Chevalier Fidèle
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 1 Ιαν 2007
- Κριτικές
- 1
- Like
- 306
- Πόντοι
- 386
Για να θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά, να είναι δηλαδή έτοιμος να σκοτώσει, σημαίνει πως μπορεί να το κάνει. Πως δε βρίσκει κανένα άδικο στην όλη διαδικασία του πολέμου. Έχω διαφωνίες με τον αμυντικό πόλεμο αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο συζήτησης. Αυτό που με ενοχλεί είναι πως θέλει και πληρώνεται για αυτό ακριβώς το λόγο.
Οι στρατιωτικοί σε όλο τον κόσμο είναι ίδιοι. Με εξαίρεση ίσως τους Ελβετούς που οι στρατιωτικές τους δυνάμεις είναι τελείως διαφορετικό πράγμα (προετοιμασία για αντάρτικο πόλεμο κλπ αλλά και εκεί έχω τις διαφωνίες μου, όπως είπα, θέμα άλλης συζήτησης).
Δε κατακρίνω λοιπόν ολόκληρο το στρατιωτικό επάγγελμα από μια υπογραφή, κατακρίνω όλο το στρατιωτικό επάγγελμα, όπως για παράδειγμα κατακρίνω όλους τους επαγγελματίες δολοφόνους (αν και αυτοί είναι πιο έξυπνοι από τους στρατιωτικούς, δε θα θυσιάσουν χιλιάδες ζωές επειδή τους το ζήτησε η χώρα τους).
Πέρα από την κατακραυγή που πρέπει να υπάρχει δίπλα στο όνομα στρατιωτικός, ο ADMIRAL αξίζει και παραπάνω επειδή "δε ξεχνάει". Τώρα, εσύ υποστηρίζεις πως το κάνει με καλό σκοπό, για να μη ξαναγίνει και να ζήσουμε όλοι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Σαν μια καλή αγαπημένη οικογένεια. Αυτό πιστεύεις; Εγώ νομίζω πως όποιος τονίζει πως "δε ξεχνάει" για οτιδήποτε δεν έχει καλούς σκοπούς αλλά προπαγανδιστικούς σκοπούς. Αλλιώς η πρόνοια του δε θα έπεφτε στη μνησικακία αλλά στην πρόληψη.
Αν βρίσκεις κάτι μη λογικό, πες μου, πάντως εσύ έχεις σίγουρα μια πιο λογική φωνή από τους υπόλοιπους.
Δεν είναι θέμα λογικής. Αν κάποιος πάει να σκοτώσει κάποιον ο άλλος θα αμυνθεί ανεξάρτητα αν σε κάποιον αυτό αρέσει ή όχι. Μπορεί να γίνει σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο.