Νέα

Μοτο-ταξιδι στην Ιταλια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gabadoo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)
OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Μην ξεχάσω, τον τύπο που σού στειλα στο  PM και πόσταρα τη φάτσα του, τον συνάντησες μήπως στο Μπόργκο?

Kαι αυτον,και τον Ταρντοσι,και τον Μπρετσιοζι
  Ηταν η επιστροφη των φορτηγων-motorhome βλεπεις,και η ομαδα ηταν ολη απικο
  Ειχαν εντονους διαλογους απο οτι καταλαβα,σε κατι διαφωνουσανε...

Εκει καταλαβα οτι μια μικρη ομαδα σαν την Ντουκο (σε οικονομικα μεγεθη εννοω και σε κοστη
  ερευνας εξελιξης που μπορει να διαθεσει..)πρεπει να ειναι αντισυμβατικη οσον αφορα τις
  τεχνολογικες λυσεις που πρεπει να ακολουθησει,εαν θελει να νικησει μεγαθηρια σαν την Χοντα
  και την Γιαμαχα με τα τεραστια και παντοδυναμα κεντρα R&D τους...

Το 2007 το πρωταθλημα το εδωσε ο πανισχυρος κινητηρας και ο τρελλος ο Αυστραλος που ειχε τα
  κοτσια να κραταει το γκαζι ανοικτο,αδιαφορωντας για τις στρεβλωσεις πλαισιου και τα
  "ξεθυμασματα" στις ακρες της πιστας....

Φετος,επελεξε να ειναι και παλι τελειως διαφορετικη απο ολους τους αλλους
  Τα frameless πλαισια δηλαδη

ducati_frameless_bike1.jpg

και μαλιστα φτιαγμενα απο ανθρακονημα,ωστε να προσδιδεται η επιθυμητη σκληροτητα εκει που ακριβως θελουν,μεσω παραπανω
 επαλληλων στρωσεων σημειακα...

Ενταξει,οι ανθρωπες....γεννανε τεχνολογια,αναμφησβιτητα αλλα η ολη προσπαθεια ειναι εξαντλητικη
 Εαν τους κατσει,εχουν το προβαδισμα,παιρνουν το πρωταθλημα....
 Εαν ομως δεν τους κατσει...πελαγοδρομουν μεχρι να βρουν λυση
 Και "ταλαιπωρουν" και εναν αναβατη επιπεδου Στονερ,που διψαει για πρωταθληματα και νικες...

Το τμημα κατασκευης των MotoGP μοτοσυκλετων ηταν διπλο-τριπλο-κλειδωμενο,και εκει μεσα κλειστηκαν οι τυποι,αμεσως
 μολις επεστρεψαν τα μηχανακια απο το σιρκουι,που ηταν στα μοτορχομ

Τωρα τι λεγανε...αγνωστο,παντως ειχανε θεμα,απο το υφος που ειδα

Αρε να ημουνα εκει μεσα,και ας ημουν και μουγκος

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
μπραβο ρε Γκαμπινο εισαι ωραιος.  :rockon:

Αν καταλαβα καλα πηγατε οργανωμενοι απο φορουμ στο ταξιδι?

αντε περιμενω να δω και τα πασα που πατησες  :rockon:

Ναι αδελφι,με φορουμ
  Οχι ομως του V-Strom αλλα του VFR...πολυ ταξιδιαριδες οι τυποι

Για τα πασσα,λαβε υπομονη,θα δεις το απογευμα

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Ρε γκάμπα θα σκάσω αν δε ρωτήσω!

Τελικά με το Ρόσσι τα έχεις ή με τη yamaha? Λύσε μου αυτή την απορία γιατί με μπερδεύουν τα λεγόμενά σου. :think:

Αααααααααχαχαχχαχαχαχαχαχ

Θα σας πω στο τελος την αποψη μου,γενικοτερα αλλα και ειδικοτερα,μην ανησυχεις
  Και θα ειναι και αρχη κουβεντας,ετσι να ζεσταθει το θρεντ

Θα δεις

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
[size=16pt]Ω Άλπεις, αιώνια παγωμένα βουνά...[/size]
Τετάρτη: Passo del Tonale - Passo Gavia - Passo dello Stelvio - Passo Palade

Ξημερώνει Τετάρτη και ο ενθουσιασμός δεν κρύβεται. Σήμερα θα κατακτήσουμε τα ψηλότερα πάσσα των Άλπεων!!!!  :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:
  Αρχίζουμε να ανηφορίζουμε και ξεπροβάλλουν μπροστά μας οι χιονισμένες κορυφές των Άλπεων... είμαστε κάτι παραπάνω από ενθουσιασμένοι και εκεί είναι που ο Βασίλης μου φωνάζει εν κινήσει μέσα από το κράνος του "ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΝΙΡΒΑΝΑ ΦΙΛΕΕΕΕ... ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΝΙΡΒΑΝΑ"....!!!!!

DSC_1872.jpg

Αυτην την ημερα ειχαμε σκοπο να κανουμε-με βαση το Μαλε-τον κυκλο του Εθνικου παρκου
  του Ντελλο Στελβιο,του παρκου του Αετου.Το πασσο αυτο(αλλιως Stilfser Joch) βρισκεται
  στα 2757 μετρα υψομετρο και ειναι το υψηλοτερο πασσο των Αλπεων....Απο τους πιο
  διασημους μοτοσυκλετιστικους προορισμους στον κοσμο,λογω και της αιγλης των αγωνων
  αναβασεων μοτοσυκλετας που  γινονταν εκει ηδη απο την δεκαετια του '30...

Επισης να πω οτι η θρυλικη Moto Guzzi,η εταιρεια με σημα τον αετο,και πολυνικης των
  αναβασεων στο Στελβιο(το περασμα του Αετου ειπαμε..),ονομασε ενα σημαντικο της μοντελο
  Stelvio...

http://[URL unfurl="true"]www.motiamo.com/public/img/20071109_stelvio390x390.jpg[/img[/URL]]

Τυχαιο;
  Δεν νομιζω.....

Ξεκινησαμε πρωι λοιπον,και επειτα απο την κοιλαδα του Μαλε αρχισαμε το
  ανεβασμα,στριβοντας και ξυνοντας οπως παντα,και το πρωτο πασσο που περασαμε για εκεινη
  την ημερα ηταν το Passo del Tonale

[URL=http://img5.imagevenue.com/img.php?image=91621_IMG_1911_122_156lo.JPG][IMG]http://img5.imagevenue.com/loc156/th_91621_IMG_1911_122_156lo.JPG[/URL]

...στα 1884 μετρα....
  Κοντοστουπικο λεμε....
  Η μαγικες διαδρομες συνεχιζονται,αφου εχουμε βαλει σκοπο να πιουμε τον καθιερωμενο
  εσπρεσσακο στο μεγαλο πασσο και προορισμο μας....

Χαλια τοπια,γεματα σκουπιδια...

Στα τουνελια,η Remus βροντοφωναζε την παρουσια ελληνα καγκουρα με στερητικο συνδρομο

DSC_1895.jpg

Ανεβαινοντας για το Passo di Gavia

IMG_0821.jpg

Στεναδουρι του κερατα,με εκπληκτικη προσφυση,προσπαθησαμε να στριψουμε...αλλα δεν...
  Δεν ειμασταν μαθημενοι σε τοσο κλειστα κομματια,και τα VFR καθοτι τετρακυλινδρα και V
  αρεσκονται στις ψηλες στροφες....Μας περνουσαν διαφοροι
  τυποι,Ιταλοι,Αυστριακοι,Ελβετοι,Γερμανοι,στην πλειοψηφια τους με V-2....Και εκει
  καταλαβαινω την αγαπη τους για αυτους τους κινητηρες,την εμμονη της Ντουκατι και της
  Γκουζι και την αγαπη που τους δειχνουν...

Εχουν τους αναλογους δρομους μαγκες,τους αναλογους δρομους.....
  Δεν πανα χεις το σουπερ ντουπερ σουπερμπαικ που παει τρακοσα σε χρονο ντε τε....θα
  παρεις τους ορχεις μου σε τετοια μερη....Ενας ψυχωμενος Ιταλος με ενα Monster (αν ειναι
  και SR4....απλα δεν προλαβαινεις να το δεις..)με κανα Raptor (Μπον ειδα και τετοια,τα
  πηγαινανε ταπα οι ατιμοι..που ησουνα ρε να τους γαμησουμε;;;;)με κανα Tuono και μην τον
  ειδατε τον  Παναη...

Δεν θελει πολλα γκαζια η απολαυση αδελφια,ειδικα σε μερη-σχολεια οπως οι επαρχιακοι,με
την τελεια προσφυση της  Ιταλιας...Ενα δικυλινδρο σαν αυτα που σας ειπα,πας ταπα παντου,
διασκεδαζεις αφανταστα με ασφαλεια,μαθαινεις και γινεσαι καλυτερος...Στο τελος της ημερας
πισω στο σπιτι,πολεμανε ολοι οι οικειοι σου να σου "ξεκολλησουν" με σκαρπελα και
σκεπαρνιατο χαμογελο απο τα μουτρα...

Εδω στο ελλαντα,τσακιζομαστε στην Επιδαυρο με 180 αλογα τροχο σε δρομους σαπουνια
  Την παναγια μου μεσα,γαμω την ρατσα μου...

Τεσπα..παμε παρακατ'

Λιγο πριν το Gavia,βλεπουμε μια λιμνη....στην μεση του πεθενα,ομως...
  Τι τοπια ειναι αυτα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε;;;;;;

DSC_1923.jpg

Χιονι παντου λεμε,ορεινοι λειμωνες,υπογραφω περηφανος

Τρενακι...

DSC_1925.jpg

Λιγο πιο πανω,η ταμπελα στο υψηλοτερο σημειο του πασσου,για την αναμνηστικη

IMG_0862.jpg

Υψομετρο 2652,το δευτερο υψηλοτερο πασσο των Αλπεων,μετα το Στελβιο
  Κρυο πολυ ομως..
  Μαγκες,φιλαρουμπες,αθληταραδες του καναπε(και εγω μαζι...)για ριχτε εναν ματην να δειτε
  απο ποτε ανβαινουν με .......ποδηλατο οι Ιταλοι σε αυτα τα περασματα,και σε ποια
  κατασταση ηταν οι δρομοι τοτε.....

Και καμαρωνα σαν μαλακας που "κατεκτησα" το Gavia με μοτοσυκλετα....αρε ελληνα,στερημενε
  σκεπαρνι γκασμα!!!!!!

Παρακατ'.....

DSC_1941.jpg

DSC_1957.jpg

Κουτρουβαλαμε,στην αλλη πλευρα του βουνου..μεσα απο τουνελ

DSC_1987.jpg

DSC_1999.jpg

Μετα απο στροφιλικια ατελειωτα,που πηγαινουμε αλλοτε αργα,αλλοτε χαζευοντας(και
  προσπερνωντας ποδηλατα συνεχως που ανεβαιναν για το Στελβιο..κρατηστε το αυτο με τα
  ποδηλατα,θα χρειαστει παρακατω..)μας περναει μια ομαδα 4ων Yamaha R1....Οι δυο πηγαιναν
  σχετικα γρηγορα οι αλλοι δυο ομως ηταν του "χεριου" μου που λεμε....

Ορμαω και εγω μαζι τους,περναω τους δυο τελευταιους,και με τους δυο μπροστα μου να μου
   δειχνουν τον δρομο ανεβαινω ταγμα θανατου-χαιρε καισαρ οι μελλοθανατοι σε
   χαιρετουν,παντα στα πλαισια των ρυθμων που ειχα μαθει να κινουμαι στην Ελλαδα....Τα
   παιδια ειναι γνωστες του δρομου μου δειχνουν πατηματα,αλλα εχουν χασει την επαφη με
   τους δυο δικους τους γιατι παρεμβαλομαι εγω...Σε καθε εξοδο,τερμα γκαζι,νοιωθω τον
   μικρο V-2 του ταπεινου V-Strom μου να προσπαθει να βαλει τους οποιους ιππους του κατω
   ...και ξαναμαναμακαριζω τους V-2 για αλλη μια φορα....

Αλλα ωπππππ...να η πινακιδα για Στελβιο
   Ρε ποτε φτασαμε;

DSC_2004.jpg

Ο καταρρακτης απο την μια πλευρα του περασματος,την πισω
  Η παλια,κλασσικη που γινονταν οι αναβασεις ειναι η μπροστα,δεν την ειχαμε δει ακομα
  Αρχισαμε το ανεβασμα,πλακωμενος με τα R1 φυσικα,εγω..

DSC_2014.jpg

Στους δρομους....πολυ μηχανη ρε παιδι μου

DSC_2042.jpg

Ωσπου φτανω στην ταμπελα και παραταω τους R1 και σταματω να ερθουν και οι αλλοι για τις
  φωτο...

Δυο στροφες παραπανω ειναι τα τουριστικα μαγαζια οπου και αραζουμε,βγαζουμε κρανη για
  τον καφε

...εκει πετυχαινω και την παρεα με τα R1....βγαζανε κρανη και εκεινοι
  Τα δυο που ειχα περασει τα οδηγουσανε δυο...65ριδες...μια γιαγια και ενας παππους,και τα αλλα δυο κατι νεαροι,οι γιοι τους :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

Προσεχω οτι ο παππους εχει προσθετικο μελος!!!!!!!!!!

Μαλακας!!!!!!!!!!!!!
  Τριμαλακας!!!!!!!!!!!!!!

Τους την πεφτω για κουβεντα και μαθαινω οτι ο παππους ειναι παλιος αγωνιζομενος και η
  κυρα του ειναι ποδηλατρια...Εχουν ανεβει χιλιαδες φορες με ολα τα μεσα,και ΝΑΙ καλα
  καταλαβατε ...ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!!!!!!!!!!!!

Οπως μου ειπαν απολαυσανε την καθε στιγμη της "κοντρας" μας,και χαρηκανε που ηρθαμε απο
  ελλαδα να ανεβουμε στο Βουνο ΤΟΥΣ!!!!!!!

Καντε τις συγκρισεις σας με τις εδω καταστασεις.....
  Φαγαμε και βρωμικον

DSC_2067.jpg

Ναι ρε μαλακες τι γελατε,βρηκαμε βρωμικο μπροστα μας και δεν το τιμησουμε;;;
  Κουσουρια ειναι αυτα,διεθνη ομως,γιατι και ο ενας γιος των ηλικιωμενων εφαγε.....

Βγαλαμε ενα σωρο φωτο μαζι τους ειπιαμε εσπρεσσακι και με βαρια καρδια φυγαμε απο το
  Φημισμενο Βουνο...για αλλα

Γεια σου Στελβιο,ενα κομματι απο την καρδια μου θα ειναι παντα εδω πανω, μαζι σου
  Υποσχομαι να ερθω και του χρονου!!!!!!!!

Κατηφοριζουμε προς Μπορμιο,στην παλια αναβαση,την χιλιοφωτογραφημενη

DSC_2080.jpg

ενας χαρτης για οποιον θελει να παει

Κουτρουβαλαμε λοιπον προς τον κεντρικο δρομο

DSC_2099.jpg

Μετά τις 49 φουρκέτες (!!) του Stelvio, βγήκαμε στον κεντρικό δρόμο που πάει για Merano. Δεν έχουμε και τις καλύτερες εντυπώσεις από εκεί... πιάσαμε πεδιάδα, σε ένα στενό δρόμο με απίστευτη κίνηση και αμέτρητα φορτηγά. Στο Merano ψαχνόμαστε ήδη για στάση και συμφωνούμε να κάνουμε υπομονή μέχρι το επόμενο Passo, καθώς είναι και το τελευταίο πριν φτάσουμε ξανά στο Male.

Ο δρόμος ανηφορίζει και έχω αρχίζει και λυσσάω όλο και περισσότερο, σα παιδάκι που του στέρησαν για ώρα το γκάζι του... Η ιταλική πρόσφυση είναι απερίγραπτη, οι στροφές και τα εσάκια διαδέχονται το ένα το άλλο, το τοπίο μοναδικό και το Strom σε ΤΡΕΛΑ κέφια... κάνω να δω τον καθρέφτη μου και βλέπω το Βασίλη να ακολουθεί κατά ρόδας!!  :rockon: :rockon: :rockon:

Σταματάμε στο πρώτο καφέ που βρίσκουμε στο οποίο ο μικρότερος που κάθεται είναι 80 χρονών...!!! Είναι όλοι απελπισμένοι για καφέ, όμως στο ΚΑΠΗ θα τον πιούμε;... Ανοίγω απότομα γκάζι και αρχίζουν όλοι και ακολουθούν το ρυθμό μου!!!!  :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:
To ξεπιστονιασα λεμεεεεεεεε
Ξερεις τι ειναι να κρατας την δευτερα στις 9.000,πλαγιασμενος,στην εξοδο να το καρυδωνεις
και να μην γινεται τιποτα;

Μετά από ένα δαιμονισμένο ρυθμό φτάνουμε στο Passo Palade, το οποίο θα θυμόμαστε για πολύ καιρό, μιας και τα κράνη δυσκολεύτηκαν να βγουν από τις χαζοχαρούμενες φάτσες μας...!!!!!  :tooth: :tooth: :tooth: :tooth: :bounce-glasses: :bounce-glasses: :bounce-glasses:

Εδω ..αλλαξα απο espresso doppio σε....
  Καπουτσο....
  Καπουτσινο ρε γκασμα,που το μυαλο σου πηγε αλλου,ετοιμος να με "πειραξεις"

Ο ωραιοτερος που εχω πιει ποτε μου
  Δεν ξερω αν ηταν η αδρεναλινη απο την εκρηκτικη οδηγηση,αλλα ηταν εκπληκτικος!!!!
  Μας τον σερβιρε και μια μουνιτσα....μουρλια
  Τυρολεζα γνησια,κατι σαν την μικρη Χαιντι στην εφηβεια της ομως....

ααααααααααχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχχ

Αφήνουμε το passo και κατευθυνόμαστε και πάλι προς Male με δαιμονιώδη(και παλι...) ρυθμό μέχρι το πρώτο χωριό... Τρώμε και τα επόμενα χιλιόμετρα και λίγο πριν τον προορισμό μας, έχω αφήσει το ένα χέρι, πηγαίνω κάτι παραπάνω από "κανονικά", έχοντας ένα γλυκό ρυθμό, απολαμβάνοντας στο έπακρο την οδήγηση της μηχανής μου, και σκεπτόμενος πως έζησα μία από τις ομορφότερες και πιο γεμάτες μέρες της μέχρι τώρα  μοτοσυκλετιστικής μου πορείας...

Η συνέχεια γνωστή... Μια βόλτα από την ΠιΤΣΑρία, για την καλύτερη πίτσα που έφαγα στην Ιταλία...

Γυρνωντας στο ξενοδοχειο,ο ιδιοκτητης προσφερθηκε να μας κερασει γκραπα
  Ουτε ζεστη ουτε κρυο
  Ολως τυχαιως εξεπιτηδες,ειχα φερει μαζι και ενα εναμισαλιτρο τσιπρο καρδιτσιωτικο
  Αραχτοι λοιπον στο σαλονι,αντικερασα τον ιταλοτυρολεζο....και εγινε της παλαβης...
  Ξετρελλαθηκε με το τσιπρο ο χαχας....
  Αλλα κανουνε ασχημο μεθυσι οι μαλακιδες
  Δεν ειναι να απορεις που τους γαμησαμε την Τζουλια τους εκει στα βουνα μας,στην Πινδο
  το '40....
  Οι ηπειρωτισσες δεν κουβαλαγαν κασονια με πυρομαχικα
  Αφηναν μπουκαλια με τσιπρα στα περασματα του Ιταλικου στρατου
  Ρε την "τσαλακωνουν" ασχημα λεμε αχαχαχαχαχαχχαχα

Εγραψα τον μυθο παλι.ακους εκει να μεθυσουν τον Ιταλο
  Γκρεκο μασκαρα λεμεεεεεεε

Πεσαμε να ξεραθουμε,πληρης συναισθηματων
  Την επομενη φευγαμε απο Μαλε με προορισμο την Φερραρα....

....................συνεχιζετε..........................

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
@ gabba..

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

το κρανάκι μπορούμε να έχουμε το μοντέλο του;;

Schubert S1 

http://[URL unfurl="true"]www.bikersdirect.co.uk/Schuberth-S1-Nordic-Dragon_0_0_NYC9.jpg[/img[/URL]]

Εξαιρετικα ησυχο,με καλο εξαερισμο,το ταξιδιαρικο μου
  Με απολυτο μετρο την ησυχια δεν εχει αντιπαλο
  Εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης,ιδιο βαρος με τα αλλα ανταγωνιστικα ,μουντα χρωματα,Γερμανικα θα ελεγα...
  Εχω και ενα Arai rx7 Haga,αλλα.....πολυ φασαρια ρε παιδι μου
  Λες και στο κεφαλι μου εχω κυψελη απο μελισσες
  Καλο για μια "ψιλη" στην Επιδαυρο,αλλα οχι για πολυωρο ταξιδι με μικτη οδηγηση,σιγα-γρηγορα.Θα λαλησεις δεν πανα
  φορας ωτασπιδες,δεν πανα να τα φραξεις και με τσιμεντο τα αυτια σου...
  Εχει και αυτο εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης,αλλα δεν την παλευω με τις βουβουζελες στα πολυωρα ταξιδια
  Γουστα ειναι αυτα....

[QUOTE="lucky_striker, post: 1964477"]
Ρε το γαμήδι!

Γιατί έτσι? Υπάρχει όριου χρόνου?

Θα το δει ο γκάμπα το πρωί και θα του'ρθει κόλπος!
[/quote]

:new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked: :new_shocked:

Γαμω το σπιτι του για φοτομπακετ
  Και μου βγηκε η παναγια να το στησω το ταξιδιωτικο,και δεν μπορω να κανω και τροποποιηση πλεον...
  Θα δω τι θα κανω

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
[size=16pt]Ξέρει κανείς να ξεματιάζει; (Νο2)[/size]
Πέμπτη: (Δολομίτες) Bolzano - Berggasthof και λοιπά πάσσα - Passo del Manghen - Ferrara

Η μέρα έρχεται, το φορουμ μας, φεύγει... Μαζεύουμε μπαγκάζια και φορτώνουμε τις μηχανές, οι οποίες παρεπιπτόντως είχαν επάνω σταγόνες βροχής από το βράδυ... τις μόνες σταγόνες βροχής που είδαμε σε όλο το ταξίδι!!!

Για οσους θελουν να μεινουν στην περιοχη του Μαλε,να πανε στο Hotel Enrietta    Zεστο,φιλοξενο,πανεμορφο,μεσα στο πρασινο,ενδεικνυται και για ανταλλαγες πολιτισμικων στοιχειων...Ως γνωστον
   το τσιπρο ενωνει τους Λαους  αχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχ

Ξεκιναμε με πορεια προς Bozen-Bolzano
   Ολες οι πινακιδες ειναι σε δυο γλωσσες,Ιταλικα και Ελβετικα(;;;;) καθοτι η περιοχη (Τrentino) ειναι σε καθεστως ημιαυτονομιας και γειτνιαζει με την Ελβετια...Εδω να πω οτι μπαινοβγαιναμε Ιταλια-Ελβετια χωρις να τρεχει καστανο,δεν το καταλαβαιναμε καν,μονο απο τις πινακιδες κατι περναμε χαμπαρι....Αλλα ποιος νοιαζοταν οταν βλεπαμε τετοια μερη;

15 μοιρες κλιση...Βουνακλες λεμεεεεε

Περναμε το Passo Mendola η αλλιως  Mendellpass στα ελβετικα

Αυτο Κυριοι πουλιοτανε....
  Που ειναι τα "ψιλα" ρεεεεεεεεεεεεεεε

Συνεχιζοντας το ανεβασμα στους Δολομιτες,φτανουμε στο Berggasthof ή Passo Niger ή Joch ή Gaus, στα 1690 μέτρα οπου και αραζουμε για κοφι

Συνεχιζουμε προς ...αλλααααα μερη

Ακαλαισθητα σπιτια που "προσβαλλουν" το τοπιο

....και φτανουμε στο Passo di Manghen στα 2.000 μετρα

σε πολυ ωραια τοποθεσια με μια μικρη λιμνουλα,τεχνητη φυσικα

Εκει φαγαμε ντοπια λουκανικα στο πεντακαθαρο μαγαζι,ηπιαμε μια μπιρα πααααρραααα πολυ ελαφρια,και μου εκανε εντυπωση
  μια σομπα που ειδα μεσα και την φωτογραφισα ωστε καποιος γερμαθρεμμενος του φορουμ να μας πει περισσοτερα

Εξω απο το μαγαζι,ο ιδιοκτητης,μερακλης ΜΕΓΑΣ,ειχε φτιαξει αυτο

και αυτο

Η θεα γυρω ειναι εκπληκτικη

Αυτο ηταν το τελευταιο Passo μου στην Ιταλια,αλλα θα επιστρεψω του χρονου για περισσοτερα
  Ηταν να μην γνωρισω τις Αλπεις.....Θα τις φαω,το εταξα στον εαυτο μου...

Μερικοι "αναγλυφοι" χαρτες για οποιον τους χρειαστει σε καλη αναλυση

Καβαλαμε και δρομο ...προς τα κατω

...μεσα απο δαση...πολλα δαση

Η αγαπημενη μου φωτο,αβαταρ μου και wallpaper μου στον υπολογιστη

Ορεινη κτηνοτροφια...Η μικρη Χαιντι πουσταδιαλα ειναι;

Κατηφοριζοντας για την κοιλαδα

Βγαινοντας πλεον στα χαμηλα,παρατηρω κατι που μου κανει τρομερη εντυπωση.Το τροπο που εχουν εκμεταλλευτει οι Ιταλοι
  τα πλαγιερα μερη με ευφορο χωμα....Φιρικια Κυριοι,φιρικια....Χιλιαδες στρεμματα με φιρικια.Και εδω εχουμε αναβαθμιδες
  στην Ναξο π.χ. με τα αμπελια,αλλα φιρικια;

Εκεινο που μου εκανε την εντυπωση (και οχι οι αναβαθμιδες..) ειναι ο τροπος ποτισματος
  Κατ'αρχην ποτιζανε μερα μεσημερι...Εγω ηξερα οτι μεσημερι δεν ποτιζουμε....Λαθος ειχα;;;

Ο τροπος δε ειναι αυτος που με κουφανε
  Ειχαν σε ολα τα σημεια των χωραφιων,στυλους που υπερεβαιναν σε υψος τα δεντρα και εκει πανω ειχαν ενα μπεκ ποτισματος
  που εριχνε νερο υπο μορφη βροχης...εβρεχε τα φυλλα δηλαδη....

Ως γνωστος για την φιλομαθια μου,σταματησα το κονβοι των μηχανων,και επιασα εναν ντοπιο και τον ρωταγα για τον λογο
  που χρησιμοποιουν αυτο το ποτισμα...Που πηγε το λεγομενο ριζοποτισμα που μας λενε στην Ελλαντα;

Λοιπον,μου εδωσε να καταλαβω οτι η βροχη ειναι καλυτερη...Η Φυση ξερει καλυτερα,ετσι δεν ειναι;
  Τεσπα,θα το συζητησουμε με τους εδω ειδικους...

Λιγο πιο κατω ειδα αυτα,αλλα δεν ειχα χωρο στις αποσκευες
  Θα ειναι χρησιμοτατα στην ελλαδα σε λιγο καιρο

Καποια στιγμη φτασαμε στην Φερραρα,την οποια δεν προλαβαμε να δουμε καθοτι οριζοντιωθηκαμε.....

..................συνεχιζετε........................

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
74.240
Πόντοι
12.056
Καλά τα λέτε. Πείτε μου τώρα και πόσες είναι οι ιδανικές αποσκευές/φορτίο για ταξίδι μέχρι Barcelona και πίσω

Αυτο http://[URL unfurl="true"]www.motoraid.eu/shop/images/explorer%204897%20tankbag%20motoraid01.jpg[/img[/URL]]

Αντε και ενα σακιδιο πλατης.... :rolleyes:

καλα..μας δουλευεις στανταρ οτι δεν ξερεις  :2funny:

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
γκαμπα βαλε ενα γοογλε μαπ ρε με το οδοιπορικο να παρω μια ιδεα επι χαρτου.

υ.γ. πηγες ψηλα στα πασα ε? εγω πηγα και πιο ψηλα ρε, κλαψε  :2funny:

yparxeikaipiopsilagabah.jpg

κλαιω ο φουστης κλαιω
ο παγετωνας αυτος ειναι ο στοχος για του χρονου αδελφι
Εγινα πρεζακι με τις Αλπεις λεμε

Για την διαδρομη στο γκουγκλ,επειδη δεν ξερω πως να το κανω,θα ρωτησω ενα φιλαρακι και θα το βαλω αργοτερα
  να εισαι σιγουρος,μπορει καποιος να θελει να παει

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Γυρίζοντας στο Mugello τρώγοντας λαστιχα και ξύστρες...

Αυτο το μοτορι λεμε,ειναι το τελειο για να γυρνοβολας την Ιταλικη επαρχια
  Ενα Tuono που οδηγησα στο ανεβασμα για Στελβιο....ηταν μαγεια
  Ροπη απο χαμηλα,μονιμως με μια πανω σε σχεση με τα 4Κ και στην εξοδο...γεια σας

V-2 ,Η ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ!!!!!!!

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
74.240
Πόντοι
12.056
Στον δρομο για το Γκροσσ....
attachment15b85f94zo.jpg

attachment156d60b3nk.jpg

Altec73

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Φεβ 2006
Κριτικές
5
Like
74.240
Πόντοι
12.056
attachment156c0373vz.jpg

attachment156c99a6yb.jpg
:'( :'( :'( :'( :'(

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
...του χρονου και εγω στον παγετωνα!!!!

Γαμαει

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
   Σε καθε πασσο που περναγαμε,ειναι συνηθεια να παιρνουμε και ενα αναμνηστικο αυτοκολλητο,σαν αυτο που κολλανε στις βαλιτσες μερικοι μερικοι

Μαζεψα οσα και τα πασσα που περασα
  Στις ταμπελες δε,που αναγραφουν την ονομασια του πασσου και το υψομετρο
κολλαγαμε (ολοι οσοι περνουσαν απο εκει..)και το αυτοκολλητο με το ονομα του φορουμ

Σε μια ταμπελα κολλησα και εγω ενα,τιμης ενεκεν....

Συνημμένα

• bbc_Light.jpg
    bbc_Light.jpg
    135,5 KB · Εμφανίσεις: 28
OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Λοιπον...δεν ξερω για εσας,αλλα οι μοτοσυκλετιστικοι προορισμοι,για μενα παντα,σε μερη οπου σχετιζονται με την μοτοσυκλετα ΑΜΕΣΑ και θα ηθελα να παω ειναι :

-Ενα προσκυνημα στο Μουτζελο,στον χωρο οπου οι αγωνες μοτοσυκλετας ειναι γιορτη.Αυτο
 που γινεται στο Μουτζελο δεν γινεται πουθενα αλλου,σε καμμια αλλη πιστα,ασε που ειναι
 χορταστικη και για αναβατες και για θεατες,συμφωνεις Μπον,εσυ που εχεις παει πολλες
 φορες;

-Στο ψηλοτερο περασμα των Αλπεων(και οχι ψηλοτερη τοποθεσια-τερμα δρομου-τετοιες υπαρχουν πολλες Εκτορα,σαν το ΓκρομπΛοκνερ)το διασημο για την αναβαση του Passo dello Stelvio και του Passo di Gavia,αμφοτερες ασφαλτινες διαδρομες που ανβαινουν την μια πλαγια των Δολομιτων και κατεβαινουν απο την αλλη..Εκει γινονται αγωνες αναβασεων με μοτοσυκλετες απο την δεκαετια του'30....

-Στο δεκαπενθημερο του αγωνα ΤΤ στο Isle of Man.....Στα μερη του Joey Dunlop,στην Ballaugh Bridge και στην Gooseneck...για οσους ξερουν...Εκει θα ηθελα να παω για ολη την διαρκεια του αγωνα,να δω ολες τις σειρες...

--Τελευταιο αφησα ενα μοτοσυκλετιστικο προορισμο,οχι αμεσα συνδεδεμενο με αγωνες αλλα με την μακρινοτερη διαδρομη που μπορει να κανει ,καποιος με μηχανη εντος της Ευρωπης...
Νταξ,μπορεις να πας και Ουραλια,αλλα δεν εγγυουμαι για την ασφαλεια και τον πολιτισμο που θα βρεις.Το Nord Kapp η αλλιως το Βορειο Ακρωτηρι,το βορειοτερο σημειο της Ευρωπης που παει δρομος

Τα δυο τα εκανα,μενουν αλλα δυο
 Την υγεια μας να εχουμε και καλη παρεα!!!!!

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Μεταφερω το ποστ και εδω,ετσι για να υπαρχει και ΕΔΩ

MotoGP απο Σιλβερστον

Λορεντζο αντε γεια,και μην τον ειδατε τον Παναη ή μαλλον τον
  Λεωνιδα(ενας ειναι ο Λεωνιδας)που τοσο θαυμαζει....

Τα Γιαμαχα μπορει να μην εχουν δυναμη,(εκτου προηγουμενου..) να μην
  εχουν την υψηλοτερη τελικη,ΑΛΛΑ εχουν το καλυτερο οβερολ μηχανακι....

Θα μου πεις οτι η ομαδα προχωραει με την εξελιξη που ειχε κανει ο
  Ροσσι...υπομονη...Ελλειψει αυτου προσωρινως,θα δουμε ποσα απιδια
  χωραει ο σακκος του Χορχε,τι εξελιξη θα κανει στην Μ1,και ποσο
  μπροστα θα την παει....

Οι Χονταρες,παρα πολυ ΔΥΝΑΜΗ,διαπιστωση που εκαν ιδιοις ομμασι και στο Μουτζελο...Μεγαλυτερη τελικη απο ολους,πιο γρηγορα το ανοιγμα του γκαζιου στην εξοδο απο ολους....αλλα....

Η ο Ντανι δεν καταφερε,ειτε λογω και των δυο ασχημων τουμπιδίων που
  "σκοραρε" το τριημερο,ειτε λαθων στην στρατηγικη της ομαδας,να
  απειλησει πραγματικα ΠΟΤΕ και κανεναν,ειδικα τον Χορχε....Λιγο στον
  πρωτο γυρο,αλλα γρηγορα ο Ισπανος Λεωνιδας εβαλε τους ορους και αντε
  γεια...

Ντοβι σε καλα βηματα,ειναι προσεχτικος,θελει του χρονου να παραμεινει
  και παλι στην Χοντα,παρτενερ του επερχομενου Στονερ....

Χευντεν...τι να πω.Ποτε δεν τον συμπαθησα,δεν εχει απλα την στοφα των
  παλιων Αμερικανων αναβατων...Θελει να εχει ΟΟΟΟΛΛΛΛΛΗΗΗΗΗΗ την
  εξελιξη αυτος,αλλα δεν μπορει να κρατα το γκαζι ανοικτο εκει που
  πρεπει...

Ντε Πουνιε,ερωτας μεγαλος,τα εχω πει και αλλου
  Τρελλαρας,τιμοναρα,παλευει με ρημαδια,τριτης δορυφορικης
  ομαδας,παιρνοντας τα αποφαγια των αλλων σε εξαρτηματα και εξελιξη να
  παιζει στα ισια με τους εργοστασιακους ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ,παρακαλω!!!!!

Δεν ειναι λιγο πραμα,στο μεγαλο σε μηκος Σιλβερστον να εισαι 2ος και
  μολις λιωσουν τα λαστιχα σου να υποχωρησεις,με ενα μηχανακι που εχει
  το 10% των "καλων πραγματων" αυτων που εχεις περασει και ειναι πισω
  σου....Απλα απιστευτος,ειχαμε καιρο να δουμε Μεγαλο Γαλλο αναβατη..
  Το μελλον ειναι μπροστα του

Στονερ...ειναι τρελλος,ειναι τρελλος ο Αυστραλοςςςςςςςςς

Τιμοναρα ως γνωστον και τρελλα απειρη,ταγμα θανατου ,αλλα κατι γινεται
  εκει στην Ντουκατι,μεταξυ αυτου και της ομαδας....
  Μα να μην εκκινησει;
  Με το Στρομα να ημουνα θα τον περναγα στην εκκινηση(χαχαχαχ)
  Τι στο διαλο πηγε στραβα εκει;
  Και στην συνεχεια να τερματισει τοσο ψηλα;
  Αντε αγορακι μου στην Χονταρα που σε περιμενει με ανοικτες αγκαλες
  να παρεις κανα πρωταθλημα για παρτη τους,γιατι οι Ντουκαταιοι ειναι
  αλλου .....

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
  Οι φωτο απο το ταξιδιωτικο στην Ιταλια τις ξανανεβασε το φοτομπακετ

Η αρχη εδω για οσους δεν τις ειδαν ολες

Μηπως θα μπορουσε καποιος μοντ (Ζεροοοοοοοοο) να εβαζε ολα τα ποστ μου με τις ημερησιες
  περιγραφες απο το ταξιδιωτικο σε μια σειρα,μια αλληλουχια;

Οπως ηταν φυσικο,ολα τα παιδια καναν τα σχολια τους,και εγω ακομα,και ψιλοχαθηκε η συνεχεια
  Θα μπορουσε να γινει χαρην ευκολιας για καποιον που θα θελησει να παει στο μελλον

Ευχαριστω προκαταβολικως

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Ε, όχι και έτσι.

Ο Γκάμπα έχει σώσει το ίχνος του GPS και το έχει κάνει εισαγωγή στο Google Earth (λέμε τώρα .......).

Ρε παπαριδιδες και οι τρεις αυτο το εκανα και εγω αμα ηθελα,ειναιτο ευκολο της ολης υποθεσης,γαμω τα κολολειλαντ που πανε να μου ξεραθουνε!!!!!

Εγω βαλει τις διαδρομες που καναμε στο Google,μου εχει δωσει το λινκ αλλα εδω,σε αυτο το σαιτ,δεν ξερω γιατι,αλλα το εμφανιζει με μορφη λινκ και οχι οπως ειναι του Εκτορα που θελω εγω....

Βολτ,σιγα μην εσωζα το ιχνος,εμενα βρηκες;Μονο κυνηγετικα ιχνη εχω σωσμενα,και κατι περιεργες πεζοπορικες σαν την Σκαλα του Βραδετου π.χ.,αν γνωριζεις ασχετιδη.....αχαχαχαχχααχχαχαχαχαχχα

Νατσο τι να κανω ρε με τα γαμολειλαντ;
  Ορισμενα κλαδια τους ξεραθηκανε,να παω σε κανα γεωπονο να μου τα ξερανει μια και καλη (ξερεις εσυ που αναφερομαι..) η να βγαλω αλυσοπριονο και .....ισσσσσωωωωωωωωμμμμμμααααααααααα!!!!!!;;;;;;

Κοροιδευα τον κηπουρο αλλα εγινα χειροτερος
  "Μην κοροιδευεις λαχανα-στον κηπο σου φυτρωνουν" ελεγε μια φορα και ενας καιρο,ενας σοφος Λαος....

OP
OP
gabadoo

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Παρασκευή: Ancona - Forli (Passo Muraglione) - Firenze

Σάββατο/Κυριακή: Firenze - Mugello - Firenze

Δευτέρα: Firenze - Borgo Panigale, Bologna (Ducati) - Rimini - San Marino

Τρίτη: Rimini - Maranello (Galleria Ferrari) - Torbole (Riva Del Garda) - Tione Di Trento - Male

Τετάρτη: Male - Passo Gavia - Passo dello Stelvio - Merano - Passo Palade - Male

Πέμπτη: Male - Bolzano - Berggasthof και λοιπά πάσσα - Passo del Manghen - Ferrara

Παρασκευή: Ferrara - Ancona

Τεσπα,αλλιως ηθελα να φαινεται εδω,αλλιως βγαινει

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.874
Πόντοι
42.697
τα ποστ που αφορουν το ταξίδι του φιλου gabadoo στην Ιταλια, μεταφέρθηκαν ΕΔΩ και δημιουργήσαμε ενα ξεχωριστό θέμα μόνο για αυτό

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom