σε ποια περιοχή τα 580€ φτάνουν; πληροφόρησέ μας
εγω ζω μονος μου με 380 ευρω το μηνα. δικο μου σπιτι βεβαια. εχω φροντίσει βέβαια να πετάξω στα σκουπίδια ολα αυτα που κάποτε θεωρούσα "απαραίτητα". και το απίστευτο είναι πως πολλοι με λενε "τυχερο" και επειδη μου αρεσει η θάλασσα και πάω ακόμα και τωρα με "ζηλευουν" .φυσικά ζω σε κωμόπολη. και δεν εχω μετανιώσει ουτε μία ημερα.
Στην Ουγκάντα μπορεί. Στην Ελλάδα όχι.
Το ρεύμα είναι 50€ το μήνα; Πόσο δεν ξέρω γιατί έχω μεγάλο σπίτι και πληρώνω αρκετά. Η κάρτα στο κινητό έχει 10€ και άλλα 20 το σταθερό. Μάνι μάνι μας κάνουν 80€ το μήνα. Στο φαγητό τι θα τρως; Το χοιρινό και η προβατίνα έχουν 6-8€ το κιλό ΩΜΑ και με ΚΟΚΚΑΛΑ. Τα μακαρόνια άντε 1€. Δηλαδή θες περίπου 10€ τη μέρα για φαγητό μεσημέρι βράδυ. Επί 30 μέρες έφυγε ένα τρακοσάρι για την ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΗ ΑΝΑΓΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. Δε θες και απορρυπαντικά, κωλόχαρτα κτλ; Τα θες και αυτά. Ρούχα; Μπορεί να μην αγοράζεις συνέχεια αλλά τα φθείρεις καθημερινά. Θες άλλα 10-15€ το μήνα για σώβρακα, παπούτσια, παντελόνια και μπλούζες. Το χειμώνα πως τη βγάζεις; Τι καις για θέρμανση;
Και πάμε στα υπόλοιπα; Στη δουλειά πως πας; Πόδια; Αυτοκίνητο; Μηχανάκι; Αστικό; Δε θες και τα εκεί έξοδα; Πες ότι δεν χαλάς τίποτα εκεί. Τις υπόλοιπες ελεύθερες ώρες τι κάνεις; Σπίτι και κατεβάζεις τσόντες; Δε θα πας για ένα καφέ; Δε θα έχεις φίλους να πεις 5 μαλακίες; Τα ΣΚ που δε δουλεύεις τι θα κάνεις μέσα στο σπίτι; Συνέχεια ύπνο; 48 ώρες; Δε θες ένα γκομενάκι; Ένα ταξίδι έστω και μέχρι το διπλανό χωριό να φας 2-3 σουβλάκια; Να φας μια πάστα ρε αδερφέ. Να κάνεις ένα χόμπι. Να αγοράσεις κάτι.
Αυτά μαζεύονται και ο βασικός 666€ είναι οριακά να ζεις. Αν συγκατοικείς με άλλον ή άλλη τότε ναι μπορείς να φύγεις. Αλλά όταν είσαι μόνος σου όχι. Πλέον είναι σχεδόν αδύνατο να το κάνεις. Παρ' εκτός και αν έχεις και δεύτερη δουλειά και ανεβαίνει αλλά εκεί πάμε αλλού καθώς δε θα έχεις καθόλου προσωπική ζωή.
Αν είναι να περνάω έξω από σουβλατζίδικο και να με πιάνει κατάθλιψη να το χέσω. Καλύτερα στο σπίτι με τη μάνα μου και χαρούμενος.
Πάντως υπάρχει και η άλλη πλευρά ειδικά στην επαρχία. Πολλές οικογένειες έχουν κοινό πορτοφόλι με αποτέλεσμα το χρήμα να συσσωρεύεται. Αν δουλεύουν και οι 4 και έχουν και ένα επιπλέον εισόδημα από αγροτικά ή κάτι άλλο τότε το χρήμα είναι υπέρ αρκετό για κάποια επένδυση. Πχ χτίσιμο ή αγορά επιπλέον διαμερίσματος ή κτημάτων. Όταν έρθει η ώρα και το παιδί χρειαστεί να φύγει με το έτερον ήμισυ τότε ξεκινάει από το 1 και όχι το μηδέν.