Νέα

Μητέρα πήγε τους 40χρονους γιους της στα δικαστήρια για να τους διώξει από το σπίτι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rand0m1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 270
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.078
Πόντοι
9.297
Ρε αδερφε αν είσαι 40+ και βγαζεις 700 ευρω εισαι ναυαγιο και αχρηστος. Δεν εισαι 20αρης πιτσιρικας. Τι εκανες τοσα χρόνια ρε αχρηστε? Δεν απεκτησες εμπειρία πουθενα ωστε να πληρωθεις καλυτερα. Τίποτα? Τόσο μαλακας? Ελεος ρε αδερφε! Μιλαω γενικα !

Και ναι οι πιτσιρικαδες να συγκατηκησουν όπως στο εξωτερικό ! Με φίλους , με γκόμενα, όποιος θελει μπορεί. Δεν ειναι πυρινικη φυσικη.

Απλα υπάρχουν πολλοι τεμπέληδες που δεν θέλουν να προσπαθησουν καθόλου . Τους διαβαζω καθημερινα εδω μεσα. Με την μαμα και τον μπαμπα για να περισσευει κανα 150αρι το μηνα να πηγαινουν στις πουτανες για να κομπαζουν στις κριτικες τους , εδω σε μας .
Αν είσαι είκοσι χρόνια στην ίδια δουλειά δεν θα παίρνεις τόσα προφανώς...όμως πόσοι είναι αυτοί;Ένστολοι που μπήκαν στον κρατικό προ'υ'πολογισμο από τα 18-20 μόνο...
Μην ισοπεδώνεις..μιλάμε για ιδ.τομεα.
Αλλά και στο Δημόσιο μετά από τρία μνημόνια οι μισθοί είναι μισθοι οριακής διαβίωσης ακόμα και για πτυχιούχους.Τα ξέρεις αυτά;
Ελάχιστοι στον ιδ.τομεα έχουν καλό μισθό στα 40....

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Σωστός ο @argyrotoxos. Στον δημόσιο τομέα οι μισθοί ανεβαίνουν με το σταγονόμετρο ενώ στον ιδιωτικό πιο πιθανό να κερδίσεις το τζόκερ παρά να πέσεις σε καλό αφεντικό.

Όχι ότι δεν υπάρχουν άλλα δεν είναι σύνηθες. Πόσοι επιστήμονες μπορεί να χρειαστούν σε μια πόλη; Πχ η Λαμία που έχει καμία εκατοστή χιλιάδες κατοίκους. Ποιες είναι αυτές οι δουλειές που μπορεί να καλοπληρονονται; Έχει εργοστάσια. Οκ αλλά σαν και εμένα έχει άλλους χίλιους. Ποιος θα πρωτοπάρει μισθό; πόσους αρχιτεχνιτες θα χρειαστεί ένα εργοστάσιο; οι υπόλοιποι θα είναι εργάτες με βασικό η λίγο παραπάνω. Στα φροντιστήρια το ίδιο. 9 μήνες δουλειά και μετά ταμείο. Και εννοείται πως δε μιλάμε καν για ελεύθερους επαγγελματίες που είναι κυριολεκτικά ρωσική ρουλέτα.

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.812
Πόντοι
216
Ναι, ζητούν εργατικό δυναμικό, αλλά δεν είναι εργασίες με προοπτική.
Και δε μιλάω μόνο για προοπτική ανέλιξης. Μιλάω το να μπορείς να κάνεις τη δουλειά για το υπόλοιπο της ζωής σου.
Παράδειγμα, ποιός θα γίνει ντελιβεράς για 30 χρόνια; Σέρβις; Φυλλάδια στο δρόμο;
Φυσικά από το να κάθεται, καλύτερα να δουλεύει. Ανοίγει ο κύκλος γνωριμιών και μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο.
Αν ήμουν τώρα στα 30 μου, θα έφευγα για εξωτερικό χωρίς ΔΕΥΤΕΡΗ σκέψη.
Έτσι είναι, δουλειά της προκοπής από εφημερίδα δεν βρίσκεις. Και δε νομίζω ο 40άρης να σκοπεύει να κάνει τον ντελιβερά (η γενικά τον χαμάλη) για πάνω από 2-3 χρόνια, όσες αντοχές και αν έχει. Εδώ στα 20 και δεν το κανουν. Μη τρελαθούμε.

srek7

Ανώτατος
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
63
Like
18.008
Πόντοι
17.785
Αν είσαι είκοσι χρόνια στην ίδια δουλειά δεν θα παίρνεις τόσα προφανώς...όμως πόσοι είναι αυτοί;Ένστολοι που μπήκαν στον κρατικό προ'υ'πολογισμο από τα 18-20 μόνο...
Μην ισοπεδώνεις..μιλάμε για ιδ.τομεα.
Αλλά και στο Δημόσιο μετά από τρία μνημόνια οι μισθοί είναι μισθοι οριακής διαβίωσης ακόμα και για πτυχιούχους.Τα ξέρεις αυτά;
Ελάχιστοι στον ιδ.τομεα έχουν καλό μισθό στα 40....
Τι είκοσι χρόνια? Δεν πληρωνονται ολοι τον βασικο !

Μόνο οι πιο ανειδικευτοι. Οι πιο αχρηστοι ! Αναρωτιεμαι ο πατερας τουσ δεν τους ειπε ότι ανειδικευτος δεν πας πουθενα!

Εγω εβγαζα στα 40 ,1400 χωρις να εχω και καμια σπουδαια θεση . Τα ίδια εβγαζαν και πιο νεοι συναδελφοι. Στον ιδιωτικο τομεα.
Το κόστος ζωης παντα ηταν ψηλό στην πόλη , απλα θέλει συγκατοικηση, να βρεις γκόμενα να γαμας τζαμπα και οχι στου γκλαμουρα . Αυτα θελουν προσπαθεια κατι που ο ελλέινας δεν πολυγουσταρει καθως θέλει το μουνι στο πιατο.

Εγγρ.
13 Αυγ 2023
Like
367
Πόντοι
21
Πολλοί λένε για δημόσιο,δεν ξέρουν όμως αρκετοί ότι ίσα ίσα βγαίνουν και τσονταρουν και οι τρανοί από πίσω για να βγουν.

DayStalker

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Φεβ 2020
Like
7.662
Πόντοι
2.306
Στις βόρειες χώρες που εφαρμόζονται αυτά τα πιο σκληρά κοινωνικά μοντέλα , οι πολίτες βασίζονται στο άρτια οργανωμένο κοινωνικό κράτος και στις ισχυρές οικονομίες τους. Αν συμβεί κάτι αντίστοιχο σε χώρες σα την Ελλάδα , οι νέοι θα κοιμούνται σε χαρτόκουτα και παραγκουπόλεις (οσοι δε μεταναστευσουν) και οι γέροι θα ψοφάνε σα σκυλιά με συνοπτικές διαδικασίες. Το οτι υπάρχει ακόμα κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα οφείλεται αποκλειστικά στην ισχύ της οικογένειας. Τα υπόλοιπα είναι φανόμενα των καιρών και της διαιωνιζόμενης κρίσης. Τις παλιές καλές εποχές της ΠΑΣΟΚαρας δεν υπηρχαν τέτοια φαινόμενα. Η οικογένεια όμως ήταν και πάλι το επίκεντρο.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.078
Πόντοι
9.297
Σωστός ο @argyrotoxos. Στον δημόσιο τομέα οι μισθοί ανεβαίνουν με το σταγονόμετρο ενώ στον ιδιωτικό πιο πιθανό να κερδίσεις το τζόκερ παρά να πέσεις σε καλό αφεντικό.

Όχι ότι δεν υπάρχουν άλλα δεν είναι σύνηθες. Πόσοι επιστήμονες μπορεί να χρειαστούν σε μια πόλη; Πχ η Λαμία που έχει καμία εκατοστή χιλιάδες κατοίκους. Ποιες είναι αυτές οι δουλειές που μπορεί να καλοπληρονονται; Έχει εργοστάσια. Οκ αλλά σαν και εμένα έχει άλλους χίλιους. Ποιος θα πρωτοπάρει μισθό; πόσους αρχιτεχνιτες θα χρειαστεί ένα εργοστάσιο; οι υπόλοιποι θα είναι εργάτες με βασικό η λίγο παραπάνω. Στα φροντιστήρια το ίδιο. 9 μήνες δουλειά και μετά ταμείο. Και εννοείται πως δε μιλάμε καν για ελεύθερους επαγγελματίες που είναι κυριολεκτικά ρωσική ρουλέτα.
Αυτό που βοηθάει στον ιδ.τομεα είναι τα δώρα...στο Δημόσιο είναι κομμένα από τα μνημόνια και ακόμα δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να επιστρέψουν.
Ο ιδ.υπαλληλος είναι πλούσιος οικονομικά.
Αυτοί που είναι στο Δημόσιο είναι πλούσιοι σε επαγγελματική αποκατάσταση .
Ελάχιστοι είναι αυτοί που είναι πλήρεις και στα δύο αυτά μέτωπα.

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.078
Πόντοι
9.297
Aπίστευη αλήθεια..............
Όσοι είναι φρέσκοι στη μάπα. όλη μέρα χαζογελάνε και κάθε μέρα είναι σε άλλο μαγαζί για φαγητά, μπύρες και βόλτες με αμάξια και πατάνε τα 30, μάλλον από κάπου πέφτει το παραδάκι. Οι περισσότεροι 20αρηδες στο σήμερα δεν ειναι ικανοί ούτε μαλακία να βαρέσουν. Άσε που ο άνθρωπος έχει μικρύνει νοητικά και πνευματικά. Ένας 20αρης έχει λογική και συμπεριφορά 12χρονου. Ένας 30χρονος ενός 20αρη. Και οι 40αρηδες ανάλογα την πετριά που έχουν φάει. Αν δεν έχει καλή δουλειά, να έχει κάνει οικογένεια και να έχει κάποιες βάσεις μπορεί να πετύχεις και 25αρη στο μυαλό 40αρη. Πάντως πιστεύω οι περισσότεροι που είναι πια στην Ελλάδα το φυσάνε πολύ άσχημα. Και επαρχία παίζει ά-π-ε-ι-ρ-ο χρήμα. Κρυμμένο και ίσως να αυγαταίνει με μικρότερους ρυθμούς μεν, αλλά υπαρκτό δε. Μου εξήγησε παιδικός φίλος που έχει μαγαζί απ τον πατέρα του, για το τι κύκλο κάνει το χρήμα σε μια επαρχιακή πόλη και τι παίζεται και φοβήθηκε η ψυχή μου. Όπως ξαναέγραψα μπορεί να δεις βλάχο με mercedes να στο παίζει αρχηγός και να έχει 2 ευρώ πάνω του και άκρες το πολύ κανέναν μπετατζή από το καφενείο, και να δεις και έναν καραφλομαλλιά άπλυτο με τρύπια μπλούζα να κλαίγεται παντού και να μη χαλάει ούτε για φαί λεφτά και να έχει εκατομμύριο στην άκρη, να μιλάει με μπάτσους και γενικά να έχει παντού την μύτη του και να κινείται φουλ υποχθόνια σε πολύ χαμηλούς κύκλους ενώ οικονομικά είναι πολύ εντάξει.
Υποκλίνομαι σε αυτό που λες για το νοητικό επίπεδο και τις ηλικίες...:kneel:

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.078
Πόντοι
9.297
Aπίστευη αλήθεια..............
Όσοι είναι φρέσκοι στη μάπα. όλη μέρα χαζογελάνε και κάθε μέρα είναι σε άλλο μαγαζί για φαγητά, μπύρες και βόλτες με αμάξια και πατάνε τα 30, μάλλον από κάπου πέφτει το παραδάκι. Οι περισσότεροι 20αρηδες στο σήμερα δεν ειναι ικανοί ούτε μαλακία να βαρέσουν. Άσε που ο άνθρωπος έχει μικρύνει νοητικά και πνευματικά. Ένας 20αρης έχει λογική και συμπεριφορά 12χρονου. Ένας 30χρονος ενός 20αρη. Και οι 40αρηδες ανάλογα την πετριά που έχουν φάει. Αν δεν έχει καλή δουλειά, να έχει κάνει οικογένεια και να έχει κάποιες βάσεις μπορεί να πετύχεις και 25αρη στο μυαλό 40αρη. Πάντως πιστεύω οι περισσότεροι που είναι πια στην Ελλάδα το φυσάνε πολύ άσχημα. Και επαρχία παίζει ά-π-ε-ι-ρ-ο χρήμα. Κρυμμένο και ίσως να αυγαταίνει με μικρότερους ρυθμούς μεν, αλλά υπαρκτό δε. Μου εξήγησε παιδικός φίλος που έχει μαγαζί απ τον πατέρα του, για το τι κύκλο κάνει το χρήμα σε μια επαρχιακή πόλη και τι παίζεται και φοβήθηκε η ψυχή μου. Όπως ξαναέγραψα μπορεί να δεις βλάχο με mercedes να στο παίζει αρχηγός και να έχει 2 ευρώ πάνω του και άκρες το πολύ κανέναν μπετατζή από το καφενείο, και να δεις και έναν καραφλομαλλιά άπλυτο με τρύπια μπλούζα να κλαίγεται παντού και να μη χαλάει ούτε για φαί λεφτά και να έχει εκατομμύριο στην άκρη, να μιλάει με μπάτσους και γενικά να έχει παντού την μύτη του και να κινείται φουλ υποχθόνια σε πολύ χαμηλούς κύκλους ενώ οικονομικά είναι πολύ εντάξει.
Έχω ακούσει για παρόμοιες περιπτώσεις που δουλεύουν για τις τράπεζες έχουν σπιταρωνες αλλά έχουν ξεχάσει από ποτέ εχουν να βγουν έξω για έναν καφέ.
Κυκλοφορεί χρήμα από αγροτικές επιδοτήσεις .

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.078
Πόντοι
9.297
Τι είκοσι χρόνια? Δεν πληρωνονται ολοι τον βασικο !

Μόνο οι πιο ανειδικευτοι. Οι πιο αχρηστοι ! Αναρωτιεμαι ο πατερας τουσ δεν τους ειπε ότι ανειδικευτος δεν πας πουθενα!

Εγω εβγαζα στα 40 ,1400 χωρις να εχω και καμια σπουδαια θεση . Τα ίδια εβγαζαν και πιο νεοι συναδελφοι. Στον ιδιωτικο τομεα.
Το κόστος ζωης παντα ηταν ψηλό στην πόλη , απλα θέλει συγκατοικηση, να βρεις γκόμενα να γαμας τζαμπα και οχι στου γκλαμουρα . Αυτα θελουν προσπαθεια κατι που ο ελλέινας δεν πολυγουσταρει καθως θέλει το μουνι στο πιατο.
Δεν έχουν όλοι τα ίδια χαρτιά.
Μην θεωρείς ναυάγια οσους βγάζουν πιο λίγα από εσένα γιατί αν μείνεις άνεργος δεν θα την παλέψεις...να είσαι ταπεινός όταν είσαι πάνω στο άλογο για να μην σε φτύνουν όταν ξεπεζεψεις.

srek7

Ανώτατος
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
63
Like
18.008
Πόντοι
17.785
Δεν έχουν όλοι τα ίδια χαρτιά.
Μην θεωρείς ναυάγια οσους βγάζουν πιο λίγα από εσένα γιατί αν μείνεις άνεργος δεν θα την παλέψεις...να είσαι ταπεινός όταν είσαι πάνω στο άλογο για να μην σε φτύνουν όταν ξεπεζεψεις.
Πραγματι δεν εχουν ολοι τα ίδια χαρτιά !
Καλο είναι αυτο να το καταλαβετε αρκετοι εδω μεσα γιατι διαβαζοντας τις απόψεις πολλών για διαφορα θέματα , νομίζω οτι διαβαζω τον Μαρινακη και τον Αλαφουζο.

Οσο για μενα αστο, εχω αρκετα για μια ζωη. Το προβλημα μου είναι να μην τα φαω ολα στις πουτανες και δεν μεινει τίποτα για τα παιδια μου. Γιαυτο γραφω εδω τωρα , για να μην παω και φαω κανα 500ρικο Σαββατιατικο .

ggthd

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Οκτ 2010
Like
1.812
Πόντοι
216
Γιατι με 700ευρω μπορείς να ζεις στη Πάτρα η στη Λάρισα αν έχεις νοίκι, σούπερ μάρκετ ρεύμα, θερμανση?αν έχεις και αμάξι θες και τέλη ασφάλεια, βενζίνη, κάνα συνεργείο αν χαλάσει, ιδίως αν είναι και παλαιό. Με 700 ευρώ ούτε σε κανα χωριό της Ηπείρου δεν την βγάζεις.ασε τι λενε οι έξυπνοι.. Και με τέτοιο ψωρομισθο οι ελλεινιδες ούτε να σε φτφτισουνε
Τύπε υπάρχουν λύσεις νοικιάζεις Σαλόνικα στην προνομιακή τιμή των 700 € μια τρύπα ισόγειο στα 25τ.μ. σε οικοδομή του... '70 και ξενοιάζεις :confused:

Quasimodo

Ανώτερος
Εγγρ.
31 Δεκ 2005
Κριτικές
48
Like
1.969
Πόντοι
6.955
Δεν ξερω αν γινεται καν αυτο στην Ελλαδα
Αποσο θυμαμαι υπαρχει νομος που κατιοντες και ανιοντες (παιδια και γονεις αλλα και παππουδια) δικαιουνται ο ενας απο τον αλλον διατροφη εφ ορου ζωης.
Για μενα αυτο ειναι ενας απο τους καλους νομους της χωρας. Δε στηριζω τα παιδια να μη δουλευουν αλλα αυτο που σε αλλες χωρες σε πετανε εξω στα 18 να πεθανεις σα σκυλι ειναι απανθρωπο. Το ιδιο και για τα παππουδια. Ειναι δυνατον να τα αφηνουν στο δρομο;
Οπως και το αρθρο που λεει οτι υποχρεωουσαι να βοηθησεις οποιονδηποτε αγνωστο κινδυνευει αν δε θα μπεις ο ιδιος σε κινδυνο.
Σε καμια αλλη χωρα δεν υπαρχει αυτο και ειναι δειγμα πολιτισμου και κοινωνικης συνοχης.
Αυτός είναι και ο λόγος που οι Ασιάτες δουλεύουν τόσο όσο πολύ, για να ανταποδώσουν αυτά που πήραν απ την οικογένειά τους

Katz

Σπουδαίος
Εγγρ.
30 Οκτ 2017
Κριτικές
33
Like
3.475
Πόντοι
2.596
Δεν ξερω αν γινεται καν αυτο στην Ελλαδα
Αποσο θυμαμαι υπαρχει νομος που κατιοντες και ανιοντες (παιδια και γονεις αλλα και παππουδια) δικαιουνται ο ενας απο τον αλλον διατροφη εφ ορου ζωης.
Για μενα αυτο ειναι ενας απο τους καλους νομους της χωρας. Δε στηριζω τα παιδια να μη δουλευουν αλλα αυτο που σε αλλες χωρες σε πετανε εξω στα 18 να πεθανεις σα σκυλι ειναι απανθρωπο. Το ιδιο και για τα παππουδια. Ειναι δυνατον να τα αφηνουν στο δρομο;
Οπως και το αρθρο που λεει οτι υποχρεωουσαι να βοηθησεις οποιονδηποτε αγνωστο κινδυνευει αν δε θα μπεις ο ιδιος σε κινδυνο.
Σε καμια αλλη χωρα δεν υπαρχει αυτο και ειναι δειγμα πολιτισμου και κοινωνικης συνοχης.
Συμφωνώ εν μέρη απλά στις αναπτυγμένες χώρες υπάρχουν οι ανάλογες υποδομές και ευκαιρίες για τους νέους να φτιάξουν τη ζωή τους δηλαδή να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους. Επίσης αν οι γονείς τους δεν τους φερόντουσαν καλά μια χαρά μου ακούγεται να τους πάνε σε οίκους ευγηρίας.

srek7

Ανώτατος
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
63
Like
18.008
Πόντοι
17.785
Ελα εδω σας εχω ναυαγια.

Αν δεν καταλαβαθνετε τον διαλογο μην αναρωτιεστε γιατι εισαστε στα 700ευρω 40+ ετων

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.078
Πόντοι
9.297

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.950
Πόντοι
6.166
και τι σας νοιαζει τι κανει ο καθενας κοιτα ρε την παρτη σου και γραφτους στα αρχιδια σου αυτο κανω χρονια .

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.612
Πόντοι
506
Το πρόβλημα έχει επεκταθεί και στην επαρχία. Στις τελευταίες τελειωμένες επαρχίες με μηδενικό τουρισμό τα ενοίκια έχουν αυξηθεί και εκεί δεν παίζει καν ο βασικός. Να δούμε που θα φτάσει το πράγμα όπως πάει. Τι στο διάολο έχουν γίνει όλα τα σπίτια ενώ και υπογεννητικότητα έχουμε, και πολύς κόσμος έχει φύγει από Ελλάδα, και ειδικά επαρχία που έχει αδειάσει τελείως πώς εξηγείται το φαινόμενο;;
Λεφτα Υπαρχουν! :rockon: Απλα εσυ και εγω δεν τα εχουμε . Το εδειξαν τα αποτελεσματα των εκλογων

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
47.078
Πόντοι
9.297
Ποιος νομος δεν υπαρχει?
Η αμοιβαια υποχρεωση διατροφης ανιοντων και κατιοντων?
Το αρθρο 1485 του Αστικου Κωδικα ειναι.

Υ.Γ. Στο αλλο φυσικα εχεις δικιο. Κάνουν χρυσες δουλειες τα....ντελιβερι καφε και συζηταμε αν στην χωρα υπαρχει φτωχεια και ανεχεια. Με ποια λογικη καποιος ζηταει ντελιβερι καφε?
Κάποιος βαριεστημενος νεοέλληνας επειδή του γκαβλωσε να πιει φρέντο καπουτσίνο αλλά βαριέται να ντυθεί ( λες και θα βάλει φράκο με ημίψηλο καπέλο η τουαλέτα οι "κυρίες")παίρνει τηλέφωνο και έρχεται το καφεδάκι του ...τι δεν καταλαβαίνεις ;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom