Νέα

Mετανάστευση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα redmanftw
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 309
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
......ΝΙΓΗΡΙΑ ,να γραφτεις και στην εκει τ(ρ)οπικη χρισοι αυγει ...

στην Νιγηρία είναι ρατσιστές μεταξύ τους .. τρώγονται σαν τα σκυλιά οι διάφορες φυλές...

ο λευκός είναι άρχοντας (μάστερ τον φωνάζουνε και όχι μιστερ)

kostas_thai

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2010
Like
4
Πόντοι
66
Ο γνωστός σωβινισμός για την πιο ωραία χώρα στον κόσμο.
Είναι ωραίες οι πόλεις-αίσχη με τα τσιμεντένια κουτιά και τα αντιαισθητικά κλιματιστικά να κρέμονται απ' έξω;
Είναι ωραίοι οι παρατημένοι αρχαιολογικοί χώροι που έχουν γίνει περίπου χαβούζες;
Η φύση παντού ωραία είναι αρκεί να φαίνεται, να μην έχει καλυφθεί από τσιμέντο.
πηγες στο αλλο ακρο.και στην σιβηρια η φυση ειναι πανεμορφη αλλα πας να ζησεις εκει?στο δευτερο εχεις ενα δικιο εφοσον μιλας για αθηνα θεσσαλονικη.στο τριτο εχεις εν μερει ενα δικιο γιατι σε πολλους νομιζω αρχαιολογικους χωρους υπαρχει εγκαταλειψη για πολλους και διαφορους λογους.δεν ειναι σωβινισμος η αληθεια.αν και υπαρχουν και αλλοι αρχαιοι πολιτισμοι φυσικα.

ATENISTAS

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2012
Like
0
Πόντοι
16
ναι και εγω ψηφιζω χρυση αυγη αλλα μη λεμε και μλκιες
χαίρομαι που ψηφίζεις ΧΑ και δε λέω αυτά που λέω για εθνικιστικούς λόγους

έχω ταξιδέψει και έχω μείνει για πολύ καιρό σε πολλά μέρη του κόσμου και θεωρώ τις ελληνίδες τις πιο ωραίες γυναίκες ...

που είναι το περίεργο ??

Υ.Γ Τις μνημονεύει και ο Pitbull άλλωστε, τυχαίο??  ;)

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.475
Πόντοι
2.606
στην Νιγηρία είναι ρατσιστές μεταξύ τους .. τρώγονται σαν τα σκυλιά οι διάφορες φυλές...

ο λευκός είναι άρχοντας (μάστερ τον φωνάζουνε και όχι μιστερ)
.....ουτε εκει γουσταρουνε τους ξενους....μια χαρα ,ο παραδεισος του χροισαβγιτει!

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
χαίρομαι που ψηφίζεις ΧΑ και δε λέω αυτά που λέω για εθνικιστικούς λόγους

έχω ταξιδέψει και έχω μείνει για πολύ καιρό σε πολλά μέρη του κόσμου και θεωρώ τις ελληνίδες τις πιο ωραίες γυναίκες ...

που είναι το περίεργο ??

Υ.Γ Τις μνημονεύει και ο Pitbull άλλωστε, τυχαίο??  ;)
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
ο καθενας με τα γουστα του

neos123

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιαν 2010
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
66
άμα έχεις βγεί έξω οκ αλλά άμα δεν έχεις βγει μην κρίνεις με βάση αυτα που έχεις δει εδώ ...

τα φαινόμενα απατούν ...
κατι λιγο εχω βγει :) δεν ειναι οτι αλλου ειναι θεες και ετσι αλλα καλυτερα απο εδω

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
.....ουτε εκει γουσταρουνε τους ξενους....μια χαρα ,ο παραδεισος του χροισαβγιτει!

λάθος κάνεις.. εκεί δεν γουστάρουνε τον διπλανό τους.. ο ξένος και ειδικά ο λευκός είναι άρχοντας... μάστερ τον φωνάζουνε δηλαδή αφέντη...

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
πηγες στο αλλο ακρο.και στην σιβηρια η φυση ειναι πανεμορφη αλλα πας να ζησεις εκει?στο δευτερο εχεις ενα δικιο εφοσον μιλας για αθηνα θεσσαλονικη.στο τριτο εχεις εν μερει ενα δικιο γιατι σε πολλους νομιζω αρχαιολογικους χωρους υπαρχει εγκαταλειψη για πολλους και διαφορους λογους.δεν ειναι σωβινισμος η αληθεια.αν και υπαρχουν και αλλοι αρχαιοι πολιτισμοι φυσικα.

Οι επαρχιακές πόλεις είναι ακόμα χειρότερες και πιο άσχημες από Αθήνα-Θεσσαλονίκη.
Σιβηρίες και Σαχάρες είναι ακραίες καταστάσεις. Για μένα φύση που να την καυχιέσαι σημαίνει κάποιος "μνημειακός" φυσικός σχηματισμός όπως πχ Γκραν Κάνυον, κοραλλιογενής ύφαλος, καταρράκτες Ιγκουασού κτλ. Εξοχές και παραλίες υπάρχουν παντού.

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
καλα κατσε πηξε στην γερμανια και περιμενε να δεις λιγο ελλαδα απο την τηλεοραση .. :2funny:
Εγώ θα χω όμως τα λεφτά το καλοκαίρι να ρθω και να κολυμπησω στα γαλαζοπράσινα νερά  :sunglasses:!
εσυ;;;

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
Mεταναστευση....!!
Λοιπον,προχτες που πηγα για καφεδακι μου πε ο κολητος μου για εναν γνωστο που εφυγε Αυστραλια να δουλεψει σε Ελληνα!! Λαμαρινας! 170 Δολαρια Αυστραλιας την μερα!!
Μην με ρωτησετε αν ειχε κονε-συγγενεις ο τυπας τ δεν ξερω!!!!
Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι αν βρεις κατι τετοιο να πας για μια 5ετια να σφιξεις τον κωλο σου και να γυρισεις Ελλαδα και βλεπεις μετα!!!!
Εγω προσωπικα δεν ξερω αν θα μπορουσα να φυγω τοσο μακρια!!!!
(οπως και Καναδα)
Κατα τα αλλα πιστευω οτι για τους εχοντες πτυχια τα οποια εχουν καποιο αντικτυπο στο εξωτερικο , οτι αν φυγουν ΑΠΛΑ θα ΖΟΥΝ ΚΑΛΑ περνοντας 2.000-2.500 Ε ! Δεν θα πλουτησουν πουθενα στην Ευρωπη!
Εμενα αυτη ειναι η αποψη μου!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
μην νομίζετε ότι στο εξωτερικό οι δρόμοι είναι στρωμένοι με ροδοπέταλα ή ότι τα λεφτά φυτρώνουνε στα παρτέρια...

170 δολλάρια αυστραλέζικα την μέρα είναι χαμηλό μεροκάματο..

ειδικά κάτι ευρώπες και αμερικές τα πράγματα δεν είναι ρόδινα ειδικά για ανθρώπους με χειρωνακτικά επαγγέλματα έστω και τεχνικά...

μπορεί να ακούς μεγάλους σε σχέση με την Ελλάδα μισθούς αλλά αντίστοιχα μεγάλα είναι και τα έξοδα.. για παράδειγμα στο Λονδίνο μισθός 70.000 λίρες τον χρόνο (περίπου 90.000 ευρώ) δεν θεωρείται και μεγάλος (αξιοπρεπής αλλά όχι μεγάλος και αν έχεις οικογένεια πρέπει να δουλεύει και η γυναίκα) .. από αυτά σου μένουν καθαρά γύρω τις 53.000 λίρες (65.000 ευρώ) και για να νοικίασεις ένα ΔΩΜΑΤΙΟ θες κατ ελάχιστον 500 ευρώ τον μήνα (σπίτι δυάρι κάτω από 1500 δεν παίζει και αυτό στου διαόλου την μάνα και σε αισχρή κατάσταση κάτι σαν αυτά που μένουν οι πακιστανοί εδώ)... η κάρτα απεριορίστων διαδρομών κοστίζει για τέσσερις ζώνες πάνω από 300 ευρώ..

η μερική ααπσχόληση πάει σύννεφο, η ωρομίσθια επίσης ...

βέβαια υπάρχουν επαγγέλματα με ειδικότητες που θα πληρωθούν πολύ καλά.. ειδικά αν πάνε με συμβόλαιο (6-12-18 μήνες) και όχι σαν μόνιμοι υπάλληλοι) μπορεί να φτάσουν και σε 400, 500, 800 ακόμη και 1000 λίρες την μέρα (κάντε το επί 1.2 σε ευρώ) .. αλλά εκεί πληρώνεις την ασφάλεια σου μόνος σου, πρέπει να στησεις ελεύθερο επάγγελμα ή να μπείς κάτω από εταιρεία-ομπρέλλα που σημαίνει ότι θα ου φάει τουλάχιστον 10-15% της αμοιβής σου κλπ..

ευκαιρίες υπάρχουν σε δύσκολες περιοχές όπως Αφρικανικές χώρες, Ιρακ, Αφγανιστάν,Ιράν κλπ όπου πραγματικά οι αμοιβές είναι μεγάλες και καθαρά λεφτά (πληρώνουν διαμονές, εισητήρια κλπ)... και φυσικά για ανθρώπους με εξειδίκευση και όχι για εργάτες (από αυτούς έχουν τους ντόπιους)...

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66

tramountana....θα σου πω κατι ρε φιλε γτ τον τελευταιο καιρο το ακουω και μου γυρναν τα μυαλα....
λες οτι <εξω> δεν ειναι ροδινα και οτι δεν ειναι στρωμενα κλπ κλπ....
Εγω θα σε ρωτησω το εξης...Πλεον τι ειναι ροδινο στην Ελλαδα???
Τι ειναι στρωμενο??
1,5 στους 2 νεους ειναι ανεργοι και αυτοι που δουλευουν πλεον ειναι part time καφετερειες (3 Ε την ωρα) κλπ κλπ!!
Ακουω απο κατι Θειες οτι εξω ειναι δυσκολα.....ΑΛΗΘΕΙΑ???
Ενω εδω ειναι Ευκολα Ε???

ΕΛΕΟΣ!!!

ΟΣΟ για ΑΦΡΙΚΗ ΗΑΕ κλπ αν ειναι μηχανικος Ιατρος κλπ εχεις ελπιδες να πας αλλιως.....δυσκολα!!

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
tramountana....θα σου πω κατι ρε φιλε γτ τον τελευταιο καιρο το ακουω και μου γυρναν τα μυαλα....
λες οτι <εξω> δεν ειναι ροδινα και οτι δεν ειναι στρωμενα κλπ κλπ....
Εγω θα σε ρωτησω το εξης...Πλεον τι ειναι ροδινο στην Ελλαδα???
Τι ειναι στρωμενο??
1,5 στους 2 νεους ειναι ανεργοι και αυτοι που δουλευουν πλεον ειναι part time καφετερειες (3 Ε την ωρα) κλπ κλπ!!
Ακουω απο κατι Θειες οτι εξω ειναι δυσκολα.....ΑΛΗΘΕΙΑ???
Ενω εδω ειναι Ευκολα Ε???

ΕΛΕΟΣ!!!

ΟΣΟ για ΑΦΡΙΚΗ ΗΑΕ κλπ αν ειναι μηχανικος Ιατρος κλπ εχεις ελπιδες να πας αλλιως.....δυσκολα!!

είπα εγώ ότι είναι ρόδινα στην Ελλάδα... ??? αλλά μην δημιουργούμε και εντυπώσεις ότι όσοι πάνε έξω βρίσκουν τα πάντα στρωμένα με μεταξωτά σκουτιά...

μιζέρια έχεις εδώ και πολύ πιθανόν μιζέρια θα έχεις και κεί.. διαφορές

- Στην Ελλάδα είσαι στον τόπο σου, έχεις κοινωνικό περίγυρο που στο μέτρο που μπορεί και όσο μπορεί θα σε στηρίξει .. έξω είσαι μόνος σου σε ένα περιβάλλον γενικά εχθρικό (όχι μόνο για τους ξένους)

- Στην Ελλάδα ζείς σε ένα κρατος μπουρδέλλο και εχθρικό προς τον πολίτη και έχεις να νοιαστείς για τα πάντα παιδεία, υγεία ακόμη και το να πας σε μια δημόσια υπηρεσία είναι μπελάς.. Εξω το κράτος είναι περισσότερο φιλικό προς τον πολίτη..

κρίνεις και αποφασίζεις..

και φυσικά μιλάω για τέτοιες ειδικότητες και ανθρώπους με εμπειρία...

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
21
Πόντοι
66
είπα εγώ ότι είναι ρόδινα στην Ελλάδα... ??? αλλά μην δημιουργούμε και εντυπώσεις ότι όσοι πάνε έξω βρίσκουν τα πάντα στρωμένα με μεταξωτά σκουτιά...

μιζέρια έχεις εδώ και πολύ πιθανόν μιζέρια θα έχεις και κεί.. διαφορές

- Στην Ελλάδα είσαι στον τόπο σου, έχεις κοινωνικό περίγυρο που στο μέτρο που μπορεί και όσο μπορεί θα σε στηρίξει .. έξω είσαι μόνος σου σε ένα περιβάλλον γενικά εχθρικό (όχι μόνο για τους ξένους)

- Στην Ελλάδα ζείς σε ένα κρατος μπουρδέλλο και εχθρικό προς τον πολίτη και έχεις να νοιαστείς για τα πάντα παιδεία, υγεία ακόμη και το να πας σε μια δημόσια υπηρεσία είναι μπελάς.. Εξω το κράτος είναι περισσότερο φιλικό προς τον πολίτη..

κρίνεις και αποφασίζεις..

και φυσικά μιλάω για τέτοιες ειδικότητες και ανθρώπους με εμπειρία...
κοιταξε να δεις (προσωπικη μου εκτιμηση) ειναι οτι στην Ευρωπη αν μεταναστευσεις απλα θα ζησεις καλυτερα απο Ελλαδα! Φραγκα δεν θα κανεις! Μονο αν εχεις κανα τσιου CV με τσιου μεταπτυχιακα και παει λεγοντας!
Οσο για Αυστραλια-Αμερικη, φραγκα μπορει να κανεις αλλα και με το αναλογο ΤΙΜΗΜΑ!!
Οσο για τα <εδω> περι θαλασσας,ηλιου,συγγενεις,φιλοι.....ΟΚ ΟΛΛΑ ΚΑΛΑ , ολλα χρυσα..αλλα αν δεν μπορεις να εχεις πλεον τα προς το ζειν ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!?? οεο?
οταν πλεον ακους οτι υπαρχει κοσμος που τρωει 10 μερες μακαρονια σκετα,ρυζι,κριθαρακι,ζουν με επιδοματα 400 Ε 2-3 ατομα.....γαματα!!
τεσπα...αυτοι ειναι και <εγκλωβισμενοι> οικονομικα διοτι για να πεις να την <κανεις> θες και ενα Χ ποσο!!

bestman69

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2009
Like
10
Πόντοι
16
Ο ανειδίκευτος μετανάστης δεν είναι ποτέ "ευπρόσδεκτος". Τέλος.

bestathens1972

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Λοιπόν επειδή δεν το έχει αναφέρει κανείς μέχρι τώρα, και αφού είμαστε σε διαδικασία "brain storming" για ρίξτε μια ματιά και προς Ασία μεριά... :hmm:
Απαραίτητη προυπόθεση γιατί οι Ασιάτες είναι πολύ σχολαστικοί σε αυτό η ύπαρξη κάποιου πτυχίου και η πάρα πολύ καλή γνώση Αγγλικών! Αν δε κάποιος τα κουτσοκαταφέρνει και με τη γλώσσα της χώρας που σκέφτεται να πάει ακόμα καλύτερα. Φυσικά το πολιτισμικό σοκ είναι τεράστιο και ό,τι ξέρατε μέχρι τώρα από Δυτικό πολιτισμό πρέπει να το ξεχάσετε αν προγραμματίζετε εγκατάσταση και όχι τουρισμό! ;)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom