Νέα

Μοτοσυκλέτα,μιλάμε για.....την άλλη μας γκόμενα..

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Altec73
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 6K
  • Εμφανίσεις 347K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

boobssucker

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
262
Πόντοι
36
Φίλε διάβασα τα περισσότερα από όσα γράφτηκαν εδώ μέσα, και έχω να σου πω τα εξής:

1) Δε μας κουράζεις. Μας αρέσει να βοηθάμε τους νέους που σκέφτονται (και σύ φαίνεσαι τέτοιος), και να λέμε και τα δικά μας.

2) Κατ' αρχήν είμαι μάλλον ο παλιότερος εδώ μέσα, με 43 χρόνια δίπλωμα, 42 χρόνια δικές μου moto (αυτοκίνητο μόνο 27 χρόνια), τώρα πια με 4 (αυτοκίνητα) και 3 moto, 15+εκ.km σε moto (και 3+εκ. km με αμάξα), και ίχνη στο σώμα μου από τα διάφορα που μου έχουν συμβεί όλα αυτά τα χρόνια με τις moto.

3) Απ' όσα διάβασες εδώ, το 80% είναι σωστά.

4) Όπως τα λες, μάλλον έχεις πιάσει το νόημα.

5) Δεν έχεις πιάσει μερικά πράματα που ένας οδηγός αυτοκινήτου (έστω και 16 χρόνια) δεν τα πιάνει (και άρα δεν προσαρμόζει την οδήγησή του της moto ανάλογα) γιατί είναι ΑΛΛΟ ΠΡΑΜΑ το ένα, και άλλο το άλλο.

6) Η ΒΑΣΙΚΗ διαφορά είναι μία:
Δεν έχει σημασία αν δεν τρέχεις, προσέχεις, δε κάνεις καγκουριές, είσαι συντηρητικός, κλπ. Ο άλλος (με τ’ αυτοκίνητο) κάποια στιγμή θα κάνει τη μαλακία του. Είτε επειδή δεν ξέρει, είτε επειδή αφαιρέθηκε, είτε επειδή σκεφτόταν άλλα, μίλαγε στο κινητό, είναι γκόμενα, είναι μεθυσμένος, δεν ήξερε την περιοχή, του πετάχτηκε σκύλος, γάτα, ό,τι θες.
Σημασία έχει ότι μετά το γκαπ αυτός θα έχει βουλιαγμένο φτερό και προφυλακτήρα, και εσύ θα έχεις σπασμένη κνήμη-περόνη, να μη πω τα χειρότερα. Ας φταίει. Τι να το κάνεις εσύ αυτό μετά?

7) Αυτή τη διαφορά (που η γιαγιά μου την έλεγε: “Στη μηχανή είναι έξω ο άνθρωπος και μέσα τα σίδερα”) πρέπει ΝΑ ΤΗ ΧΩΝΕΨΕΙΣ ΚΑΛΑ, και να οδηγάς ανάλογα. Να σταματάς (κόβεις) στη διασταύρωση κι ας έχει ο άλλος το stop. Να κόβεις στο φανάρι, κι ας είναι πράσινο. Να κοιτάς στον καθρέφτη όταν είσαι μόνος σου σταματημένος νύχτα σε κόκκινο. Να κόβεις (πολύ) και να βάζεις πόδια κάτω αν κάπου ενώ οδηγείς, μυρίσεις πετρέλαιο.

8) Είναι πάρα πολλά αυτά, και μόνο με την εμπειρία τα μαθαίνεις, ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος μπορεί να στα πει εδώ, ή οπουδήποτε αλλού. Θα τα μάθεις μόνος σου. Και έχεις λιγότερο χρόνο να τα μάθεις απ' ότι είχα εγώ (που άρχισα στα 16 μου), ενώ εσύ είσαι 35. Άσε που πολύ πιο εύκολα μαθαίνεις στα 16, παρά στα 35.

9) Αρχίζοντας μια ζωή με μηχανή πρέπει ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ τρόπο σκέψης στην οδήγηση, να ΞΕΧΑΣΕΙΣ αυτά που ήξερες με τ’ αμάξι, και να αρχίσεις από την αρχή.

10) Είναι ο μόνο τρόπος τις πιθανότητες που αποφασίζεις να ρισκάρεις (μπαίνοντας στο τριπάκι moto driving) να τις μειώσεις ακόμα λίγο. Γιατί (όπως και να το κάνουμε) οδηγώντας μηχανάκι μπαίνεις (αναγκαστικά) σε ένα παιχνίδι πιθανοτήτων επιβίωσης / θανάτου / αναπηρίας / τραυματισμού που έχει κάποια στατιστικά νούμερα. Τα νούμερα αυτά τα βλέπεις στις στατιστικές που δημοσιεύονται.

11) Τα νούμερα δεν είναι απογοητευτικά (αν ήταν κανείς δε θα καβάλαγε δίτροχο), αλλά ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Έστω (τυχαίο το νούμερο) ότι είναι κατά μέσο όρο 0,0005% οι πιθανότητες ανά km διανυομένου χιλιομέτρου να τη φας. Αν με την απροσεξία σου και την αμάθειά σου εκαντοταπλασιάσεις το νούμερο αυτό, το κάνεις 0,05%. ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά.

12) Τα υπόλοιπα που γράφτηκαν (στρίβει καλά, έχει γκάζια, δεν έχει καλά φρένα κλπ) δεν έχουν τόση σημασία, όσο έχει αυτό που σου έγραψα. Όλα τα (γιαπωνέζικα) μηχανάκια των 2 τελευταίων δεκαετιών είναι πολύ καλά φτιαγμένα, και αφού πας για μεταχείρω είναι πολύ σημαντικό να δεις την κατάστασή του συγκεκριμένου (μη σου βγάλει κρυφά και καλυμμένα προβλήματα) παρά το τι μάρκα και τύπος είναι.

13) Προσωπικά έχω μια αντιπάθεια στα Honda (όχι γιατί είναι κακά, αλλά γιατί η αντιπροσωπεία τους που πουλάει τα ανταλλακτικά (Σαρακάκης ΑΕΒΕ) είναι σαν το Ελληνικό Δημόσιο και ακόμα χειρότερη) αλλά για όλα υπάρχουν λύσεις.

Welcome to the club, και ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ε?
Με συγκινεις...ειλικρινα ενα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστω απο καρδιας.....Δεν θα σχολιασω πολλα...Θα σου στειλω καποαι στιγμη ενα μηνυμα...Ενιωσα ότι μου μιλησες σαν πατερας,σαν δασκαλος,σαν φιλος.....Κι ας μην σε ξερω.....Θα εκτυπωσω το μηνυμ σου...Και παλι ευχαριστω...

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
:bigdick: ξαναγυρισε!μαθημα πρωτο!παρε οτι σε καυλωση με τη πρωτη ματια!μαθημα 2 ακου τι θα σου πει η μηχανη οταν την κοιταξεις για πρωτη φορα![ναι οι μηχανες εχιυν ψυχη] κ μαθημα 3.3 μαθημα δεν εχει καβαλατη κ καλες βολτες!αν ειναι να κατσει στραβη οτι κ ναχεις θα κατση!ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΑΣΗΜΙΝΑ ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ!ΦΥΛΑΞΕ ΜΟΥ Κ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ!καληνυχτα!

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
:bigdick: ξαναγυρισε!μαθημα πρωτο!παρε οτι σε καυλωση με τη πρωτη ματια!μαθημα 2 ακου τι θα σου πει η μηχανη οταν την κοιταξεις για πρωτη φορα![ναι οι μηχανες εχιυν ψυχη] κ μαθημα 3.3 μαθημα δεν εχει καβαλατη κ καλες βολτες!αν ειναι να κατσει στραβη οτι κ ναχεις θα κατση!ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ ΧΡΗΣΤΟ ΑΣΗΜΙΝΑ ΝΑΧΕΙΣ ΚΑΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΗΓΕΣ!ΦΥΛΑΞΕ ΜΟΥ Κ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ!καληνυχτα!
μαλλον δεν εχεται καταλαβει οτι ο φιλος δεν εχει ξανακαβαλησει μηχανη και οτιδηποτε πανω απο 250 για αρχη θα του ειναι πολυ

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
ρε φωστηρες κ βυζαντες μεγαραιων.κ στρατο 1 φορα πηγατε κ αρμα 1 φορα οδηγεισατε!κοφτε τις παπαριες στυλ δασκαλου 1 δημοτικου .ακαποτα  :pipa2: δινεται ορισμενοι.οι οδηγειες προς ναυτηλωμενους σε αλλη ταξη!ΜΗ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΑΙ!ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!ΡΕ ΚΑΒΑΛΑΤΟ Κ ΣΤΥΨΤΟ.

isidoro

Μέλος
Εγγρ.
8 Οκτ 2010
Κριτικές
10
Like
3
Πόντοι
26
ρε φωστηρες κ βυζαντες μεγαραιων.κ στρατο 1 φορα πηγατε κ αρμα 1 φορα οδηγεισατε!κοφτε τις παπαριες στυλ δασκαλου 1 δημοτικου .ακαποτα  :pipa2: δινεται ορισμενοι.οι οδηγειες προς ναυτηλωμενους σε αλλη ταξη!ΜΗ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΑΙ!ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!ΡΕ ΚΑΒΑΛΑΤΟ Κ ΣΤΥΨΤΟ.
απο οτι μου λες οδηγας χρονια και το σεβομαι.αλλα κι εγω εχω οδηγησει παπια φτιαγμενα,ντραξτεροπαπα,καθαροαιμα χωματερα με αγωνες ερρασιτεχνικα,μοταρντ με αγωνες ερασιτεχνικα,στρητιες 2 χιλιαρια,καθαροαιμο γουρουνι χωμα ερασιτεχνικα αγωνες,και τωρα ενα 14 φτιαφμενο σουζουκα.αν θεωρεις φτωχη την πειρα μου γραψε στ αρχιδια σου.επισης εχω οδηγησει περιστασιακ οτι υπαρχει σχεδον

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
υποκλεινωμαι στην οδηγικη σου εμπιρεια!δεν γραφω κανεναν πουθενα μικρε μου!ποτε!ακουω κ μαθαινω!

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
δεν εχοθμε κ γιουρια να  :knockinb: γαμω τη καταδικη μου!

boobssucker

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2009
Κριτικές
1
Like
262
Πόντοι
36
ρε φωστηρες κ βυζαντες μεγαραιων.κ στρατο 1 φορα πηγατε κ αρμα 1 φορα οδηγεισατε!κοφτε τις παπαριες στυλ δασκαλου 1 δημοτικου .ακαποτα  :pipa2: δινεται ορισμενοι.οι οδηγειες προς ναυτηλωμενους σε αλλη ταξη!ΜΗ ΤΟΝ ΤΡΟΜΑΖΕΤΑΙ!ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ!ΡΕ ΚΑΒΑΛΑΤΟ Κ ΣΤΥΨΤΟ.
Kαλημερα σε όλους σας...Τελικα δεν περιμενα τοσες πολλες και χρησιμες συμβουλες εδω μεσα.Πραγματικα...Κρατώ όλα αυτα που αναφερθηκαν σε σχεση με την ασφλαεια,για μενα ειναι το νο 1,αλλα θα πρεπει να το διαχειριστω και να μην οδηγω με κριτηριο την ενδεχομενη κακη στιγμη....Παντοτε την εχω στο μυαλο μου,αλλωστε αυτος ειναι ο λογος που τοσα χρονια δεν καβαλουσα μηχανη(οπτικη παιδικη εμπειρια σε ατυχημα με μηχανη ειχα) αλλα καταλαβα πως άλλο πραγμα ο φοβος από σεβασμό και η πρεσεκτικη διαχειριση του και αλλο ο φοβος που σε κανει να μην ακουμπας κατι.Το δευτετο σε ποτιζει με ελλειψη αυτοπεποιθεσης και αρνητικη σκεψη ...

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
ισιντορε ο φιλος ραιντερ εχει την ιδια αποψη με μενα.καλα τα αλματα με το εντουρο δε λεω αλλα το τανκ σλαπινγκ με εντουροιδες γκαμηλωτο ειναι θανασιμο.αν τολμησεις κ βαλεις σταμπιλιζατερ τοτε ειναι που την εκατσες.απλα κολαει το τιμονι.

Idas79

Μέλος
Εγγρ.
7 Σεπ 2009
Like
0
Πόντοι
1
Λάτρεις των 2κύλινδρων υπάρχουν στο σάιτ;Ρωτάω γιατί οργανώνεται μία λέσχη αποκλειστικά για 2κύλινδρους,ανεξαρτήτως μάρκας.

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
τωρα απο τολμηρα κολπα ισιδορε ελα μια μερα να βρεθουμε απο κοντα να σου πω ιστοριες του 83 καπου στη νικαια τοτε που τα μαστορια ηταν μαστορες κ οχι  :bigdick:.κατι καβασακια 750 διχρονα 2 μοτερ στον ιδιο σκελετο κ κατι σεμπε 750 με τουρμπινα απο ρενω αλπιν.εμεις απλα τα οδηγαγαμε στο βωμο της καυλας μας χωρις να υπαρχει η γνωση του κινδυνου,κανεις δεν μας συμβουλευαι γιατι κανεις δεν ηξερε.αυτη την εμπειρια προσπαθω να μοιρασω με το παλικαρι.για καθημερινες μετακινησεις κ βολτιτσες ενα στρητακι ειναι οτι πρεπει.ο οδηγος διαλεγει ποσα κυβικα τον εξυπηρετουν κ τον βολευουν.Ο ΟΔΗΓΟΣ.οχι εμεις.κ τιποτα δεν μπορει να αντικαταστησει μια ακτινικου τυπου δαγκανα με μια απλη που φωριεται απο το 90 σε ολλα σχεδον τα γιαπωνεζικα.φρενα μαστιχα.αν εχεις διαβαση τζοε μπαρ θα με καταλαβεις

Επισκέπτης
τωρα απο τολμηρα κολπα ισιδορε ελα μια μερα να βρεθουμε απο κοντα να σου πω ιστοριες του 83 καπου στη νικαια τοτε που τα μαστορια ηταν μαστορες κ οχι  :bigdick:.κατι καβασακια 750 διχρονα 2 μοτερ στον ιδιο σκελετο κ κατι σεμπε 750 με τουρμπινα απο ρενω αλπιν.εμεις απλα τα οδηγαγαμε στο βωμο της καυλας μας χωρις να υπαρχει η γνωση του κινδυνου,κανεις δεν μας συμβουλευαι γιατι κανεις δεν ηξερε.αυτη την εμπειρια προσπαθω να μοιρασω με το παλικαρι.για καθημερινες μετακινησεις κ βολτιτσες ενα στρητακι ειναι οτι πρεπει.ο οδηγος διαλεγει ποσα κυβικα τον εξυπηρετουν κ τον βολευουν.Ο ΟΔΗΓΟΣ.οχι εμεις.κ τιποτα δεν μπορει να αντικαταστησει μια ακτινικου τυπου δαγκανα με μια απλη που φωριεται απο το 90 σε ολλα σχεδον τα γιαπωνεζικα.φρενα μαστιχα.αν εχεις διαβαση τζοε μπαρ θα με καταλαβεις
στο δικο μου που εχει ακτινικα εχω δει μεγαλη διαφορα με τις απλες

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
αν πας κ στη ρακοροελαστικη στο πειραια με 12 ευρο αλαζης τα πλαστικα σωληνακια με τεφλον κ εχεις αγκυρες για φρενα.ακτινικες βρησκεις τωρα ποια με 100-120 ευρω μαζι με τις μποτες θηκες για να τις προσαρμωσεις.φτανει ναναι ιδια διαμετρο.ενας πινακας ταιριασματος θα σας βοηθησει ολους.μπροστινα απο καβασακι μεχρι το ετος 2.000 ειναι 50μμ κ δεχωνται ακτινικες μποτες απο R1 .η αλαγη ειναι ευκολη!απλα θελει λιγο ζεσταμα να φυγη η κολα.σουζουκια εχουν την ιδια διαμετρο .αν θελεται ρωταται

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
IDAS για να κανεις κατι σωστο πρεπει να νοικιασουμε ενα μαγαζακι -λεσχη για τις κουβεντες κ τα ψιλομαστωρεματα.εγω κολαω αλλουμινια εχω ακρη για κοπη λειζερ κατασκευες για πλακες μπροστινων κοληματα κ κατασκευες εξατμησεων 2χρονες τετραχρωνες κ ολα αυτα θαναι δωρεαν.αν βαλουμε κ ενα μικρο τορνακι γλυτωσαμε απο τους μαλακομαστωρες που μας πινουν το αιμα τοσα χρονια,τι λες λοιπον?ασε.ανοιγω αλλο θεμα απι τουτου τωρα αμεσως

Mirag3

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2011
Κριτικές
8
Like
0
Πόντοι
0
πολλοι την πατησανε ετσι man!
πηρανε μηχανες μεγαλου κυβισμου 1η φορα και φαγανε τα μουτρα τους!
το γκαζι ειναι γλυκο! αλλα και μαλακια οταν τ ανοιγεις εκει που δεν πρεπει! χανεις την αισθηση πολλες φορες!
τις προαλες καβαλησα ενα Βεστορμ σαν συνοδηγος και πραγματικα καβλωσα! παρολο που δεν ειμαι μηχανοβιος!
γαματη αισθηση! μελλοντικα θα γουσταρα με 1000 να παρω κατι αντιστοιχο και ας το περπαταω απο τον Απριλιο-Μάιο εως Σεπτεμβρη-Οκτοβρη!! ΣΚ! βολτα-θαλασσα...κοντινες αποδρασεις κλπ κλπ!!
απο crypton παπι πηγα σε Yamaha R1 08 με τα 190 hp.......ολα ειναι στο μυαλο του καθενος.......3 χρονια τωρα και ουτε γρατζουνια εγω.....

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Λάτρεις των 2κύλινδρων υπάρχουν στο σάιτ;Ρωτάω γιατί οργανώνεται μία λέσχη αποκλειστικά για 2κύλινδρους,ανεξαρτήτως μάρκας.

Αν υπαρχουν λεει!!!!!!

Μολις βρηκες τον ενα!!!!

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
απο crypton παπι πηγα σε Yamaha R1 08 με τα 190 hp.......ολα ειναι στο μυαλο του καθενος.......3 χρονια τωρα και ουτε γρατζουνια εγω.....

ε ενταξει τωρα,δεν εισαι και παραδειγμα προς μιμηση αδελφουλι...
  θελω να πω η μεταβαση που εκανες εσυ,δεν ειναι και η πιο ευκολη...
  σε σενα μπορει να λειτουργησε,δεν ειναι ομως σιγουρο οτι θα λειτουργησει σε ολους...
  αυτοι θελω να πω

παντα ορθιος να εισαι οπως και ολοι μας..

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
να πω και γω τη στραβη μου. πιστευω στην ηλικια που ειναι μπορει να παρει οτιδηποτε θελει ακομα και 1000αρι. εχει το μυαλο που χρειαζεται σε συνδιασμο με το φοβο που χρειαζεται.
σε νεαρη ηλικια θα ημουν και γω απαγορευτικος σε προτασεις με μεγαλες αποκλισεις κυβικων/γκαζιων.

mathousalas

Μέλος
Εγγρ.
12 Οκτ 2008
Like
0
Πόντοι
1
ολα ειναι σχετικα παιδια.ο καθενας κανει αυτο που νομιζει σωστο.ετσι απλα.ασε κ ζαχαρωνω ενα kawasaki mach iii .μολις παρουμε τη δουλεια ταγορασα.τρελλα διχρονα γκαζια οπως τοτε τη πρωτη φορα που ταγορασα το 76

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom