Νέα

Μπορεί και να θέλω να χωρίσω..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα roulis1960
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 232
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Ένα ακόμα γονίδιο στη συνταγή για το χρώμα του δέρματος
[Σημείωση συντάκτη] Το νέο γονίδιο βρίσκεται περίπου στο 98% των διαφόρων Ευρωαμερικανικών (Καυκασοειδών) ομάδων που μελέτησαν οι ερευνητές, αλλά απουσιάζει στους Νεγροειδείς και Μογγολοειδείς. Η διαφορά της συχνότητας του Ευρωπαϊκού αλληλόμορφου σε σχέση με τους μη Καυκασοειδείς είναι εντυπωσιακή, και είναι μια από τις πιο υψηλες που έχουν σημειωθεί. Αυτό υποδηλώνει τη λειτουργία φυσικής επιλογής σε αυτό το γονίδιο στους Ευρωπαίους. Φυσικά το νέο γονίδιο εξηγεί μόνο το 1/3 περίπου της διαφοράς ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Αφρικανούς, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχουν και άλλα γονίδια που συνδέονται με τον ανθρώπινο χρωματισμό. Επίσης οι Ασιάτες έχουν το ίδιο προγονικό αλληλόμορφο με τους Αφρικανούς, αλλά είναι αισθητά πιο ανοιχτόχρωμοι, πράγμα που σημαίνει πως διαφορετικό γονίδιο οδήγησε στον αποχρωματισμό τους.

Ένα ακόμα από τα δεκάδες γονίδια που ελέγχουν το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών ανακαλύφθηκε παρεμπιπτόντως στη διάρκεια μελέτης για τον καρκίνο.

Το γονίδιο, που φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα και στα ψάρια, «εξηγεί το 25 έως 38 τοις εκατό της διαφοράς ανάμεσα στους Ευρωπαίους και τους Αφρικανούς στο δείκτη μελανίνης» γράφουν οι ερευνητές την Παρασκευή στο Science.

Αν και οι επιστήμονες έχουν μέχρι σήμερα αναγνωρίσει πάνω από 100 γονίδια που συνδέονται με την παραγωγή χρωστικών στον άνθρωπο, ο περίπλοκος μηχανισμός της διαδικασίας δεν είναι ακόμα κατανοητός.

«Η γενετική προέλευση της εντυπωσιακής ποικιλίας στο χρώμα του ανθρώπινου δέρματος είναι ένα από τα εναπομείναντα μυστήρια της βιολογίας» εκτιμουν ο Κιθ Τσενγκ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και οι συνεργάτες του.

Το γονίδιο SLC24A5 εντοπίστηκε στη διάρκεια έρευνας για τον καρκίνο, αναφέρει στο Reuters, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αφρικανικό ψάρι-ζέβρα (Danio rerio), ένα κλασσικό πειραματόζωο.

Ορισμένα από τα ριγέ ψάρια έχουν ένα πιο φωτεινό, «χρυσό» χρώμα στις ανοιχτόχρωμες ρίγες. Τα άτομα αυτά διαθέτουν τη μεταλλαγμένη μορφή του SLC24A5 και παρουσιάζουν στο μικροσκόπιο μικρότερα κι λιγότερα «μελανοφόρα», κόκκους που περιέχουν χρωστικές.

Ομοίως, τα μελανοσώματα, οι αντίστοιχες δομές στους ανθρώπους που περιέχουν μελανίνη, είναι λιγότερες και μικρότερες στα άτομα ευρωπαϊκής καταγωγής, από ό,τι σε όσους προέρχονται από τη δυτική Αφρική. Τα μελανοσώματα της ανατολικής Ασίας βρίσκονται στο ενδιάμεσο.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές σαρώνοντας σε βάσεις δεδομένων ολόκληρο το ανθρώπινο γονιδίωμα, η «βασική» μορφή του γονιδίου είναι η πλέον κοινή στους ανθρώπους αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής, ενώ στους ευρωπαίους υπάρχει μετάλλαξη σε μερικές βάσεις DNA -«γράμματα» του γονιδίου.

Το βασικό γονίδιο μάλιστα υπάρχει όχι μόνο στους ανθρώπους, αλλ και σε όλα τα σπονδυλόζωα. Είναι ενδιαφέρον το ότι οι ερευνητές κατάφεραν να κάνουν μετατρέψουν κανονικά ψάρια-ζέβρες σε «χρυσά», με ενέσεις του ανθρώπινου γονιδίου σε έμβρυα.

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Μιλησε της. Πες της τι ειναι αυτο που σε απασχολει.

Σιγουρα η ειλικρινια ειναι μεγαλο πραγμα και οι αληθειες πονανε..... (στην αρχη).

Ισως σου πει πολλα.... αλλα στην τελικη θα δεις οτι ολα θα παρουν τον δρομο τους.

Χειροτερο ειναι αυτο που κανεις τωρα.

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
και για να καταλαβεις τα γραφομενα το μαυρο ως γονιδιο ειναι επικρατες του λευκου στην κληρονομικοτητα....αλλα απο κει και περα ο φαινοτυπος επειδη ειμαστε ανθρωποι και οχι κουνελια και ουτως ή αλλως κι εμεις οι λευκοι δεν ειμαστε ολοι το ιδιο ΄΄λευκοι΄΄ γενικα και παιζουν μικρες εως και μεγαλες αποκκλισεις στο χρωμα του δερματος μας απο θεμα περιεχομενου μελανινης ενα παιδι απο μαυρο και λευκο θα εχει γενικα σκουροχρωμη επιδερμιδα...αναξρτητα ποιος ειναι ο πατερας ή η μανα...τωρα αν μιλαμε για δευτερη τριτη κοκ γενια εκει αν παντρευτει λευκο ο/η μιγας παιζει να βγει και καποιο λευκο παιδι αν συμπεσουν τα δυο υπολειπομενα γονιδια....

sitl

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
μπορεί να είπα μαλακία, μπορεί όχι. Δε βλέπω κανενα βλαχοτσουγκράνα αμμόρφωτο όμως από εσάς να δίνει σαφή απάντηση γιατί. Όχι για κανένα άλλο λόγο, 1ον για να μαθαίνουμε και 2ον για να βγάζετε το σκασμό άμα δε ξέρετε ούτε εσείς να τεκμηριώσετε μια απάντηση.

Οπότε λοιπόν μάλλον είστε και αμμόρφωτοι και πούστηδες ταυτόχρονα. Μη με ρωτήσετε γιατί όμως, ψάχτε στο βιβλίο πρωκτολογίας και στο γοογλε περί κώλου.

Πω πω κόμπλεξ :2funny: :2funny: :2funny:
Τελικά δεν είπες μόνο μαλακία, είσαι και μαλάκας και κοτούλα κο κο κο :2funny:

Και για να έχουμε καλό ρώτημα ρε μαλάκα έκτορα,
θα κάτσω εγώ και οι άλλοι να ψάχνουμε στο Γουγλη για να σου αποδείξουμε με πηγές και άρθρα, ότι αυτό που είπες δεν παίζει;
Στ' αρχίδια μας ρε παπάρα να σε πείσουμε κιόλας, εσύ το έγραψες, αν θες ψάξε και μάθε γιατί δεν ισχύει... :uglystupid:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
οκ γλ ευχαριστώ, θα το μελετήσω το βράδυ πιο σχολαστικά για να το εμπεδώσω.

Ο σιτλ παραμένει γίδι και αγράμματος όπως απέδειξε  :rockon:

υ.γ. ναι ρε μαλάκα να ψάξεις και συ μπας και ξεστραβωθείς, για να μη γίνεσαι ρόμπα όταν σε ρωτάνε το γιατί και κοιτάς τα νύχια σου. Ζωο.

Nikolas_ta_pinw

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Like
1
Πόντοι
6
όχι αλλα ίσως περιμένω να αλλάξουν κάπως προς το καλυτερο τα πράγματα... κάτι να γίνει..ίσως και να φοβάμαι να αλλάξω δραματικα την ζωή μου.
Τοτε κάτσε να τη ζείς δραματικά  :idiot:

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366

με σένα το πιθανότερο να γελάνε και οι πουτάνες...δε συζητώ για έξω. Ξεστραβώσου λέμε και διάβαζε και συ μπας και μάθεις τίποτα, μην είσαι περίγελος και ντροπή μέχρι να πεθάνεις. Καλό σου κάνω που στα λέω.

sitl

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
0
Πόντοι
1
με σένα το πιθανότερο να γελάνε και οι πουτάνες...δε συζητώ για έξω. Ξεστραβώσου λέμε και διάβαζε και συ μπας και μάθεις τίποτα, μην είσαι περίγελος και ντροπή μέχρι να πεθάνεις. Καλό σου κάνω που στα λέω.

Άντε σπάσε ρε μαλάκα, λέμε :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

james70

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
16
Ρε έκτορα τι θα γίνει ρε γαμώτο! Παντού θα μαλώνεις και θα χαλάς τα θρεντ?
και γω  θετικές επιστήμες έχω σπουδάσει και είχα κάνει πτυχιακή στη βιοτεχνολογία.
Δεν θυμάμαι όμως καλά τι γίνεται σ αυτές τις περιπτώσεις.Θα κάτσω να μαλώσω αν το παιδί ενός μαύρου και μιας λευκής βγει μιγάς ή άπρος!

δεν πα να βγει και ριγέ!

εσύ τι χτυπιέσαι τόσο ρε πάντα?μη σοτ θίξουν τις σπουδές σου?
Άιντε ρε και έφαγες πάλι 3 σελίδες με παπαριές!
Ρε σιτλ και τζι ελ! ιγνορ ρε! Αφήστε τον να λέει.

άλλο είναι το θέμα στο θρεντ αυτό!

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
Ρε έκτορα τι θα γίνει ρε γαμώτο! Παντού θα μαλώνεις και θα χαλάς τα θρεντ?
και γω  θετικές επιστήμες έχω σπουδάσει και είχα κάνει πτυχιακή στη βιοτεχνολογία.
Δεν θυμάμαι όμως καλά τι γίνεται σ αυτές τις περιπτώσεις.Θα κάτσω να μαλώσω αν το παιδί ενός μαύρου και μιας λευκής βγει μιγάς ή άπρος!

δεν πα να βγει και ριγέ!

εσύ τι χτυπιέσαι τόσο ρε πάντα?μη σοτ θίξουν τις σπουδές σου?
Άιντε ρε και έφαγες πάλι 3 σελίδες με παπαριές!
Ρε σιτλ και τζι ελ! ιγνορ ρε! Αφήστε τον να λέει.

άλλο είναι το θέμα στο θρεντ αυτό!

με εχεις δει να μαλώνω σε πολλά θρεντ? το να ζητήσω να τεκμηριωθεί κάτι που ενδεχομένως δε το ξέρω καλά και να πω και ευχαριστώ στο τέλος για το ξεστράβωμα, σημαίνει να μη μου θίξουν τις σπουδές μου?

κάτσε και ασχολήσου με μαλακίες μόνιμα εσύ, γιαυτο και την έκανες ρόιδο τη ζωή σου.

james70

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
16
με εχεις δει να μαλώνω σε πολλά θρεντ? το να ζητήσω να τεκμηριωθεί κάτι που ενδεχομένως δε το ξέρω καλά και να πω και ευχαριστώ στο τέλος για το ξεστράβωμα, σημαίνει να μη μου θίξουν τις σπουδές μου?

κάτσε και ασχολήσου με μαλακίες μόνιμα εσύ, γιαυτο και την έκανες ρόιδο τη ζωή σου.
Καλά κάτσε διάβασε πρώτα και μετά μίλα μαϊντανέ!

Dawn

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Ιαν 2006
Κριτικές
141
Like
134
Πόντοι
4.215
Μπορεί και να θέλω να χωρίσω..αλλά δεν ξέρω.Εδώ και κάποια χρόνια τα έχω με μία κοπέλα.Όλα είναι όμορφα και ωραία αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο άρχισε να μην μου αρέσει.Την αγαπώ όμως και δεν θελω να την πληγώσω.Περνάω καλα μαζί της.Αλλά είναι το σόκ που κάπου διάβασα ότι το έπαθε ενα παλικαρι.Ξυπνάς στην αγκαλία της μια μαύρη και ξαφνικά λες...τι κάνω εγω με αυτή;Μήπως έκανα λάθος;Ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω...δεν ειναι ομορφη κοπέλα ειναι μπορω να πώ μέτρια και είναι και γεματούλα.Στην αρχή της σχέσης δεν με πείραζε αυτό αλλά μου προέκυψε στην πορεία..αισθάνομαι πολύ μπερδεμένος...μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

τελικά χώρισε ο φίλος; Πείτε μου για να μήν διαβάζω  δεκαπέντε σελίδες...

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
τελικά χώρισε ο φίλος; Πείτε μου για να μήν διαβάζω  δεκαπέντε σελίδες...
δεν μας λεει...θα μας μεινει παλι απορια οπως συνηθως στα κλωνοθρεντ του κωλου.... :headbang:

james70

Μέλος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
16
δεν μας λεει...θα μας μεινει παλι απορια οπως συνηθως στα κλωνοθρεντ του κωλου.... :headbang:
όχι ρε συ.μπορεί να είναι κλώνος (λογικό αφού δεν ήθελε να επηρεάσει τις γνώμες) αλλά μάλλον αλήθεια έλεγε.
ψάχνεται ο άνθρωπος και έχει φάει φρίκη.

τώρα αν περιμένετε σε ένα 24ωρο να χωρίσει....μάλλον έχει πολύ ψωμί ακόμα!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom