Νέα

Μοντέρνα επαγγέλματα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ais8hsh
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 25
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Excalibur

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
55
Like
5.105
Πόντοι
15.565
Διάβασα με προσοχή τις θέσεις των φίλων
Ίσως τα χρόνια δουλειάς , ίσως οι διαφορετικές συνθήκες όλα αυτά τα χρόνια να με έχουν κάνει λίγο πιο «σοφό» στην καθημερινότητα που λέγετε δουλειά .

Δεν υπάρχουν καλές οι κακές εταιρίες , υπάρχουν καλοί ή κακοί διευθυντές καλοί και κακοί συνάδελφοι.  Κοινή παραδοχή είναι ότι ένας καλός manager ? ιδιοκτήτης θα δώσει και το αντίστοιχο στίγμα .

Στις Ελληνικές μικρές ο κανόνας είναι ο νόμος του αφεντικού

Στις πολυεθνικές απλά υπάρχουν κανόνες , που υπάρχουν εκεί για να παραβιάζοντας ή για να βρίσκουν τα χαμόγια τα παράθυρα και να κάνουν ότι γουστάρουν .

Καμιά φορά , γνωστοί οι φίλοι εκδηλώνουν συναισθήματα μάλλον ζήλιας , για το μεγάλο αμάξι που αλλάζει κάθε δυο ή τρία χρόνια , για τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό , για τα χλιδατα ξενοδοχεία που συνήθως μένουμε , αλλά αυτό που κανένας δεν ζηλεύει είναι οι 10 , 11 , 12 ώρες δουλειάς , δεν ζηλεύει τις τεράστιες ευθύνες ούτε το ότι το κεφάλι ( μου και όλων όσων έχουν στην κάρτα τους τίτλο ) είναι συνέχεια κάτω από ένα τσεκούρι .

Σε εταιρία που έδωσα πραγματικά τον καλλίτερο μου εαυτό , που ξέχασα το σπίτι μου για τη γαμοδουλεια , με συνεχή ανερχομένη καριέρα και τρελά ακόμα και για τα σημερινά δεδομένα λεφτά , με απέλυσαν μαζί με 2.500 αλλά άτομα , γιατί απλά,  ένας μαλάκας CEO έδωσε στην wall street . μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από αυτό που μπορούσε να φέρει η συγκεκριμένη εταιρία ?

Πάντα πίστευα ότι το σωστό παιχνίδι παίζεται ? I scratch your back , you scratch mine ?
Τα τελευταία χρόνια κατάλαβα ότι , σε μια αλλά πολυεθνική που είμαι τώρα ότι το παιχνίδι είναι ? If it?s gona be my ass or your ass , It?s gona be your ass ? .
Έτσι μου είπε το αφεντικό μου όταν με ενημέρωνε για τα καθήκοντα μου .

Ναι και γω σιχαίνομαι το δημόσιο γιατί οι περισσότερο δεν κάνουν κάτι δημιουργικό ή παραγωγικό , αλλά υπάρχει και η μονιμότητα , υπάρχει η σιγουριά ότι και αύριο θα υπάρχει μεροκάματο .

Αλλοίμονο να είναι κάποιος 40 και να χάσει τη δουλειά του .

Όλες οι μαλακιες θα ειπωθούν τότε

Είσαι μεγάλος , είσαι over qualified , είσαι ακριβός , δεν θα μπορείς να προσαρμοσθείς στο νέο περιβάλλον εργασίας , κλπ κλπ 

Τελικά η όποια «γκλαμουριά» έχει τεράστιο  κόστος και ακόμα ψάχνω να δω αν η «επιτυχία» και το κυνήγι της άξιζαν τον κόπο .
Δεν ξέρω αν δυο γαστρορραγίες και τα προκαρδια άλγη είναι ικανά να εξαγοράσουν ένα Audi ή μια BMW

Δεν ξέρω αν μια απόπειρα αυτοκτονίας συναδέλφου και 3 χρόνια ψυχοφάρμακα είναι ικανά να εξαγοράσουν τον τίτλο του πιο επιτυχημένου business Unit Director στον κόσμο.

Δεν ξέρω τελικά αν η ανάγκη για την συντήρηση μιας οικογένειας πληρώνει το «σκύψιμο» του κεφαλιού στον κάθε μαλάκα

Μάλλον πολύ πίκρα βγάζω

Αλλά εσύ για τους πιο μικρούς σε ηλικία φίλους που τώρα κάνουν τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία , ας θυμούνται το «ότι γυαλίζει δεν είναι χρυσός» 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Excalibur συμφωνώ με όσα λες.

Σίγουρα κανείς από εμάς δε θέλει να απολυθεί στα 40 του ή στα 45 του ακούγοντας κάποια γελοία δικαιολογία. Και σίγουρα δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες. Είσαι αναλώσιμος.

Σημασία έχει να έχεις ξεκαθαρίσει μέσα σου τις προτεραιότητές σου και να βρεις τη σωστή ισορροπία. Επειδή στο παιχνίδι αυτό είμαι και εγώ και άλλοι πολλοί απώ εδω μέσα, είμαι σίγουρος ότι έχεις γνωρίσει κόσμο με τρομερές ανασφάλειες τις οποίες προσπαθεί να καλύψει μέσω "φιλοδοξίας" και προσωρινά με διάφορους τίτλους σαν αυτόν που αναφέρεις. Οι τίτλοι μεν προσωρινοί, το κενό δε μόνιμο. Γιατί υπάρχει κενό σίγουρα.

Κάπου κάποιος πρέπει να ορίσει το δικό του εσωτερικό όριο και να επιλέξει ζωή ή δουλειά.

Όσον αφορά στο δημόσιο και τους υπαλλήλους του, τρέφω ιδιαίτερη αντιπάθεια και γιατί δε δουλεύουν και γιατί τους πληρώνω και για το υφάκι τους και γιατί μου βγάζουν μια μιζέρια και κουτοπονηριά που σιχαίνομαι και να τους μιλήσω.

andreoug

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
390
Πόντοι
6.055
Καμιά φορά , γνωστοί οι φίλοι εκδηλώνουν συναισθήματα μάλλον ζήλιας , για το μεγάλο αμάξι που αλλάζει κάθε δυο ή τρία χρόνια , για τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό , για τα χλιδατα ξενοδοχεία που συνήθως μένουμε , αλλά αυτό που κανένας δεν ζηλεύει είναι οι 10 , 11 , 12 ώρες δουλειάς , δεν ζηλεύει τις τεράστιες ευθύνες ούτε το ότι το κεφάλι ( μου και όλων όσων έχουν στην κάρτα τους τίτλο ) είναι συνέχεια κάτω από ένα τσεκούρι .

Το οποίο με μαθηματικη βεβαιοτητα πεφτει και το χειροτερο ειναι οτι το ξερεις οτι θα πεσει, κανεις δεν κανεις λαθος.

Στα υπολοιπα.....  + 1.000.000

Excalibur

Τιμημένος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
55
Like
5.105
Πόντοι
15.565
Δυο φράσεις που μου έμειναν ,από τον τότε διευθυντή μου και  τον μοναδικό άνθρωπο που θεωρώ μέντορα μου σε αυτή τη δουλειά

1998 , και ενώ συζητώ πιθανότητα προαγωγής στην θέση νο 3 της Ευρώπης μου είπε αν πάρω τη θέση η απόδοση μου θα έχει βαρύτητα 10% και το υπόλοιπο 90% θα είναι politics ..

2000 λίγο πριν  απολυθεί ,2 μέρες πριν από μένα , μου λέει να μην προσφέρομαι εθελοντής για τίποτα και για κανένα . Κάνω το παραπάνω αφού μου απαντήσουν , κατά προτίμηση γραπτά , στην ερώτηση ? what is in there for me ?

countVronsky

Μέλος
Εγγρ.
21 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
3
Πόντοι
6
Ειναι σιγουρα ενα κειμενο γραμμενο απο εναν απο τους καλυτερους Διαφημιστες που περασαν.
αφου λοιπόνο πουλησε τον αέρα που πουλασε σε ολους εμας πανακριβα, τωρα βγαινει και κατηγορει ολους αυτους που με τις παραπανω προδιαγραφές τον εκαναν εκατομυριούχο!
Σωστός ο παικτης κος Χαριτόπουλος.

tsanakalos

Νέο Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
0
Επίμονος αγωνιστής

Στην Ιαπωνία, ένας πρώην υπάλληλος μεγάλης βιομηχανίας κατασκευής ηλεκτρονικών ειδών πραγματοποιεί κάθε πρωί μια πρωτότυπη διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο της εταιρίας, από την οποία απολύθηκε πριν 25 χρόνια! Από την ημέρα της απόλυσής του, την 29η Ιουνίου του 1981, ο 58χρονος σήμερα Τέτσου Τανάκα στήνεται στις 8.00 το πρωί μπροστά από την είσοδο του εργοστασίου του ομίλου της Oki, που βρίσκεται στα περίχωρα του Τόκιο. Στη συνέχεια, βγάζει από τη θήκη της μια κιθάρα κι αρχίζει να τραγουδά επί μισή ώρα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος και τα οποία αναφέρονται στην ειρήνη. Ο Τανάκα ζητά από τη διοίκηση της εταιρίας να του ζητήσει συγνώμη και να παραδεχτούν οι τότε εργοδότες του ότι χρησιμοποίησαν απαράδεκτες μεθόδους και μηχανορραφίες. Από την πλευρά της, η εταιρία απαντά επιδεικνύοντας την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία η βιομηχανία ενήργησε καθ? όλα νόμιμα. Πάντως ο μακροβιότερος αυτόνομος διαδηλωτής στην ιστορία της Ιαπωνίας δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει. Και σίγουρα όχι προτού ολοκληρωθεί το ντοκιμαντέρ που γυρίζει Αυστραλός κινηματογραφιστής για τη ζωή του Τανάκα, ο οποίος βγάζει τα προς το ζειν διδάσκοντας μουσική.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom