Επισκέπτης
Εντάξαι για να το λες έτσι θα είναι,σε εμπιστεύομαι!!!Εσύ μιλάς για ιδεολογία, εγώ για βία.
Εσύ τα διαχωρίζεις, εγώ δεν μπορώ.
Ούτε διαφωνούμε, ούτε συμφωνούμε
Εντάξαι για να το λες έτσι θα είναι,σε εμπιστεύομαι!!!Εσύ μιλάς για ιδεολογία, εγώ για βία.
Εσύ τα διαχωρίζεις, εγώ δεν μπορώ.
Ούτε διαφωνούμε, ούτε συμφωνούμε
100% σωστός σε αυτό εδώ το post,τελικά όταν θες μπορείς!!!Αναφέρομαι και στο προηγούμενο ποστ σου.
Η αλήθεια ειναι οτι και οι 2 πλευρες βλέπουν την κατάσταση με τραγικό τρόπο, βλέπουμε τη μαυρη πλευρα του συστήματος που βιώνουμε ολοι μας. Ο καθένας με το δικο του τρόπο και με τα δικά του θέλω. Τα θέλω μας διαφέρουν πολυ. Ομως σε κάποια σημεία αντιλαμβανόμαστε τα αποτελέσματα του συστήματος αυτου (πλουτοδημοκρατια το αποκαλώ εγω) με ιδιο τρόπο. Οι ανθρωποι που ειναι μεσα στο συστημα και εχουν καποια σχεση με αυτο και ψηφιζουν κομματα του συστηματος δε τα βλεπουν αυτα που βλέπει ενας εθνικιστης ή ενας ιδεολογος αναρχικος.
Αυτό λέω ρε >
Μόνο που η βία δεν είναι θέμα ιδεολογίας, είναι προσωπικό. Και πιστεύω πως το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που τα σπάνε για οποιαδήποτε ιδεολογία γουστάρουν να βλέπουν εχθρούς για να βγάζουν την οργή τους.
Άμα μιλάμε για αναρχικούς vs χρυσαυγίτες χωρίς βία ναι, να δεχτώ ότι είναι θέμα ιδεολογίας και ότι δε γουστάρουν απλώς να βλέπουν εχθρούς. Μπορούμε όμως να βγάλουμε τη βία από παράγοντα;
Εχείς πάει μαζί του και ξέρεις;!o θεοδωρακης ειναι γνωστος αρσενοκοιτης
μου το ειπε ο πατερας σουΕχείς πάει μαζί του και ξέρεις;!
Και εμπιστεύεσαι οτί ακούς έτσι άβουλα;!μου το ειπε ο πατερας σου
Ε το μαλακα το μουζουρακη σα δε ντρεπετε λιγακι τι ειναι αυτα που λεει. ε?
Διαφωνω με τον τροπο με τον οποιο τα λεει που είναι αρκετα ωμός και δεν αφηνει τα κολημενα απο τον τροπο με τον οποιο μεγαλοσαμε μυαλα,να δουν οτι δεν λεει κατι παραλογο... τι ακριβως γιορταζουμε την 28η δλδ?Το οτι μπηκε η ελλαδα στον Β' παγκοσμιο,τον πιο αιματηρο πολεμο στη ιστορια?Πιο πολυ σα μαυρη επετειο το θεωρω προσοπικα αυτο παρα σαν επετειο που πρεπει να γιορταζουμε.Γιορταζουμε το δικαιωμα μας να λεμε οχι?λες και τοτε αποκτησαμε το δικαωμα να λεμε οχι, πριν δεν το ειχαμε.
Τεσπα δε θα κατσω να σκασω κιολας για το θεμα,τοσες και τοσες χειροτερες μαλακιες λεγοντε καθημερινα,δεν βλεπω καπιο λογο να ασχοληθω με αυτο που στο κατο κατο δεν διαφωνω και με την κεντρικι ιδεα που προσπαθει να περασει.
επισισ κε του καθε πουσταρα φασισταΑν η δημοκρατια προϋποθέτει να μιλάει ο καθε κομπλεξικος και ανεγκέφαλος τοτε ειναι φασισμός των ηλιθίων. Το καθεστός δειχνει και ευνοει μονο τέτοιες απόψεις και οχι τις εθνικιστικές. Δε δικαιολογήται αν δε σου αρέσει κατι στην κοινωνια να καις σημαια. Μονο η αριστερα εχει μπλέξει κρατος και κοινωνία με Έθνος. Τεχνηέντως και σκοπίμως βέβαια για να πετυχαίνει αν στρέψει τον κοσμο της εναντια στον αντιπαλο της, την εθνικη ιδεολογια.
Γαμιεται η μανα του καθε αναρχικου και αριστεριστη.
Καμία πολιτική θεωρία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα!!!Για όλους αυτούς, πράγματι οι κατακτήσεις του φιλελευθερισμού είναι ύψιστη απειλή.
Καμία πολιτική θεωρία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα!!!
Δες τον ορισμό του φιλελευθερισμού και πες μου αν εφαρμόστηκε:
Φιλελευθερισμός είναι ένα σύνολο ιδεών ή ένα φιλοσοφικό ρεύμα που θέτει ως κύριο στόχο τη θρησκευτική, πολιτική ή οικονομική ελευθερία του ατόμου. Ο όρος όμως χρησιμοποιείται για διάφορες ιδεολογίες, οι οποίες δε συνδέονται απαραίτητα μεταξύ τους.
Στην Ελλάδα η λέξη είναι συνήθως συνδεδεμένη με τον καπιταλισμό (δείτε «Αντιθέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκού και Αμερικανικού Φιλελευθερισμού» παρακάτω).
Οικονομικός Φιλελευθερισμός
Ο οικονομικός φιλελευθερισμός έχει ταυτισθεί με μείωση του κρατισμού, περιορισμό των παρεμβάσεων του κράτους στην οικονομία και απελευθέρωση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας από την γραφειοκρατία και τις ασφυκτικές διοικητικές ρυθμίσεις. Συνοψίζεται συνήθως στη φράση "laissez faire - laissez passer", που θεωρείται το βασικό σύνθημα του ελεύθερου εμπορίου.
Κοινωνικός Φιλελευθερισμός
Ο κοινωνικός φιλελευθερισμός (social liberalism) έχει ταυτισθεί στην Ευρώπη με την υπεράσπιση όλων των ατομικών δικαιωμάτων που δεν ανήκουν στην οικονομική σφαίρα (Χωρισμός κράτους – εκκλησίας, αποποινικοποίηση της χρήσης των τοξικοεξαρτητικών ουσιών, αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων στα ζευγάρια του ίδιου φύλου κ.α.).
Ο όρος «φιλελεύθερος» έχει διαφορετική έννοια στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Στις ΗΠΑ ο όρος "φιλελευθερισμός" είναι πιο κοντά στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.
πας καλα???Καμία πολιτική θεωρία δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα!!!
Δες τον ορισμό του φιλελευθερισμού και πες μου αν εφαρμόστηκε:
Τρία πουλάκια κάθονταν.....«ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ» Σωκράτης