Νέα

Μποϋκοτάζ στις καφετέριες!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 304
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Όλοι κλαίγονται ρε γ@μωτο  :grin:
Το μόνο που μένει είναι να μας πουν οι ιδιοκτήτες των καφέ, πως τη βγάζουν με κάνα χιλιάρικο το μήνα και αν...
Να πα να τους δώσουμε ρε τίποτα παραπάνω να ζήσουν...
Συνέλθετε ρε σεις, όταν έχεις μια δουλειά και μπαίνεις μέσα, την κλείνεις!
Δεν κάθεσαι να κλαίγεσαι και να μπαίνεις κάθε μέρα μέσα, γιατί στο τέλος θα μπεις και στη φυλακή....

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
εγω δεν ειδα κανεναν να κλαιγεται πλην των πελατων
στην Αθηνα το καφε σου μπορεις να τον πεις με 3-4 ευρω σε κεντρικο καφε και δεν νομιζω να ειναι ακριβα.
και στην τελικη εαν δεν εχεις μην πιεις.
εδω βασικα καταναλωτικα αγαθα κοστιζουν πανακριβα και ολοι κανουν τουμπεκι
ο κομπλεξικος νεοελληνας που δεν εχει μελλον,μενει μεχρι να παντευτει στα 30+ στην μαμα του,παντρευεται με λεφτα της μαμας του,το ταιζει η μαμα του,επαιρνε παιρνει και θα παιρνει 700 ευρω.
και το προβλημα του ειναι η τιμη του καφε στο κολωνακι :headbang: :headbang: :headbang:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
εγω δεν ειδα κανεναν να κλαιγεται πλην των πελατων
στην Αθηνα το καφε σου μπορεις να τον πεις με 3-4 ευρω σε κεντρικο καφε και δεν νομιζω να ειναι ακριβα.
και στην τελικη εαν δεν εχεις μην πιεις.
εδω βασικα καταναλωτικα αγαθα κοστιζουν πανακριβα και ολοι κανουν τουμπεκι
ο κομπλεξικος νεοελληνας που δεν εχει μελλον,μενει μεχρι να παντευτει στα 30+ στην μαμα του,παντρευεται με λεφτα της μαμας του,το ταιζει η μαμα του,επαιρνε παιρνει και θα παιρνει 700 ευρω.
και το προβλημα του ειναι η τιμη του καφε στο κολωνακι :headbang: :headbang: :headbang:

Είμαστε λίγο off topic αλλά άμα οι μισθοί είναι τόσα δεν είναι ευθύνη του Έλληνα που παίρνει 700 ευρώ. Επίσης άμα μένει με τη μαμά του, με 700 δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς! Μη παίρνουνε το πολυβόλο και αρχίζουμε συνέχεια να εκτοξεύουμε κατηγορίες! Δείτε πρώτα τις συνθήκες και μετά να κρίνετε!

vlachodeutsch

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2008
Like
4
Πόντοι
66
τις συνθηκες τις δημιουργουμε εμεις ολοι μας με τις επιλογες μας.
οταν κανουμε θεμα τον καφε αντι για κατι πιο σοβαρο δεν μας φταιει κανεις αλλος παρα η μαλακια που μας δερνει

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
τις συνθηκες της δημιουργουμε εμεις ολοι μας με τις επιλογες μας.
οταν κανουμε θεμα τον καφε αντι για κατι πιο σοβαρο δεν μας φταιει κανεις αλλος παρα η μαλακια που μας δερνει

Ε ντάξει αλλά ο μεμωνομένος άνθρωπος και βραχυπρόθεσμα δεν έχει την ικανότητα να αλλάξει το βιοτικό επίπεδο και το μισθό που είναι αποτέλεσμα παραγόντων που έχουν διαμορφωθεί εδώ και τόσες δεκαετίες.

pipinomaniac

Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2005
Like
144
Πόντοι
16
Μια "μοδα" που υπαρχει σε μερικες χωρες του κοσμου,στα εστιατορια ειναι η "χρονοχρεωση"..Δηλαδη,μπαινεις στο εστιατοριο,τρως οτι θες,αλλα σε χρεωνουν αναλογα με την ωρα που καθεσαι...
Θα ειχε πολυ ενδιαφερον,εαν καποιοι επιχειρηματιες καφετεριων στην Ελλαδα εκαναν κατι αναλογο..
Δηλαδη,να χρεωναν το καφε 1,5 ευρω ,αλλα να ειχες δικαιωμα να κατσεις μαξιμουμ μιση ωρα στο τραπεζι...Μετα το μισαωρο να ησουνα αναγκασμενος να παραγγειλεις ΞΑΝΑ...
Με αυτο το τροπο,θα εχαναν ΚΑΘΕ επιχειρημα αυτοι που λενε οτι ειναι ακριβος ο καφες μιας και θα ειχαν την ευκαιρια να πιουν το καφεδακι τους σε τιμες και "συνθηκες" Ευρωπης,αλλα ΚΑΙ οι επιχειρηματιες θα εκαναν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ τζιρο γιατι θα απαλλαγοντουσαν απο καποιους αργοσχολους που καθονται στη καφετερια με τις ωρες πληρωνοντας μονο ενα καφε και πιανουν το τραπεζι...
Και βεβαια το νερο θα χρεωνοταν ΕΞΤΡΑ (οπως σε ολη σχεδον την υπολοιπη Ευρωπη),και το ταβλακι η τα επιτραπεζια παιχνιδια,χρεωση με την ωρα (οπως στα καφενεια)...
Ειμαι σιγουρος πως αν το συγκεκριμενο μετρο γενικευοταν και το εφαρμοζαν ολες οι καφετεριες,θα γινοταν "κινηση πολιτων" για την επαναφορα στο ισχυον καθεστως...4-5 ευρω ο καφες...αλλα καθομαι ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ,πινω ΤΖΑΜΠΑ και το νερακι μου,παιζω ΤΖΑΜΠΑ και το ταβλακι μου...

mouNINJA

Μέλος
Εγγρ.
21 Αυγ 2008
Like
32
Πόντοι
66
Ειμαι σιγουρος πως αν το συγκεκριμενο μετρο γενικευοταν και το εφαρμοζαν ολες οι καφετεριες,θα γινοταν "κινηση πολιτων" για την επαναφορα στο ισχυον καθεστως...4-5 ευρω ο καφες...αλλα καθομαι ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ,πινω ΤΖΑΜΠΑ και το νερακι μου,παιζω ΤΖΑΜΠΑ και το ταβλακι μου...

Έτσι και το μέτρο αυτό ίσχυε για όλες τις καφετέριες, εγώ θα ήμουν πρωτοστάτης της "κίνησης πολιτών". :2funny:
Ο καφές πρέπει να είναι απόλαυση. Όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί στο thread, δεν πληρώνεις τόσο τον καφέ όσο το χώρο, τον κόσμο, τη μουσική κλπ. Στο εξωτερικό είναι πιο φτηνά γιατί δεν ισχύουν τα παραπάνω στο βαθμό που ισχύουν στην Ελλάδα.
Μπορεί ο καφές κάτω από το Duomo να είναι καλύτερος & φθηνότερος από τον αντίστοιχο στο Θησείο αλλά εκεί μπορείς να κάτσεις maximum 30 λεπτά. Στην Ελλάδα βρίσκεις σε καφετέριες τάβλι, χαρτιά, επιτραπέζια, περιοδικά, εφημερίδες κλπ οπότε κάθεσαι με τις ώρες (αν θες). Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο πολλές στην Ελλάδα έχουν καναπέδες αντί για καρέκλες όπως στο εξωτερικό.
Καφετέρια και χρονοχρέωση δεν πάνε μαζί.
5 ευρώ και χαλαρααααααααά παρά 2 και με τη ψυχή στο στόμα. :rockon:

EDIT: Σήμερα έγινε χαμός με το μποϋκοτάζ, δεν υπήρχε μέρος να κάτσεις. :2funny:

Heelover

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Ιαν 2007
Κριτικές
27
Like
15
Πόντοι
3.057
λίγο άσχετο...

δεν ξέρω αν γνωρίζετε ένα μπαράκι-καφετέρια στα Εξέρχεια,
το play house, όπου μπορείτε να παίξετε διάφορα επιτρεπάζεια ξένα μόνο
με μικρό αντίτιμο...

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
διακοσμηση,χρειαζεται μια επενδυση που πλησιαζει και σε πολλες περιπτωσεις ξεπερναει το 1.000.000 ευρω...

Στην Ελλαδα τα εκατομμυρια τα εχουμε περασει μαρουλοφυλλα.

Αυτοι που ανοιγουν τις μεγαλες καφετεριες  δεν ειναι τα φτωχαδακια,ειναι οι κληρονομοι και λοιποι που βρηκαν χρημα.

Ετσι νομιζετε γινονται οι επιχειρηματιες?

Με το ετσι?

Αυτοι που ξεκινησαν απο το μηδεν ειναι πολυ λιγοι.

fffanatic

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
12
Πόντοι
16
Α και κατι αλλο.
Αυτη η γαμημενη συνηθεια του "παμε για καφε", υπαρχει μονο στο ελλαδισταν.
Στην ευρωπη (εχω ταξιδεψει και ζησει εξω ουκ ολιγο) δεν υπαρχει η μαλακια αυτη. ο κοσμος, δεν βγαινει απο το σπιτι, να παει για καφε, και να γυρισει σπιτι, που εδω κατο κορον γινεται.Παντα ειναι συνδυασμος με καποια αλλη ή η αποληξη μιας αλλης δραστηριοτητας.Δεν υπαρχει η προταση "παμε για καφε"

Εδω ο καφες ειναι θρησκεια.

Εχει μπει σε πολλες φρασεις.

Λεει η αλλη τωρα.........δε με αφηνε να παω ουτε για ενα καφε......ξερω 'γω, η' δε με πας ουτε για ενα καφε.

:coffee: αυτο το κανεις και σπιτι σου και πολυ πιο ανετα.

Ο μεσος ελληνας χαλαει 100 εχουμε ακουσει και 200 ευρω το μηνα για καφεδες.

loukritia!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Like
14
Πόντοι
366
λίγο άσχετο...

δεν ξέρω αν γνωρίζετε ένα μπαράκι-καφετέρια στα Εξέρχεια,
το play house, όπου μπορείτε να παίξετε διάφορα επιτρεπάζεια ξένα μόνο
με μικρό αντίτιμο...

ναι εχουμε κ μεις κ ειναι πολυ ωραιο..αλλα το αντιτιμο δεν ειναι κ τοσο μικρο...
σκεψου οτι τον χυμο τον πληρωσα 7ευρω κ 2-3 δε θυμαμαι το παιχνιδι...
εχω βεβαια κανα τρια χρονια να παω αλλα...

οσο γ το θεμα συμφωνω απολυτα με νιντζα!!!!ο καφες ειναι απολαυση...συνηθεια...τι χρονοχρεωση;!χαλλαρα...
θα πιεις κυριακη πρωι τον καφε σου στην παραλια με τους φιλους και θα εισαι με το ρολοιστο χερι;;;μπααα.... :S

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
53
Πόντοι
16
Στην Ελλαδα τα εκατομμυρια τα εχουμε περασει μαρουλοφυλλα.

Αυτοι που ανοιγουν τις μεγαλες καφετεριες  δεν ειναι τα φτωχαδακια,ειναι οι κληρονομοι και λοιποι που βρηκαν χρημα.

Ετσι νομιζετε γινονται οι επιχειρηματιες?

Με το ετσι?

Αυτοι που ξεκινησαν απο το μηδεν ειναι πολυ λιγοι.
σωστος
ετσι ειναι βρισκουν το ακινητο και λεφτα απο κληρονομια και λενε δεν ανοιγουμε κανα καφε να τα ξυνουμε?
φεσωνουν και καβες και συνεργεια/πληρωνουν μονο σερβιτορους κτλ/
παρτε και μια αποδειξη για 2 καφεδεσ 10 χιλιαδες δραχμες
που αν σου την εφερνε τοτε με τισ δραχμες θα τους πεταγες τους καφεδες στη μουρη του

Συνημμένα

• 2.png
    2.png
    206,6 KB · Εμφανίσεις: 17

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
53
Πόντοι
16
και κατι αλλο χτες ποθ υποτιθετε οτι ηταν μερα μπουκοταζ το μαγαζι που δουλευω λογω και καλης μερας χτυπησε το πρωι τρελα νουμερα/μαζι με το βραδι εφτασε συνολικη εισπραξη γυρω στα 12 χιλιαρικα

gatto

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2007
Like
32
Πόντοι
366
σωστος
ετσι ειναι βρισκουν το ακινητο και λεφτα απο κληρονομια και λενε δεν ανοιγουμε κανα καφε να τα ξυνουμε?
φεσωνουν και καβες και συνεργεια/πληρωνουν μονο σερβιτορους κτλ/
παρτε και μια αποδειξη για 2 καφεδεσ 10 χιλιαδες δραχμες
που αν σου την εφερνε τοτε με τισ δραχμες θα τους πεταγες τους καφεδες στη μουρη του
10 ευρώ θες να πεις!Είπαμε ότι θέλουν χρεώνουν αλλά δεν έχουν φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο! :grin:

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
53
Πόντοι
16
σορρυ ναι 3,500 χιλιαδες δραχμες?πολλα δεν ειναι?

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
53
Πόντοι
16
 καλα στο μαρουσι ειναι τεραστια τα καφε αρα θα εχουν και μεγαλα ενοικια , εχουν και πολλους μετοχους
Σε γειτονικη περιοχη παντως ιστορικοτατο (20+ χρονια) καφε εκλεισε!!!

Ο taxalia blogspot ειε βγαλει τον ισολογισμο ενος καφε της Θεσσ/νικης που ειχε ετησια κερδη 3000€ και το κοροιδευυανε , αλλα δεν νομιζω οτι τα καφε κοβουν χρημα (αλιως θα ανοιγα καφετερια  ;) )

Τεσπα δεν πληρωνεισ τον καφε αλλα το μερος, την ατμοσφαιρα, την μουσικη , τον κωλο της σερβιτορας , τον κωλο της πελατισσας αλλα δυστυχως στον πιανουν λιγο!!!

Λογω του φαινομενου του θερμοκηπιου ισως σε οσα καφε εχω παει σετην Ευρωπη εχω κατσει εξω , οση ωρα ηθελα και σε καποια πχ παριζιανικα εχει και γαμω τα φαγητα και πινεις και καπνιζεις απλα la toilette ειναι τουρκικη  :think:.

Στο Λονδινο εγιναν ολα τα καφε starbucks και η εννοια του σεβιτορου εχαθη , μονο αυτοεξυπηρετηση !!!

τεσπα να βγαινετε και λιγο εξω γιατι μετα το γαμο ...............

γενικα νομιζω οτι η Ελλαδα ειναι πανακριβη και με φορους που ρσεκουρωνουν αλλα βλεπεις την γκομενα πρεπει καπου να την πας!!!
ΜΟΥΖΙ ΚΑΦΕ ειναι η καφετερια που εκλεισε διοτι χρωσταγε στην μιση κηφισια
οποτε το λουκετο ηταν σιγουρο
με 12,000 ευρω νοικι στη κυριαζη ποθ να βγει?

spiros1968

Μέλος
Εγγρ.
24 Οκτ 2006
Κριτικές
2
Like
53
Πόντοι
16
ξερετε που την πατανε ολοι οι ιδιοκτητες τετοιων επιχειρησεων?
βαζουν το μετρητο απο τισ ημερισιες εισπραξεις στην τσεπη και φεσωνουν καβες/μπακαλιδες/ικα κτλ
πληρωνουν μονο τα απαραιτητα(ρευνμα/νοικι/μεροκαματα προσωπικου)
αλλα σιγα σιγα μπαινουν μεσα και στο τελος βαρανε κανονια

pepe_le_pew

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2008
Like
0
Πόντοι
16
  οπως ειπε και καποιος που "εφυγε απο αυτη την σκατοχωρα"

«Μα είναι πραγματικά κρίμα να βλέπεις τους Ελληνες να αφιερώνουν τόση ενέργεια όχι για να αναδειχθούν και να προκόψουν οι ίδιοι, αλλά για να δουν να καταστρέφεται ο διπλανός τους».

http://www.protothema.gr/content.php?id=27375]Θ. Γκλινός: Ο σερβιτόρος που έγινε μάνατζερ της Chiquita[/url]

ΥΓ Βεβαια αν η γυναικα του δεν ειχε ακρες στο Βατικανο....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom