voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
ελάχιστοι πλέον γνωρίζουν την ελληνική σε γραφή και αναγνωση.
Εγώ ξέρω έναν καμένο βοθρατζή που ξέρει μέχρι και γραμμική β΄.
ελάχιστοι πλέον γνωρίζουν την ελληνική σε γραφή και αναγνωση.
Τεκμήριο (item) ονομάζεται οποιοδήποτε είδος υλικού διαθέτει μία βιβλιοθήκη, το οποίο αποτελεί μέρος της συλλογής της. Κάθε τεκμήριο εξ ορισμού είναι φορέας πληροφορίας και γνώσης. Έτσι, τεκμήριο μπορεί να είναι ένα βιβλίο, περιοδικό, εφημερίδα, βιντεοκασέτα, DVD, δίσκος μουσικής σε βινύλιο ή ως CD, χάρτης, μικροφίλμ, λογισμικό σε CD, slides, ή ακόμη και οποιοδήποτε άλλο υλικό αντικείμενο όπως αντίγραφο μουσειακού εκθέματος, επιτραπέζιο παιχνίδι κτλ. Τα τεκμήρια μπορούν να κατηγοριοποιηθούν σε έντυπο υλικο (π.χ. βιβλία, περιοδικά, χάρτες), οπτικοακουστικό υλικό (δίσκος μουσικής, ταινία DVD) και υλικό αντικείμενο (realia) (π.χ. ένα μουσειακό έκθεμα). Τα τεκμήρια μπορούν επίσης να κατηγοριοποιηθούν σύμφωνα με τον τρόπο αποθήκευσης των γνωστικών δεδομένων σε ψηφιοποιημένο υλικό που το «διαβάζει» ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής διότι η πληροφορία είναι αποθηκευμένη σε bits ή αναλογικό υλικό στο οποίο η πληροφορία είναι αποθηκευμένη σε μορφή ατόμων (atoms).
Σε μία συνηθισμένη, συμβατική βιβλιοθήκη, τα περισσότερα ή όλα τα τεκμήρια είναι φυσικά αντικείμενα που μπορούμε να αγγίξουμε. Π.χ. ένα βιβλίο ή ένας χάρτης. Ακόμη και τεκμήρια που φέρουν ψηφιοποιημένες πληροφορίες είναι απτά φυσικά αντικείμενα, αν η πληροφορία έχει αποθηκευτεί σε ένα υλικό μέσο π.χ. ένα CD ή DVD, το οποίο μάλιστα συνήθως βρίσκεται πακεταρισμένο σε κάποια άλλη συσκευασία, ένα φάκελο ή ένα κουτί. Όμως στις ψηφιακές βιβλιοθήκες, όλα τα τεκμήρια είναι άυλα. Όταν ένας χρήστης τους χρησιμοποιήσει ένα τεκμήριό τους, λαμβάνει την πληροφορία μόνο σε μορφή bits μέσω του υπολογιστή του και του διαδικτύου. Γνωστά παραδείγματα άυλων τεκμηρίων είναι τα ηλεκτρονικά βιβλία, διάφορα πακέτα λογισμικού, ή βιντεοσκοπημένες ψηφιακά ταινίες. Τα άυλα αυτά ψηφιακά τεκμήρια μειώνουν το κόστος λειτουργίας της βιβλιοθήκης διότι λόγω ακριβώς των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους είναι εύκολα στην αναπαραγωγή, καταλαμβάνουν ελάχιστο χώρο, διατίθενται εύκολα μέσω του διαδικτύου χωρίς χωροχρονικούς περιορισμούς και είναι πολυμορφικά επειδή συνδυάζουν κείμενο, εικόνα και ήχο. Από την άλλη μεριά, τα άυλα ψηφιακά τεκμήρια προϋποθέτουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας, επομένως ενδέχεται να αυξήσουν τις διακρίσεις λόγω του υπάρχοντος ψηφιακού χάσματος μεταξύ πλουσίων και φτωχών χωρών ή κοινωνικών ομάδων.
ΚΑΛΑ τωρα και στα αποτρυγα!ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ειναι οτι τον κοσμο τον κατεβαζει στον δρομο η ΟΡΓΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ!200,000 ΛΑΟΥ ηταν κατω την τεταρτη και ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΠΕΣΙΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ σας ενημερωνω....και για να ξερετε δεν θα καμψετε την ΟΡΓΗ του λαου με τα ψηφοθηρικα σας μικροκομματικα παιχνιδια...βγαλτε στον δρομο κνατ ματ και σια...ΟΣΟ και να προσπαθειτε να το παιξετε "προστατες" δεν μασαμε...ΔΕΝ ειστε παρα ενα κομματι ενος σαπιου παζλ...Ο ΚΟΣΜΟΣ το ξερει!ΟΣΟ το συστημα- του οποιου ΚΑΙ το συντηρητικο οπισθοδρομικο σταλλινικο "κωμα" σας ειναι εξεχων μελος -συνεχιζει να σφιγγει την θηλια στο λαιμο του λαου ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΤΩ !ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΠΩΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ -ΟΧΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ-VENCEREMOS!
ΠΠ,μη μαξιμαλιζεις...ενώ οι πέτρες, οι μολότοφ και τα σπασμένα μάρμαρα κατατροπώνουν υπουργούς, βουλευτές και τρόικα...
στόχος είναι η μαζικότατη κινητοποίηση (και δι' αυτής η αλλαγή συνείδησης) και η παραγωγή πολιτικών αποτελεσμάτων όχι η εκτόνωση μιας υποτιθέμενης πρωτοπορίας...
ΙΜΗΟ πάντα...
εξού και το κάψιμο.Εγώ ξέρω έναν καμένο βοθρατζή που ξέρει μέχρι και γραμμική β΄.
τι φάουλ ρε παπάρα. ΠΕΝΑΛΤΥ στο 90 είναι αυτό.Φάουλ, φάουλ.
ΠΠ,μη μαξιμαλιζεις...
Στοχος ηταν ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,κατι που σχεδον αναποφευκτα θα εριχνε την κυβερνηση-και θα εβαζε τα δυο ποδαρια σε ενα παπουτσι στην επομενη κυβερνηση.
Τα ιδια ελεγε και το ΚΚΕ,ετσι?...Ακριβως τα ιδια,να μην περασει το νομοσχεδιο.
Και τι εκανε?Γιατι το ζητημα δεν ειναι να γεννηθουν συνειδησεις και τα ρεστα,το ζητημα ειναι τι εκανε το ΚΚΕ,οχι τιποτ'αλλο δηλαδη αλλα γιατι ειχε καβατζωσει και την Αμαλιας για παρτη του.
Επειδη εχει χαθει το νοημα των λεξεων πες μου ΠΠ σε τι ακριβως διαφερει η σταση των ΠΑΜΕτζηδων που εχουν μετωπο προς τους διαδηλωτες και πλατη προς την Αστυνομια,απο την σταση οργανωσεων τυπου καρφιτσα και λοιπων παρακρατικων επι φρυδια?...Παρακρατος=παρα τω κρατος,ΠΠ.
Και κατι ακομη..."Προβοκατορες"και"υποτιθεμενη πρωτοπορια που εκτονωθηκε"ειναι οι φοιτητες στη Χιλη που καταφεραν να μπουκαρουν στην Γερουσια και να σταματησουν την συζητηση?
... σε τι ακριβως διαφερει η σταση των ΠΑΜΕτζηδων που εχουν μετωπο προς τους διαδηλωτες και πλατη προς την Αστυνομια...
ΠΠ,μη μαξιμαλιζεις...
Στοχος ηταν ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ,κατι που σχεδον αναποφευκτα θα εριχνε την κυβερνηση-και θα εβαζε τα δυο ποδαρια σε ενα παπουτσι στην επομενη κυβερνηση.
εξού και το κάψιμο.
η μόρφωση δεν συνεπάγεται καλλιέργεια ούτε ηθική.
έχω γνωρίσει πολλούς βοθρατζήδες σαν αυτόν που αναφέρεσαι που είναι ανθρωπιστικά σκουπίδια και μισάνθρωποι.
αλλά να μην το κάνουμε θέμα τώρα γιατί διαβάζουν και πολλά παρόμοια ηθικοσκύβαλα και είμεθα και εκτός θέματος.
Το ΚΚΕ κέρδισε σίγουρα ψήφους,τώρα αυτό πόσο επαναστατικό είναι δεν ξέρω,μπορεί να κάνει τελικά την επανάσταση του κοινοβουλίους....ωστόσο αν δεν ήταν εκεί το ΚΚΕ θα είχαμε την γνωστή ιστορία: ματ vs κουκουλοφόρων,επέμβαση ματ κ διάλυση κινητοποίησης.Oπότε;;;;ΠΠ,μη μαξιμαλιζεις...
Τα ιδια ελεγε και το ΚΚΕ,ετσι?...Ακριβως τα ιδια,να μην περασει το νομοσχεδιο.
Και τι εκανε?Γιατι το ζητημα δεν ειναι να γεννηθουν συνειδησεις και τα ρεστα,το ζητημα ειναι τι εκανε το ΚΚΕ,οχι τιποτ'αλλο δηλαδη αλλα γιατι ειχε καβατζωσει και την Αμαλιας για παρτη του.
Επειδη εχει χαθει το νοημα των λεξεων πες μου ΠΠ σε τι ακριβως διαφερει η σταση των ΠΑΜΕτζηδων που εχουν μετωπο προς τους διαδηλωτες και πλατη προς την Αστυνομια,απο την σταση οργανωσεων τυπου καρφιτσα και λοιπων παρακρατικων επι φρυδια?...Παρακρατος=παρα τω κρατος,ΠΠ.
Και κατι ακομη..."Προβοκατορες"και"υποτιθεμενη πρωτοπορια που εκτονωθηκε"ειναι οι φοιτητες στη Χιλη που καταφεραν να μπουκαρουν στην Γερουσια και να σταματησουν την συζητηση?
ΑΦΟΥ ησουνα εκει ρε πορνοπαπε,μυριζες στον αερα την οργη ολων...δεν ακουγοταν κιχ,ολοι περιμεναν το "ΜΠΑΜ",το ζηταγαμε,λεω ψεματα?καθείς έχει την εκτίμησή του...
σίγουρα, όμως, κανείς δεν ξέρει τι περίμεναν όλοι και εις έκαστος των διαδηλωτών,
αλλά ξέρει, ίσως, τι περίμεναν οι χωρικά και πολιτικά κοντινοί του...
έχει δλδ μια μερική εικόνα.
αν αναγάγει τη μερικότητα σε καθολικότητα ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΙ...
ΙΜΗΟ πάντα...
διαφορετικές εκτιμήσεις...
σαφώς και έχει δίκιο.σημερα πλεον εχω την εντυπωση οτι εχει δικιο ο ποντικης. υποπτη η σταση του ΠΑΜΕ
Αν μπαίνανε στο παλάτι κ κρεμούσαν τον τσαροΓιωργάκη πώς θα περνούσε;Και δεν θα περνούσε αν γινόνταν ντου;
ενω τωρα ποιο ηταν το αποτελεσμα δηλαδη?Το ΚΚΕ κέρδισε σίγουρα ψήφους,τώρα αυτό πόσο επαναστατικό είναι δεν ξέρω,μπορεί να κάνει τελικά την επανάσταση του κοινοβουλίους....ωστόσο αν δεν ήταν εκεί το ΚΚΕ θα είχαμε την γνωστή ιστορία: ματ vs κουκουλοφόρων,επέμβαση ματ κ διάλυση κινητοποίησης.Oπότε;;;;
Δεν πιστεύω να θεωρείς εσύ κ όποιος άλλος ότι το ΚΚΕ μέσω του ΠΑΜΕ κατάφερε κ έκοψε την λαϊκή επανάσταση....
Αν δεν έπεφταν οι κουκουλοφόροι ή αλλιώς γνωστοί-άγνωστοι πάνω στο ΠΑΜΕ θα έπεφταν πάνω στα ΜΑΤ για μια ακόμα φορά κ μια τρύπα στο νερό το αποτέλεσμα.