Δεν είμαι κατά του πτωχευτικού δικαίου, ίσα ίσα είμαι υπερ...
Την για μια ακόμα φορά άσχημη ελληνική νοοτροπία του Έλληνα, που τα θέλει όλα για την πάρτη του λέω...
Καλά πόσο μυαλό ήθελε, για να καταλάβουν κάποιοι ότι για να ενταχθείς στις ευνοικές διατάξεις του νόμου αυτού πρέπει να έχεις όντως ανάγκη ... κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να γίνει εκποίηση όλων των υπαρχόντων σου?
Δεν γίνεται να λέω ότι αδυνατώ να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου και να κρατάω άθικτα τουλάχιστον ... μια μερσεντές ή ένα ακίνητο ή ένα σκάφος ή ένα συλλεκτικό πίνακα ή ... ή ... ή συνδυασμό όλων αυτών!!!
Κάποιοι πανυγήρισαν όταν άκουσαν για τον νόμο -γιατί άραγε?
... το όνειρο τους ήταν να χρεωκοπήσουν???!!!
- αλλά μούτρωσαν όταν έμαθαν ότι ο νόμος όχι μονο δεν θα τους επέτρεπε να κρατήσουν όχι μόνο τα 2-3 ακίνητα τους, άλλα ούτε ένα ... παίζει ρόλο και το βλήμα εν ονόματι Λαζόπουλος για αυτό βέβαια...
Μετά από πολύ δυσφορία και λαικιστική υποχώρηση, η κυβέρνηση είπε ότι ...θα προστατεύσει την κύρια κατοικία!!!
Δλδ. ενώ δεν έχω τίποτα στην κατοχή μου, αγοράζω ένα ακίνητο, χαριστικά πληρώνω την πρώτη δόση και μετά κηρύτω πτώχευση!!! ... το ακίνητο δεν μου το πειράζουν πλέον (ας πρόσεχαν!!!
) και εγώ απολαμβάνω ένα πιο ευνοικό καθεσώς αποπληρωμής!!!
Και πολύ λογικά ... οι τράπεζες αντέδρασαν, αν δεν μπορούν να υποθηκεύσουν έστω και το μοναδικό ακίνητο μιας οικογένειας (αφού θα είναι προστατευμένο), γιατί να δώσουν σε κάποιον ένα δάνειο που κανείς δεν εξασφαλίζει την αποπληρωμή του??? ... αποτέλεσμα? ... εφόσον τα δάνεια εγκρίνονται, θα ανέβουν πολύ πιθανό τα επιτόκια για τα μικρο-μεσαία εισοδήματα πάντα, αφού θα πρέπει να αντισταθμιστεί το επιπλέον ρίσκο ... κοινώς θα την πληρώσουν οι μικρομεσαίοι που έιναι και συνεπείς!!!
Αυτά έχει ο λαικισμός ... για αυτό πλέον δεν πρέπει να ακολουθούμε σοσιαλιστικές πρακτικές, για αυτό και το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον "δεξιό" κόμμα...
"δεξιό"= δεξιό + λαικισμός ... ότι χειρότερο και ασυνεπές, με συνέπειες για τις μετέπειτα γενιές...