Νέα

Νέα γενιά μεταναστών στην Αυστραλία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα komis diablo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 37
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
υπαρχουν πολλοι παραμετροι
α)αν πας ψαχνοντας δουλεια η εχεις ετοιμη την θεση εργασιας
β)τι δουλεια ειναι και τι εισοδημα θα εχεις
γ)τι θεωρεις εσυ ποιοτητα ζωης
δ)αν υπαρχει καποιος να σε βοηθησει κυριως στην αρχη

δεν υπαρχει απαντηση ποια χωρα ειναι καλυτερη για μεταναστευση
σιγουρα ομως οπου και θα πας θα εισαι και ξενος και θα σου λειπει η Ελλαδα
εδω φιλε ομως θα σου λειπουν ολα τα αλλα...μερικοι δεν εχουν μανια με την ελλαδα και μεταναστευουν χωρις προβλημα(στο θεμα οτι δεν θα  τους λειψει η ελλαδα)
αυτα πνε αναλογα με τις φιλοδοξιες του καθενος...δεν ειμαστε ολοι ιδιοι

vladgr

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2008
Like
250
Πόντοι
26
εδω φιλε ομως θα σου λειπουν ολα τα αλλα...μερικοι δεν εχουν μανια με την ελλαδα και μεταναστευουν χωρις προβλημα(στο θεμα οτι δεν θα  τους λειψει η ελλαδα)
αυτα πνε αναλογα με τις φιλοδοξιες του καθενος...δεν ειμαστε ολοι ιδιοι

Εχω ζήσει 4 χρονια στη ρουμανία, βουκουρέστι και  δεν μου ελειψε ιδιαίτερα η Ελλαδα.
Ημουν φοιτητης εκει 1995-99 και τωρα κανω διδακτορικο εκει εξ-αποστασεως,οποτε εχω μια εμπειρια απο εξωτερικο.Επισης γνωριζω αγγλικα και ειμαι αγγλος υπηκοος!

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Εχω ζήσει 4 χρονια στη ρουμανία, βουκουρέστι και  δεν μου ελειψε ιδιαίτερα η Ελλαδα.
Ημουν φοιτητης εκει 1995-99 και τωρα κανω διδακτορικο εκει εξ-αποστασεως,οποτε εχω μια εμπειρια απο εξωτερικο.Επισης γνωριζω αγγλικα και ειμαι αγγλος υπηκοος!
;) ;) ;)

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
γνωριζω αγγλικα και ειμαι αγγλος υπηκοος!

Ο Άγγλος υπήκοος δεν έχει πρόβλημα να πάει να ζήσει (και να εργαστεί) στην Αυστραλία (ή τη Νέα Ζηλανδία) ή έχει πολύ μικρότερο από τον Έλληνα.
Ο λόγος, ότι οι χώρες είναι μέλος της Κοινοπολιτείας (Commonwealth) οπότε οι κανόνες immigration για αυτούς τους υπηκόους είναι πιο ελαστικοί.
Νομίζω το ίδιο ισχύει και για τους Κύπριους.
Όμως οι πληροφορίες μου δεν είναι τόσο σίγουρες (και κυρίως σύγχρονες) για να βασιστεί κάποιος σε αυτές και να ξεκινήσει κάτι χωρίς να το έχει ψάξει μόνος του - ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ και από επίσημες πηγές. Το site της Αυστραλιανής πρεσβείας στην Αθήνα σίγουρα θα σας δώσει όλες τις πληροφορίες που ζητάτε καλύτερα από μένα.

Κατά τα λοιπά, ισχύει ότι σας έγραψα νωρίτερα. Όσο πιο μικρός πας, τόσο το καλύτερο για σένα. Γιατί σίγουρα ισχύει ότι θα σου λείπει η Ελλάδα, με την έννοια ότι θα σου λείπουν οι δικοί σου, οι παρέες σου, ο χώρος που γνωρίζεις, κλπ. Όσο λιγότερο έχεις δεθεί με αυτό το χώρο, με πρόσωπα και πράματα, τόσο λιγότερο τον αναπολείς.

Βρίσκω σωστές γενικά τις τοποθετήσεις του vlachodeutsch. Κάτι ξέρει από εξωτερικό ο συνάδελφος.

Διαφωνώ με το ότι οι ΗΠΑ είναι καλύτερο μέρος από την Αυστραλία. Ξέρω και τις δυο χώρες αρκετά καλά, και θεωρώ ότι οι Αυστραλοί είναι πιο "κοντά μας" σε όλα (νοοτροπία, αξίες, κουλτούρα, τρόπος ζωής κλπ) απ' ότι οι Αμερικάνοι. Εκτός απ' αυτά, η Αυστραλία έχει:
-Καλύτερο κλίμα από τις ΗΠΑ (και πιο κοντά στο δικό μας).
-Είναι πιο πλούσια χώρα.
-Έχει (ακόμα) ΑΠΕΙΡΕΣ δυνατότητες ανάπτυξης (ενώ οι ΗΠΑ αρχίζουν και "σφίγγουν").
Σκεφτείτε ότι είναι μια χώρα με (περίπου) την ίδια έκταση με τις ΗΠΑ, αλλά οι ΗΠΑ έχουν 380.000.000 πληθυσμό, ενώ η αυστραλία 20.000.000. Είναι ΑΔΕΙΟ το μέρος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Η Ευρώπη (με επίσης περίπου την ίδια έκταση) έχει 600 εκ.  Αυτό, είναι ένα πρώτο στατιστικό στοιχείο για να αρχίσει κανείς τις συγκρίσεις του.

Το "μεταναστεύω" δεν είναι κάτι απλό, κυρίως για ανθρώπους που δεν έχουν τραβήξει ζόρι στη ζωή τους, και έχουν μάθει να τα βρίσκουν όλα έτοιμα (και δυστυχώς υπάρχουν πολλοί τέτοι στη χώρα μας, το οφείλουν στους γονείς τους, και πιθανό να υπάρχουν και εδώ μέσα που τα διαβάζουν ή ρωτάνε).

Σκέψου ότι φτάνεις σε ένα αεροδρόμιο με μια βαλίτσα στο χέρι, με (μετρημένα) λεφτά στην τσέπη - και αν υπάρχουν κι αυτά- , και πρέπει να λύσεις ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα του που θα κοιμηθείς το βράδυ, τι θα φας την επόμενη μέρα, που θα βρεις κάποιο (πρώτο) εισόδημα, που θα κάνεις μπάνιο, που πάνε τα λεωφορεία, τέτοια. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ερωτήσεις τύπου "απο θεμα  :knockinb: τι λεει εφτου περα?" με κάνουν να χαμογελάω.

Εμπειρία από το μέρος ΕΧΩ, και θεωρώ ότι ήμουν από τους τυχερούς γιατί δε ζορίστηκα όσο άλλοι. Εγώ είχα κανονικά τη φοιτητική μου βίζα, βρήκα δουλειά (στη μαύρη - γιατί κανονικά απαγορευόταν να δουλεύω) σχεδόν αμέσως, γενικά δε ζορίστηκα.  Άλλοι πήδαγαν από το βαπόρι στην προβλήτα τη νύχτα και χανόντουσαν μέσα στο σκοτάδι προκειμένου να μείνουν στη χώρα (αυτό γινόταν παλιότερα και στην Αμερική). Χωρίς χαρτιά, χωρίς γνωστό, χωρίς στον ήλιο μοίρα.
Είναι θέμα του πόσα ρίσκα είσαι αποφασισμένος να πάρεις, και όσο πιο στερημένος είσαι στην αρχική σου πατρίδα, τόσο πιο πολλά παίρνεις. Τα παραδείγματα των Κούρδων και Αφγανών λαθρομεταναστών που σκυλοπνίγονται στη Μεσόγειο προκειμένου να μπουν σε μια Ευρωπαϊκή χώρα (ή των Μεξικάνων που πηδάνε το συρματόπλεγμα με την υψηλή τάση για να πάνε στο Τέξας και την Καλιφόρνια) το αποδεικνύουν.

ΚΑΘΕ κίνηση μετανάστευσης (ακόμα κι αν έχεις και μισό εκατομμύριο στην τσέπη και φτάσεις με αυτό σε μια νέα χώρα, άγνωστος όμως μεταξύ αγνώστων), έχει ρίσκο. Γιατί τα αρχικά σου λεφτά, όσα κι αν είναι, κάποτε θα τελειώσουν. Πρέπει να βρεις τρόπο να συντηρηθείς, και (όπως πολλοί συμπατριώτες μας έχουν κάνει σ' αυτές τις χώρες), ίσως και πολύ να προκόψεις και να ξεχωρίσεις. Σίγουρα πάντως ΔΕΝ ΠΑΣ ΕΚΕΙ για να πίνεις φραπεδιά στην καφετέρια, ή για να σε πάρουν Δημοτικό Υπάλληλο με αργομισθία. Αν πας με τέτοια προοπτική, έχεις χάσει.

Παραφράζω λοιπόν το γνωστό αρχαίο ρητό, και το λέω ως:

[size=14pt]"Ιδού η Αυστραλία, ιδού και το πήδημα".[/size]

Η Ρόδος μας τελείωσε.

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
τι immigration και μαλακιες πιο ασχημη κωλοσυμπεριφορα σαν των Ελληνων δεν προκειτε να συναντησει πουθενα κανεις
και δεν πας στην τυχη καπου.Προφανως εχεις συγγενης καποιους γνωστους κλπ η κανεις καποιο μεταπτυχιακο κ δικτυωνεσαι παραλληλα για δουλεια

Εγγρ.
28 Αυγ 2011
Like
4
Πόντοι
66
Να άλλος ένας που τα έχει λύσει όλα.

Φεύγει απο δω, φτάνει εκεί, και γαμάει και δέρνει εκεί.

πουθενα δεν ειναι ευκολα ρε φιλε.Αλλα τοσο σκατα σαν την Ελλαδα δεν παιζει κ δεν εννοω μονο τις δουλειες.Το να λες οτι δεν παω Αμερικη η Καναδα επειδη εχει κρυο κ εχω συνιθισει να λιαζομαι σαν το γελαδι στα balux στις οστριες ειναι αστειο

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
στα balux στις οστριες

Και μόνο το ότι γνωρίζεις την ύπαρξη σημείων όπως αυτά που αναφέρεις, σε κάνει ακατάλληλο για οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός της έδρας σου.

Αλλά αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το καταλάβεις, ό,τι και να λέω εγώ. Και πάλι, ο λόγος είναι το ότι γνωρίζεις αυτά τα μέρη.

Είμαι σίγουρος πάντως πως κάποιοι εδώ με καταλαβαίνουν.

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
πουθενα δεν ειναι ευκολα ρε φιλε.Αλλα τοσο σκατα σαν την Ελλαδα δεν παιζει κ δεν εννοω μονο τις δουλειες.Το να λες οτι δεν παω Αμερικη η Καναδα επειδη εχει κρυο κ εχω συνιθισει να λιαζομαι σαν το γελαδι στα balux στις οστριες ειναι αστειο

Γιατί υποβαθμίζεις αυτόν τον παράγοντα;

Το να φύγεις από ένα κλίμα και ένα τρόπο ζωής και να πας σε άλλα μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικότατος ανασχετικός προς την προσαρμογή σου παράγων. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να μην μπορείς να αποδόσεις στη δουλειά σου διότι δεν μπορείς να προσαρμοστείς στο τόσο διαφορετικό περιβάλλον. Δεν είναι αστείο καθόλου νομίζω...

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
Και μόνο το ότι γνωρίζεις την ύπαρξη σημείων όπως αυτά που αναφέρεις, σε κάνει ακατάλληλο για οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός της έδρας σου.

Αλλά αυτό είναι κάτι που ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ να το καταλάβεις, ό,τι και να λέω εγώ. Και πάλι, ο λόγος είναι το ότι γνωρίζεις αυτά τα μέρη.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ εγω σε καταλαβαινω απολυτα... Εχω πολυ δυνατο χαρτι απο ξενο πανεπιστημιο, αλλα μενω Ελλαδα, την αγαπαω παρα πολυ αυτην τη χωρα...

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66

λες σωστα πραγματα φιλε και μιας που εχεις ζησει ,καποιος που δεν εχει μεταναστευσει δεν μπορει να σε καταλαβει...αλλα βλεπεις παντα υπαρχουν οι ανθρωποι που πανε μπροστα οπου και αν βρισκονται...ξερω ατομα του εξωτερικου στην ηλικια μου (νεοι δηλαδη ) που εχουν παει αμερικη και ευρωπη και δεν θελουν να ξαναρθουν πισω με τιποτα...σιγουρα στο εξωτερικο ειναι δυσκολα και θα εισαι παντα μεταναστης αλλα δεν υπαρχει εμποδιο που δεν εχει ξεπεραστει...φυσικα ανθρωποι που ειναι στις καφετεριες ολημερις ...ε ενταξει δεν συζηταμε για αποτυχημενους

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
ΔΥΣΤΥΧΩΣ εγω σε καταλαβαινω απολυτα... Εχω πολυ δυνατο χαρτι απο ξενο πανεπιστημιο, αλλα μενω Ελλαδα, την αγαπαω παρα πολυ αυτην τη χωρα...
απο ποιο πανεπιστημιο φιλε?
τελικα τσαμπα διαβασα στις πανελληνιες ...επρεπε να χα παει εξω απο την αρχη ...δεν πειραζει εχουμε χρονο :cheesy: :cheesy:

duskolieggrafi

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2011
Κριτικές
203
Like
5.132
Πόντοι
17.436
απο ποιο πανεπιστημιο φιλε?
τελικα τσαμπα διαβασα στις πανελληνιες ...επρεπε να χα παει εξω απο την αρχη ...δεν πειραζει εχουμε χρονο :cheesy: :cheesy:

Δε θα σου πω το ονομα του αλλα ειναι παρα πολυ καλο. Οσο για το χρονο που λες δυστυχως δεν εχεις χρονο, διοτι οσο εσυ θα κανεις 4,5,6 χρονια να τελειωσεις τη σχολη σου, οι αλλοι εξω θα εχουν τελειωσει BSc, MSc και θα εχουν και εργασιακη εμπειρια, αρα εχασες...

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
Δε θα σου πω το ονομα του αλλα ειναι παρα πολυ καλο. Οσο για το χρονο που λες δυστυχως δεν εχεις χρονο, διοτι οσο εσυ θα κανεις 4,5,6 χρονια να τελειωσεις τη σχολη σου, οι αλλοι εξω θα εχουν τελειωσεις BSc, MSc και θα εχουν και εργασιακη εμπειρια, αρα εχασες...
η ζωη δεν τελιωνει στα 30 φιλε...οτι εχασα χρονο το ξερω αλλα δεν ηξερα το συστημα οταν ειμουνα στο λυκειο...αν και ηδη εχω χασει ενα χρονο σε καθησιο και ενα στο στρατο...τωρα προσπαθω να τον κερδισω ομως :cheesy: :cheesy: ;)

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
τωρα ειδα την ανακοινωση οτι κοβεται η εξεταστικη...
πες μου τωρα ΠΟΙΟ ΜΛΚΑ ΝΑ ΔΕΙΡΩ
ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΡΑΤΟΣ :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2: :fuck2: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Η κυρία Bloomfield, πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα μιλάει ΤΩΡΑ με τον Πορτοσάλτε στο Σκαι 100,3 (ραδιόφωνο) και στη συνέχεια θα πάει και στην TV.

Λύνει αρκετές από τις απορίες σας.

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Προλάβετε! Ανοίγουν 185.000 θέσεις εργασίας για μετανάστες στην Αυστραλία

Το ενδιαφέρον όλο και περισσότερων να μεταναστεύσουν στη Μελβούρνη ή στο Σίδνεϊ λόγω της κρίσης οδήγησε την αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα να εκδώσει ειδικές οδηγίες. Εκδήλωση για πληρέστερη ενημέρωση στις 8 και 9 Οκτωβρίου
Οι εποχές του '50 και του '60, όταν οι Eλληνες έφευγαν μαζικά για την Αυστραλία αναζητώντας μια καλύτερη τύχη, δεν έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η σημερινή κρίση, που κλυδωνίζει την ελληνική οικονομία, αναμένεται να στείλει και πάλι χιλιάδες Eλληνες στη μακρινή ήπειρο.

Εδώ και λίγο καιρό τα γραφεία της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, µιας πόλης στην οποία ο πληθυσµός ελληνικής καταγωγής αγγίζει τις 300.000, λειτουργούν και ως ένα ιδιότυπο γραφείο ευρέσεως εργασίας.

«Περίπου 2.500 άνθρωποι έχουν έρθει εδώ µε σκοπό τη µόνιµη εγκατάσταση από την αρχή της χρονιάς. Παράλληλα εµείς ως κοινότητα έχουµε δεχθεί πάνω από 6.000 τηλέφωνα, mail ή γράµµατα από ανθρώπους που ζητούν πληροφορίες σε σχέση µε την εγκατάσταση εδώ» λέει ο γενικός γραµµατέας της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κ. Κωνσταντίνος Μάρκος.

Ενδεικτικό είναι πως οι αυστραλιανές αρχές δέχονται τον τελευταίο καιρό μπαράζ αιτημάτων από Eλληνες, που ζητούν να μάθουν τα ισχύοντα στις διαδικασίες μετανάστευσης.

"Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των Ελλήνων, το αυστραλιανό υπουργείο μετανάστευσης θα διοργανώσει στην Αθήνα, στις 8 και 9 Οκτωβρίου, στοχευμένη εκδήλωση για την πληρέστερη ενημέρωση όσων ενδιαφέρονται να μεταναστεύσουν στην Αυστραλία", ανακοίνωσε χθες η αυστραλιανή πρεσβεία στην Αθήνα. Το πρόγραμμα της Αυστραλίας προβλέπει την υποδοχή περίπου 170.000 νέων μεταναστών ετησίως. Για το 2011-12 το μεταναστευτικό πρόγραμμα προβλέπει 185.000 θέσεις. "Η αύξηση των θέσεων συνδέεται με τις εργασιακές ανάγκες της Αυστραλίας", αναφέρει η πρεσβεία, προσθέτοντας πως "το επαγγελματικό μεταναστευτικό πρόγραμμα βασίζεται στις ανάγκες της οικονομίας. Δεν υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις για την Ελλάδα".

Τα επαγγέλματα

Για να εξασφαλίσει κάποιος την βίζα, θα πρέπει το επάγγελμά του να συμπεριλαμβάνεται στον ειδικό κατάλογο των 183 επαγγελμάτων υψηλής ζήτησης στην Αυστραλία (η λίστα είναι διαθέσιμη στο ).

Ο υποψήφιος πρέπει να είναι κάτω των 50 ετών και να μιλά αγγλικά. Η επιλογή γίνεται βάσει μοριοδότησης. Προτεραιότητα δίνεται στους αιτούντες που έχουν εξασφαλίσει από Αυστραλό εργοδότη προσφορά θέσης εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετάσχουν στην ενημερωτική διημερίδα που θα γίνει στην Αθήνα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου μετανάστευσης (). "Το υπουργείο μετανάστευσης αξιολογεί τις αιτήσεις και θα αποστείλει σχετικές προσκλήσεις. Η υποβολή αιτήσεων θα κλείσει όταν ο αριθμός των ενδιαφερομένων με τις κατάλληλες ειδικότητες και προσόντα φτάσει τον αριθμό των διαθέσιμων θέσεων", διευκρινίζει η αυστραλιανή πρεσβεία.

Η συμμετοχή στη διημερίδα δεν εγγυάται την έγκριση βίζας.

Ποια επαγγέλματα δίνουν ... βίζα

Μηχανικοί και επαγγελματίες από τον χώρο της υγείας, καθώς και ειδικευμένοι εργάτες από την αυτοκινητοβιομηχανία, από τον κατασκευαστικό κλάδο και από τους κλάδους της ηλεκτρολογίας και της μηχανολογίας, είναι οι ειδικότητες στις οποίες θα επικεντρωθεί η διημερίδα της Αθήνας. Στη μακροσκελή λίστα των επαγγελμάτων που είναι σε ζήτηση στην Αυστραλία συμπεριλαμβάνονται δεκάδες ειδικότητες, όπως μάνατζερ, λογιστές, φοροτεχνικοί, ασφαλιστές, ναυπηγοί, αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί και μηχανικοί διαφόρων ειδών (από αεροναυπηγοί μέχρι χημικοί μηχανικοί), γεωπόνοι, χημικοί, κτηνίατροι, φυσιοθεραπευτές, καθηγητές, τεχνολόγοι πυρηνικής ιατρικής, φαρμακοποιοί, οδοντίατροι, λογοθεραπευτές, γιατροί πολλών ειδικοτήτων (ενδοκρινολόγοι, γαστρεντερολόγοι, νευρολόγοι, παιδίατροι, ψυχίατροι, καρδιοχειρουργοί, νευροχειρουργοί, ορθοπεδικοί, ωτορινολαρυγγολόγοι, δερματολόγοι, γυναικολόγοι, ουρολόγοι, παθολόγοι, ογκολόγοι κ.ά.), νοσηλευτές με διάφορες εξειδικεύσεις, μηχανικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, δικηγόροι, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, τεχνικοί τηλεπικοινωνιών, μηχανικοί αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, συγκολλητές, κλειδαράδες, χτίστες, ξυλουργοί, τζαμάδες, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ψυκτικοί κ.ά.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom