Νέα

Μπορώ να εξαιρεθώ από τα κοινόχρηστα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα oustgr
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 122
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Ναι δεν συμετεχει καθολου πληρωνει ολα τα αλλα.

Αμα εχεις κανα σχετικο νομο-διάταξη κλπ στείλτη. Με ενδιαφερει, γιατι εδω που εχω ενα διαμέρισμα (Αθηνα) μας λένε πως πρέπει να αποφασίσουν το 51% να κάνουν ατομικες για να μην μπορουν να πουν τιποτα οι υπόλοιποι....

loytsos

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2009
Like
3
Πόντοι
66
Δεν ισχύει αυτό ....Αν ισχύει δεν θα έβαζε κανένας ατομικό αέριο με καυστήρα στο μπαλκόνι.....Παρόλο που οι κανονισμοί όλοι λένε ότι η κεντρική θέρμανση είναι υποχρεωτική η ΔΕΠΑ έβγαλε ένα νόμο που όποιος θέλει να φύγει από την κεντρική θέρμανση μπορεί να το κάνει.... και αυτός ο νόμος είναι πάνω από όλα και κατεργεί το καταστατικό κάθε πολυκατοικίας ....Για αυτό γέμισαν και όλα τα μπαλκόνια με καυστήρες αερίου...Με μόνη προϋπόθεση φυσικά να πάει μόνο στο φυσικό αέριο με ατομική χρήση με την ΔΕΠΑ
αυτό μπορεί να έχει εφαρμογή στις παλιές οικοδομές που δεν έχουν αυτονομία . δεν νομίζω να συμφέρει στις καινούργιες ;)

d3m

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2011
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
Δεν πληρωνεις ρε σ αφου εχεις βγει απο την κεντρικη θερμασνη...Κανεις ενα χαρτι λες βγαινω απο την κεντρικη θερμασνη θα εχω δικια μου θερμανση ατομικη οτι στο πουτσο ειναι αεριο σομπα κουβερτες θα βαζω φωτια τα επιπλα μου και εξαιρισε απο τις δαπανες θερμανσης δεν πληρωνεις τιποτα ουτε παγιο κανενα ποσοστο τις κεντρικης θερμανσης το βαζει μια τζιφρα ο διαχειριστης και τελος η δουλεια εισαι κυριος.

d3m

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2011
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
Αμα εχεις κανα σχετικο νομο-διάταξη κλπ στείλτη. Με ενδιαφερει, γιατι εδω που εχω ενα διαμέρισμα (Αθηνα) μας λένε πως πρέπει να αποφασίσουν το 51% να κάνουν ατομικες για να μην μπορουν να πουν τιποτα οι υπόλοιποι....
Αμα το λεει ο κανονισμος της οικοδομης τοτε πρεπει να γινει συνελευση δεν γινεται αλλιως...

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Αυτό ξέρω ισχύει μόνο με την περίπτωση αερίου με την ΔΕΠΑ (ατομικό)....Με θερμοσυσσωρευτές και άλλα δεν έχω ακούσει.....είσαι σίγουρος...??????????
Θα πρέπει να εξαρτάται μάλλον πάλι από το 51% και αν υπογράψει ο διαχειριστής κτλ....λογικά ....Εγώ μιλάω για καινούργιες οικοδομές πάντα....Στις παλιές πριν το 80 είναι λίγο διαφορετικά συνήθως ....

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Αμα το λεει ο κανονισμος της οικοδομης τοτε πρεπει να γινει συνελευση δεν γινεται αλλιως...

Ε ναι ρε φίλε μιλάμε για καινούργιες πάντα με κανονισμό....Θέλει γενικά και σύμφωνη γνώμη και των άλλων εκτός και αν πας όπως είπα σε φυσικό ατομικό αέριο....

d3m

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2011
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
Στην θεσσαλονικη στις περισσοτερες παλιες δεν υπαρχει καν κανονισμος οταν εγινε η οικοδομη κανανε αργοτερα και αποφασισαν οτι θελανε μπορει να λεει για το 51% αμα γινει συνελευση μπορει αυτο να αλλαξη και να κανουν ενα καινουργιο κανονισμο οποιος θελει να κανει ατομικη θερμανση.

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Εγω μιλάω για παλια οικοδομή που εχει μεν κανονισμο, αλλά εχει δισωλήνιο..

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Κοίτα αυτό δεν πρόκειται να το δεχτεί το 51% ποτέ γιατί όλους τους συμφέρει να συμμετέχουν όλοι στην κεντρική θέρμανση....Αν ήταν έτσι ο καθένας θα έλεγε εγώ φέτος φεύγω από την κεντρική γιατί θα καίω σόμπα και τζάκι κτλ...Άσε φίλε όταν αγοράζεις σπίτι τα ψάχνεις αυτά γιατί μετά την πατάς.....ή παίρνεις διαμέρισμα με πλήρη αυτονομία ή μονοκατοικία έξω από την πόλη και αντί για κοινόχρηστα τα δίνεις σε βενζίνες.....

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Με την δεδομένη οικονομική κατάσταση, βλέπω φέτος ακόμα περισσότερες πολυκατοικίες να μην βάζουν καν πετρέλαιο...
Και εκεί που έχω το σπίτι στο τσακ είναι... κι αμα δεν εχουν ουτε γι αυτο, άντε να τους πείσεις να δωσουν 3χιλιαρα και 4χιλιαρα για να βαλουν ατομικές...εκτός οτι το σπίτι γινεται οικοδομή...

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Το ατομικό αέριο είναι μεγάλη πουστιά στην Ελλάδα. Πρώτον δεν είναι φθηνό σε σχέση με το εξωτερικό. Δεύτερον δίνεις κάποια λεφτά για εγκατάσταση που για να τα κάνεις απόσβεση δεν παίζει. Τρίτον Σου έρχεται κάθε δίμηνο λογαριασμός και όχι κάθε μήνα (πιο φουσκωμένος). Τέταρτον συντηρήσεις και ότι άλλες μαλακίες τις ΔΕΠΑ τις πληρώνεις μόνο σου. Πέμπτον  έχει πάγιο και με το τρικ του έχεις και ζεστό νερό βρίσκει τον τρόπο η ΔΕΠΑ και σου παίρνει λεφτά για αέριο χειμώνα καλοκαίρι (όλο το χρόνο). Αν τα κάνεις όλα αυτά σούμα θα πεις ότι στο τέλος έδινα λιγότερα στην κεντρική θέρμανση...

d3m

Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2011
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
6
Το καλυτερο ειναι ατομικη θερμανση καις οσο θες και οποτε θες και γω ατομικη εχω.
Οταν εχει κεντρικη υπαρχουν αρκετα προβληματα αλλος το πρωι δουλευει δεν ειναι σπιτι ουτε το μεσημερι και δεν θελει να καιει ο καυστηρας αμα υπαρχουν ομως γεροι στη πολυκατοικια θα θελουν να καιει και γινεται ενα μπαχαλο θελει πιο συχνα πετρελαιο η αεριο ερχεται μεγαλυτερος ο λογαριασμος γαμησετα αμα υπαρχει ωρομετρηση κατι γινεται αλλα και παλι υπαρχουν προβληματα.
Στο γραφειο που ειμαι 3 πολυκατοικιες αποφασησαν να μην βαλουν φετος καθολου πετρελαιο θα την βγαλουν με κλιματισμο ο καθενας θα εχει το δικο του τροπο να μην κρυωσει.

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Το καλύτερο είναι σχετικό.....
Το καλύτερο είναι κεντρική θέρμανση με αέριο και ωρομέτρηση ή ακόμα καλύτερα με θερμιδομέτριση.....όσο αναφορά το oikonomiko γιατί:

1)Δεν έχεις πάγιο όλο τον χρόνο
2)Πληρώνεις όσο το καις σε σχέση πάντα μετά χιλιοστά και τις θερμίδες που έχεις και τις ώρες που καταναλώνεις
3)Πληρώνεις μόνο 6 μήνες τον χρόνο (που έχει κρύο) αέριο στην ΔΕΠΑ μετά κλείνεις την βάνα και δεν πληρώνεις πάγια και τίποτα.

Το μόνο μείον είναι πάλι ότι από την στιγμή που αν δεν το κάψεις καθόλου πάλι πληρώνεις κάποια συμμετοχή στην κεντρική θέρμανση ακόμα και αν γράφει μηδέν και αν το καίνε πολύ οι άλλοι και ανεβάσουν τον λογαριασμό επηρεάζει και τους υπολοίπους που δεν το καίνε. Βέβαια όλα αυτά τα ποσά έχουν βάση περισσότερο 3 μήνες τον χρόνο που είναι και ο βαρύς χειμώνας.

Κατά τα άλλα όμως είναι η πιο φθηνή λύση. Αλλά όχι και η πιο ανεξάρτητη λύση....

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Στο γραφειο που ειμαι 3 πολυκατοικιες αποφασησαν να μην βαλουν φετος καθολου πετρελαιο θα την βγαλουν με κλιματισμο ο καθενας θα εχει το δικο του τροπο να μην κρυωσει.

O κλιματισμός ζεσταίνει άμεσα το χώρο αλλά δεν κρατάει τη ζέστη αν τον κλείσεις.

Τα σώματα κρατάνε τη ζέστη περισσότερο.

Επίσης ξηραίνει πολύ τον αέρα.

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Χώρια που σε γαμάει η ΔΕΗ ακόμα και αν έχεις και νυκτερινό....

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Το καλύτερο είναι κεντρική θέρμανση με αέριο και ωρομέτρηση ή ακόμα καλύτερα με θερμιδομέτριση.....όσο αναφορά το oikonomiko γιατί:

Και σ' αυτο πληρώνεις κάθε μηνα την εταιρία για να ρθει με το λαπτοπ απο το δρόμο να σου μετρήσει...
Αλλο πάγιο αυτό...  :grin:

aoratos2010

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2010
Like
2
Πόντοι
16
Ναι για να κρατήσεις ζέστη πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτό.

Πάντως παιδιά επειδή και εγώ παλιά την έβγαζα με κλιματιστικό εκεί που έμενα , καμία σχέση με τα σώματα του καλοριφέρ.

Αξίζει να δώσεις κάτι παραπάνω αλλά να ζεις πιο ποιοτικά.

Σίγουρα το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί πολύ και οι μισθοί αντίθετα μειώθηκαν.

Δεν ξέρω όμως και πόσο θα είναι το όφελος τελικά για κάποιον που επιλέξει κλιματιστικό, δεδομένου ότι το ρεύμα πρόκειται να ακριβύνει κατά 20%.

freemastrupation

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
3
Πόντοι
1
Για αυτό είπα ότι είναι σχετικό το καλύτερο και εξαρτάται από την χρήση της κατοικίας που κάνει ο καθένας. Αν πατάς μία φορά τον χρόνο στο σπίτι μόνο για ύπνο τότε βάλε τζάκι ή σόμπα και κάψε ξύλα και βάλε και ένα κρεβάτι εκεί κοντά και κοιμήσου. :2funny:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Μα το εξηγησαμε χθες.
Ο κανονισμος δεν μπορει να ειναι αντιθετος σε διαταξεις αναγκαστικου δικαιου.
Και φυσικα ΔΕΝ υπερισχυει του νόμου.
Θελεις ομως να γινεις πιο συγκεκριμενος? Ως προς ΠΟΙΟΝ νομο σε απασχολει?

Αυτό που γράφει ο κανονισμός ισχύει, διότι αυτός υπερισχύει του νόμου που είναι σε αυτά ενδοτικό δίκαιο.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
To ιδιο λεμε και οι δυο που παρεθεσες. Ακριβως το ιδιο.
Πες μου για ποιον νομο μιλας, να δουμε αν μπορει να υπαρχει εγκυρη αντιθεση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom