Νέα

Νέα/κουτσομπολιά από εφημερίδες, websites, blogs

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Vanzel
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 15K
  • Εμφανίσεις 896K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Μηνύματα
28.767
Κριτικές
18
Like
5.572
Πόντοι
1.796
Φυσικά. Αν υπήρχε δεν θα έφτιαχνε αυτό το φρικτό σύστημα γέννησης - σκατοζωής με αρρώστιες - θάνατο. Τρολάρω το άτομο που έγραψε για ανύπαρκτο θαύμα ενός ανύπαρκτου θεού, αντί να μιλήσει για σύμπτωση με μπόλικη τύχη


εισαι πεσιμιστης?
 
Εγγρ.
26 Μαρ 2012
Μηνύματα
11.794
Like
14.518
Πόντοι
3.656
εισαι πεσιμιστης?

Όχι βέβαια. Έχω ζήσει μέχρι τώρα μια πολύ καλή ζωή. Έχω την τύχη να μεγαλώσω σε μια εύτακτη οικογένεια με ένα πολύ σκληρό και αυτοπειθαρχημένο πατέρα και μια πολύ τρυφερή μάνα, που σκίστηκαν να μας σπουδάσουν, κι ας ήταν του Δημοτικού και οι δύο. Είμαι πλουσιότερος από το 95% του πληθυσμού της Γης κι έχω πολύ καλή υγεία. Δεν έχω δάνεια και έχω πολύ καλή σχέση με τα παιδιά μου τα οποία είναι και αυτά υγιή. Έχω όμως την απόλυτη πεποίθηση ότι ήμουν τυχερός. Θα μπορούσα να έχω γεννηθεί με κάποια αναπηρία, σε οικογένεια με φρικτούς γονείς, ή το 12ο παιδί μια οικογένειας στην Αφρική 
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
Και το ρεκόρ ανομβρίας; Αυτό το κρατά η Αθήνα. Από τις 5 Ιουνίου έως τις 4 Νοεμβρίου του 1993, δηλαδή επί 150 ολόκληρες μέρες, δεν έπεσε ούτε μισή σταγόνα βροχής.
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.130
Like
7.970
Πόντοι
1.206
Νέο μάγμα συσσωρεύεται στο ηφαίστειο της Σαντορίνης

πιστήμονες “φωτογράφησαν” για πρώτη φορά τον μαγματικό θάλαμο και αποκάλυψαν υπόγεια κυλινδρική ανωμαλία 3χλμ

Την ύπαρξη μίας ρηχής, βαθιάς και σχετικά στενής κυλινδρικής ανωμαλίας διαμέτρου τριών χιλιομέτρων αποκάλυψε η έρευνα Ελλήνων, Αμερικανών και Βρετανών επιστημόνων στην Καλδέρα της Σαντορίνης, ακριβώς στο σημείο της ανόδου του μάγματος, που είχε προκαλέσει την ανησυχητική σεισμο-ηφαιστειακή έξαρση του 2011-2012.

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες «φώτισαν» τη γεωμετρία του μαγματικού θαλάμου του ενεργού ηφαιστείου με τη βοήθεια της τεχνικής της σεισμικής τομογραφίας, χάρη στην οποία κατέστη δυνατό να «φωτογραφηθεί» τι συμβαίνει στο υπέδαφος κάτω από το βυθό της καλδέρας.

Κάτω από την κυλινδρική ανωμαλία των διαταραγμένων πετρωμάτων, νέο μάγμα συσσωρεύεται με αργό ρυθμό, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Η νέα μελέτη, που είναι εξαιρετικής σημασίας για την αξιολόγηση των μελλοντικών ηφαιστειακών εκρήξεων, δείχνει, μεταξύ άλλων, ότι κάθε αντίστοιχη μεγάλης κλίμακας μελλοντική ηφαιστειακή έκρηξη, όποτε και εάν συμβεί, θα γίνει πιθανότατα στην ίδια περιοχή της καλδέρας.


εχει βαλθει ο κουλης να μας ξεπαστρεψει  >:( :- :S
 

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Μηνύματα
10.069
Like
3.712
Πόντοι
606

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.183
Like
34.534
Πόντοι
9.931
Αγαπουλας- πυρφορος και ο Νιαρχος :grin: Τελικά το ελληνικό DNA δεν αλλάζει είτε είσαι πλούσιος είτε φτωχός :grin:
 

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Μηνύματα
10.069
Like
3.712
Πόντοι
606
Αγαπουλας- πυρφορος και ο Νιαρχος :grin: Τελικά το ελληνικό DNA δεν αλλάζει είτε είσαι πλούσιος είτε φτωχός :grin:

Και η άλλη πάντως από Αμπράμοβιτς σε Νιάρχο,και χωρίς να είναι καμιά μουνάρα.Εντάξει,μερικές γυναίκες έχουν  τον τρόπο να πουλάνε το μουνί τους πανάκριβα.
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36

Οι κολοσσοί του διαδικτύου ξέρουν ποιες ταινίες πορνό παρακολουθείς


Με βάση τα δεδομένα πάνω από 22.000 χρηστών που έμπαιναν σε πορνογραφικές ιστοσελίδες οι ερευνητές συμπέραναν ότι όλα τα δεδομένα αξιοποιούνται από μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google και το Facebook
 

glaskos

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Δεκ 2011
Μηνύματα
15.130
Like
7.970
Πόντοι
1.206
ο Μάικ Χάμερ απεκτησε Αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας

Με τα αποκαλυπτήρια αστεριού στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ τιμήθηκε ο ηθοποιός Στέισι Κιτς για την πολυετή καριέρα του στην τηλεόραση, το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Ο Στέισι Κιτς απέκτησε το αστέρι με το νούμερο 2.688 στη συμβολή της Λεωφόρου της Δόξας και της οδού Βάιν, στο Λος Άντζελες.

Ο 78χρονος ηθοποιός ευχαρίστησε τη σύζυγό του, ηθοποιό, Μαλγκόζια Τόμασι Κιτς και τον συμπρωταγωνιστή του στην τηλεοπτική κωμική σειρά, «Man With A Plan» Ματ Λε Μπλανκ, οι οποίοι μίλησαν στην τελετή.

«Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι κάποια στιγμή στο μέλλον, κάποιος ανυποψίαστος τουρίστας θα βρεθεί στη Λεωφόρο, θα έρθει στο αστέρι μου και θα πει «Stacy Keach, ποια είναι αυτή»«; αστειεύτηκε ο ηθοποιός.

Ο Στέισι Κιτς γεννήθηκε στη Σαβάννα της Τζόρτζια των ΗΠΑ το 1941. Ο πατέρας του, Γουόλτερ Στέισι Κιτς ο πρεσβύτερος ήταν θεατρικός διευθυντής, καθηγητής και ηθοποιός.

Ο Στέισι Κιτς σπούδασε αγγλική φιλολογία και δραματική τέχνη στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια και απέκτησε μεταπτυχιακό από τη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Πανεπιστημίου Γέιλ.

Έγινε γνωστός ως ντετέκτιβ Μάικ Χάμερ στην αστυνομική σειρά «Mickey Spillane's Mike Hammer» που αργότερα μετονομάστηκε σε «The New Mike Hammer» και στην τηλεταινία «Mike Hammer: Murder Takes All» τη δεκαετία του 1980.

Ήταν υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα για τον ρόλο του Μάικ Χάμερ και κέρδισε το βραβείο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη μίνι σειρά «Hemmingway».

Ο Στέισι Κιτς έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Fat City», «The Long Riders in 1980» στη βιογραφική ταινία για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Ο. Μπους «W».

«Ήταν πάντα η επιθυμία της αείμνηστης μητέρας του Στέισι να αποκτήσει αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας και η 31η Ιουλίου ήταν η μέρα των γενεθλίων» δήλωσε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Κιτς, Ντικ Γκάτμαν.


υγ¨η σειρα ειχε παιχτει απο το new channel στην αθηνα  αλλα τα επεισοδεια δεν βρισκονται πια για ανεβασμα

ο Ο Στέισι Κιτς ειχε πιαστει για κοκαινη στα γυρισματα του πρωτου κυκλου της αστυνομικης σειρας γυρισμενη στην αγγλια  και φυλακιστηκε για 1 χρονο

για αυτο τον λογο τα επεισοδεια του πρωτου κυκλου ηταν παρα πολυ λιγα

επεισης ειχε παιξει τον διευθυντη στο prison break
 

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Μηνύματα
26.539
Like
24.307
Πόντοι
6.256
Συγκλονιστικη ειδηση τυπε μου... :S :S :S
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
:happy:
θα της τηνε σβησει ο ψηλός.
ΝΔ.
Εγγυηση.
 

Συνημμένα

  • patmos mpalatsinou.jpg
    patmos mpalatsinou.jpg
    196,9 KB · Εμφανίσεις: 25

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
Ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων, όπως διαμορφώθηκε ύστερα από διορθώσεις που έγιναν στο στάδιο της διαβούλευσης.

Ωστόσο, η αποκατάσταση μερικών διατάξεων δεν ικανοποιεί πλήρως τα ευρωπαϊκά και συνταγματικά πρότυπα.

...
...
...


Παραγράφονται «παλιές» παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων

Το μεγαλύτερο λάθος σε αυτό το νομοσχέδιο είναι η χαλάρωση των ποινών για τις παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων. Στο προτεινόμενο άρθρο 38 προβλέπεται μια σοβαρή συρρίκνωση του πλαισίου ποινής για όσους έχουν παραβιάσει «απλά» δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα: θα τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης έως ενός έτους. Αυτό όμως έχει μια σοβαρή συνέπεια, διότι οι εκκρεμείς δίκες που αφορούν αυτές τις παραβιάσεις προσωπικών δεδομένων, εφόσον οι πράξεις έχουν τελεστεί έως την 31.3.2016 ενεργοποιούν τον Ν. 4411/2016, ο οποίος, για να αποφορτίσει την Δικαιοσύνη από υποθέσεις χαμηλής παραβατικότητας, οδηγεί σε παραγραφή τα εγκλήματα που τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών ή/και χρηματική ποινή.

Ετσι, όλες οι υποθέσεις τέτοιων παραβάσεων που αφορούν πράξεις που τελέστηκαν ως τότε, οδηγούνται στο αρχείο της εισαγγελίας, λόγω παραγραφής. Από την αιτιολογική έκθεση δεν προκύπτει ότι αυτή είναι μια συνειδητή επιλογή του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σίγουρα πάντως η αμνήστευση τέτοιων εγκλημάτων δεν ήταν μια προτεραιότητα της αναβάθμισης του ευρωπαϊκού θεσμικού πλαισίου για την προστασία δεδομένων. Θα ανέμενε κανείς ακριβώς το αντίθετο: την αυστηροποίηση των ποινών, φυσικά για το μέλλον.



ΑΠΟ ΤΟ ΙN.GR Ο Βασίλης Σωτηρόπουλος είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω 
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36
Το συμβάν.

Στις 26 Μαΐου και λίγο μετά τις οχτώ το απόγευμα, ένα αεροπλάνο της Lufthansa ταξιδεύει από το Βερολίνο προς στο Μόναχο με 164 επιβάτες, υπό καθεστώς ομηρίας. Η διαταγή του τρομοκράτη προς τον πιλότο είναι να το ρίξει στο γήπεδο Allianz Arena του Μονάχου, κατά τη διάρκεια του αγώνα Γερμανίας – Αγγλίας, τον οποίο παρακολουθούν ζωντανά 70.000 φίλαθλοι. Η Γερμανική κυβέρνηση ενημερώνεται άμεσα και σηκώνει δυο μαχητικά αεροσκάφη για να παρακολουθούν την κατάσταση από απόσταση αναπνοής και να περιμένουν οδηγίες.

Η δίκη.

Βρισκόμαστε στην αίθουσα του δικαστηρίου. Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται φορώντας στολή της πολεμικής αεροπορίας. Κατηγορείται για τον θάνατο και των 164 επιβατών, μετά από εκτόξευση ρουκέτας η οποία είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του υπό ομηρία αεροσκάφους και η οποία πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά με πρωτοβουλία του ίδιου και όχι κατόπιν εντολής ανωτέρου. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου εισέρχεται στην αίθουσα και απευθύνεται κατευθείαν στο κοινό. Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία. Ξεκινά η παράσταση.

Τα διλήμματα.

Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε έναν απλό εκπρόσωπο του γερμανικού κράτους να σκοτώσει τους λίγους για να σωθούν οι πολλοί; Διαθέτει το δικαστήριο τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να μπορέσει να κρίνει δίκαια τη συνειδητή του απόφαση να αυτενεργήσει κατ’ αυτό τον τρόπο; Ποιος κώδικας τιμής και ποια αίσθηση δικαιοσύνης τού όπλισε το χέρι; Ποιος αποφασίζει ότι το λεγόμενο «μη χείρον βέλτιστον» αποτελεί το μέτρο της ηθικής μας; Τι είναι δίκαιο; Και τι άδικο; Εθνικός ήρωας ή δολοφονικός αλαζόνας; Οι αριθμοί, οι συσχετισμοί, οι υπολογισμοί και το ζύγισμα των ανθρώπινων ψυχών αιωρούνται για ώρα πάνω από την αίθουσα του δικαστηρίου κυριεύοντας τις σκέψεις όλων. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώνεται. Ο λόγος τώρα στους ενόρκους για την τελική ψηφοφορία. Για την τελική ετυμηγορία.


 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36

naftemporiki.gr
...
Αλλά εάν δεν έχουν τρομάξει με όλα τα παραπάνω, αυτό που ίσως πρέπει να χτυπήσει το πιο ηχηρό καμπανάκι στους επενδυτές είναι το γεγονός ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι και τα άλλα κορυφαία στελέχη των εταιρειών πωλούν τις μετοχές τους με τους ταχύτερους ρυθμούς εδώ και 12 χρόνια.

Σύμφωνα με στοιχεία της TrimTabs Investment Research, που επικαλείται το CNN, τα εταιρικά στελέχη στις ΗΠΑ προχωρούν τον Αύγουστο κατά μέσο όρο στην πώληση μετοχών αξίας 600 εκατ. δολαρίων ημερησίως! Το ποσό αφορά αποκλειστικά μετοχές των εταιρειών, στις οποίες εργάζονται και αυτό αν μη τι άλλο μαρτυρά ότι περιμένουν μάλλον δυσοίωνες εξελίξεις στην οικονομία και τις αγορές.

Ο Αύγουστος είναι ο πέμπτος μήνας του έτους κατά τον οποίο οι πωλήσεις μετοχών από εσωτερικά στελέχη υπερβαίνει τα 10 δισ. δολάρια. Κάτι ανάλογο είχε να συμβεί και πάλι από το 2007.
 

netsome

Μέλος
Εγγρ.
13 Σεπ 2006
Μηνύματα
2.663
Like
528
Πόντοι
36


Κανονικά πήρα εξιτήριο.  Σήμερα, Πέμπτη, μπήκα στο νοσοκομείο άλλες δύο φορές. Η μία στην Ψυχιατρική Κλινική.

Η ψυχική νόσος.Το ταμπού των ταμπού. Διαδεδομένη όσο άλλες κι άλλες νόσοι,σκληρές και ήπιες μορφές, πάνω στάχτη, κάτω κάρβουνα να καίνε. Μετά από μία βδομάδα, βγήκα από το νοσοκομείο, από τη Νευρολογική. Κι άρχισε.

Τι άρχισε; Ο χημικός πόλεμος

Ψυχική νόσος και χημεία του οργανισμού

Η ψυχική νόσος χωρίζεται σε παρακλάδια. Κατηγορίες. Κατάθλιψη, στρες, διαταραχές, σχιζοφρένεια (η οποία είναι εκ γενετής και κάποτε μπορεί ή δεν μπορεί να εμφανιστεί). Και πάει λέγοντας. Είναι δουλειά ενός ειδικού να εξηγήσει τα τι και τα πώς, αν θέλουμε να διαβάσουμε κάτι σοβαρό κι όχι μπουρδολογίες. Οπότε δεν γνωρίζω και δεν τολμώ να «ενημερώσω» τι προκαλεί την ψυχική νόσο ή τι είναι. Αλλά ξέρω μια ιστορία.

Το άρρωστο σώμα μου πείραξε την χημεία του μυαλού μου και σε συνδυασμό με την κοκτέλα των φαρμάκων ήρθαν κι έχτισαν κρίση πανικού, η κρίση επέστρεψε στο σώμα κλπ, μπήκα ξανά στο νοσοκομείο, με αυτά δεν παίζεις. Παίζεις; Κι όχι πως έχει σημασία η δική μου ιστορία, είναι μία ανάμεσα στις χιλιάδες.Γι αυτό την γράφω.

Όταν είσαι στο νοσοκομείο, παύει κάθε ταμπού. Κάθε ένα. Από τον διπλανό που πέρδεται, από το αμαξίδιο, από τα ψυχοφάμακα ή ακόμα και τα οπιούχα. Ποιος θα πει σε βαριά ασθενή να μην πάρει ψυχοφάρμακα και μορφίνη; Πώς θα αντιμετωπίσει ο κάθε ένας το σώμα του που έχει γίνε πεδίο βολής, χωρίς λίγη βοήθεια;

Τραυματίες, σκλήρυνση κατά πλάκας, Λύκος, καρκινοπαθείς, όλοι παίρνουμε ψυχοφάρμακα. Γιατί όλα είναι μυαλό. Ταράζεται η χημεία, ταράζεται ο ασθενής. Κι εκεί δεν υπάρχει ταμπού. Εννοείται ότι θα πάρεις ηρεμιστικό όταν λιώνεις από τους πόνους και το στρες και δεν μπορείς να κοιμηθείς. Αλλά αν δεν πάσχει το σώμα; Αν δε σου δίνεται τέτοιο άλλοθι; Τότε τι;
Ψυχασθένεια και ντροπή

Η ψυχιατρική κλινική είναι μια περίεργη κλινική. Έχει -όσο έχω δει- τους πιο ορατά παρατημένους ανθρώπους. Οικογένειες που αρνήθηκαν το στίγμα. Περιστατικά που τα αφήσανε να εξελιχθούν σε σημείο που δύσκολα έχει γυρισμό.

Κάποτε κρύβανε οι άνθρωποι την «ντροπή». Η ιστορία της ψυχασθένειας είναι ανθρωπολογικά από τις πιο ενδιαφέρουσες. Κάποτε η σχιζοφρένεια αντιμετωπιζόταν με εξορκισμό. Αργότερα, ο Φρόυντ θεώρησε πως λύση για την υστερία είναι να πατάς με βία τις ωοθήκες. Μετά; Λοβοτομές.Μέχρι ιστορικά πρόσφατα. Άνθρωποι – φυτά. Φάρμακα στην αρχή σε μεγάλες δόσεις,τώρα σε μικρές, ιατρική είναι κι αυτή της ψυχής και μάλιστα σπουδαία: Εξελίσσεται μαζί με την κοινωνία. Ίσως περισσότερο δίπλα στην κοινωνία,ίσως πιο…. ταυτόχρονα.

Ο τρελός του χωριού χάνεται στην πόλη, αβοήθητος ανάμεσα στα πλήθη και καμία σημασία δεν έχει να ερμηνεύσουμε συγκινητικά τι και πώς και γιατί αποξενωθήκαμε ως κοινωνία. Ο «τρελός του χωριού χάθηκε στην πόλη, γιατί βοήθεια δεν έβρισκε έτσι κι αλλιώς, Τώρα; Τώρα είναι κι απαρατήρητος.

Θα ψηφίζατε ποτέ έναν άνθρωπο που δηλώνει ανοιχτά την ψυχική του νόσο; Έναν ανάπηρο ναι, τον ψηφίζετε. Έναν σχιζοφρενή; Που παίρνει τα χάπια του; Θα τον ψηφίζατε;

Όχι. Δεν θα τον ψηφίζατε. Και το ξέρουμε καλά. Ξέρουμε πού ζούμε.
Ιδρύματα, οχετός, πόνος, θάνατος

Μία στο τόσο έρχονται ειδήσεις: Η Λέρος. Οι άνθρωποι οι δεμένοι στα κρεβάτια. Το Δαφνί. Τα Λεχαινά (μια περίπτωση πολύ πιο ειδική με την οποία θα ασχοληθούμε ξεχωριστά). Η αποϊδρυματοποίηση και κοστίζει και θάβεται τόσο εύκολα κάτω από τα χαλιά μας,που στο τέλος παύει να υφίσταται έστω και ως ιδέα. Τα Λεχαινά είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με το οποίο, όπως είπαμε, θα ασχοληθούμε εκτενώς. Πριν λίγες ημέρες πέθανε (εγώ θα επιμείνω ότι δολοφονήθηκε) ένα 19χρονο κορίτσι που ζούσε σε κλουβί,

Πριν από λίγες ημέρες ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε» πως για την εγκληματικότητα και την αύξηση των πολύνεκρων επιθέσεων, ευθύνεται η… αποϊδρυματοποίηση. Που αφήσανε τον ανάπηρο,τον τρελό, τον αποσυνάγωγο ελεύθερο στην κοινωνία. Χωρίς εισαγωγικά. Οι λέξεις οφείλουν να πονάνε.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε πως λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε πολλά ιδρύματα και δεν υπάρχει πρόβλεψη να ανανεωθούν. Η Θεανώ Φωτίου απάντησε πως ήδη από τον Δεκέμβριο είχε προβλεφθεί η κάλυψη των θέσεων. Και η κόντρα συνεχίστηκε.

Μα τα ιδρύματα είναι οχετός, πόνος και θάνατος. Ανθρώπινα σώματα που αναπτύχθηκαν μέσα σε κλουβιά. Φάρμακα κατασταλτικά (πολλοί ασθενείς και λίγη φροντίδα), βία, κακοποίηση ανθρώπων.Και στο τέλος,θάνατος. Κάποιου που περίσσευε; Ενό λάθους της ευγονικής;
Πεθαίνοντας ως απόκληρος

Είμαι ανάπηρη και πάσχω από ψυχική νόσο, η σκλήρυνση μου έφερε και τα δύο. Είμαι ανάπηρη, αλλά πάσχω ΚΑΙ από ψυχική νόσο. Κάνω καταθλιπτικά επεισόδια πριν λυγίσει το σώμα μου. Και παίρνω φάρμακα. Για όλα αυτά.

Κάποτε είχε πει ένας σπουδαίος Γιαννιώτης γιατρός για τα άτομα με ΣΚΠ: Στο τέλος συχνά έχουν σοβαρές διαταραχές. Τελικά το είδα, περίπου 30 χρόνια μετά και η ίδια: Συνασθενείς να ντρέπονται να πάρουν τα ψυχοφάρμακα.

Ανθρώπους να χάνονται από ταμπού, φόβο, άγνοια.

Γιατρούς να παλεύουν να πείσουν, αλλά τι; Δεν είναι «Κουρδιστό Πορτοκάλι» το νοσοκομείο. Κάθε ασθενής έχει δικαίωμα να αρνηθεί θεραπεία, ακόμα κι αν αυτή η άρνησ τον κάνει να βουτήξει από το μπαλκόνι.

Ο απόκληρος. Που «έχασε το μυαλό του».

Τα μυαλά δεν χάνονται μαγικά. Δεν χάνονται γενικώς. Αντέχουν ή όχι. Όπως η καρδιά κι το συκώτι. Μα τούτο το στάδιο της ευγονικής ακόμα μας καταριέται ως είδος. Κι είναι μακρύς ο δρόμος.

Το νοσοκομείο σου δείχνει κάθε πλευρά της αδικίας της ύπαρξης.Εγώ δεν πιστεύω στην αδικία, νομίζω πως αν την θεωρείς για τον εαυτό σου,πιστεύεις πως θα έπρεπε να πάει σε κάποιον άλλον.

Πιστεύω, όμως, στα φάρμακα. Και στις μεγάλες ιδέες. Που είναι αυτό που λέμε «αυτονόητες». Αλλά, πείτε μου ειλικρινά, θα ψηφίζατε ποτέ κάποιον που μιλάει ανοιχτά για την ψυχική του νόσο;

Ή, ακόμα και τώρα δα. Θα εμπιστευόσασταν ένα του άρθρο;

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom