Νέα

Mουζουράκης για 28η Οκτωβρίου

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα pefotismenos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 349
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
δικτατορία του ΜεταξάΗ δικτατορία του Μεταξά είχε αρκετά εξωτερικά γνωρίσματα των φασιστικών καθεστώτων, αλλά κανένα εσωτερικό. Δημιουργήθηκε η ΕΟΝ, οργάνωση νεολαίας – η συμμετοχή στην οποία δεν ήταν υποχρεωτική – στην οποία χρησιμοποιούσαν σκούρες μπλε στολές (αντίστοιχα οι Ιταλοί φασίστες φορούσαν μαύρες στολές), υιοθετήθηκε ο χαιρετισμός δι’ ανατάσεως της δεξιάς χειρός (όπως στη Γερμανία του Χίτλερ). Ως εκεί όμως. Οι Αδόλφος Χίτλερ και Μπενίτο Μουσολίνι πολέμησαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως δεκανείς, ανήλθαν στην εξουσία κερδίζοντας τις εκλογές μέσω των μαζικών πολιτικών κομμάτων που διηύθυναν, δημιούργησαν ομάδες εφόδου που τρομοκρατούσαν τους αντιπάλους τους και ευθύνονται για μεγάλη σειρά πολιτικών δολοφονιών. Επίσης, η ρητορεία τους ήταν καθαρώς ιμπεριαλιστική, αντιθέτως αυτής του Μεταξά. Ειδικότερα οι Ναζί, έθεταν ως βάση του προγράμματος τους τον περιορισμό (και στη συνέχεια την εξόντωση) των Εβραίων ενώ λειτουργούσαν τα διαβόητα στρατόπεδα συγκεντρώσεως κατά των αντιπάλων τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μεταξάς δεν συμμάχησε με καμία φασιστική χώρα. Η βασική διαφορά του καθεστώτος του Μεταξά με τα φασιστικά ήταν ότι στηριζόταν στη δύναμη του στρατού, ο οποίος αρκείτο στη βεβαιότητα ότι δεν θα επανέλθουν οι βενιζελικοί αξιωματικοί. Επομένως, πλην των εξωτερικών αυτών χαρακτηριστικών, ο Μεταξάς χρησιμοποίησε τις κλασσικές μεθόδους κάθε δικτάτορα.
Ο Μεταξάς δημιούργησε και διέδωσε την ιδεολογία του «Γ΄ Ελληνικού Πολιτισμού», στην οποία στηρίχτηκε το καθεστώς της 4ης Αυγούστου. Οι οπαδοί του καθεστώτος θεωρούσαν ότι είναι οι συνεχιστές του Αρχαίου (Α΄) και Βυζαντινού (Β΄) Πολιτισμού και ότι είχαν ως στόχο την φυλετική ενότητα του έθνους καθώς και την διατήρηση των παραδόσεων. Το ιδανικό πολίτευμα κατά τον Μεταξά δεν ήταν η Αθηναϊκή Δημοκρατία αλλά η στρατοκρατική Σπάρτη. Ουσιαστικά ο Μεταξάς προσπαθούσε να προβάλει τον εαυτό του ως την μοναδική ελπίδα σωτηρίας για το Ελληνικό Έθνος γι' αυτό καθώς και την μοναδικότητα του Ελληνικού πολιτισμού απέναντι στα ξένα πρότυπα. Οι βασικές διαφορές με το Γ΄ Ράιχ έγκεινται στο ότι η Ελλάδα δεν εφάρμοσε μια ιμπεριαλιστική πολιτική, σε αντίθεση με την Γερμανία, η οποία προκάλεσε τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και στο ότι η ιδεολογία περί «Γ΄ Ελληνικού Πολιτισμού» δε βρήκε την πλατιά απήχηση στις μάζες που βρήκε η εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία στη Γερμανία.
Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της δικτατορίας ήταν η αστυνομική τρομοκρατία, η οποία στράφηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα τόσο κατά των κομμουνιστών, όσο και κατά των συντηρητικών πολιτικών, οι οποίοι, έχοντας επαφές με την Αυλή, επιδίωκαν την ανατροπή του Ιωάννη Μεταξά. Ο Γεώργιος Καφαντάρης σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας γράφει «Αι αυθαίρετοι συλλήψεις είναι συνήθη φαινόμενα. Πάμπολλοι είναι οι υποβληθέντες εις μεσαιωνικά μαρτύρια».[4] Τα κόμματα απαγορεύτηκαν, οι πολιτικοί εξορίστηκαν ή τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό, τα συνδικάτα διαλύθηκαν ενώ οι βασανισμοί ήταν καθημερινό φαινόμενο στα αστυνομικά τμήματα. Οι συνθήκες διαβίωσης των εξόριστων ήταν τόσο άσχημες που μερικοί πέθαιναν από αρρώστιες. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγεται και ο πατρινός πρωθυπουργός Ανδρέας Μιχαλακόπουλος. Χαρακτηριστικό της τρομοκρατίας είναι ότι η ΓΣΕΕ διαλύθηκε και αναπληρώθηκε από την Εθνική Συνομοσπονδία με πρόεδρο τον ίδιο τον υπουργό εργασίας. Επιπλέον με βασιλικά διατάγματα πέτυχε η εκλογή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος να γίνεται από τον Βασιλιά.
Ο Ιωάννης Μεταξάς προσπάθησε, και πέτυχε, να επιβάλει έναν συστηματικό διωγμό του κομμουνιστικού στοιχείου. Την "επιχείρηση" αυτή ανέλαβε ο υπουργός ασφαλείας Κ. Μανιαδάκης, ο οποίος με βασανιστήρια, διώξεις και με πιστοποιητικά φρονημάτων επιχείρησε να περιορίσει την επέκταση του. Ο αιφνιδιασμός του Κ.Κ.Ε. και η μη οργανωμένη αντίδραση είχε ως αποτέλεσμα την εύκολη εξουδετέρωση του πρώτου από την δικτατορία Μεταξά, όχι όμως και την διάλυσή του. Το 1939 κατ' εντολήν του φυλακισμένου Ζαχαριάδη, ο Γιάννης Μιχαηλίδης συγκρότησε την προσωρινή διοίκηση του Κ.Κ.Ε., το οποίο ελεγχόταν από τον Μανιαδάκη λόγω στελεχών του Κ.Κ.Ε. που συνεργάζονταν με το καθεστώς. Παράλληλα υπήρχε και η παλιά ηγεσία του Κ.Κ.Ε. η οποία εξέδιδε δικιά της εφημερίδα. Στις 31 Οκτωβρίου 1940 ο Ζαχαριάδης συνέταξε ένα γράμμα που δημοσιεύθηκε στις εφημερίδες και το οποίο καλούσε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί ενωμένος την φασιστική Ιταλία. Το γράμμα αυτό θεωρήθηκε από την ηγεσία του Κ.Κ.Ε. ως πλαστό.
Το καθεστώς της 4ης Αυγούστου, προσπαθώντας να κατευνάσει την κοινωνική αναταραχή, προώθησε κάποια φιλολαϊκά μέτρα, όπως το οκτάωρο και κάποιες υποχρεωτικές βελτιώσεις στο εργατικό περιβάλλον, ενώ επένδυσε στην άμυνα, όσο αυτό του επιτρεπόταν από τις μεγάλες δυνάμεις. Τέλος τα αγροτικά προϊόντα άρχισαν να πωλούνται ακριβότερα και ελευθερώθηκαν τα χρέη πάνω στη γη. Από πλευράς επενδύσεων η περίοδος της 4ης Αυγούστου μπορεί να θεωρηθεί ευνοϊκή, αφού την περίοδο 1936-1938 ιδρύθηκαν 567 εργοστάσια. Ο προϋπολογισμός έδινε βάση στην στρατιωτική οργάνωση γι' αυτό ήταν και ιδιαίτερα αυξημένος.
Από την άλλη πλευρά, το εκπαιδευτικό σύστημα υπέστη σημαντική οπισθοδρόμηση, καθώς κύριος προσανατολισμός της Μεταξικής εκπαιδευτικής πολιτικής ήταν η τόνωση της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ) και ο εκτοπισμός των προοδευτικών εκπαιδευτικών. Ακόμη, η υποχρεωτική εκπαίδευση ουσιαστικά συρρικνώθηκε καθώς η δευτεροβάθμια απέκτησε οκτάχρονη διάρκεια ενώ η πρωτοβάθμια κατατμήθηκε. Το καθεστώς διέθεσε σημαντικά ποσά για την υποστήριξη της Εθνικής Οργάνωσης Νεολαίας (ΕΟΝ). Ο Ιωάννης Μεταξάς θεωρούσε ιδιαίτερα σημαντικό όπλο την ΕΟΝ για τη διαμόρφωση των νέων σε υποστηρικτές του καθεστώτος και για το λόγο αυτό την υποστήριξε ιδιαίτερα μέσα από συστηματικές ενέργειες και ισχυρή χρηματοδότηση[5]. Μέσα από την ΕΟΝ, γινόταν συστηματική προσπάθεια διαπαιδαγώγησης και προπαγάνδας υπέρ του καθεστώτος. Η κυβέρνηση έδινε ιδιαίτερη σημασία στην ορθόδοξη πίστη καθώς και στον θεσμό της οικογένειας, τον οποίο πίστευε ότι προωθούσε μέσα από την συγκεκριμένη οργάνωση.
Κατά τη δικτατορία Μεταξά σημαντική αντίσταση προέβαλαν οι αρχηγοί των δημοκρατικών κομμάτων Παπαναστασίου, Παπανδρέου, Σοφούλης, Καφαντάρης κ.α. με επίσημα διαβήματα στον Γεώργιο Β΄. Στις 30 Ιουνίου του 1938 αποκαλύφθηκε στρατιωτική ομάδα υπαξιωματικών που σχεδίαζαν την ανατροπή του Μεταξά ενώ λίγες μέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 17 Ιουλίου του 1938, μια επαναστατική κίνηση συνέβη στην Κρήτη από μια μερίδα κατοίκων και ορισμένους πολιτικούς αρχηγούς της Ελλάδας. Τελικά δώδεκα ημέρες αργότερα το κίνημα κατέρρευσε με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι αρχηγοί του και να επιβληθεί κλίμα τρομοκρατίας στο νησί. Οι σημαντικότερες αντιδικτατορικές οργανώσεις που έδρασαν ήταν οι: Φιλική Εταιρεία, Ομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, Λαϊκή Πρόνοια, Ενιαίο Μέτωπο Εργατών και Ένωση των Νέων της Ελλάδος καθώς και οι ομάδες του Κ.Κ.Ε.
Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, ο Μεταξάς προσπάθησε να ισορροπήσει μεταξύ της Αγγλίας, η οποία ήταν η κυρίαρχη ναυτική δύναμη της Μεσογείου, και προς την οποία άλλωστε στρέφονταν οι συμπάθειες του βασιλιά, και της Γερμανίας, με το ολοκληρωτικό καθεστώς της οποίας υπήρχε ιδεολογική συνάφεια, αλλά και στενότατοι οικονομικοί δεσμοί αφού εκτός των άλλων η γερμανική κυβέρνηση είχε αγοράσει το 40% των ελληνικών καπνών. Για την διαφορετική νοοτροπία Αγγλίας και Ελλάδας γράφει ο Βρετανός στρατηγός σερ Χ.Μ. Ουίλσον «κάτω από τη δικτατορία του Μεταξά είχαν υιοθετηθεί ορισμένες ναζιστικές ιδέες. Η νεολαία χαιρετούσε χιτλερικά έως ότου οι Αυστραλοί την εδίδαξαν να χαιρετά με το σύνθημα της νίκης. Η θέσις μας στην Ελλάδα ήταν πραγματικά παράδοξη: Αγωνιζόμαστε εναντίον του ολοκληρωτισμού ενισχύοντας μια φασιστική κυβέρνηση εναντίον μιας άλλης».[6] Όμως, όπως αποδεικνύει η «Ιστορία του Ελληνικού Έθνους» της Εκδοτικής Αθηνών, ήδη από το 1939 η Ελλάδα είχε ευθυγραμμιστεί απόλυτα με τους Βρετανούς, οι οποίοι αποδέχονταν την ουδέτερη στάση της Ελλάδας εξαιτίας της αδυναμίας τους να της παράσχουν ουσιαστική στρατιωτική υποστήριξη.[7] Χαρακτηριστικό παράδειγμα των στενών σχέσεων που υπήρχαν μεταξύ των δύο κυβερνήσεων είναι το γεγονός ότι ο Μεταξάς πρότεινε το 1938 στην αγγλική κυβέρνηση τη σύναψη αμυντικής συμμαχίας, την οποία η αγγλική κυβέρνηση αρνήθηκε διπλωματικά αφού δεν είχε λόγο να αμφιβάλλει σχετικά με την στάση της Ελλάδας σε επικείμενο πόλεμο. Αντίθετα, με τη γερμανική κυβέρνηση οι σχέσεις ήταν τυπικές, αφού η Ελλάδα είχε πολλά οφέλη από τις οικονομικές επενδύσεις των Γερμανών. Σημαντικό ρόλο στις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών διαδραμάτισε και η στάση της Ιταλίας, λόγω των συνεχών προκλήσεων. Το γεγονός της βύθισης της Έλλης σηματοδότησε το τέλος των φιλικών σχέσεων με τις δυνάμεις του Άξονα. Παρόλα αυτά η πολιτική της ουδετερότητας απέτρεψε τον Μεταξά από τη λήψη περαιτέρω μέτρων.
Πήγη:
 

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
5.439
Like
9
Πόντοι
66
Ιπτάμενη κότα μην κρυβεσαι και απάντησε
 

Επισκέπτης
Συνεχίζω, δε σου χαλάω χατιρι....Οχι δε με ενδιαφέρει να σε σώσω, ουτε εσένα ουτε κανέναν αλλο. Ελπίδες δεν εχεις να σωθείς ετσι κι αλλιως. Τα καλα της χουντας δε θα στα αναπτύξω διοτι δεν εχεις να πεις τιποτα για το μεταξα μετα τη μεγαμαλακία που πεταξες.
τι να πω ρε τρυπα???
ουτε το 0,25% των ελληνων δεν πιστευει τις παπαριες που γραφεις..
ποιος σε γαμαει???
αυτη την φορα θα σας σφαξουμε με σκουριασμενες κονσερβες απο φουαγκρα & αντι για πηγαδι,θα σας πνιξουμε σε πισινα..
ααααααααααααααααααααααααααα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα,χα..
συνεχισε χρυσαυγουλο..
 

Επισκέπτης
Για κάποιο λόγο κόβεται το κείμενο,τέτοιο μεγαλείο του Μεταξά που να χωρέσει ολόκληρο!!! :2funny: :2funny:
 

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
5.439
Like
9
Πόντοι
66
Ιπτάμενο τσίρκο πες μας για τους νεφελιμ και τους εξωγήινους

Μην κρυβεσαι μωρή λουμπινα
 

Επισκέπτης
Συνεχίζω, δε σου χαλάω χατιρι....Οχι δε με ενδιαφέρει να σε σώσω, ουτε εσένα ουτε κανέναν αλλο. Ελπίδες δεν εχεις να σωθείς ετσι κι αλλιως. Τα καλα της χουντας δε θα στα αναπτύξω διοτι δεν εχεις να πεις τιποτα για το μεταξα μετα τη μεγαμαλακία που πεταξες.
1)Λοιπόν έχουμε το λαό χορτάτο με το γευστικότατο πληγούρι  :jerking:,Ιπτάμενε έχεις φάει πληγούρι;! :think:
2)Δικαιοσύνη όπως την ήθελε η εξουσία.
3)Ελευθερία να κάνουν ότι γουστάρουν οι ταγματασφαλίτες.
4)Χαθηκέ η Κύπρος.
5)Εξορίες,φυλακίσεις.
6)Παραλίγο να το ξεχάσω:φτίαχτηκαν και μερικοί δρόμοι!!! :headbang:
κτλ......
Υ.Γ.Ωραία χρόνιαααααααααααα!!!  :idiot: :uglystupid:
 

Επισκέπτης
διότι έτσι εξυπηρετούσε τα εθνικά συμφέροντα...Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που έδωσαν ελληνικό έδαφος στους ιδεολογικούς τους συντρόφους μερικά χρόνια αργότερα...
τι ωραια που τα λες..
στην καραπουτσακλαρα μου τι εκαναν τα γκρουποσκυλα των ρωσων..
ποιων ακριβως εθνικα συμφεροντα εξυπηρετουσε???
των αμερικανων-αγγλων-γαλλων???
ασεμας ρε φιλε..
δεν μασαω..
το παιζετε & εθνικοφρονες ενω κατ' ουσιαν εισαστε τα κακοπληρωμενα πουτανακια των παραπανω & οχι μονο..
ελεος..
 

Επισκέπτης
Δεν τα πας και πολύ καλά με την ιστορία...
Αναφέρεις πιο πάνω ότι το 1821 εξεγερθήκαμε για πρώτη φορά...Μέγα λάθος...ΔΕκάδες επαναστάσεις και ξεσηκωμοί είχαν γίνει (προφανώς δεν αντέχαμε τον πολυπολιτισμικό παράδεισο της οθωμανικής αυτοκρατορίας) απλά αυτός του 1821 ήταν ο πρώτος που είχε αποτέλεσμα και για αυτό το γιορτάζουμε...
Όσο για το άλλο, το 1826-1827 όχι μόνο δεν πήγαμε να πάρουμε την πόλη αλλά η επανάσταση πήγαινε άσχημα και αν δεν ήταν η ναυμαχία του ναυαρίνου, ίσως σήμερα να μην ήμασταν εδώ να τα λέμε...
Καλά ρε είπα εγώ για την πόλη;! :headbang:
Ενά ένα να τα πιάσουμε!!! :helpplea:
Λοιπόν ανακεφαλαιώνω:
Α)Το 1821 έγινε επιτυχία χάρη στην βοήθεια ξένων δυνάμεων,έστω και για δικό τους συμφέρον!!!
Β)Το 40΄ εορτάζουμε υπερβολικά για το γεγονός οτί απλά αντισταθήκαμε στους Ιταλούς αλλά μετά οι Γερμανοί μας κατέλαβαν!!!
Αυτά και περιμένω τον αντιλογό σου!!!
Υ.Γ.Μικρό επαναστάσεις έγιναν δεν το αμφισβητώ αλλά καταγεγραμμένο είναι όπως το λέω.
 

Επισκέπτης
ιπταμενο κολεοπτερο σου βρηκα νεο αβαταρ..
250px-Melolontha_melolontha06.jpg
 

Επισκέπτης
Δεν τα πας και πολύ καλά με την ιστορία...
Αναφέρεις πιο πάνω ότι το 1821 εξεγερθήκαμε για πρώτη φορά...Μέγα λάθος...ΔΕκάδες επαναστάσεις και ξεσηκωμοί είχαν γίνει (προφανώς δεν αντέχαμε τον πολυπολιτισμικό παράδεισο της οθωμανικής αυτοκρατορίας) απλά αυτός του 1821 ήταν ο πρώτος που είχε αποτέλεσμα και για αυτό το γιορτάζουμε...
Όσο για το άλλο, το 1826-1827 όχι μόνο δεν πήγαμε να πάρουμε την πόλη αλλά η επανάσταση πήγαινε άσχημα και αν δεν ήταν η ναυμαχία του ναυαρίνου, ίσως σήμερα να μην ήμασταν εδώ να τα λέμε...
Επίσης εμένα λες ανιστόρητο αλλά διάβασε λίγο τι γράφεις!!! :headbang: :headbang:
Πες μου πού λανθάνω;! :think:

Υ.Γ.Για τις μεγάλες δυνάμεις διαβάζω και πως βοήθησαν,οτί δηλαδή λέω()!!!
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Επίσης εμένα λες ανιστόρητο αλλά διάβασε λίγο τι γράφεις!!! :headbang: :headbang:

Υ.Γ.Για τις μεγάλες δυνάμεις διαβάζω και πως βοήθησαν,οτί δηλαδή λέω!!!

Mea culpa- στο θέμα της επανάστασης το 1826-27 καλώς τα έγραψες, εγώ δεν τα διάβασα σωστά, αυτά παθαίνει όποιος σερφάρει ενώ δουλεύει...
Για το ζήτημα των εορτασμών και των προηγούμενων εξεγέρσεων θα επιμείνω...
Το 1940 γιορτάζουμε τη νίκη και την αντίσταση κατά των Ιταλών...Δυστυχώς η εισβολή των γερμανών δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της νίκης αλλά το ότι νικήσαμε μία από τις υπερδυνάμεις της εποχής τη στιγμή που άλλες χώρες, πολύ πιο ισχυρές, υπέλκυπταν στον άξονα με ελάχιστη ή και καθόλου αντίσταση, δεν μπορεί να μείνει χωρίς επέτειο...
 

Επισκέπτης
Mea culpa- στο θέμα της επανάστασης το 1826-27 καλώς τα έγραψες, εγώ δεν τα διάβασα σωστά, αυτά παθαίνει όποιος σερφάρει ενώ δουλεύει...
Για το ζήτημα των εορτασμών και των προηγούμενων εξεγέρσεων θα επιμείνω...
Το 1940 γιορτάζουμε τη νίκη και την αντίσταση κατά των Ιταλών...Δυστυχώς η εισβολή των γερμανών δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της νίκης αλλά το ότι νικήσαμε μία από τις υπερδυνάμεις της εποχής τη στιγμή που άλλες χώρες, πολύ πιο ισχυρές, υπέλκυπταν στον άξονα με ελάχιστη ή και καθόλου αντίσταση, δεν μπορεί να μείνει χωρίς επέτειο...
ποιος ο λογος να διατηρουνται αυτες οι μαλακισμενες εθνικιστικες παραδοσεις εν ετει 2009,οταν εδω & δεκαετιες κρεμομαστε απο τα παπαρια των τουριστων & ειδικα των γερμανων???
αν αυτοι ηταν τοσο μαλακες οπως εσεις,θα ερχονταν στην ελλαδα να ακουμπησουν τα ωραια τους μαρκα-ευρω???
γιατι αγοραζετε κατα κορον τα προιοντα τους???
δεν ειμαστε κολληταρια με τους ιταλους-γερμανους-ιαπωνες???
ποσα θες να μας τρελλανεις???
 

Επισκέπτης
Mea culpa- στο θέμα της επανάστασης το 1826-27 καλώς τα έγραψες, εγώ δεν τα διάβασα σωστά, αυτά παθαίνει όποιος σερφάρει ενώ δουλεύει...
Για το ζήτημα των εορτασμών και των προηγούμενων εξεγέρσεων θα επιμείνω...
Το 1940 γιορτάζουμε τη νίκη και την αντίσταση κατά των Ιταλών...Δυστυχώς η εισβολή των γερμανών δεν επέτρεψε την ολοκλήρωση της νίκης αλλά το ότι νικήσαμε μία από τις υπερδυνάμεις της εποχής τη στιγμή που άλλες χώρες, πολύ πιο ισχυρές, υπέλκυπταν στον άξονα με ελάχιστη ή και καθόλου αντίσταση, δεν μπορεί να μείνει χωρίς επέτειο...
Tις προηγούμενες εξεγέρσεις δεν τις αμφισβητώ απλά το λέω οπως αναφέρεται:επανάσταση κατά του Τούρκικού ζυγού,αυτό είπα,όχι η πρώτη,το γεγονός οτί ήταν επιτυχία χάρη στις μεγάλες δυνάμεις δεν παύει!!!
Κοιτά σκεφτόμενος οτί τελικά χάσαμε από τους Γερμανούς και υποταχτήκαμε,το οτί νικήσαμε τους συμμάχους Ιταλούς προσωπικά δεν μου λέει και πολλά,για εμένα ο ένδοξος χαμένος πάλι χαμένος είναι!!!
Υ.Γ.Θες απαισιοδοξία,θες ηττοπάθεια,θες ανθελληνισμός,θες ρεαλισμός......
Η 28ηΟκτωμβρίου και η 25ντη Μαρτίου μου φαίνεται ψιλό υπερβολικός ο εορτασμός όπως γίνεται,δεν λέω καθόλου,απλά κάτι αντίστοιχο με την 17Νοέμβρη θεωρώ το καλύτερο!!!
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Tις προηγούμενες εξεγέρσεις δεν τις αμφισβητώ απλά το λέω οπως αναφέρεται:επανάσταση κατά του Τούρκικού ζυγού,αυτό είπα,όχι η πρώτη,το γεγονός οτί ήταν επιτυχία χάρη στις μεγάλες δυνάμεις δεν παύει!!!
Κοιτά σκεφτόμενος οτί τελικά χάσαμε από τους Γερμανούς και υποταχτήκαμε,το οτί νικήσαμε τους συμμάχους Ιταλούς προσωπικά δεν μου λέει και πολλά,για εμένα ο ένδοξος χαμένος πάλι χαμένος είναι!!!
Υ.Γ.Θες απαισιοδοξία,θες ηττοπάθεια,θες ανθελληνισμός,θες ρεαλισμός......
Η 28ηΟκτωμβρίου και η 25ντη Μαρτίου μου φαίνεται ψιλό υπερβολικός ο εορτασμός όπως γίνεται,δεν λέω καθόλου,απλά κάτι αντίστοιχο με την 17Νοέμβρη θεωρώ το καλύτερο!!!

1) η ύπαρξη επετείων στο βίο μιας κοινωνίας είναι χρήσιμη για τη συλλογική μνήμη,
το ερώτημα είναι πως και από ποιούς χρησιμοποιούνται ή καθορίζονται εκάστοτε...
2) η επανασταση του 1821 είναι μια σημαντική στιγμή των ανα τον κόσμο απελευθερωτικών αγώνων της ανθρωπότητας.
είναι ύμνος στην ανθρώπινη απελευθέρωση και όχι αμανές φυλετικού μίσους ενάντια στους τούρκους.
3) ομοίως όλοι οι λαοί της ευρώπης γιορτάζουν τις αντιφασιστικές τους επετείους...

εν κατακλείδι
ας μην μας κάνει η προσπάθεια ιδιοποίησης αυτών των επετείων από τα παρόντα (στο φόρουμ) εθνίκια ή από τις εκάστοτε σκοπιμότητες του αστικού κράτους να εκχωρήσουμε "τα άγια τοις κυσί"....
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
επίσης και σε συνέχεια του προηγούμενου ποστ,
ξαναλέω πως τα εν λόγω εθνίκια δεν έχουν κανένα παραπάνω δικαίωμα να μιλούν ως "έλληνες"
απ' ότι εγώ ή και άλλοι τους οποίους συλλήβδην μας αποκαλούν "ανθέλληνες".
καθείς είναι έλληνας κατά την εκδοχή του και ανθέλληνας κατά την εκδοχή του άλλου.
καθείς έχει μια άποψη (λέμε τώρα) για το μέλλον αυτής της κοινωνίας και την υποστηρίζει...
η ιδιοποίηση και κατάχρηση των όρων "ελλάς", "έλλην", "ελληνικός" στην αντιπαράθεση αυτή
επιδιώκει να καλύψει την ουσία των απόψεων της ακρο/μεσο-δεξιάς εθνικιστικής πλευράς,
ενδύοντάς τες με τη "γαλανόλευκη"...

ας ανεμίσουν τις σβάστικες κι ας αφήσουν ήσυχη τη γαλανόλευκη....


 

Επισκέπτης
1) η ύπαρξη επετείων στο βίο μιας κοινωνίας είναι χρήσιμη για τη συλλογική μνήμη,
το ερώτημα είναι πως και από ποιούς χρησιμοποιούνται ή καθορίζονται εκάστοτε...
2) η επανασταση του 1821 είναι μια σημαντική στιγμή των ανα τον κόσμο απελευθερωτικών αγώνων της ανθρωπότητας.
είναι ύμνος στην ανθρώπινη απελευθέρωση και όχι αμανές φυλετικού μίσους ενάντια στους τούρκους.
3) ομοίως όλοι οι λαοί της ευρώπης γιορτάζουν τις αντιφασιστικές τους επετείους...

εν κατακλείδι
ας μην μας κάνει η προσπάθεια ιδιοποίησης αυτών των επετείων από τα παρόντα (στο φόρουμ) εθνίκια ή από τις εκάστοτε σκοπιμότητες του αστικού κράτους να εκχωρήσουμε "τα άγια τοις κυσί"....
1..αμα περιμενεις την επετειο για να θυμηθεις τι εχει παιχτει,εισαι πυροβολημενος..
2..αρα οποιοδηποτε αναλογο γεγονος θα επρεπε να το γιορταζουμε αναλογα..
3α..στα παπαρια μας τι κανουν οι υπολοιποι λαοι της ευρωπης..
3β..οι γερμανοι & οι ιταλοι δεν ειναι ευρωπαϊκοι λαοι???γιορταζουν & εκεινοι???
3γ..σε ποιες χωρες παρελαυνει η μαθητιωσα νεολαια & τα σωματα ταγματασφαλειτων???
εν κατακλειδι & εν καταπουτσι..
ποιος τα γαμει τα αγια σας???
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom