Φυλήςυχος Πολίτης
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Μαρ 2008
- Like
- 0
- Πόντοι
- 166
ο πατέρας μου έχει ένα φίλο σύριο, πολύ καλός άνθρωπος.
Σύριο ή Σύρο;
ο πατέρας μου έχει ένα φίλο σύριο, πολύ καλός άνθρωπος.
ακριβώς.....
Σύριο ή Σύρο;
ναι, έχω διαφωνίες
το υποκείμενο μπορεί να απαντήσει τι εθνικότητας ΘΕΛΕΙ να είναι.
δε θα του πει κανένας σε ποιο έθνος θα ανήκει, σύμφωνοι, αυτό είναι δική του επιλογή.
όμως η ιστορία του (των προηγούμενων γενιών) ορίζει την εθνική καταγωγή του. αυτό μπορεί να συμπίπτει με αυτό που θέλει, ή όχι, δεν έχει καμία σημασία.
ακόμα και στην περίπτωση της θράκης (χωρίς να θέλω να ανοίξω το can of worms, απλώς θέλω να δείξω το αντίστροφο από ό,τι έχω πει μέχρι τώρα), στη συνθήκη της Λοζάνης (αν τα ξέρω καλά) αναφέρονται έλληνες (μουσουλμάνοι), όχι τούρκοι. άρα ιστορικά οι πρόγονοί τους ήταν ή προσδιορίζονταν σαν έλληνες εθνικά. πλέον ένα μέρος του πληθυσμού εκεί θέλει να ανήκει στο τουρκικό έθνος. το ανάποδο ισχύει (ή θα ισχύει) για κάποιον που ιστορικά η καταγωγή του είναι από άλλο έθνος και θέλει να ανήκει πλέον στο ελληνικό.
άρα το ότι εσύ πλέον ταυτίζεσαι με κάποιο έθνος δεν αναιρεί την καταγωγή σου. αυτό δεν είναι κακό, είναι απλώς θέμα συνειδητοποίησης.
οκ.
είναι μια διαφορά κατηγοριοποίησης αυτό, έχει λογική βάση...
τι πρακτικές συνέπειες θα είχε αυτό (αν είχε) και το πολιτική/κοινωνική στόχευση (αν έχει);;;
το 22 τελέστηκε το εξής.
ο διαχωρισμός έγινε βάσει θρησκείας και όχι εθνικότητας.
Εν Ελλάδι υπήρχαν πολλοί έλληνες μουσουλμάνοι (περίπου 500 χιλιάρια) που εστάλθηκαν στην Τουρκία λόγω θρησκείας.
Στα πλοία που τους μετέφεραν υπήρχαν μεταφραστες καθώς η γλώσσα πυο ήξεραν ήταν μόνο η ελληνική......
Λαμπρό παράδειγμα ελλήνων υπηκόων με τουρκική εθνική συνείδηση
Ναι,φυσικά!!!σκατά παράδειγμα έδωσα δηλαδίς
ναι, έχω διαφωνίες
το υποκείμενο μπορεί να απαντήσει τι εθνικότητας ΘΕΛΕΙ να είναι.
δε θα του πει κανένας σε ποιο έθνος θα ανήκει, σύμφωνοι, αυτό είναι δική του επιλογή.
όμως η ιστορία του (των προηγούμενων γενιών) ορίζει την εθνική καταγωγή του. αυτό μπορεί να συμπίπτει με αυτό που θέλει, ή όχι, δεν έχει καμία σημασία.
άρα το ότι εσύ πλέον ταυτίζεσαι με κάποιο έθνος δεν αναιρεί την καταγωγή σου. αυτό δεν είναι κακό, είναι απλώς θέμα συνειδητοποίησης.
ακόμα και στην περίπτωση της θράκης (χωρίς να θέλω να ανοίξω το can of worms, απλώς θέλω να δείξω το αντίστροφο από ό,τι έχω πει μέχρι τώρα), στη συνθήκη της Λοζάνης (αν τα ξέρω καλά) αναφέρονται έλληνες (μουσουλμάνοι), όχι τούρκοι. άρα ιστορικά οι πρόγονοί τους ήταν ή προσδιορίζονταν σαν έλληνες εθνικά. πλέον ένα μέρος του πληθυσμού εκεί θέλει να ανήκει στο τουρκικό έθνος. το ανάποδο ισχύει (ή θα ισχύει) για κάποιον που ιστορικά η καταγωγή του είναι από άλλο έθνος και θέλει να ανήκει πλέον στο ελληνικό.
Όλοι ένα,κάτω σύνορα-στρατοί πατρίδα μας όλη η γη.σας φαινεται περιεργο?
στον κοσμο του ΠΠου δεν υπαρχει λογικη!
στον κοσμο του ΠΠου υπαρχει μονον μπερδεψουρα(σαν το μυαλο του) και συμφερον!
Καλως ηρθατε στον κοσμο που ονειρευεται ο ΠΠος!
πουθενά, εξηγώ το σκεπτικό μουστο παραπάνω που διαφωνούμε;
η συνθήκη της λωζάνης μιλά για μουσουλμάνους το θρήσκευμα στη Θράκη. δεν αναφέρει εθνικότητα.
άρα οποιοδήποτε συμπέρασμα για εθνική τους καταγωγή είναι του συμπεραίνοντος.
επισημαίνω επίσης ότι η έννοια του έθνους δεν υπήρχε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και ότα εμφανίστηκε εμφανίστηκε πρώτα στους χριστιανικούς πληθυσμούς...
περαν αυτού δεν καταλαβαίνω που θέλεις να καταλήξεις (what is your point ελληνιστί)!
η συνθήκη της λωζάνης μιλά για μουσουλμάνους το θρήσκευμα στη Θράκη. δεν αναφέρει εθνικότητα.
άρα οποιοδήποτε συμπέρασμα για εθνική τους καταγωγή είναι του συμπεραίνοντος.
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ για τον ΠΠο και τους ομοιους του!Όλοι ένα,κάτω σύνορα-στρατοί πατρίδα μας όλη η γη.
Ουτοπία για εμένα.
ε ναι μωρε, τα εθνη ειναι προϊοντα, μπαινεις στο σουπερ μαρκετ, διαλεγεις ποιο σου κανει και το φορας... τι ψαχνεις τωρα για λεπτομερειες! Ειναι πολλα τα $$$ λεμεμάι πόιντ ιζ δατ η εθνική καταγωγή δεν είναι θέμα επιλογής, η εθνική συνείδηση ναι.
με άλλα λόγια αν θέλεις να ανήκεις σε ένα έθνος δε θα σου πει κανένας όχι, όμως να το βασίζεις στο ότι είναι επιλογή σου, όχι σε ιστορική καταγωγή εφόσον δεν ισχύει.
εδω ο ΠΠος αυτοπροσδιοριζεται Ελληνας πατριωτης! σε σενα θα κολλησουμε τωρα?Δηλαδή μπορώ και εγώ αν θελώ να αυτοπροσδιορίζομαι μέγας-γαμίας;!
Ωραίο πράγμα η πρόοδος!!!