Νέα

Μητέρα πήγε τους 40χρονους γιους της στα δικαστήρια για να τους διώξει από το σπίτι

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Rand0m1
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 270
  • Εμφανίσεις 14K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.107
Πόντοι
1.686
Πάνω από 1 εκ εργαζόμενοι παίρνουν βασικό μισθό 700 ευρώ
και πάνω από 1 εκ συνταξιούχοι παίρνουν σύνταξη μέχρι 500 ευρώ

Αν δεν έμεναν οι γονείς με τα ενήλικα παιδιά τους
θα είχαμε τεράστιο αριθμό από ΑΣΤΕΓΟΥΣ.

Το 1980 όπως μου ανέφεραν οι γονείς μου και φίλοι τους
αλλά και προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία,
με το βασικό μισθό ζούσαν οι εργαζόμενοι, όπως
και με την χαμηλή σύνταξη οι συνταξιούχοι.

Οι κυβερνήσεις από το 1980 και μετά κατάκλεψαν το δημόσιο χρήμα,
δανείστηκαν τεράστια ποσά, και άφησαν να κλείσουν πάνω
από 600 βιομηχανίες, και άφησαν να μειωθεί πάρα πολύ η γεωργία,
η κτηνοτροφία κτλ.
Πολιτικοί απατεώνες και κλέφτες κατέστρεψαν την οικονομία της Ελλάδας.

Όποιος σας λέει ότι ... φταίτε εσείς που ο βασικός μισθός είναι 700 ευρώ,
και φταίτε εσείς που... το Δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι πάνω από 401 δις
και που έκλεισαν πάνω από 600 βιομηχανίες μετά το 1980 , είναι ΤΣΙΡΑΚΙ
των πολιτικών απατεώνων και κλεφτών
που κυβερνούν τη χώρα μετά το 1980.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656
Αν δεν έμεναν οι γονείς με τα ενήλικα παιδιά τους
θα είχαμε τεράστιο αριθμό από ΑΣΤΕΓΟΥΣ.

Θα την έχουμε στο μέλλον αυτή την εικόνα

Άσε,δε θέλω να σκέφτομαι τι έχει να γίνει στην Ελλάδα σε λίγα χρόνια χωρις τους συνταξιούχους

Εκτος αν γίνει κανας 3ος παγκόσμιος πόλεμος...και ξεκινήσουμε πάλι απ'το μηδέν

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656
Σε πληροφορώ όπως έχει εξελιχτεί το πράγμα θα παρακαλάς να μην γίνει αυτό που λες. Γτ τότε δεν θα έχεις θέση μέσα στην Αθήνα αν δεν είσαι πάμπλουτος. Ο καφές σου, το σπίτι σου, το φαγητό σου θα κοστίζει 10 μισθούς. Ήδη είναι για πολύ λίγους το μέρος. Δεν επιβιώνεις και κάνεις μπαμ ότι είσαι ένας ταλαίπας μέσα στο κέντρο. Παλιά επικρατούσε μια μέτρια κατάσταση.

Από την άλλη όμως,ευκαιρία να αδειάσει και η Αθήνα τύπε,μπας και γίνει κανονική πόλη

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.940
Πόντοι
6.946
με 5-10 χιλιαδες το μηνα όχι να γράφουν στο μπου,ούτε το σάιτ δεν θα ήξεραν.
οι περισσότεροι ανήκουν στην γκάμα βασικός-1,5 χιλιάρικο (άντε 2)
Τα περισσότερα μέλη βγάζουν 5-10 εκατομμύρια το μήνα.
5-10 ψωρο χιλιάδες κοστίζει μόνο μια απογευματινή τους βόλτα.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Οκ,δεν ζω Αθήνα για να ξέρω καλά τις περιοχές,αλλά για τα Εξάρχεια έχουμε την εικόνα ότι μόνο αν είσαι...της γνωστής ιδεολογίας και αισθητικής μπορείς να μείνεις εκεί.

Όπως έγραψαν και οι από πάνω πάντα ήταν κουλτουριάρικη περιοχή. Λόγω αυτού σύχναζαν και συχνάζουν εκεί οι διάφοροι μπαχαλάκηδες. Αλλά είναι μπαχαλάκηδες και όχι πρεζόνια. Γενικά είναι καλή περιοχή εκτός αν έχεις αυτοκίνητο και το καίνε κάθε λίγο και λιγάκι. Καμία σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές πέριξ της Ομόνοιας που είναι πιο μαύρες και από την Αφρική.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656
Όπως έγραψαν και οι από πάνω πάντα ήταν κουλτουριάρικη περιοχή. Λόγω αυτού σύχναζαν και συχνάζουν εκεί οι διάφοροι μπαχαλάκηδες. Αλλά είναι μπαχαλάκηδες και όχι πρεζόνια. Γενικά είναι καλή περιοχή εκτός αν έχεις αυτοκίνητο και το καίνε κάθε λίγο και λιγάκι. Καμία σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές πέριξ της Ομόνοιας που είναι πιο μαύρες και από την Αφρική.

:2funny:

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656
Τύπε στο κέντρο της Αθήνας για να σου αρέσει κάτι πρέπει να είσαι άρρωστος ψυχάκιας. Από έναν νορμάλ άνθρωπο κάθε κίνησή του γίνεται εξ αποκλεισμού των χειρότερων επιλογών του, καταλήγοντας στην καλύτερη γι αυτόν. Το κέντρο της Αθήνας είναι μια τσιμεντένια χαβούζα, που μόνο σκατά μπορεί να παράγει. Αλλά για μέτριες λύσεις μιλάμε. Υπάρχει και ο Λυκαβηττός που κι εγώ εκεί θα θελα να μένω αλλα τέλος πάντων. Αν η δουλειά σου είναι στο Μοναστηράκι, προσωπικά θα πάω να μείνω πετράλωνα. Δεν θέλω μετά από 10ωρο να κάνω άλλες 2 ώρες διαδρομές με το κάθε πούστη στα μέσα, ούτε κάθε πρωί με τη ψυχή στο στόμα αν θα φτάσω στην ώρα μου. 2 στάσεις με τον Ησαπ και τσουπ έτοιμος. Η δουλειάσου καθορίζει που θα μείνεις στην Αθήνα. Κανένας δεν πάει να μείνει κάπου επειδή του αρέσει εκτός αν το φυσάει.

Μα γι'αυτό λεω ότι για να μένει κάποιος εκεί μέσα πρέπει να'ναι ή ανταρσύας...ή ανώμαλος...ή τραβέλι...που προφανώς κολλάει σε όλη αυτή την αισθητική. :shit:

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Επίσης δεν είχε ποτέ εγκληματικότητα. Όπως όλο το κέντρο της Αθήνας. ''Εποπτευόμενη'' παραβατικότητα (με ότι συν ως προς κάθε περίπτωση συνεπάγεται όλο αυτό) είχε πάντοτε και πάντα θα έχει η Ελλάδα. Όλα τα υπόλοιπα είναι παραμύθια της Χαλιμάς για τα χωριατόπαιδα, να τα ακούνε και να κάνουν σενάρια στο κεφάλι τους.

Ναι δεν έχει. Μόνο στις πορείες που καίνε τα κάθε είδους βλαμμένα. Αλλά όχι πραγματική εγκληματικότητα. Αλλά τα ίδια συμβαίνουν και όπου αλλού έχει "θερμές" πορείες. Πχ γύρω από τα γήπεδα δεν είναι και πολύ ήσυχα ειδικά σε ντέρμπι.

Μα γι'αυτό λεω ότι για να μένει κάποιος εκεί μέσα πρέπει να'ναι ή ανταρσύας...ή ανώμαλος...ή τραβέλι...που προφανώς κολλάει σε όλη αυτή την αισθητική. :shit:

Δεν κατάλαβες ακριβώς τι γράφει ο @Dr. Kolompo. Το κέντρο γενικά είναι σκατά με τις πολυκατοικίες και όλο αυτό το χάος. Καλά είναι να μένεις εκεί αν το γουστάρεις αυτό αλλά όχι βέλτιστο. Πχ τα Πετράλωνα που ανέφερε είναι από την άλλη πλευρά. Δηλαδή Εξάρχεια - Μοναστηράκι - Πετράλωνα. Είναι πολύ πιο ήσυχα και ανθρώπινα. Δε θα έχεις τον κάθε μαλάκα να σε παιδεύει για τα "φαλακρά γίδια του Βοτανικού", ούτε και διάφορους περίεργους τουρίστες που κατακλύζουν το κέντρο της για "tzatzikos kai mousaka". Είσαι αυτό που λέμε κέντρο-απόκεντρο.

Μια ματιά στο Google Maps θα σου δώσει ιδέα τι λέμε. Τώρα με το Μετρό υπάρχουν αρκετές επιλογές στο που να μείνεις. Αλλά αρκετοί είναι ζώα και εξακολουθούν να παίρνουν το αυτοκίνητο δυσχεραίνοντας την ήδη επιβαρυμένη κίνηση. Αντί να μείνουν σε κάποια "λαϊκή" γειτονιά και να περπατήσουν 10'-20' μέχρι το μετρό πάνε και παίρνουν το αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να γίνεται τις πουτάνας στους δρόμους.

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.501
Πόντοι
206
Ξέρω πως μιλάμε για σχετικά ακριβές περιοχές αλλά τώρα που το Μετρό έχει φτάσει μέχρι κάτω στο Ελληνικό μας χαλάει κάτι σε αυτές; Αλλά κάποιοι θέλουν κέντρο μη χάσουν τα μπαρ που πάνε μια φορά το μήνα και αν. Να λένε τις μουφες ότι τάχα μου πετάγομαι ένα βράδυ και πίνω το ποτάκι μου.

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Ρε αδερφε αν είσαι 40+ και βγαζεις 700 ευρω εισαι ναυαγιο και αχρηστος. Δεν εισαι 20αρης πιτσιρικας. Τι εκανες τοσα χρόνια ρε αχρηστε? Δεν απεκτησες εμπειρία πουθενα ωστε να πληρωθεις καλυτερα. Τίποτα? Τόσο μαλακας? Ελεος ρε αδερφε! Μιλαω γενικα !

Και ναι οι πιτσιρικαδες να συγκατηκησουν όπως στο εξωτερικό ! Με φίλους , με γκόμενα, όποιος θελει μπορεί. Δεν ειναι πυρινικη φυσικη.

Απλα υπάρχουν πολλοι τεμπέληδες που δεν θέλουν να προσπαθησουν καθόλου . Τους διαβαζω καθημερινα εδω μεσα. Με την μαμα και τον μπαμπα για να περισσευει κανα 150αρι το μηνα να πηγαινουν στις πουτανες για να κομπαζουν στις κριτικες τους , εδω σε μας .
Για πολλούς η παραπάνω προσέγγιση μπορεί να ακουστεί ''σκληρή'' αλλά εμπεριέχει μεγάλη δόση αλήθειας.
Όταν μία κατάσταση είναι δύσκολη, θα πρέπει να προσαρμοστείς για να ζήσεις και να προκόψεις.
Μιλώντας από προσωπικά βιώματα, για να προκόψεις θέλει θυσίες: στο τι δουλειά θα κάνεις (έκανα τη δουλειά που ''σπούδασα'' στα 42 μου), στο πόσο θα εργαστείς (ξεχνάς αργίες και σαββατοκύριακα- έχω κάνει για χρόνια δύο δουλειές), στο πού θα ζήσεις (έχω ζήσει σε δώμα σε ημιώροφο που έσκυβα για να περπατώ για χρόνια), στο να ζήσεις συντηρητικά χωρίς άσκοπες σπατάλες κοιτάζοντας στο μέλλον.
Αν περιμένεις να βρεις στα 25 σου μετά τις σπουδές θέση Διευθυντή Πολυεθνικής όπου θα σχολάς στις 17.00, πενθήμερο, με 5 χιλιάρικα το μήνα, κάτι λάθος υπολογίζεις.
Όσον αφορά στους γονείς, μολονότι υπάρχει ευρέως η αντίληψη του ''καλά που υπάρχουν γιατί θα είχαμε αστέγους'', πιστεύω ότι αν δεν υπήρχαν, πολλοί επαγγελματίες ανεπάγγελτοι και κακομαθημένοι/καλομαθημένοι θα είχαν αναγκαστεί να βουτήξουν στα βαθιά και να επιβιώσουν.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656
Για πολλούς η παραπάνω προσέγγιση μπορεί να ακουστεί ''σκληρή'' αλλά εμπεριέχει μεγάλη δόση αλήθειας.
Όταν μία κατάσταση είναι δύσκολη, θα πρέπει να προσαρμοστείς για να ζήσεις και να προκόψεις.
Μιλώντας από προσωπικά βιώματα, για να προκόψεις θέλει θυσίες: στο τι δουλειά θα κάνεις (έκανα τη δουλειά που ''σπούδασα'' στα 42 μου), στο πόσο θα εργαστείς (ξεχνάς αργίες και σαββατοκύριακα- έχω κάνει για χρόνια δύο δουλειές), στο πού θα ζήσεις (έχω ζήσει σε δώμα σε ημιώροφο που έσκυβα για να περπατώ για χρόνια), στο να ζήσεις συντηρητικά χωρίς άσκοπες σπατάλες κοιτάζοντας στο μέλλον.
Αν περιμένεις να βρεις στα 25 σου μετά τις σπουδές θέση Διευθυντή Πολυεθνικής όπου θα σχολάς στις 17.00, πενθήμερο, με 5 χιλιάρικα το μήνα, κάτι λάθος υπολογίζεις.
Όσον αφορά στους γονείς, μολονότι υπάρχει ευρέως η αντίληψη του ''καλά που υπάρχουν γιατί θα είχαμε αστέγους'', πιστεύω ότι αν δεν υπήρχαν, πολλοί επαγγελματίες ανεπάγγελτοι και κακομαθημένοι/καλομαθημένοι θα είχαν αναγκαστεί να βουτήξουν στα βαθιά και να επιβιώσουν.

Εγώ ξέρω ότι αυτοί που μιλάνε και κουνάνε το δάχτυλο σε άλλους είναι κυρίως ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ

Που βρήκαν έτοιμα ή είχαν έναν μπάρμπα χωμένο σε πασοκ-νδ και βολεψαν τις κωλάρες τους.

Σορυ αλλά μαλακίες που λένε κάποιοι...'εγώ απ'τα 18 ζω μόνος'...δεν τις καταπίνω αμάσητες

Οι πιο πολλοί δήθεν 'πετυχημένοι' γύρω μας,σε μεγάλο ποσοστό είναι ΒΥΣΜΑΤΟΥΧΟΙ

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.549
Πόντοι
4.615
Εγώ ξέρω ότι αυτοί που μιλάνε και κουνάνε το δάχτυλο σε άλλους είναι κυρίως ΟΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ

Που βρήκαν έτοιμα ή είχαν έναν μπάρμπα χωμένο σε πασοκ-νδ και βολεψαν τις κωλάρες τους.

Σορυ αλλά μαλακίες που λένε κάποιοι...'εγώ απ'τα 18 ζω μόνος'...δεν τις καταπίνω αμάσητες

Και εγώ βλέπω γύρω μου ότι αυτοί που κλαίγονται κατά βάση είναι όσοι δεν έχουν κουνήσει ποτέ τον κώλο τους για να προσπαθήσουν για κάτι.

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556

Ναι αλλα υπαρχουν και οι αλλοι, που δεν τα βρηκαν ετοιμα. Λιγοτεροι, αλλα υπαρχουν.

Sub-Zero

Μέγας
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
18.855
Πόντοι
3.656
Και εγώ βλέπω γύρω μου ότι αυτοί που κλαίγονται κατά βάση είναι όσοι δεν έχουν κουνήσει ποτέ τον κώλο τους για να προσπαθήσουν για κάτι.

Και οι ίδιοι δεν τον έχουν κουνήσει...και λένε αλλά ντ'άλλων

Morgan_F

Μέλος
Εγγρ.
1 Αυγ 2010
Like
687
Πόντοι
81
H αλήθεια είναι κάπου στη μέση, για εμένα
Σίγουρα τα οικονομικά της χώρας και οι μισθοί είναι άθλιοι.
Σίγουρα πολλές δουλειές είναι της πλάκας και χωρίς προοπτική.
Αυτά είναι καταλυτικά για το θέμα που συζητάμε, μην γελιόμαστε. Ειδικά τα 2-3 τελευταία χρόνια, η ακρίβεια είναι πρωτόγνωρη σε όλα τα είδη ανάγκης.
Σίγουρα όμως δεν έχουμε την κουλτούρα κάποιων άλλων χωρών να φεύγουμε από την πατρική στέγη. Με πιο απλά λόγια, και καλύτερα να ήταν τα οικονομικά δεν θα είμασταν και Σκανδιναβία στον τομέα αυτό.

ΥΓ. Βέβαια, για να ευθυμήσουμε και λίγο, όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν για τα μέλη του bou , που από τα 16 τους είναι όλοι ανεξάρτητοι με υψηλούς μισθούς , σκληραγωγημένοι στις κακουχίες, μένουν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια από γονείς και μάλιστα πληρώνουν και από 2-3 γυναίκες για να φροντίζουν τα γερόντια :P

srek7

Ανώτατος
Εγγρ.
25 Αυγ 2008
Κριτικές
63
Like
17.999
Πόντοι
17.785
Εδω εισαστε

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ρε τύποι λογικό δεν είναι και ένα ποσοστό ατόμων που δεν είχε ποτέ τίποτα να την δει αλλιώς. Δεν είναι όπως νομίζετε αρκετοί.
Αν έχεις μεγαλώσει κιόλας σε διαλυμένο σπίτι, πάμφτωχος, με άρρωστα άτομα, σε κακή γειτονιά δεν θέλει πολύ να πάρεις λάθος μονοπάτι και να είσαι στο περιθώριο συνειδητοποιημένα. Απ΄το σχολείο τα βλέπεις και τα νιώθεις. Ο γιος πχ του εφοριακού έχει τα καλύτερα ρούχα, πάει στις εκδρομές, τον κάνουν όλοι παρέα. Το βράδυ στην πλατεία έχει όλες τις μαλακίες για τα χόμπυ του, κερδίζει τις εντυπώσεις. Αργότερα φοιτητής έχει άπειρες γκόμενες, τον θέλουν όλοι στην παρέα, έχει άφθνο φαγητό και μένει σε άνετο σπίτι. Κι αυτός είναι που θα σκάσει χαμογελαστός και φρέσκος και θα πάρει και την δουλειά μεθαύριο όταν τελειώσει το έργο. Κι εσύ να σαι στο περιθώριο. Απο το σχολείο να τρως σκατά. Φοιτητής δεν το συζητάω. Ολομόναχος να βγάλεις όλα τα χρόνια. Τέτοια άτομα που προκόβουν φτιάχνουν και δικό τους κόσμο στο κεφάλι τους που είναι και προσιτός στο κόσμο των εταιρειών και του ισχυρού γενικότερα κι έτσι οι δρόμοι προς πιο ψηλά επίπεδα είναι ανοιχτοι. Είναι νόμος ότι όσο γλύφεις και όσο πιο βρώμικος είσαι τόσο εξασφαλίζεις ένα καλύτερο αύριο για σένα και τα παιδιά σου. Όλοι τα τρώνε και από παντού έχοντας φτιαχτεί οι κατάλληλες συντεχνίες. Είναι μέχρι να βρεις κι εσύ λούκι να χωθείς με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, κι αν δεν τον βρεις να γίνεις και άτιμος. Λεφτά ένας στους 10 φτιάχνει τίμια. Όταν λέμε λεφτά λέμε για τεράστιες περιουσίες από το 0. Αλλιώς βρωμάς. Δημόσιος υπάλληλος και να έχεις 15 διαμερίσματα κάτι βρωμάει όπως και να χει. Ένας που δεν έχει τίποτα εννοείται θα παλεύει αλλά και οι αντοχές στερεύουν. Ο ξεκούραστος κι ο βολεμένος θα ναι παντα φρέσκος στο νου να αδράτει κάθε ευκαιρία που προκύπτει στο δρόμο, αφού έτσι κι αλλιώς παίζει μπάλα σε άλλα επίπεδα.

Οπως ειπα και τις προαλλες σε σχετικη συζητηση που ειχαμε σε αλλο νημα, δεν υπαρχει τιποτε που να μπορει να σταματησει εναν 25ρη που ειναι προθυμος να εργαστει σκληρα, απο το να προκοψει. ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΕ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom