Νέα

Νέα πρόκληση της κυβέρνησης!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα laplace
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 106
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάθε φορά θα πρέπει να συγκρίνουμε τον κλάδο Α με τον κλάδο Β.
Οκ οι βουλευτές, πρίν γίνουν αυτό που είναι σήμερα, απλοί πολίτες ήταν που τους ψήφισε ο απλός λαός κλπ κλπ, απαρνήθηκαν την καρριέρα τους (  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: ,δεν ισχύει για όλους το γέλιο), και πρέπει να αποκατασταθούν συνταξιοδοτικά κλπ κλπ, και όλως τυχαίως να κληροδοτήσουν την βουλευτική τους έδρα στα παιδιά τους. Μικρή λεπτομέρεια βέβαια αν κάποια απο αυτά τα παιδιά σπούδασαν σε κανένα ιδιωτικό σχολείο/κολλέγιο/πανεπιστήμιο με τα λεφτά της βουλευτικής αποζημίωσης.

Όπως και να έχει πάντως οι βουλευτές, και οι παρατρεχάμενοι τους, δεν μπορούν όποτε θέλουν αύξηση να μας πρήζουν τα αρχίδια με μαλακισμένες δικαιολογίες, να συγκρίνονται με άλλες "τάξεις" της κοινωνίας ή να μας απείλουν με το φάντασμα της ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  :grin:

always horny

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
0
πολυ καλο topic.Πριν καποια χρονια υποστηριζα περιστασιακα  (σε θεματα υπολογιστων) εναν ντοπιο Βουλευτη.Παιδια προεκλογικα ιδιαιτερα ειχε παρει αμπαριζα ολλους τους τοπικους λεφταδες!!!!!Οταν ερχοσαντε  κατι "κακομοιροι" ελληνες για ρουσφετια τους εβλεπε σαν  τα balls toy!!!!!!Και ξερω απο αλλα παιδια απο αλλα γραφεια οτι υπηρχαν και χειροτεροι.Λοιπον το παιχνιδι ειναι στημενο!!!!!Balkan way !!!!!!!Αυτη ειναι η πραγματικοτητα.Γιναν βουλευτες για το Μπαγιοκο!!!!!!
Και μονο αυτο.Θημαστε τον Σπυρου τον Καρδιογειρουργο.Πολλα λεφτα.Ηταν υποψηφιος του ΔΙΚΚΙ του τσοβολα που παρεπιπτωντος ακομα δικηγορει!!!!!!!!Κομμα κομπαρσαρια που δεν θα εβγαινε ποτε!!!!RESPECT στο ατομο!!!!!
ΔΕν εχω ψηφισει ποτε ΔΙΚΚΙ!!!!ΔΕΝ εχω ψηφισει ποτε στην Ελλαδα.Και οσο για τα παιδια απο την Αριστερα ,εχω να πω οτι Θα ηθελα μια ενναλακτικη λυση απο εκει παροτι ελευθερος εππαγγελματιας αλλο δυστηχως οι ανθρωποι ειναι υπερμαχοι του κρατισμου σε μια χωρα που ο κρατισμος ειναι ενα τεραστιο καρκινωμα που τρωει τις σαρκες αυτης της υπεροχης χωρας,(Οι πελατες μου που ειναι δημοσιοι ερχονται στο μαγαζι μου πινουν το καφεδακι τους ,συζητανε για υολογιστες,για το WOW  οι πιο πρωχορημενοι και η ωρα φευγει ανετα!!!, ξεκουραστα!!!!,και μετα κατα τις 2 το μεσημερακι φευγουν σπιτακι η στην κανονικη τους δουλεια!!!!!)Αυτα .LIfe is sheat and then you die!!!!!!!!!

imaginas.gr

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2008
Κριτικές
14
Like
5
Πόντοι
616
Οι διαφημιζόμενες εταιρείες τα παίρνουν από τις πωλήσεις των προϊόντων τους.Και σου λέω,ότι αν δω αύξηση τιμής σε ένα προϊόν,δε θα το πάρω.

Όποιος μπει στη Βουλή,να βγάλει πολλά λεφτά θέλει.Δεν είδα κάποιον να λέει εγώ δεν τα παίρνω.Όλοι τις παίρνουν τις αυξήσεις.Ακόμα και η Παπαρήγα που λέει ότι τα δίνει στο κόμμα.Λες και ρώτησε τον κόσμο αν θέλει να χρηματοδοτεί τον Περισό.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Ναι ρε cretan, δεν έχεις τελείως άδικο, αλλά δεν γίνεται ειδικά στο θέμα που συμφωνούν όλοι οι βολευτές, δλδ στην αύξηση των μισθών τους, να γκρινιάζουμε εμείς και στις επόμενες εκλογές το 70-80% του σώματος να είναι τα ίδια πρόσωπα.

Έλεος πια....εμείς τους εκλέγουμε!

Αν και εάν το σκεφτείς, δεν είναι άτοπο αυτό που λέει ο fethry. Δλδ, σε ενοχλεί εάν παίρνει 5κ ή 10κ ο κάθε βουλευτής και δεν σε ενοχλούν οι απολαβές της Στάη π.χ.? Την δυσαρέσκεια συγκρίνει, όχι τις αμοιβές και το δικαίωμα των δύο περιπτώσεων να παίρνουν όσα παίρνουν.

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Οι διαφημιζόμενες εταιρείες τα παίρνουν από τις πωλήσεις των προϊόντων τους.Και σου λέω,ότι αν δω αύξηση τιμής σε ένα προϊόν,δε θα το πάρω.

Δεν θα αυξήσει καμία εταιρία τις τιμές των προϊόντων της λόγω διαφήμισης....ειλικρινά, αυτό δεν θα γίνει ποτέ. (Δεν μιλάμε για μονοπώλια, έτσι? αν και στο μονοπώλιο σπάνια έχει διαφημίσεις) Είναι όπως αυτό που είπες πριν, να αυξήσω εγώ την τιμή του προϊόντος μου για να πάρω κότερο. Εάν το κάνω αυτό μόνο τα αρχίδια μου θα πάρω. Και όσο περισσότερο πουλάει μία εταιρία, τόσες περισσότερες διαφημίσεις θα κάνει. βλ. Coca Cola. Άσε που οι περισσότερες διαφημίσεις που γίνονται πλέον, είναι για να τονίσουν μείωση τιμών. Τα 2/3 των τηλεοπτικών διαφημίσεων π.χ. γίνονται για τηλεφωνία, δάνεια και αυτοκίνητα. Σε όλα για μείωση τιμών μιλάνε.

Παραμένει γεγονός βέβαια, ότι η επιλογή είναι δική σου αν θα τα σκάσεις ή όχι. Όπως παραμένει γεγονός, ότι τον Ριβάλντο εσύ και ο κάθε "εσύ" τον πληρώνει.

Όποιος μπει στη Βουλή,να βγάλει πολλά λεφτά θέλει.Δεν είδα κάποιον να λέει εγώ δεν τα παίρνω.Όλοι τις παίρνουν τις αυξήσεις.Ακόμα και η Παπαρήγα που λέει ότι τα δίνει στο κόμμα.Λες και ρώτησε τον κόσμο αν θέλει να χρηματοδοτεί τον Περισό.

Μην τους ψηφίζεις...έχεις μεγαλύτερη δύναμη από ότι νομίζεις.

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Καλά ρε σεις συγκρίνετε τα λεφτά που παίρνει ο Ριβάλντο με αυτά που παίρνει π.χ. ο Γιακουμάτος?Πρώτα απ' όλα τα χρήματα του Ριβάλντο τα πληρώνουν επιχειρηματίες και όχι το κράτος!Τα χρήματα αυτά ο Ριβάλντο τα επιστρέφει με την προσφορά του στους εκάστοτε εργοδότες του!!!Λέτε να τυπωθούν μπλουζάκια με την μούρη του Γιακουμάτου? :2funny:
Και γιατί δεν συγκρίνετε τις αποδοχές του Ριβάλντο με αυτές ενός οικοδόμου ή ενός υπαλληλάκου?Ας νοιαστούν πρώτα γι' αυτές και μετά για τις δικές τους οι 300 Εθνοσωτήρες! :tickedoff:

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ναι ρε cretan, δεν έχεις τελείως άδικο, αλλά δεν γίνεται ειδικά στο θέμα που συμφωνούν όλοι οι βολευτές, δλδ στην αύξηση των μισθών τους, να γκρινιάζουμε εμείς και στις επόμενες εκλογές το 70-80% του σώματος να είναι τα ίδια πρόσωπα.

Έλεος πια....εμείς τους εκλέγουμε!

Αν και εάν το σκεφτείς, δεν είναι άτοπο αυτό που λέει ο fethry. Δλδ, σε ενοχλεί εάν παίρνει 5κ ή 10κ ο κάθε βουλευτής και δεν σε ενοχλούν οι απολαβές της Στάη π.χ.? Την δυσαρέσκεια συγκρίνει, όχι τις αμοιβές και το δικαίωμα των δύο περιπτώσεων να παίρνουν όσα παίρνουν.

Πέστα βρε Γιώργο. Εννοείται οτι συγκρίνω τη δυσαρέσκεια και όχι τις απολαβές. Γιατί ο φίλος μας, που μου κρατάει μούτρα απο τα ...ποδοσφαιρικά, μόλις με απεκάλεσε "παρατρεχάμενο βουλευτών", ενώ δεν με ξέρει. Αύριο δηλαδή τι θα πει για μένα; Οτι πουλάω και ηρωίνη;

Όσο για το "φάντασμα" των οπαδών της ΜΗ δημοκρατίας, θα ήθελε να του θυμίσω πόσοι θαυμαστές του Μεταξά, του Παπαδόπουλου, του Γρίβα και του Χίτλερ κυκλοφορούν εδώ στο σάιτ; Ή μήπως είναι τυφλός;

Θυμίζω επίσης σε πολλούς εμπαθείς με τον Τσίπρα, πως ΔΕΝ είναι βουλευτής. Άρα κρατείστε τη χολή σας για το μισθό του για τότε που θα είναι.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Το πολίτευμα δεν κινδυνεύει απο το λαό.

Κινδυνεύει απο τους έχοντας την εξουσία. Μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές.

Προσωπικά δεν προτίθεμαι να χρηματοδοτώ ενα εικονικό πολίτευμα και ειμαι σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για τους μη έχοντες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τις αυξήσεις αυτές

Οταν οι βουλευτές αποδείξουν οτι πραγματικά εργάζονται και οτι αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν τοτε το συζητάμε. Δυστυχώς οι πράξεις τους δε συνάδουν με αυτό που θέλουν να περάσουν επικοινωνιακά.

Ας κάνουν πρώτα κάθαρση - και μετά ας έχουνε την τσίπα να ζητήσουν λεφτά επειδή "δε βγαίνουν"

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Το πολίτευμα δεν κινδυνεύει απο το λαό.

Κινδυνεύει απο τους έχοντας την εξουσία. Μεταξύ των οποίων και οι βουλευτές.

Προσωπικά δεν προτίθεμαι να χρηματοδοτώ ενα εικονικό πολίτευμα και ειμαι σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για τους μη έχοντες οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν τις αυξήσεις αυτές

Οταν οι βουλευτές αποδείξουν οτι πραγματικά εργάζονται και οτι αξίζουν τα λεφτά που παίρνουν τοτε το συζητάμε. Δυστυχώς οι πράξεις τους δε συνάδουν με αυτό που θέλουν να περάσουν επικοινωνιακά.

Ας κάνουν πρώτα κάθαρση - και μετά ας έχουνε την τσίπα να ζητήσουν λεφτά επειδή "δε βγαίνουν"

Με όλο το σεβασμό, μου φαίνεται πολύ ρητορικό και λαϊκίστικο.
Πότε δηλαδή θα πιστοποιηθεί (και απο ποιον) οτι επήλθε η κάθαρση που λες;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Δεν κινδυνεύει μόνο από αυτούς που έχουν την εξουσία, αν και με τον όρο εξουσία εννοούνται πολλά πράγματα πλέον.

Εάν καταλαβαίνω καλά από τα γραφόμενα σου, ενοχλεί η αύξηση επειδή δεν "αποδίδουν" ή τέλος πάντων οι πράξεις τους όπως γράφεις δεν συνάδουν με αυτό που θέλουν να περάσουν επικοινωνιακά (μάλλον υπονοείς ότι τελικά δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα).

Αυτό όμως δεν είναι αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών? Εννοώ, εάν δεν αποδίδουν και εάν μας δουλέυουν γενικά, δεν πρέπει να τους αλλάξουμε? Εμείς δεν τους εκλέγουμε?

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Με όλο το σεβασμό, μου φαίνεται πολύ ρητορικό και λαϊκίστικο.
Πότε δηλαδή θα πιστοποιηθεί (και απο ποιον) οτι επήλθε η κάθαρση που λες;

Ρητορικό και λαϊκίστικο...για ποιο λόγο;

Δε χρειάζεται κανένα πολύ ειδικό κριτήριο για να καταλάβει γίνεται κάθαρση. Η μαγική λέξη ειναι ξήλωμα. Προσώπων και μηχανισμών. Για αρχή.

Εχεις δει εσυ να γινεται κάτι; Εχει παει κανενας φυλακή; Εχει χασει κανεις τη θέση του χωρίς να υπάρξει εκβιασμός απο τα ΜΜΕ; Το κλίμα που επικρατεί ειναι της κάθαρσης ή του κουκουλώματος;

Το πολίτευμα δεν κινδυνεύει απο εμένα. Αλλα..ποιο ειναι το πολίτευμα τελικά;

Μήπως δεν εχουμε δημοκρατία;

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Πόσες ώρες εργάζονται οι βουλευτές; Γιατί γίνονται συνεδριάσεις με άδεια καθίσματα; Γιατί κανεις δεν παει φυλακή;

Θυμάται κανεις περισυ που θέλανε να δωσουν συντάξεις σε όσους βουλευτές έκαναν μόνο μια τετραετία όταν οι περισσότεροι πρέπει να πεθάνουν πριν πάρουν σύνταξη;

Αυτό ειναι δημοκρατία;

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Σαφώς και δεν έχουμε.

Δικτατορία των media έχουμε και τίποτα άλλο, η οποία σε συνδοιασμό με την βλακεία που επικρατεί, δεν συναντά καμία αντίσταση και από πουθενά.

Εάν θες την γνώμη μου, δεν έπρεπε να βρίζουμε τους βουλευτές. Μεγαλοεκδότες, ιδιοκτήτες δημοσιογραφικών οργανισμών, καναλάρχες κλπ και τους αυλικούς τους έπρεπε να βρίζουμε. Θεωρώ ότι οι βουλευτές είναι απλά πιονάκια των προαναφερθέντων.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Συμφωνώ

Αλλα πιόνι γινεσαι όταν το θέλεις. Κανεις δεν τους έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και τους υποχρέωσε να γίνουν βουλευτές. Αρα, υπάρχει κινητρο για να γινει κανεις βουλευτης-πιόνι.

Οι ίδιοι φταίνε για τον εξευτελισμό του επαγγέλματός τους και για τον ευτελισμό της δημοκρατίας που όλοι μας ζούμε.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Συμφωνώ

Αλλα πιόνι γινεσαι όταν το θέλεις. Κανεις δεν τους έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο και τους υποχρέωσε να γίνουν βουλευτές. Αρα, υπάρχει κινητρο για να γινει κανεις βουλευτης-πιόνι.

Οι ίδιοι φταίνε για τον εξευτελισμό του επαγγέλματός τους και για τον ευτελισμό της δημοκρατίας που όλοι μας ζούμε.

Παιδιά, διαλέξτε τι είναι το βουλευτιλίκι.
Επάγγελμα η λειτούργημα;
Γιατί άλλοτε το λέτε έτσι και άλλοτε αλλιώς, ανάλογα με την πορεία της συζήτησης.

Επι της διαφωνίας μας τώρα:
Οι γιατροί δεν φταίνε για τον εξευτελισμό του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με τη λογική σου;
Όταν όμως σε πιάσει σκωληκοείδίτιδα, πας σ' αυτούς.
Και ανάλογα το πόσο συνειδητοποιημένος είσαι, δίνεις ή δεν δίνεις φακελάκι.
Δεν πας όμως στον περιπτερά για να σε εγχειρίσει.
Πολύ δε περισσότερο σε έναν ταγματάρχη.

Τα λέμε αργότερα.
Πρέπει να φύγω τώρα.

cretan335

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιαν 2007
Like
1
Πόντοι
66
Πέστα βρε Γιώργο. Εννοείται οτι συγκρίνω τη δυσαρέσκεια και όχι τις απολαβές. Γιατί ο φίλος μας, που μου κρατάει μούτρα απο τα ...ποδοσφαιρικά, μόλις με απεκάλεσε "παρατρεχάμενο βουλευτών", ενώ δεν με ξέρει. Αύριο δηλαδή τι θα πει για μένα; Οτι πουλάω και ηρωίνη;
Δεν σε αποκάλεσα παρατρεχάμενο βουλευτή.
Μου κάνει όμως εντύπωση οτι όποτε υπάρχει τέτοιο θέμα, που αφορά όλως τυχαίως τις "αποζημιώσεις" των βουλευτών, πάντα στα ίδια καταλήγει η συζήτηση (γενικότερα η συζήτηση, οχι με εσένα).
Ενδεχόμενος κίνδυνος κλπ κλπ....

Όσο για το "φάντασμα" των οπαδών της ΜΗ δημοκρατίας, θα ήθελε να του θυμίσω πόσοι θαυμαστές του Μεταξά, του Παπαδόπουλου, του Γρίβα και του Χίτλερ κυκλοφορούν εδώ στο σάιτ; Ή μήπως είναι τυφλός;
Και τα δυο άκρα με ενοχλούν, στην πραγματικότητα μου ζαλίζουν τα αρχίδια, με αυτά που γράφουν αλλά ΕΓΩ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για αυτούς τους κυρίους.
Αν βέβαια δεν είναι τίποτα 13χρονα.....

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
Περίπου 6.000 ευρώ είναι το καθαρό ποσό που λαμβάνουν μηνιαίως ως βουλευτική αποζημίωση οι 300 Έλληνες βουλευτές και οι 24 ευρωβουλευτές. Στο ποσό αυτό αθροίζονται τα επιδόματα από τις συμμετοχές στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, τα οποία φθάνουν τις 1.500-2.000 ευρώ καθαρά μηνιαίως. Η πλέον περιζήτητη Επιτροπή είναι αυτή των Οικονομικών Υποθέσεων, η οποία συνεδριάζει περισσότερες φορές σε σχέση με τις υπόλοιπες, οπότε τα έσοδα απ’ αυτήν είναι μεγαλύτερα.
Οι βουλευτές εισπράττουν επίσης επίδομα οργάνωσης γραφείου από 1.200 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα αν εκλέγονται στην Αθήνα ή την επαρχία. Επίσης, δικαιούνται επίδομα κίνησης από 450 έως 1.000 ευρώ (ανάλογα πάλι με τον τόπο εκλογής τους).
Απαντες λαμβάνουν και τα οικογενειακά επιδόματα (γάμου και τέκνων) του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα. Οι 300 δικαιούνται επίσης ταχυδρομική ατέλεια έως 1.000 ευρώ μηνιαίως (το ποσό διπλασιάζεται στις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα) και συγκοινωνιακή ατέλεια (συν 104 εισιτήρια της «Ολυμπιακής» ετησίως για τις μετακινήσεις τους).
Το ποσό των 13.500 ευρώ ετησίως δικαιούται κάθε βουλευτής ως ατέλεια σταθερής τηλεφωνίας. Επιπλέον, η Βουλή πληρώνει 250 ευρώ μηνιαίως για κινητό σε κάθε βουλευτή (δίχως τα πάγια). Το «φέσι» του Κοινοβουλίου προς τον ΟΤΕ, πάντως, έχει ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ!
Η Βουλή μισθοδοτεί, εξάλλου, έναν επιστημονικό συνεργάτη πλήρους απασχόλησης για κάθε βουλευτή, ενώ κάθε βουλευτής δικαιούται την απόσπαση έως και τεσσάρων συνεργατών του από δημόσιες υπηρεσίες ή τις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου στο πολιτικό του γραφείο. Στους βουλευτές διατίθεται επίσης προαιρετικά και ένας αστυνομικός για τη φρούρησή τους.
Η πιο «κλασική» υλική παροχή της Βουλής είναι το βουλευτικό αυτοκίνητο. Για τη μίσθωση των οχημάτων έχει υπογραφεί σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), η οποία ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2008 (οι 99 νεοεκλεγέντες πήραν τα αυτοκίνητα όσων δεν εξελέγησαν). Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας προανήγγειλε ότι πιλοτικά η Βουλή θα μισθώσει με τη νέα συμφωνία υβριδικά αυτοκίνητα.
Η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται αυτοτελώς, δηλαδή ξεχωριστά από κάθε άλλο εισόδημα. Όσον αφορά στις κρατήσεις, αυτές γίνονται για την ασφάλιση και συνταξιοδότηση και το Ταμείο Αλληλοβοηθείας Βουλευτών. Για όσους «επλήγησαν» από το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, η Βουλή καταβάλλει καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας τους τις εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία στα οποία ανήκαν ως επαγγελματίες.
Οι βουλευτές εξασφαλίζουν σύνταξη 1.400 ευρώ με μόλις τέσσερα χρόνια θητείας, την οποία μπορούν να πάρουν στα 65 τους. Πλήρη σύνταξη (ίση με το 80% της αποζημίωσης, δηλαδή 4.500 ευρώ) παίρνουν εάν κάνουν 17 χρόνια βουλευτές.

Τι άλλο θα πρέπει να τους "δώσουμε" για να είναι ευχαριστημένοι?Όποιος θέλει το κατιτις παραπάνω υπάρχει η Miesens και οι λοιποί χορηγοί!

Arion1955®

Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
16
Οι βολευτές παίρνουν αποζημίωση και όχι μισθό.
Το βολευτιλίκι δεν είναι κανένα επάγγελμα, αλλά λειτούργημα.
Τώρα μαλιστα που ψηφίσανε και ΟΧΙ στο ασυμβίβαστο, δηλαδή ο καθένας
θα έχει και την δουλειά του μάλλον είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ η αύξηση που ζητούν και σίγουρα ενοχλείται ο καθένας μέσα στο τόσο ξέπλυμα εγκεφάλου ότι λεφτά δεν υπάρχουν και τέτοιεσ μαλακίες.
Βέβαια η όλη ουσία είνα ότι πέζουν οι άλλες οι αδερφάρες οι δικαστικοί.
Οι άλλοι τώρα οι σταρ με τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ, μάλλον δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με το post εδώ.
και το βασικότερο είναι ότι η αποζημίωση που παίρνουν δεν την διαθέτουν αποκλειστικά στον εαυτό τους αλλά έχουν ενοίκιο για τουλάχιστον ένα γραφείο.. μαζί με τα πάγια του έξοδα ( ΔΕΗ ΟΤΕ ΕΥΔΑΠ )κλπ καθώς και για το προσωπικό που απασχολούν σε αυτά.....

επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ που γνωρίζω η βουλευτική αποζημίωση πάει υπέρ του κόμματος για την λειτουργία του και οι βουλευτές του πληρώνονται από αυτό με ένα μισθό της τάξης των 1100 ευρώ , μόνο η Κανέλλη νομίζω ότι εισπράττει όλο το ποσόν γιατί δεν είναι μέλος του κόμματος...       

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Παιδιά, διαλέξτε τι είναι το βουλευτιλίκι.
Επάγγελμα η λειτούργημα;
Γιατί άλλοτε το λέτε έτσι και άλλοτε αλλιώς, ανάλογα με την πορεία της συζήτησης.

Επι της διαφωνίας μας τώρα:
Οι γιατροί δεν φταίνε για τον εξευτελισμό του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με τη λογική σου;
Όταν όμως σε πιάσει σκωληκοείδίτιδα, πας σ' αυτούς.
Και ανάλογα το πόσο συνειδητοποιημένος είσαι, δίνεις ή δεν δίνεις φακελάκι.
Δεν πας όμως στον περιπτερά για να σε εγχειρίσει.
Πολύ δε περισσότερο σε έναν ταγματάρχη.

Το βουλευτιλίκι ειναι ένα επάγγελμα, ενδεδυμένο την προβιά του "λειτουργήματος".

Για να δούμε λίγο την παραβολή σου

Αν έχω πρόβλημα υγείας θα πάω στο γιατρό. Μάλιστα. Επάγγελμα με ξακάθαρες σπουδές και επαγγελματικά δικαιώματα. Πρόβλημα υγείας; Γιατρός.

Θεωρώ όμως οτι στην ερώτηση "πρόβλημα πολιτεύματος", η απάντηση ΔΕΝ ειναι βουλευτής. Η λέξη βουλευτής έχει πλεον αρνητική χροιά. Πολιτικάντης, τσαρλατάνος, λαμόγιο, κυριλέ μεγαλο-απατεώνας, υπηρέτης συμφερόντων.

Το πολίτευμα οι ίδιοι το ξέσκισαν, το εκμεταλεύτηκαν προς ίδιον όφελος και σε βάρος όλων των υπολοίπων. Σε βάρος του μέλλοντος της χώρας και όσων θα γεννηθούν.

Δε με ενδιαφέρει τι θα κάνουν αν φύγουν απο κει μέσα και δεν τους λυπάμαι καθόλου.

Ασε που έχω την εντύπωση οτι κανεις δεν ειναι εκει μέσα για τα λεφτά. Ολοι για το καλό το δικό μου και της πατρίδας. Ετσι δε λένε κάθε φορά πριν τις εκλογές;

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Πλατειάζει το θέμα.

Όχι ότι είναι κακό, αλλά χάνουμε την ουσία.  Ξεκινήστε από τα βασικά:

Τι σημαίνει «βουλευτής»?  Σημαίνει «αντιπρόσωπος» του λαού στην Νομοθετική εξουσία, και ελεγκτής της Εκτελεστικής.  Αυτό σημαίνει, ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να σημαίνει.

(Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων, οι εξουσίες είναι τρείς:  Η Νομοθετική, η Εκτελεστική, και η Δικαστική.  Χάριν «προσαρμογής» έχει επικρατήσει να λέγεται και 4η εξουσία ο τύπος, αν και από τότε που καθιερώθηκαν αυτοί οι όροι, η τεχνολογία (TV και πρόσφατα internet) έχουν ανατρέψει τους συσχετισμούς που υπήρχαν τότε που καθιερώθηκαν).

Εν πάσει περιπτώσει, με βάση αυτά πρέπει να λειτουργεί το πολίτευμα, και τα οποία είναι:

Η Νομοθετική εξουσία, δηλαδή οι βουλευτές οι οποίοι θεσπίζουν (ψηφίζοντας) νόμους, τους οποίους όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να σεβόμαστε.  Γι αυτό τους εκλέγουμε.

Η Εκτελεστική εξουσία είναι όλο το πλέγμα των δημοσίων υπαλλήλων, επανδρώνοντας τις διάφορες υπηρεσίες οι οποίες πρέπει να λειτουργούν εφαρμόζοντας τους νόμους που θεσπίζει η Βουλή.
Οι βουλευτές, πέρα από το νομοθετικό τους έργο, έχουν (πρέπει να έχουν) και τη δυνατότητα να ελέγχουν τους δημόσιους υπάλληλους, αν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Και τέλος η Δικαστική εξουσία (τα δικαστήρια και οι δικαστές) που λειτουργούν (υποτίθεται) ανεξάρτητα από τους άλλους δύο, πάλι εφαρμόζοντας τους νόμους.

Το πρώτο «κουφό» που συμβαίνει, είναι ότι οι βουλευτές γίνονται και υπουργοί.  Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να αλλάξει.  Υπουργός σημαίνει πολιτικός προϊστάμενος της Εκτελεστικής εξουσίας, και αυτός πρέπει να είναι κάποιος που «ξέρει τη δουλειά» (και δίνει κατευθύνσεις) και όχι κάποιος που έχει εκλεγεί για να νομοθετεί και να ελέγχει την Εκτελεστική εξουσία.
Να λοιπόν η πρώτη στρέβλωση.  Τι δουλειά έχει ο βουλευτής, τον οποίο εγώ ψήφισα για να (πχ) υπερασπίσει τα συμφέροντά μου νομοθετώντας κατά της παιδοπορνείας (γιατί έχω παιδιά και με ενδιαφέρει – λέω ένα χοντρό παράδειγμα), να γίνεται προϊστάμενος του Υπ. Μεταφορών π.χ., και να ασχολείται με τα τράμ?

Πρώτα λοιπόν πρέπει να μας απασχολήσει το να πάψουν οι βουλευτές να έχουν τη δυνατότητα να γίνονται υπουργοί (να απαγορευτεί αυτό), και ξεκινώντας απ’ αυτό, καταλαβαίνετε πόσο μικρής σημασίας είναι το αν η αποζημίωσή του θα είναι 5.000 ή 8.000 το μήνα.

Το δεύτερο που πρέπει να εξεταστεί (γενικά μιλάω) είναι τα κριτήρια με τα οποία ο λαός εκλέγει τους βουλευτές του.
Δυστυχώς, σήμερα πια τα κριτήρια καθορίζονται από το Star System.  Έτσι βλέπουμε τηλεπαρουσιαστές,  ποδοσφαιριστές, ηθοποιούς, και γενικώς παντός τύπου «διάσημους» να «βγαίνουν» βουλευτές, εκτοπίζοντας άλλους που ίσως θα ήταν καλύτεροι στη δουλειά στο λειτούργημα αυτό.
Αυτό πως αντιμετωπίζεται?

Έχω σκεφτεί κάποιο «σύστημα», αλλά αν και το θεωρώ πρωτοποριακό και ικανό να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους στρεβλώσεις, δεν «αρέσει».
Όμως, το πράμα δεν πάει άλλο παραπέρα.
Κάποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν, γιατί αν δε γίνουν, θα μας πάρει ο διάολος όλους.

Σταματάω εδώ, γιατί ήδη το post είναι πολύ μεγάλο.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom