μάλιστα - 12 χρόνια στη Γερμανία κάνοντας τι ακριβώς; Πού πώς κλπ.
Προσωπικά πηγαινοέρχομαι Γερμανία από 16 χρονών για διάφορους λόγους - προσωπικούς και επαγγελματικούς αργότερα, τώρα δε είμαι εκεί 3 εβδομάδες το μηνα.
Και πάω σε όλη τη Γερμανία πρακτικά.
Για να ζεις 12 χρόνια σε μια χώρα και να έχεις τέτοιο "μίσος" για το συγκεκριμένο λαό, κάτι δεν πάει καλά. Δεν διαφωνώ πως οι Γερμανοί είναι περήφανοι για τη χώρα τους, αλλά πες μου τώρα πως οι Έλληνες δεν είμαστε κιόλας ψωροπερήφανοι εμείς οι ίδιοι!!!
Παραδείγματα άπειρα:
Πες μου ΜΙΑ γυναίκα στην Ελλάδα (ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ έτσι;) που θα γυρνούσε να κοιτάξει ξένο εκτός Ιταλού ή Ισπανού. Στη Γερμανία με αγγλικά κάνεις καμάκι και εφόσον είσαι εμφανίσιμος, έχεις και επιτυχία.
Όποτε συμβαίνει κάτι στη χώρα είναι πάντα κανόνας πως είναι ξένος δάχτυλος, δεν φταίει ποτέ ο Έλληνας
άσε το άλλο.... έθνος ανάδελφον!
κλπ
Λυπάμαι φίλε μου αλλά δε θα αφήσω και το βιογραφικό μου εδώ...
καταρχήν μιλάς για μίσος!
και δεν το καταλαβαίνω αυτό...
απλά λέω τα πράγματα με τ'όνομά τους.
ίσως να ξενίζουν λίγο γιατί άλλα μας "δίδαξαν" για τους ευρωπαίους και ειδικά για τους γερμανούς!
και έχει πολύ πλάκα η αντίδραση των περισσοτέρων σε τέτοια θέματα γιατί τους χαλάω τη μανέστρα!
δεν μπορούν να δεχθούν ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα περιγράφουν!
και η περιγραφή είναι συγκεκριμένη και πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσουμε όλοι σ αυτην!
οι ευρωπαίοι είναι τίμιοι και δεν κλέβουν, δε φοροδιαφεύγουν, δε λαδώνουν....
οι έλληνες αντίθετα κάνουν όλα τα στραβά!
αν το λες αυτό μάλιστα σε δημόσιες συζητήσεις όπως εδώ, είσαι αποδεκτός και "ιν"
δεν έχεις μίσος,
δεν έχεις πέσει θύμα προπαγάνδας,
δεν εξυπηρετείς τους σκοπούς τους......
και οι σκοποί τους είναι συγκεκριμένοι: οι έλληνες είναι τεμπέληδες και πληρώνονται τζάμπα, οι κύπριοι ξεπλένουν χρήμα (μάλλον ξεχνάνε τις δικές τους γερμανόφωνες και όχι μόνο, χώρες-φορολογικούς παραδείσους)
οι ιταλοί μαφιόζοι
οι ισπανοί και πορτογάλοι ονειροπόλοι που δεν σκέφτονται τη δουλειά αλλά μόνο τις γκόμενες
οι ανατολικοευρωπαίο, νταβαδες και τάνες....
και η βαλίτσα πάει μακριά!
λοιπόν μάγκα μου για να τελειώνουμε.
Δεν έχω κανένα μίσος για κανένα λαό.
Σε αντίθεση με σένα ίσως που συνεχώς αυτό που κάνεις είναι να αισθάνεσαι μειονεκτικά (σε αντίθεση με τους γερμανούς που όπως είπες αισθάνονται περήφανοι, και είναι αλήθεια γιατί έτσι τους δίδαξαν και τους περνάνε καθημερινώς) για τη χώρα σου.
και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί....
κάτι δεν πάει καλά....
και μου φαίνεται ότι δεν έχεις και επίγνωση του τι γίνεται είτε στην Ελλάδα είτε έξω και σόρι κιόλας!
λες ποια ελληνίδα θα κοιτούσε άλλον εκτός από ιταλό κτλ????
για ρώτα κάναν αλβανό ας πούμε πόσες ελληνίδες έχει πηδήξει....
και πόσες ελληνίδες έχουν γκόμενο αλβανό!
μέχρι και σήριαλ υπήρχε κάποτε αν δεν κάνω λάθος!
και να σου πω και την προσωπική μου εμπειρία, πρόσφατα γνώρισα ζευγάρι ελληνίδας με αλβανό που δούλευαν σε χοτελ στη ρόδο και πήγαν γερμανία για καλύτερη ζωή!
Α! και ένα άλλο παράδειγμα για τα πάκια
Αυτό κι αν χαλάσει τη μανέστρα σε πολλούς από δω μέσα!
δε θα τους αρέσει και πολύ αλλά τι να κάνουμε....
οι γερμανοί έχουν φτιάξει ειδικά "μέρη" υποδοχής μεταναστών ή μάλλον για να είμαι πιο σαφής, λαθρομεταναστών
έχουν παλιές φυλακές ή παλιά στρατόπεδα ή τέτοιυ είδους κτίρια, όπου φυλλάσονται φρουρούμενοι οι πακιστανοί και κάθε είδους μετανάστης από Ασία, Αφρική κτλ
από κει τους παίρνει λεωφορείο και τους πάει σε διάφορες υπηρεσίες για την άδεια παραμονής, γιατρούς κτλ.
Οργανωμένα πράγματα!!!!
βρέθηκα λοιπόν μια μέρα με ένα φιλαράκι σεκιουριτά-φρουρό και πιάσαμε κουβέντα με κάποια πάκια που μόλις είχαν έρθει από....Ελλάδα!!!!!!!
πού ειναι καλύτερα ρε παλίκαρε του λέω? εδώ ή στην Ελλάδα?
ε...στο Ελλάντα φυσικά μου απαντάει!
εδώ είναι κόλαση είπε βουρκωμένος!
και γιατί ήρθες εδώ του λέω?
ε...έτσι είπαν άλλοι...εντώ καλύτερα!
αλλά μήπως ξέρει αν στο Αυστρία είναι πιο καλά? γκιατί λέμε να πάμε εκεί!
χαχαχαχαχαχαχαχα
ναι πάτε!
πιο καλά είναι χαχαχαχαχαχαχα
αυτό βέβαια το παράδειγμα δε θα αρέσει σε πολλούς από δω μέσα που θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι απλά ένας σταθμός για τους μετανάστες, που απλά κόλλησαν στην προσπάθειά τους να πάνε σε Ιταλία, Γερμανία,Αυστρία κτλ
και ότι οι έλληνες είναι ρατσιστές και τους συμ περιφέρονται άσχημα σε αντίθεση με τους πολιτισμένους που τους έχουν στα ώπα ώπα!
τι να κάνω εγώ τώρα?
να μην το πω μήπως και σας χαλάσω τα κέφια?
και κάτι τελευταίο και θα κλείσω εδώ
λες "Όποτε συμβαίνει κάτι στη χώρα είναι πάντα κανόνας πως είναι ξένος δάχτυλος, δεν φταίει ποτέ ο Έλληνας"
φαντάζομαι θα γνωρίζεις την άποψη των γερμανών που λέει
"για ότι καλό συμβαίνει στη χώρα, εμείς το φτιάξαμε, αλλά για ότι στραβό και παρατυπία οι ξένοι τα κάνουν μια και έτσι είναι συνηθισμένοι απ την χώρα τους"
δεν ξέρω αν είναι ρατσιστικό ή όχι
εγώ δε θα το χαρακτηρίσω...
χαρακτηρίστε το μόνοι σας!
και για να μη με παρεξηγήσεις!
έχω πει μόνο ότι "άσχημο" συμβαίνει σ αυτές τις χώρες και ειδικά στην Γερμανία. Και μάλιστα ότι είναι αντίθετο σ αυτό που μας έχουν πει ότι ισχύει!
όχι ότι όλα είναι άσχημα!
απλά και κάποιοι σαν κι εσένα φίλε μου, λένε για την Ελλάδα μόνο τα άσχημα, θεωρώντας ότι είναι η χειρότερη χώρα στον πλανήτη! Άραγε δεν υπάρχουν και καλά? ή το μίσος δεν σας αφήνει να τα δείτε?
τις καλημέρες μου.