Εγώ και εσύ ζούμε στον πολιτισμό...αυτοί ζούνε στον μεσαίωνα....δεν υπερβάλω...ζουν πραγματικά σε ΜΕΣΑΙΩΝΑ. Γιαυτό έρχονται εδώ μήπως και τα παιδιά τους δεν ζήσουν σε μια χώρα που κάποια μέρα ένα 60χρονο ερπετό θα παντρευτεί την κόρη τους.
Και οι περισσότεροι Αλβανοί παράνομα ήρθαν...περπατώντας από τα βουνά...και το τι γινόταν στα σύνορα τότε....αν μιλήσεις με κάποιον Αλβανό θα μπορέσει να σου περιγράψει....πως τους έγδυναν και τους έπαιρναν ακόμα και τα παπούτσια...όχι λεφτά και υπάρχοντα. Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι αν ένας δικηγόρος ετοιμάσει από τη συρία ένα φάκελο με 300 αιτήσεις ασύλου και εργασίας στην Ελλάδα θα γίνουν δεκτές? Ή νομίζεις ότι έχουν επιλογή? οι περισσότεροι πρέπει να φύγουν ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ....
Φυσικά και να σκεπτόμαστε ΕΥΤΥΧΩΣ που είμαστε μέρος του δυτικού πολιτισμού. Επειδή όμως ΕΤΥΧΕ να γεννηθούμε στην Ελλάδα...και δεν είναι κάποιο κατόρθωμα μας...πρέπει να σκεπτόμαστε σαν άνθρωποι που θα μπορούσαν να έχουν γεννηθεί στη Συρία.
Γιατί μου αναφέρεις αυτά τα ονόματα? Τι σχέση έχουμε εγώ, εσύ και ο καθένας με αυτά? Μόνο ονομαστική.
Οι Αλβανοί όμως ενσωματώθηκαν. Πλέον ΔΕΝ υπάρχουν εργατικά χέρια διότι οι δεύτερης γενιάς είναι όλοι σε πανεπιστήμια. Οι γονείς έχουν γίνει μάστορες και εργολάβοι. Πολλοί έχουν αγοράσει και σπίτια. Σε πληροφορώ πως δεν ξεχωρίζουν σε τίποτα. Ειδικά κάτι Βορειοηπειρώτες που έχουν Ελληνικά ονόματα είναι αδύνατον να τους ξεχωρίσεις. Και τα πολύ μικρά παιδιά δεν μιλάνε τίποτε άλλο πλην Ελληνικών.
Αυτοί όμως που έρχονται κατά χιλιάδες και στοιβάζονται στο κέντρο της Αθήνας τι κάνουν; Τους έχεις δει σε τίποτα χωράφια να δουλεύουν; Γιατί εγώ δεν έχω δει κανέναν τους. Οι ελάχιστοι Πακιστανοί που υπάρχουν στην περιοχή μου είναι σαν τους Αλβανούς. Χρόνια εδώ και πλήρως ενσωματωμένοι. Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ νέος μετανάστης για δουλειά.
Όσο για το μεσαίωνα που γράφεις αυτή είναι και η πλήρη διαφωνία μας. Δηλαδή ότι έρχονται εδώ και αντί να ενσωματωθούν ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ και κάνουν τα δικά τους. Πόσα τέτοια διαβάζουμε ειδικά στην Ευρώπη; Οι Μικρασιάτες που ήρθαν στη χώρα μας το '22 μπορεί να ήταν φτωχοί αλλά είχαν κουλτούρα ανώτερη από την τότε δική μας καθώς ήταν κοσμοπολίτες. Πχ η Σμύρνη ήταν το κέντρο του Αιγαίου και καμία σχέση με τα δικά μας τα κατσικοχώρια. Ακόμη και η Αθήνα τότε ήταν ΓΤΠΚ. Οπότε ήρθαν εδώ και ΑΜΕΣΩΣ στρώθηκαν στη δουλειά. Και πρόκοψαν. Ετούτοι εδώ δεν βλέπω να έχουν ΚΑΜΙΑ διάθεση ενσωμάτωσης. Μπορεί να είναι ένας στους δέκα; Εκατό; Όχι όμως οι εννιά στους δέκα όπως τότε.
Δε λέω να γίνουν Barbie με ξασμένο μαλλί, τσιχλόφουσκα και Onlyfans. Αλλά να υπάρχει ένας στοιχειώδης σεβασμός προς τον πολιτισμό μας. Και αυτό σημαίνει ακόμη και Gay ταινία με παθητικό τον Προφήτη τους. Όπως υπάρχουν άπειρα ανέκδοτα και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς για τη θρησκεία μας να γίνει το ίδιο και με αυτούς. Γιατί εδώ έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να ξεπεράσουμε το σκοταδισμό. Όχι 100% αλλά σε μεγάλο βαθμό. Αν το καταφέρουν αυτό με γεια τους ας έρθουν και ας κάθονται στην Ομόνοια να λιάζονται. Αλλά όσο κουβαλάνε τέτοιες σκοταδιστικές απόψεις δεν είναι επιθυμητοί. Γιατί αύριο μεθαύριο η κόρη σου θα είναι η επόμενη βιασμένη και σκοτωμένη. Και το δικαστήριο ΔΕΝ θα μπορεί να κάνει τίποτα γιατί θα είναι μέρος της κουλτούρας τους και δεν μπορεί να επέμβει.