Θα τον τρως ωμό για να βγάλεις τα έξοδα. Απλά τα πράγματα.
Στο μεταξύ διαβάζω μερικούς που γράφουν για εξέλιξη κτλ. Πχ ένας οδηγός πως ακριβώς θα εξελιχθεί; Δεν είναι πολιτικός μηχανικός ή ηλεκτρολόγος που έχεις μια γενική εκπαίδευση και μετά υπάρχουν άπειρες δυνατότητες. Τα αυτοκίνητα είναι ίδια. Ή ένας πωλητής κάπου. Τι εξέλιξη μπορεί να έχει; Θα κάνει και ένα elearning και μετά; Θα πάει στο αφεντικό να του πει διώξε την κόρη σου να γίνω εγώ προϊστάμενος;
Υπάρχουν ΑΠΕΙΡΕΣ δουλειές εκεί έξω. Δεν είναι όλοι στελέχη επιχειρήσεων και γαμώ. Υπάρχουν και οι εργάτες και οι υπάλληλοι. Εκεί δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια. Και δεν υπάρχουν γιατί η οικονομία μας είναι για τον πούτσο. Γενικά.
Πρόσφατα έφυγε φίλος μου με 15 χρόνια εμπειρία σε κατάστημα ηλεκτρονικών να πάει στα ΟΡΥΧΕΙΑ. ΣΤΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΘΑΝΑΤΟ. Η εταιρία του έδωσε ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ. Αλλά το αφεντικό τον είχε μόνιμα στο χέσιμο. Δε γίνεται ρε φίλε. Πρέπει και το αφεντικό να το καταλάβει κάποια στιγμή ότι ο υπάλληλος πρέπει να πληρωθεί. Αν δε βγαίνεις ΚΛΕΙΣΤΟ.
Πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν και τα αφεντικά ότι ο υπάλληλος είναι άνθρωπος και να επαναξιολογήσουν τη δουλειά τους. Υπάρχουν πολλοί που πληρώνουν υπάλληλο μόνο και μόνο για να είναι οι ίδιοι στα καφενεία. Και νομίζουν ότι με το βασικό θα σε γαμήσουν κιόλας.
Η κουβέντα πάει πολύ μακριά και δεν είναι άσπρο μαύρο. Σίγουρα υπάρχουν μαμάκηδες αλλά υπάρχουν και άτομα που δεν είναι εύκολο να κάνουν το επόμενο βήμα. Η κρίση γάμησε πολύ κόσμο. Το είχα γράψει και σε διπλανό νήμα. Όταν ο πατέρας έπαιρνε 1200€ το μήνα και ξαφνικά έπεσε στα 900€ ενώ το δάνειο πήγε από τα 300€ στα 500€ πως να φύγει ο άλλος από το σπίτι; Τι να πει στον πατέρα που δουλεύει μια ζωή; Σε γράφω στα @@ μου και να σου πάρει το σπίτι η τράπεζα; Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις που το χρήμα πάει σε κάποιο δάνειο.