνώ πως ακόμα και αν "εκφραζόμαστε" μας φράφουν στα @@ τους!
Αλλά ποιος μου εγγυάται πως ένα απολυταρχικό καθεστώς δε θα κάνει τα ίδια? Που θα βρεθεί ο πεφωτισμένος ηγέτης που συγκεντρώσει την εξουσία πάνω του και θα κάνει τις αλλαγές που πρέπει.
Και άλλωστε για να ανατραπεί ένα καθεστώς, δε χρειάζεται απλά λαϊκή εξέγερση με απεργίες και φλώρικες διαδηλώσεις που προκαλούν καταστροφές και ταλαιπωρούν τον κόσμο. Χρειάζεται ένοπλη εξέγερση...βία στοχευμένη...και οπωσδήποτε αίμα.
Ο λαός όμως δεν είναι δοκιμασμένος σε αυτά. Εγινε ράθυμος πάνω στο καναπέ του, στη δουλίτσα του, στο πληκτρολόγιο του.
Δεν γνωρίζω την ηλικία σας..αλλά η δικιά μας γενιά δεν είναι δοκιμασμένη, αλλά βολεμένη απλά αμπελοφιλοσοφεί στα blogs και απλά βρίζει για να ξεσπάσει. Ούτε καν δουλεύει για το σύνολο.
Ολοι παρτάκηδες είναι. Ο λαός πρέπει να κοιτάξει πρώτα τον εαυτό του στον καθρέπτη πριν εξεγερθεί ενάντια σε μια Δημοκρατία που βολεύτηκε...
Αν έχει λίγη τσίπα..θα φτύσει αυτό το είδωλο...
Ο τάφος τους τύπε, πρέπει να γίνει στο ΝΑΟ ΤΟΥΣ
και να ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ κιόλα.. ο ΝΑΟΣ γιατί τίποτα δεν πρέπει να μας θυμίζει το καθεστώς τους.
ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΟΛΑ.
δεν ειναι κακη ιδεα τυπεΕδώ διαφωνώ απόλυτα!
Γιατί να καταστραφούν τα παλαιά ανάκτορα ;;;;
Να χρησιμοποιηθούν απλά για το σκοπό που χτίστηκαν !!!!!
Όχι για μπουρδέλο.