Νέα

Μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμιια

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 40DDD
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
κατα την γνωμη μου κακώς.. η καταστροφή ήταν το πρώτο και ειδικά η μη εφαρμογή του... το δεύτερο ήταν αναγκαίο εφόσον υπήρξε το πρώτο ειδικά δε ως προς το σκέλος των αποκρατικοποιήσεων (για τους φόρους, ΦΠΑ κλπ έχω πολλάκις εκφράσει την αρνητική μου θέση)

αυτό που δεν βλέπω να γίνεται είναι η καθιέρωση του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για όλους...

Δλδ Νομος περί ευθύνης Υπουργών, Ποθεν έσχες συνιστούν νομιμότητα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δεν συνιστούν νομιμότητα; Άσχετο με τι γράφεις εν τέλει

ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι στα πλαισια του συντάγματος όπως αυτό ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία το 2000.. αρα ναι

η έλλειψη του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ αποτελεί παράλειψη νόμου και ισχύει από παλαιόθεν (καταργήθηκε το 1982 αν ενθυμούμαι καλώς)

OP
OP
40DDD

40DDD

Μέλος
Εγγρ.
29 Μαΐ 2011
Like
17
Πόντοι
16
Και κατά ποσο μπορούμε τελικά να υπακούει ο καθένας από εμάς ένα νομο που του αρέσει, ενώ να μην εφαρμόζει κάποιον άλλο που που δε γουστάρει
Καλά, ας κρατάμε και μικρό καλάθι γιατί εδώ και 30 χρόνια όλο για μεταρρύθμιση στην παιδεία ακούμε. Ούτε που θυμάμαι πόσοι υπουργοί και πόσα νομοσχέδια και το αποτέλεσμα είναι σχολές που χειροτέρευαν... :headbang: χρήσιμες μόνο για πάρτυ και καμάκι.

Α ναι και εκλογές φυσικά.... :jerking:

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
ο νόμος περί ευθύνης υπουργών είναι στα πλαισια του συντάγματος όπως αυτό ψηφίστηκε με αυξημένη πλειοψηφία το 2000.. αρα ναι

η έλλειψη του ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ αποτελεί παράλειψη νόμου και ισχύει από παλαιόθεν (καταργήθηκε το 1982 αν ενθυμούμαι καλώς)

Άρα να επαναλάβω, αν δεν γίνομαι αντιληπτός, δύο σημαντικά νομοθετήματα, πανταχόθεν βεβλημένα αποτελούν νομιμότητα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Άρα να επαναλάβω, αν δεν γίνομαι αντιληπτός, δύο σημαντικά νομοθετήματα, πανταχόθεν βεβλημένα αποτελούν νομιμότητα

όχι δε και πανταχόθεν... όταν καταργήθηκε το πόθεν έσχες ψηφίστηκε από σύσσωμη την αριστερά και το ΠΑΣΟΚ στο κοινοβούλιο... όταν άλλαξε το σύνταγμα απαιτήθηκε αυξημένη πλειοψηφία 2/3 ... αυτά δεν αλλάζουν παρά μόνο με κοινοβουλευτικές διαδικασίες...

και βρες μου ένα κόμμα που να είχε το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και την καθιέρωση του στο προεκλογικό του πρόγραμμα...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
όχι δε και πανταχόθεν... όταν καταργήθηκε το πόθεν έσχες ψηφίστηκε από σύσσωμη την αριστερά και το ΠΑΣΟΚ στο κοινοβούλιο... όταν άλλαξε το σύνταγμα απαιτήθηκε αυξημένη πλειοψηφία 2/3 ... αυτά δεν αλλάζουν παρά μόνο με κοινοβουλευτικές διαδικασίες...

και βρες μου ένα κόμμα που να είχε το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ και την καθιέρωση του στο προεκλογικό του πρόγραμμα...

Η Siemens και ο Άκης είναι εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών, όπως και το πόθεν έσχες

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Η Siemens και ο Άκης είναι εκτός κοινοβουλευτικών διαδικασιών, όπως και το πόθεν έσχες

με την Siemens και τον Ακη δεν έχει καμμιά δουλεια η βουλή... η βουλή δεν δικάζει νομοθετεί στα πλαίσια του συντάγματος... με αυτούς έχει δουλειά η δικαιοσύνη η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτε λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου και συνταγματικής επιταγής...

το πόθεν έσχες είναι έλλειψη νομοθεσίας και θα πρέπει να γίνει νόμος γιαυτό.. από ότι ξέρω κανένα από τα κόμματα δεν έχει την καθιέρωση του ποθεν έσχες για όλους σαν αντικείμενο του προεκλογικού προγράμματος.. άρα τι ζητάμε ???

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
με την Siemens και τον Ακη δεν έχει καμμιά δουλεια η βουλή... η βουλή δεν δικάζει νομοθετεί στα πλαίσια του συντάγματος... με αυτούς έχει δουλειά η δικαιοσύνη η οποία δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτε λόγω έλλειψης νομοθετικού πλαισίου και συνταγματικής επιταγής...

Δλδ, δεν υπάρχει νόμος, αλλά αυτή είναι η νομιμότητα. Είμαι βέβαιος ότι ο Μοντεσκιέ είχε αυτό στο μυαλό του

το πόθεν έσχες είναι έλλειψη νομοθεσίας και θα πρέπει να γίνει νόμος γιαυτό.. από ότι ξέρω κανένα από τα κόμματα δεν έχει την καθιέρωση του ποθεν έσχες για όλους σαν αντικείμενο του προεκλογικού προγράμματος.. άρα τι ζητάμε ???

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Δλδ, δεν υπάρχει νόμος, αλλά αυτή είναι η νομιμότητα. Είμαι βέβαιος ότι ο Μοντεσκιέ είχε αυτό στο μυαλό του

ποιός σου είπε  ότι δεν υπάρχει νόμος? υπάρχει και παραυπάρχει αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι έχουν παρέλθει ο χρονικές προθεσμίες που επιβάλλει το σύνταγμα για την εφαρμογή του...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
ποιός σου είπε  ότι δεν υπάρχει νόμος? υπάρχει και παραυπάρχει αλλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί διότι έχουν παρέλθει ο χρονικές προθεσμίες που επιβάλλει το σύνταγμα για την εφαρμογή του...

Άρα εφαρμόζεται :cheesy: αλλά δεν καλύπτει κάποιες περιπτώσεις, ως νομιμότητα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
ρε γερο τράγο θα μου ζαλίζεις για πολύ τα  @@@@ ακόμη  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

Να σου τα ζαλίσω αγαπήτε. Διότι όταν λες ότι η νομιμότητα είναι να μην ισχυέι ο νόμος για κάποιους και να μην παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη, αυτομάτως καταργείς τη νομιμότητα.
Όταν το 40% υπερισχύει το 60% καταργείς την επιλογή της ψήφου.
Και το 40% τελικά ψηφίζει εκλογικό νόμο με ολοένα μειούμενο το ποσοστό αυτοδύναμης

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Να σου τα ζαλίσω αγαπήτε. Διότι όταν λες ότι η νομιμότητα είναι να μην ισχυέι ο νόμος για κάποιους και να μην παρεμβαίνει η Δικαιοσύνη, αυτομάτως καταργείς τη νομιμότητα.
Και το 40% τελικά ψηφίζει εκλογικό νόμο με ολοένα μειούμενο το ποσοστό αυτοδύναμης
Λαθος.
Το 40 δεν υπερισχυει του 60.
Υπερισχυει του 30+10+10+5+2+2+1.
Ας ενωθει το 60 να υπερισχυσει.

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306

σου επιτρέπω... το απόγευμα έχω αγώνα  :fuck1: :fuck1: :fuck1: :fuck1: :fuck1: με ένα αματούρι οπότε θα μου τα ξεζαλίσει δεόντως...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

πλεροφορίαι εντός...

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
σου επιτρέπω... το απόγευμα έχω αγώνα  :fuck1: :fuck1: :fuck1: :fuck1: :fuck1: με ένα αματούρι οπότε θα μου τα ξεζαλίσει δεόντως...  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

πλεροφορίαι εντός...

Τα ήθελες δεκάρες

Λαθος.
Το 40 δεν υπερισχυει του 60.
Υπερισχυει του 30+10+10+5+2+2+1.
Ας ενωθει το 60 να υπερισχυσει.

Αν του δωθεί η πολιτική ευκαιρία

Επισκέπτης
Κατά τη γνώμη μου αυτό που γίνεται τώρα στα "πανεπιστήμια" αποτελεί απόδειξη ότι ο νέος νομος χτυπάει το κακό στη ριζα

Υπάρχει φυσικά και ένα άλλο θέμα εδώ. Η ικανότητα του ελληνικού "κράτους" να εφαρμόσει ένα νομο που ψηφίστηκε. Και κατά ποσο μπορούμε τελικά να υπακούει ο καθένας από εμάς ένα νομο που του αρέσει, ενώ να μην εφαρμόζει κάποιον άλλο που που δε γουστάρει
Φοιτηταριατο,ο νεος ΕΧΘΡΟΣ,μαζι με τους all time classic ΔΥ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom