Heinz W Guderian
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαΐ 2012
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
θα μου επιτρέψεις να διορθώσω καποια πράγματαεπειδή έχουν γραφτεί ανακρίβειες....
1. Στη Γερμανία θα πρέπει να πεις το ΠΟΥ ήταν ο καθένας - σε ποια πόλη. Όπως και στην Ελλάδα αλλιώς είναι η κοινωνία στη μία πόλη και αλλιώς στην άλλη.
2. Ρατσισμός υπάρχει τόσος όσος είναι και στην Ελλάδα. Και ανάλογος με αυτά που ταίζουνε και τους μεν και τους δε. Στην Ελλάδα υπάρχει ρατσισμός για τους Γερμανούς (και μην ακούσω όχι), στη Γερμανία αντίστοιχα με τους Έλληνες, ποσοστιαία μάλιστα πολύ λιγότερος. Και όχι διαχρονικός όπως εδώ στην Ελλάδα με τους Γερμανούς.
3. Εξαρτάται τι δουλειά θα κάνεις και πού θα την κάνεις όπως ακριβώς σε κάθε χώρα. Κακοί εργοδότες και κακές εταιρίες υπάρχουνε παντού. Αν τώρα σκέφτεται κάποιος να πάει να δουλέψει σε εστιατόριο στη Γερμανία, προτιμότερο να πάει σε Γερμανό που θα σεβαστεί τους νόμους, παρά σε Έλληνα που απλά θα τον γαμήσει ασάλιωτα.
4. ΠΟΥΘΕΝΑ στην Ευρώπη δεν είναι αυτή τη στιγμή σίγουρα, αλλά στην ουσία κανείς δεν μπορεί να πει ούτε το πώς ούτε το πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία. Τα ίδια δεδομένα που σήμερα αντιμετωπίζονται σαν κρίση, ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ πριν 4 χρόνια αντιμετωπίζονταν σαν δείκτες ανάπτυξης.
5. Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία και λοιπή Κεντρική Ευρώπη έχουνε το μειονέκτημα πως έχουνε φτάσει τα όρια βιομηχανοποίησής τους. Νέες επενδύσεις δεν μπαίνουνε. Οπότε "ανάπτυξη" δεν μπορεί να υπάρχει σε αυτές. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το βιοτικό επίπεδι επίσης έχει φτάσει στα όρια που μπορεί. Οι Γερμανοί δεν το έχουν καταλάβει αυτό.
6. Διάβασα πιο πριν για 500-600 ευρώ σουπερμάρκετ στη Γερμανία...προφανώς κάποιο λάθος έκανε, ειδικά όταν αντίστοιχα μίλησε ο ίδιος για 500 ευρώ ενοίκιο. Δεν διευκρινίζει ούτε τετραγωνικά ούτε οικ. κατάσταση ούτε τίποτα. Εγώ λοιπόν λέω 1000 ευρώ ενοίκιο και 250 σουπερμαρκετ, που είναι αληθέστατο.
Όσο για τους μισθούς, αν θέλετε να μιλήσουμε σοβαρά θα πρέπει να λέμε τι ακριβώς ψάχνει ο καθένας και με τι προϋπηρεσίες κλπ...
δηλαδή φέξε μου και γλύστρησα.
2,Εδώ διαφωνώ κάθετα και οριζόντια και διαγώνια!
Η Ελλάδα δεν είχα κανένα ρατσισμό για τους γερμανούς!
Τα τελευταία 3-4 χρόνια πλά δεν τους χωνεύουμε λόγω οικονομικής κρίσης, όπως άλλωστε δεν τους χωνεύει κανείς στην υπόλοιπη Ευρώπη για τον ίδιο λόγο!
Αυτό όμως δεν είναι ρατσισμός!
Άλλο η αντιπαλότητα και άλλο ο ρατσισμός!
Έχουμε μπερδέψει τις έννοιες!
Ρατσιστές είναι σίγουρα όμως οι γερμανοί που θεωρούν ότι η ιστορία τους χρωστάει και πάνε να το πατσίσουν!
Μοναδικό τους μέλημα είναι να χρεοκοπήσουν τις υπόλοιπες χώρες, να μαζέψουν όσο μπορούν πιο πολλούς μετανάστες και να τους έχουν σχεδόν σαν σκλάβους στη γαλέρα!!!
Φθηνά εργατικά χέρια για να αναπτύξουν τις τεράστιες εταιρίες τους (μικρομεσαία επιχείρηση είναι είδος προς εξαφάνιση) μεγιστοποιώντας τα κέρδη τους!!!
Γενικότερα στα εργασιακά, η γερμανική πολιτεία ενδιαφέρεται πιο πολύ για το δίκιο της εταιρίας παρά για το δίκιο του εργαζόμενου!
θα το αναπτύξω πιο κάτω....
3.χμμμμμμ ένας μύθος που κρατεί ακόμα και δεν ξέρω ποιοι και για ποιο λόγο τον συντηρούν!
Κοοίτα να δεις κάτι φιλαράκι.
Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιος κλέβει και ποιον αλλά το σε ποια χώρα βρίσκομαι και μπορώ και κλέβω!
Το αν κλέβουν οι έλληνες της γερμανίας δε μου λέει κάτι!
γιατί το ίδιο κάνουν και οι τούρκοι της γερμανίας και οι ιταλοί και οι ασιάτες και οι λατίνοι και πάει μακριά η βαλίτσα!
Αλλά σε τι είδους δουλειές κλέβουν όλοι αυτοί?
σε εστίαση φυσικά!
Εκεί είναι το πιο εύκολο!
και κάνω μια ρητορική ερώτηση και περιμένω από όλους όσους έχουν εμεπιρίες από Ελλάδα και εξωτερικό να μου πουν...
ποιοι κλέβουν πιο πολύ τους εργαζόμενους?
στα εστιατόρια πχ
οι έλληνες της γερμανίας (και ναναλογικά οι τούρκοι, ασιάτες κοκ)
ή οι έλληνες της Ελλάδας???
και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι οι γερμανοί σέβονται τους νόμους?
επειδή έτσι υποστηρίζουν?
Εγώ προσωπικά δεν έχω γνωρίσει πιο μεγάλους απατεώνες!
χωρίς μπέσα!
πιο πολύ κι από ιταλούς της νότιας μεριάς.....
και για να μη γράφω πολλά, θα πω μόνο ότι η ζίμενς, η εταιρίες κατασκευής όπλων και πολλές άλλες, γερμανικές είναι και λάδωσαν ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ!!!!!!!!!!!!
'Αιντε που θα μας πουν και οι γερμανοί ότι είναι τίμιος λαός!
για το τζάμπα σκοτώνουν τη μάνα τους και σου δίνουν και τη γυναίκα τους.....και κυριολεκτώ και πάλι!
5.Οι γερμανοί φυσικά και δεν το έχουν καταλάβει!
Ο απλός λαός κοιμάται!
και σαν κουτοί που είναι δε θα πάορυν χαμπάρι τι έγινε και ποιος τους έκλεψε!
εμείς τουλάχιστον λέμε ο γιωργάκης είναι κλέφτης και το ξέορυμε!
υτοί δε θα μπορούν να το πιστέψουν και θα κλείνουν υποκριτικά τα μάτια!!! ;)