Πλησιάζοντας λοιπόν στο τέλος αυτού του Μουντιάλ, με λύπη διαπιστώνω ότι παρότι ξεκίνησε εξαιρετικά με ματσάρες από το πουθενα, από τον γύρο των νοκ-άουτ κι έπειτα, το επίπεδο έπεσε σε τέτοιο σημείο που σχεδόν όλοι αρχίσαμε να σκεφτόμαστε ότι ακόμα και η δική μας Εθνική θα μπορούσε να χτυπήσει τετράδα. Δεν ξέρω, σίγουρα θα παίζει κάποιο ρόλο και η κούραση, αλλά δε μπορεί οι καλύτερες ομάδες του κόσμου σε εθνικό επίπεδο να παρουσιάζουν τόσο τρισάθλιο θέαμα.......
Η Γερμανία μέχρι στιγμής έχει παίξει την καλύτερη μπάλα!!!!!!!!!!!!! Αν είναι δυνατόν. Αυτή η Γερμανία..........
Κι όμως, εκτός από τους Ολλανδούς που έδειξαν εκλάμψεις καλού ποδοσφαίρου,καμία άλλη ομάδα δεν έπαιξε καλύτερα από αυτή την μετριότατη Γερμανία. Φτάσαμε στην εποχή που το Μουντιάλ δεν το κερδίζει ο καλύτερος αλλά ο λιγότερο κακός.
Έχω περιέργεια να δω την εμφάνιση της Βραζιλίας στον μικρό τελικό. Τις αντιδράσεις των παιχτών, του κόσμου, ποιούς θα βάλει ο Τζιν Χάκμαν να παίξουν........
Όσο για τον τελικό, βλέπω Γερμαναράδες, αλλά από την άλλη τι πρόβλεψη να κάνεις σε αυτό το Μουντιάλ, που έχουμε δει ανατροπές κι εκπλήξεις απίστευτες. Όσο κι αν δεν τους συμπαθώ, πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι η συνεπέστερη ιστορικά ομάδα σε μεγάλες διοργανώσεις και μέχρι στιγμής η σταθερότερη στο Μουντιάλ(χωρίς να μας δείξει κάτι εξαιρετικό).
Τέλος, η Αργεντινή είναι απογοητευτική κατά τη γνώμη μου. Ο Μέσι μπορεί να μην έχει την μεγάλη προσωπικότητα και τις στρατηγικές ηγετικές ικανότητες αλλά είναι παιχταράς και μία μόνο ενέργειά του είναι ικανή να κρίνει αποτέλεσμα αγώνα. Έχουν γραφτεί πολλά για την αξία του και οι συγκρίσεις (ειδικά με Μαραντόνα) είναι λιγάκι άδικες θεωρώ. Είναι ο καλύτερος παίχτης της εποχής μας ο Μέσι και σίγουρα θα μείνει στην ιστορία. Αλλά ιστορικά είναι πολύ πίσω από πολλούς. Έχει βέβαια ακόμα δρόμο μπροστά του. Ούτε ο παίχτης-Θεός είναι, ούτε άχρηστος μυρωδιάς όπως λένε κάποιοι. Μην πιάνετε τα άκρα παλικάρια και μην μπαίνετε σε άτοπες συγκρίσεις. Απλά χαρείτε τις ωραίες φάσεις που μπορεί να μας χαρίσει αυτό το παλικάρι(κι ας μην το κάνει με την ίδια συχνότητα που το έκανε παλαιότερα).