Δεκτό. Αλλά όμως οι από πάνω γράφουν με τέτοιο τρόπο που μειώνουν εντελώς κάποιους. Υπάρχουν μαστορια με αρχιδια και στις μικρές πόλεις. Μαθαίνει για τα νέα αυτοκίνητα. Αλλά χρήμα γιοκ. Πως είναι λάθος του; Τι πρέπει να κάνει; να φύγει και αυτός να πάει Αθήνα η Γερμανία.
Γι αυτό λέω πως κάποια πράγματα δεν είναι άσπρο και μαύρο. Στην επαρχία υπάρχουν τζιμανια αλλά οι ευκαιρίες είναι ελάχιστες. Και δεν είναι πάντα εύκολο να φύγεις. Το ότι παίρνεις στα 40 σου λίγα δεν είναι πάντα δικό σου λάθος. Το γράφω ξανά αυτό μπας και το καταλάβουν κάποιοι.
Και όχι η Αθήνα και η Γερμανία δεν είναι λύσεις. Αν είναι έτσι να πάμε όλοι στην Αττική για δουλειά και να χαρίσουμε την υπόλοιπη Ελλάδα στην Αλβανία και την Τουρκία.
Συμφωνώ με όσα λες, αλλά για εμένα το θέμα είναι άλλο: πόσο διατεθειμένος είναι κάποιος να βγάλει χρήματα να ζει αξιοπρεπώς;;;
Με μια δουλειά, είτε 700 είτε 900, δεν είσαι αυτάρκης, απλά. Πολλοί γνωστοί μου δουλεύουν δεύτερες δουλειές στα ρεπό τους ή ακόμα και μερική εργασία στις ημέρες της κανονικής δουλειάς τους. Το τι θα κάνει ο καθένας, ας το βρει ο ίδιος.
Το έκανα και εγώ κάποτε, συμπλήρωνα με γνώσεις μου σε άλλους τομείς δουλεύοντας, παράλληλα με την κύρια δουλειά κάθε φορά. Γιατί; Γιατί είχα στόχους, για εμένα και το μέλλον μου.
Εγώ λοιπόν, εκεί ακριβώς θα εστίαζα: αφού οι μισθοί είναι χαμηλοί, είτε 700 είτε 1000, δεν είναι και τρελά χρήματα, πάρτε το απόφαση ότι πρέπει να δουλέψετε περισσότερο για κάποια Χ χρόνια τουλάχιστον, ας συμπληρώσει ο καθένας το εισόδημά του.