Σύντροφοι συναγωνιστές,
Μια και είμαι νέος στο site (μπράβο σε όσους προσπαθούν και κρατάνε την ποιότητα) είπα να ξεκινήσω από εδω που το έχω και πρόσφατο...
Πρώτα απ όλα θέλω να πω ότι ο προσφιλής θεσμός των "κωλόμπαρων" (American Bar) κατα τας γραφας και για όσους θυμούνται... είναι ένα σπόρ για λίγους. Δηλαδή για όσους αρέσκονται σε παρακμιακά μαγαζιά (που παίζουν καψουροτράγουδα και άλλα συναφή) και ΔΕΝ τους νοιάζει αν θα "ολοκληρώσουν" ή όχι. Ομολογώ ότι είμαι ένας εξ αυτών. Γουστάρω τη φάση και το γέλιο και όλα τα σχετικα. Οπότε όσοι έχουν άλλη άποψη σεβαστή αλλά σημασία έχει να κάνουμε ότι γουστάρουμε συνειδητοποιημένα! Νομίζω? ;)
Χθές λοιπόν, μετά από μια μινι περιοδία στον Πειραια αποφάσισα να κάνω ένα μικρο τουρ στα κολομπαρα του Πειραια. Θα ξεκινήσω από ένα και σταδιακα θα σας περιγραψω το τι παίζει στον Πειραια. Ως περίληψη πρέπει να σας πω ότι ο Πειραιας παραμένει η μοναδική περιοχη που μπορει καποιος να βρει τετοιου είδους μπαρ σε κοντινη απόσταση. Δηλαδη να κανει μια μεγαλοπρεπη κολομπαρότσαρκα!
Τα κολάδικα του Πειραια έχουν απομείνει σε δυο περιοχες
1. Παλιά Τρούμπα (δηλαδή το ιστορικό τετράγωνο: Μπουμπουλίνας-Φίλωνος-Χ. Τρικούπη-Νοταρα)
2. Πασαλιμάνι. Ναι, Πασαλιμάνι για όσους δεν κατάλαβαν, στο τετράγωνο: Υψηλάντου-2ας Μεραρχίας-Κουντουριώτου-Μπουμπουλίνας.
Στην δεύτερη περιοχή είναι μαζεμένα τα 5 τελευταίά μπαρ κονσομασιον του κέντρου κυριολεκτικα γύρω από ένα οικοδομικο τετράγωνο.
Στην πρώτη θα βρει κάποιος πολυ περισσότερα αν και τωρα που καλοκαιριάζει πολλά κλείνουν.
Χθες λοιπον, επισκέφτηκα το Blow, ένα μικρό ισόγειο καταγώγιο στην Κουντουριώτου, κοντα στη γωνια με Μπουμπουλίνας. Στενό με καθρέφτες και παρακμή σ όλο της το μεγαλείο... Μέσα δούλευε μια νταρντάνα μπαργούμαν. Κοπέλλες 2. Μια Ασιάτισα μεσότριβη (γύρω στα 35, όνομα Τάϊ)αλλά ωραίο κορμί, και μια ελληνίδα 30αρα με κοιλιτσα αλλα ωραια ποδια και στητα βυζακια. Ποτά, 5-6 ευρω απλα και 10 για τα κορίτσια. Επειδή τα κορίτσια ήταν λίγα και ο κόσμος αρκετος, αρκέστηκα να πιω μια μπύρα και ενα σφηνάκι (μπόμπα του κερατα) και να φύγω. Πάντως στα σίγουρα και από μαρτυρίες φίλων συναγωνιστών, η περιοχή βρίθει από παντρεμένες 30-45 που είτε βγάζουν ενα μεροκάματο είτε έρχονται να βρουνε γκόμενο ή να τα μασήσουνε από κανένα πουρό (η πλειονότητα) που συχνάζει σ αυτα τα μαγαζια.
Αυτα σε πρώτη ανάγνωση.
Θα επανέλθω με αναλυτικές περιγραφές όλης της περιοχής
Καλό βόλι πατριώτες!