Νέα

Μποϋκοτάζ στις καφετέριες!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 304
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Αν είναι έτσι γιατί δεν τα παρατάνε οι ιδιοκτήτες καφετέριας??
Άρα τους συμφέρει από τα υπερκέρδη και την υπεραξία (φαί, ποτό, μπύρες, εκδηλώσεις, φρουτάκια βλέπε Τριανταφυλλόπουλο). :jerking:.  Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε καφετέρια: κάνουμε παραγγελία μας φέρνουν κάτι σαν καφέ και κουλουράκια και μετά ένας ξεφτίλας 'μετρ' με ύφος μας ζητάει πληρωμή από το μυαλό του πχ φραπές 4 ευρώ (ούτε απόδειξη ούτε τίποτα).  Εμπάργκο και πάλι εμπάργκο να βάλουνε μυαλό. Κόστος πρώτης ύλης ανά φραπέ 3 λεπτά (κάδος Λουμίδης και ζάχαρη σε 20κιλο, σε καμία περίπτωση 40 λεπτά, το
Dewards κάνει 12 ευρώ το μπουκάλι, βγάζει 40 μερίδες άρα 30 λεπτά κόστος και χρεώνεται 10 ευρώ!!!)

ε όχι ρε μεγάλε και 40 μερίδες το μπουκάλι... τι είναι νταμιτζάνα... συνήθως 12-14 μερίδες βγάζει.. αλλά πάλι το μικτό κέρδος είναι μεγάλο...

πάντως τα έξοδα σε αυτά τα μαγαζιά είναι μεγάλα και ειδικά τα νοίκια... ο μόνος τρόπος για να πέσουν οι τιμές είναι η αποχή των πελατών.. με την σειρά τους οι μαγαζάτορες θα πιέσουν τους ιδιοκτήτες για τα νοίκια... γιατί και αυτοί το έχουν παραγαμίσει.. έχουν ένα μαγαζί και από αυτό θέλουν να ζούνε χωρίς να δουλεύουνε αυτοί και τα παιδιά τους...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Για να εχουμε ολοκληρωμενες εικονες εχω να προσθεσω οτι οι Ιταλοι πινουνε τον καφε τους στο ορθιο στον παγκο και τον πληρωνουν 1 ευρω. Δεν θα δειτε συχνα Ιταλους (ιδιως στην Ρωμη) να καθονται σε τραπεζι και να πινουνε καφε. Οταν σερβιρεσαι στο τραπεζι (servizio di tavola) οι τιμες ειναι υπερδιπλασιες εως και τριπλασιες... Οι Ιταλιανοι πινουν ενα στα γρηγορα και την κανουνε. Δεν καθονται με τις ωρες οπως οι δικοι μας.

και μάλιστ αν κάνεις και το λάθος να αφήσεις το φλυτζάνι του εσπρέσσο στην μπάρα το έχουν πάρει χωρίς να το καταλάβεις...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
ΚΥΡΙΕ ΦΙΔΟΔΙΛΔο

ποσα δηλαδη πρεπει να βγαζετε το μηνα αμα τρεχετε μια καφετερια των 500 χιλιαδων?

ρε μεγάλε άμα έχεις 500.000 τότε αν τα βάλεις στον τόκο βγάζεις 2000 τον μήνα καθήμενος και αφορολόγητος (με 5% επιτόκιο) και πάνω από όλα σίγουρος 1000% για τα λεφτά σου.. αν λοιπόν τα βάλεις σε επιχείρηση που σημαίνει ότι ρισκάρεις σίγουρα περιμένεις απόδοση της τάξης 20-25% τον χρόνο...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Δεν νομιζω οτι αναφερεται πουθενα οτι δεν βγαινουν οι ιδιοκτητες καφε. Αυτο που λεει το αρθρο ειναι οτι για να βγουν τα εξοδα και να να υπαρχει ενα σεβαστο κερδος , τοσο πρεπει να ειναι η τιμη του καφε κλπ.

Δεν μπορει να τρεχεις επιχειρηση 500.000 ευρω και να ζεις με 1500-2000Ε κερδος το μηνα.
Οποιος δεν το καταλαβαινει αυτο απλα εχει κολλησει στη λογικη του δημοσιου υπαλληλου.

Και τελος παντων το να πινεις καφε σε καφετερια κοπροσκυλιαζοντας δεν ειναι και ειδος πρωτης αναγκης ωστε να σηκωνει και τοσο ντορο για μια ακομα "διαμαρτυρια αγανακτησης".
φοβερή λογική.
επομένως να πάρω εγώ δάνειο 1 εκ, να φτιάξω μια επιχείρηση ανάλογη και να λέω: πληρώστε τα τριπλά από το κανονικό για να έχω κέρδος ανάλογο της επιχείρησής μου. Ρε ποιος σας τα έμαθε αυτά; γαμώ τους οικονομολόγους. Η επιχείρηση ΔΕΝ είναι "παίξε στοίχημα" ούτε καζίνο. Και φυσικά οι τσέπες μας δεν θα έπρεπε να είναι ο στόχος του γιουρουσιού σας.
Και επειδή πιο πριν ανέφερες ένα ωραίο παράγειγμα (εξαιρετικά φουσκωμένο) για καφετέρια, θα σου γράψω εγώ ένα άλλο παράδειγμα όταν θα έχω λίγο χρόνο για να δεις για πόσο μαλάκες μας περνάτε!

SCALP_07

Μέλος
Εγγρ.
31 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
0
αμ το άλλο!
πολλές καφετέριες ΔΕΝ προσφέρουν ΜΟΝΟ ελληνικό καφέ!
μόνο διπλό! για να τον χρεώνουν όσο θέλουν!

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
φοβερή λογική.
επομένως να πάρω εγώ δάνειο 1 εκ, να φτιάξω μια επιχείρηση ανάλογη και να λέω: πληρώστε τα τριπλά από το κανονικό για να έχω κέρδος ανάλογο της επιχείρησής μου. Ρε ποιος σας τα έμαθε αυτά; γαμώ τους οικονομολόγους. Η επιχείρηση ΔΕΝ είναι "παίξε στοίχημα" ούτε καζίνο. Και φυσικά οι τσέπες μας δεν θα έπρεπε να είναι ο στόχος του γιουρουσιού σας.
Και επειδή πιο πριν ανέφερες ένα ωραίο παράγειγμα (εξαιρετικά φουσκωμένο) για καφετέρια, θα σου γράψω εγώ ένα άλλο παράδειγμα όταν θα έχω λίγο χρόνο για να δεις για πόσο μαλάκες μας περνάτε!
Μα φιλε μου ΑΥΤΗ ειναι η θεμελειωδης αρχη του παγκοσμιου εμποριου!!
Η τιμη πωλησης ενος προιοντος διαμορφωνεται συμφωνα με το κοστος παραγωγης του (κοστος υλικων + λειτουργικο κοστος επιχειρησης) προσθετωντας σε αυτο ενα ευλογο κερδος ωστε να καλυφθει και το ευρος της επενδυσης.
Και η αληθεια ειναι οτι στην Ελλαδα,το να στησεις μια επιχειρηση καφε θελει πολλα λεφτα...Γιατι για να χτυπησεις τον ανταγωνισμο,πρεπει να φτιαξεις ενα μαγαζι χλιδατο και ντιζαινατο...
Σε ενα πραγμα θα συμφωνησω...Οτι υπαρχουν αρκετα λαμογια επιχειρηματιες καφετεριων,που εχουν μαγαζι σε περιοχες που υπαρχει ελαχιστος ανταγωνισμος,δηλαδη εχουν σχεδον το μονοπωλειο,και παροτι εχουν μικρο ενοικιο και εχουν ενα μαγαζι ΠΑΡΑΓΚΑ,εξακολουθουν να χρεωνουν 4 ευρω το καφε...
Αντιθετως,οταν μπαινω σε ενα μαγαζι ντιζαινατο που καταλαβαινω απο τη πρωτη στιγμη οτι ο επιχειρηματιας εχει ριξει ΠΟΛΛΑ λεφτα και καθομαι σε καρεκλα που κοστιζει γυρω στα 1000 ευρω η μια,εχει ωραιες και ευγενικες κοπελιτσες για σερβιτορες,επαγγελματιες μπουφετζηδες που φτιαχνουν σωστο καφε και γενικα ΣΩΣΤΗ εξυπηρετηση,τοτε ΔΕΝ κλαιω τα 4 η 5 ευρω που θα πληρωσω για τον καφε...
Και επειδη ειμαστε στο bourdela.tv, να θυμησω στους πιο παλιους,οτι οταν αρχισαν να ανοιγουν τα στριπτιτζαδικα το ενα μετα το αλλο στα τελη του 80 και τις αρχες του 90,τα λαμογια επιχειρηματιες της εποχης,παιρναν τις παλιες ντισκο,δεν κανανε ΚΑΜΜΙΑ σχεδον επεμβαση στο χωρο,παρα φωναζανε εναν υδραυλικο να περασει μια χοντρη σωληνα κατακορυφα στη πιστα για να πιανονται οι κοπελες οταν χορευαν και χρεωναν 5.000 δρχ το ποτο και 5.000 δρχ τον απλο χορο...
Το μοναδικο μαγαζι που ειχε ριξει τις τιμες ηταν η παλια ΑΝΑΤΟΛΗ στο Ταυρο με 3.000 δρχ το ποτο..
ΣΗΜΕΡΑ,μετα απο 20 χρονια περιπου,βλεπεις μαγαζια στολιδια,που καταλαβαινεις απο τη πρωτη στιγμη οτι "εχουν πεσει λεφτα"...Με ντιζαινατο διακοσμο,φωτιστικα show με laser κλπ κλπ και μαλιστα τα περισσοτερα χρεωνουν το ποτο ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ απο οτι 20 χρονια πριν...
Αντι λοιπον να κλαιγομαστε για τη τιμη του καφε,που στις πιο πολλες καφετεριες ειναι δικαιολογημενα ακριβος,λογω των τεραστιων λειτουργικων εξοδων και της μεγαλης επενδυσης που εχει γινει απο τον επιχειρηματια,καλο ειναι να απαιτουμε το αυτονοητο..
Δηλαδη,ομορφα,καθαρα,μοδατα μαγαζια με σωστη εξυπηρετηση και ευγενικο προσωπικο,ωστε να δικαιολογειται ΕΝ ΜΕΡΗ το 4ευρω για εναν κωλοκαφε...

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
φοβερή λογική.
επομένως να πάρω εγώ δάνειο 1 εκ, να φτιάξω μια επιχείρηση ανάλογη και να λέω: πληρώστε τα τριπλά από το κανονικό για να έχω κέρδος ανάλογο της επιχείρησής μου. Ρε ποιος σας τα έμαθε αυτά; γαμώ τους οικονομολόγους.

KANTO!
;)

To topik αρχιζει και θυμιζει την καινουρια διαφημιση του "λαδιου alea" Λακωνιας.
"ΑΝ παω στη Λακωνια και ΑΝ διαλεξω τις καλυτερες ελιες , θα βγαλω και γω το καλυτερο λαδι."

Λοιπον επειδη ενταξει ειναι φυσιολογικο να μην μπορουν ολοι να εχουν επιχειρηματικη αντιληψη (τοτε δεν θα υπηρχαν οικονομικες ταξεις , ουτε υπαλληλοι ουτε οικονομια ουτε τπτ) το ερωτημα ειναι απλο:

Ποσο κοστολογειτε εσεις 3 ωρες σε ενα ομορφο και διαφορετικο περιβαλλον απο αυτο που ζειτε , με μουσικη , κοσμο , γκομενες κλπ??
Ποσο?? 1,5 ευρω ????

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Ναι ρε συ FidoDildo,αλλα την ιδια τιμη πληρωνει και αυτος που καθεται 3 ωρες,την ιδια και αυτος που τον πινει σε 15 λεπτα και φευγει...
Για αυτο λιγο πιο πανω,εκανα μια προταση...
Να τον πληρωνουμε 1,5 ευρω,αλλα να καθομαστε ΟΣΗ ΩΡΑ καθονται και ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...ΜΙΣΗ ΩΡΑ κατα μεσο ορο...
Και αφου περασει το μισαωρο να ξαναπαραγγελνεις...και αυτο να συμβαινει ΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ...
Με λιγα λογια ΕΙΣΑΙ και ΦΕΡΕΣΑΙ σαν ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ??Τοτε πληρωνεις 1,5 ευρω το καφε..
ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ αργοσχολος και σου αρεσει να κοπροσκυλιαζεις με τις ωρες στη καφετερια,χωρις να σεβεσαι τον επιχειρηματια που περιμενει να αδειασει το τραπεζι για να σερβιρει κι αλλο κοσμο??
Τοτε αντι 1,5 ευρω στο 3ωρο πρεπει να παραγγελνεις 6 φορες και να πληρωνεις 9 ευρω..
Μη τα θελουμε ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Αυτή είναι μια σωστη πρόταση  :sunglasses:

Πάντως, όπως είπε κι ένας φίλος παραπάνω, δεν είναι δα και είδος πρώτης ανάγκης η καφετέρια....μπορούμε να επιζήσουμε και χωρίς αυτό  ;)

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
και κατι αλλο χτες ποθ υποτιθετε οτι ηταν μερα μπουκοταζ το μαγαζι που δουλευω λογω και καλης μερας χτυπησε το πρωι τρελα νουμερα/μαζι με το βραδι εφτασε συνολικη εισπραξη γυρω στα 12 χιλιαρικα

Πεστα να τα ακουνε και οι ασχετοι που πονανε τους μαγαζατορες.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Ναι ρε συ FidoDildo,αλλα την ιδια τιμη πληρωνει και αυτος που καθεται 3 ωρες,την ιδια και αυτος που τον πινει σε 15 λεπτα και φευγει...
Για αυτο λιγο πιο πανω,εκανα μια προταση...
Να τον πληρωνουμε 1,5 ευρω,αλλα να καθομαστε ΟΣΗ ΩΡΑ καθονται και ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ...ΜΙΣΗ ΩΡΑ κατα μεσο ορο...
Και αφου περασει το μισαωρο να ξαναπαραγγελνεις...και αυτο να συμβαινει ΑΝΑ ΜΙΣΑΩΡΟ...
Με λιγα λογια ΕΙΣΑΙ και ΦΕΡΕΣΑΙ σαν ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ??Τοτε πληρωνεις 1,5 ευρω το καφε..
ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ αργοσχολος και σου αρεσει να κοπροσκυλιαζεις με τις ωρες στη καφετερια,χωρις να σεβεσαι τον επιχειρηματια που περιμενει να αδειασει το τραπεζι για να σερβιρει κι αλλο κοσμο??
Τοτε αντι 1,5 ευρω στο 3ωρο πρεπει να παραγγελνεις 6 φορες και να πληρωνεις 9 ευρω..
Μη τα θελουμε ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...

Αυτο που λες μου φαινεται λιγο δυσκολο γτ πρεπει να αλλαξουμε συνηθειες δεκαετιων. Και ουτε θεωρω οτι ειναι ωραιο να τον εχεις πανω απο το κεφαλι σου ποτε θα ξαναπαραγγειλεις.

Ισως πιο ευκολο να ειναι να χρεωνουν φτηνα τον takeaway καφε ή αυτον που πινεις στο μπαρ ορθιος στα γρηγορα.

Το θεμα ομως ειναι οτι αυτοι που πινουν ενα καφε 15λεπτα και φευγουν ειναι η συντριπτικη μειοψηφια. Ενω αυτοι που κλαιγονται ειναι αυτοι που καθονται 3ωρες στην καφετερια με το ταβλι , τα περιοδικα και το χαζεμα και θελουν να την βγαλουν με 1,5ΕΥΡΩ.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Δεν είμαι επιχειρηματίας, δεν έχω καφετέρια, ούτε γνωρίζω εκ των έσω τα λειτουργικά έξοδα μίας τέτοιας επιχείρησης, ώστε να μπορώ να εκφέρω γνώμη εάν βάσιμα και εξαιτίας τους είναι ακριβός ο καφές στην Ελλάδα. Από εκεί και έπειτα, αντικειμενικά, ο καφές είναι όντως ακριβώς όταν σερβίρεται στην καφετέρια, πλην όμως οι καφετέριες πάλι γεμάτες από κόσμο. Επομένως, εφόσον υπάρχει ζήτηση, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να πέσει και η τιμή του. Πάντως, επειδή το να πούμε ότι τα λειτουργικά έξοδα είναι μεγάλα και εξαιτίας αυτών είναι ακριβός ο καφές, ίσως να έχει μία δόση αλήθειας, πλην όμως άλλη τόση δόση αλήθειας είναι πως κανένας δεν ανοίγει καφετέρια για νά έχει καθαρό κέρδος στο τέλος του μήνα 1000 και 1500 ευρώ, αλλά την ανοίγει για να σπάσει στο χρήμα και να βγάλει σε ένα μήνα όσα βγάζει ένας μέσος Έλληνας σε ολόκληρο το χρόνο. Επομένως, πλην των λειτουργικών εξόδων, αυτή είναι η άλλη πηγή του κακού.
Το πρόβλημα είναι στη νοοτροπία μας, του να πάμε να πιούμε τον καφέ μας έξω από το σπίτι μας, ακουμπώντας πλουσιοπάροχα τον οβολό μας και βρίζοντας μετά την ακρίβεια, ώστε να ξαναπάμε την επομένη και να ακουμπήσουμε εκ νέου τον οβολό μας, και ούτω καθεξής. Πώς γίνεται η μείωση των τιμών (και ακόμη και των λειτουργικών εξόδων);;;;; Μα είναι απλό:με ομαδική αποχή από μία συνήθεια η οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης. Εάν κλείσουν μερικές καφετέριες, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους για να τις νοικιάσουν εκ νέουν, θα ρίξουν τα ενοίκιά τους. Οι Δήμοι που δεν θα εισπράττουν τα τέλη της χρήσης χώρου για τραπεζοκαθίσματα, εάν μείνουν ξενοίκιαστα τα καταστήματα, δε θα αναγκαστούν να ρίξουν τις τιμές των τελών (που αποτελούν βασικότατο έσοδό τους); Και εν κατακλείδι, δεν θα μειωθεί η τιμή και του καφέ και όλων των προσφερομένων ποτών και εδεσμάτων στα σχετικά καταστήματα; Πλην όμως μία τέτοια ομαδική αποχή έχει ως απαιτούμενο και μία συλλογική καταναλωτική συνείδηση, κάτι το οποίο ελλείπει παντελώς στην Ελλάδα. Επομένως, καλά κάνουν και πουλάνε ό,τι πουλάνε στις τιμές που ισχύουν, αφού πάντα θα υπάρχουν πελάτες πρόθυμοι να δώσουν όσα τους ζητήσουν και να πούνε και ευχαριστώ.

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
και κατι αλλο χτες ποθ υποτιθετε οτι ηταν μερα μπουκοταζ το μαγαζι που δουλευω λογω και καλης μερας χτυπησε το πρωι τρελα νουμερα/μαζι με το βραδι εφτασε συνολικη εισπραξη γυρω στα 12 χιλιαρικα
12 χιλιαδες ευρω??!!!
Φιλε μου,με την εμπειρια 20 ετων στο χωρο,αμφιβαλλω αν υπαρχουν ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,παραπανω απο 50 καφετεριες που να κανουν τετοιους τζιρους...
Και βεβαια θα ξεχασες να μας πεις πως για να γινει αυτος ο τζιρος,χρειαζονται στις 2 βαρδιες πανω απο 30 ατομα προσωπικο..Ετσι δεν ειναι?
Και βεβαια θα εχει και κανα ενοικιο ανω των 10.000 ευρω το μηνα....

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
86
Πόντοι
66
Ισως πιο ευκολο να ειναι να χρεωνουν φτηνα τον takeaway καφε...

Στην Θεσσαλονίκη, ήδη υπάρχει κεντρική καφετέρια που προσφέρει δωρεάν κ κουλούρι μαζί με κάθε καφέ για έξω (σε πολύ καλές τιμές, από 0,80 εως 1,5 ευρώ, αναλόγως τον καφέ) κ φυσικά έχει ουρά από κόσμο !!!

Επισκέπτης
Να ηταν μονο ο καφες το προβλημα.......
Το Νοεμβρη που ημουν Αθηνα πληρωσα για 2 μπυρες μικρες bud 15 ευρω σε καφετερια των Β. Προαστειων. Αλλα αυτα παθαινει οποιος παραγγελνει χωρις να κοιταξει πρωτα τον τιμοκαταλογο.

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
πλην όμως άλλη τόση δόση αλήθειας είναι πως κανένας δεν ανοίγει καφετέρια για νά έχει καθαρό κέρδος στο τέλος του μήνα 1000 και 1500 ευρώ, αλλά την ανοίγει για να σπάσει στο χρήμα και να βγάλει σε ένα μήνα όσα βγάζει ένας μέσος Έλληνας σε ολόκληρο το χρόνο.
Ε ναι ρε μαγκα..!!Θα παω εγω να επενδυσω 1.000.000 ευρω για να βγαζω 1500-2000 ευρω το μηνα??!!
Και μη ξεχνας πως αν το μαγαζι ΔΕΝ παει καλα ΤΑ ΧΑΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ...Γιατι τα περισσοτερα απο το 1 εκ.ευρω,ειναι κατασκευαστικα εξοδα..Τι θα παρεις φευγοντας?Τις γυψοσανιδες?Τα πατωματα?το χτισμενο μπαρ?Το πολυ-πολυ φευγοντας να πουλησεις τον μεταχειρισμενο εξοπλισμο (καρεκλες,τραπεζια,μηχανηματα) και να παρεις 100.000 ευρω πισω...
Με το 1 εκ ευρω μπορεις να παρεις 5 αδειες ΤΑΞΙ και να βαλεις 10 οδηγους να δουλευουν...Με 40 ευρω τη βαρδια επι 10,βγαζεις ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ 400 ευρω την ημερα...Δηλαδη 12.000 ευρω το μηνα...Χωρις καν να σηκωθεις απο το κρεββατι σου..Και οποτε γουσταρεις,τις ξαναπουλας τις αδειες και περνεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεφτα πισω...Οχι 100.000 ευρω..
Εννοειται λοιπον πως ανοιγεις μια χλιδατη μεγαλη καφετερια και επενδυεις 1.000.000 ευρω,για να βαζεις στη τσεπη ΚΑΘΑΡΑ,τουλαχιστον 20.000 ευρω το μηνα για να μην ειναι ζημιογονος η επενδυση...Και αφου κανεις την αποσβεση σε 4-5 χρονια,ξανακανεις μια γερη ανακαινιση για να κρατησεις το κοσμο στο μαγαζι σου,και παει λεγοντας...

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Ε, όχι και οι γυψοσανίδες, τα χτιστά μπαρ, και τα πατώματα 1 εκ ευρω... κόψε κάτι αρχηγέ  :grin:
Πες ότι τα μισά και παραπάνω είναι αέρας, και ότι μεινει, εξοπλισμός και κατασκευή μαζί...

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Ε, όχι και οι γυψοσανίδες, τα χτιστά μπαρ, και τα πατώματα 1 εκ ευρω... κόψε κάτι αρχηγέ  :grin:
Πες ότι τα μισά και παραπάνω είναι αέρας, και ότι μεινει, εξοπλισμός και κατασκευή μαζί...
Τον αερα δεν τον υπολογισα...αλλα σε καθε περιπτωση,πανω απο 100.000 ευρω δεν περνεις πισω...

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Σίγουρα, αν κάνεις τέτοια επένδυση και δεν πας καλά θα χάσεις πολλά χρήματα.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.523
Πόντοι
4.615
Ε ναι ρε μαγκα..!!Θα παω εγω να επενδυσω 1.000.000 ευρω για να βγαζω 1500-2000 ευρω το μηνα??!!
Και μη ξεχνας πως αν το μαγαζι ΔΕΝ παει καλα ΤΑ ΧΑΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ...Γιατι τα περισσοτερα απο το 1 εκ.ευρω,ειναι κατασκευαστικα εξοδα..Τι θα παρεις φευγοντας?Τις γυψοσανιδες?Τα πατωματα?το χτισμενο μπαρ?Το πολυ-πολυ φευγοντας να πουλησεις τον μεταχειρισμενο εξοπλισμο (καρεκλες,τραπεζια,μηχανηματα) και να παρεις 100.000 ευρω πισω...
Με το 1 εκ ευρω μπορεις να παρεις 5 αδειες ΤΑΞΙ και να βαλεις 10 οδηγους να δουλευουν...Με 40 ευρω τη βαρδια επι 10,βγαζεις ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ 400 ευρω την ημερα...Δηλαδη 12.000 ευρω το μηνα...Χωρις καν να σηκωθεις απο το κρεββατι σου..Και οποτε γουσταρεις,τις ξαναπουλας τις αδειες και περνεις ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ λεφτα πισω...Οχι 100.000 ευρω..
Εννοειται λοιπον πως ανοιγεις μια χλιδατη μεγαλη καφετερια και επενδυεις 1.000.000 ευρω,για να βαζεις στη τσεπη ΚΑΘΑΡΑ,τουλαχιστον 20.000 ευρω το μηνα για να μην ειναι ζημιογονος η επενδυση...Και αφου κανεις την αποσβεση σε 4-5 χρονια,ξανακανεις μια γερη ανακαινιση για να κρατησεις το κοσμο στο μαγαζι σου,και παει λεγοντας...
Εγώ δε μίλησα μόνο για τις χλιδάτες καφετέριες ούτε αυτές που κάνουν επένδυση 1.000.000 ευρώ. Μίλησα γενικά για τις καφετέριες. Από εκεί και έπειτα, εάν υπάρχουν τύποι με μισθούς 1000 ευρώ να τα ακουμπάνε σε κάποιον για να βγάζει 20000 το μήνα, μαγκιά του τελευταίου.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom