alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.294
- Πόντοι
- 8.006
Κρυμμενος? Πότε? Τα ποσταρισματα μου είναι διαθέσιμα στον καθενα...Υπουλος και κρυμμένος στα υπόγεια ο Αλέκος περίμενε τη κατάλληλη στιγμή...
Κρυμμενος? Πότε? Τα ποσταρισματα μου είναι διαθέσιμα στον καθενα...Υπουλος και κρυμμένος στα υπόγεια ο Αλέκος περίμενε τη κατάλληλη στιγμή...
Μεχρι εκει εχει φτασει η χαρη σας???
Χιτλερ χωρις τη γενοκτονια αμαχων.
Δηλαδη, λιγο πιο fair-play ψυχο-μεγαλομανης κατακτητης.
Δυο ελαφρυντικα:
1) Εξαφανισε μια αυτοκρατορια βαρβαρων, εκπροσωπωντας το δυτικο πολιτισμο
2) Ηταν ιδιοφυια (αρα, καταλληλοτερος για πλανηταρχης απο τους Δαρειους)
Μεγας Αλέξανδρος με Χιτλερ? Καμια σχεση. Ο ενας στρατιωτικη ιδιοφυια, ο αλλος στρατιωτικα απο τους πιο βλακες που εχει εμφανισει η ιστορια.
Ο Χιτλερ κινουμενος απο την ιδεολογια της φυλετικης διακρισης, κατι εντελως ξενο και αδιανοητο για τον Μεγα Αλεξανδρος που ηρθε και σε αντιπαραθεση με τους δικους του για το θεμα αυτο.
Και επισης ο Μεγας Αλεξανδρος νικητης και θριαμβευτης του πολεμου, ενω ο Χιτλερ αυτοκτονησε ηττημενος επειτα απο στρατιωτικη συντριβη
ΔΕ θυμάμαι σε ποιο βιβλίο το είχα διαβασειΈτσι είναι...Καμία σχέση, η πούτσα με τη βούρτσα...Εδω η μητέρα του Δαρείου θρηνούσε τον θάνατο του Αλέξανδρου σαν να ήταν δικό της παιδί και πεθανε απο τη θλίψη της...Η μητέρα του κατακτημένου γιού της! Και επίσης ο Αλέξανδρος παντρέυτηκε και την κόρη του Δαρείου...
υστερα μη ρωτατε γιατι οι ελληνες παρατανε τους καραμανλο-παπανδρεο-μητσοτακιδες και πηγαινουν στην χρυση αυγη
Μεγας Αλέξανδρος με Χιτλερ? Καμια σχεση. Ο ενας στρατιωτικη ιδιοφυια, ο αλλος στρατιωτικα απο τους πιο βλακες που εχει εμφανισει η ιστορια.
Ο Χιτλερ κινουμενος απο την ιδεολογια της φυλετικης διακρισης, κατι εντελως ξενο και αδιανοητο για τον Μεγα Αλεξανδρος που ηρθε και σε αντιπαραθεση με τους δικους του για το θεμα αυτο.
Και επισης ο Μεγας Αλεξανδρος νικητης και θριαμβευτης του πολεμου, ενω ο Χιτλερ αυτοκτονησε ηττημενος επειτα απο στρατιωτικη συντριβη
Εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε καν πλησιάζω στο κουλτουριάρης αλλά θεωρώ ότι όπως και όλοι οι άλλοι ο Μέγας Αλέξανδρος,εκτός από τα τεράστια κατορθώματα του,στην ουσία του πράγματος ήταν ένας κατακτητής που έσφαξε και σκότωσε τόσο πολύ κόσμο.Αυτός σκότωνε με ''ήθος''?.Αν το δούμε έτσι τότε πρέπει να λάβουμε και υπόψιν μας ότι τα πειράματα που έκανε ο hitler πάνω στον αθώο πληθυσμό,έθεσαν τις βάσεις και έδωσαν πάρα πολλές γνώσεις στην ιατρική του σήμερα.Έτσι μου έχουν πει άτομα που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο τέλος πάντων.Να πούμε και τον hitler ανθρωπιστή? Το ότι ο μέγας Αλέξανδρος ήταν αναμφισβήτητα πολλά κλικ πάνω από άλλους είναι δεδομένο.Το ότι μετέδωσε πράγματα και έκανε μεγάλο καλό στην τότε Ελλάδα επίσης.Αλλά δεν παύει να είναι ένας κατακτητής που στο πέρασμα του σκότωσε και αθώο πληθυσμό.Διορθώστε με αν κάνω λάθος.ο μεγας Αλεξανδρος
1)ελευθερωσε κυπρο-μικρα ασια οριστικα απο περσες=ηταν ελευθερωτης
2)εξαφανισε την αυτοκρατορια των περσων που για 200 χρονια εκανε επιθεσεις στην ελλαδα=ηταν πατριωτης και στρατηγαρα
3)ελευθερωνε τους ξενους απο τον ηττημενο στρατο των περσων, αντι να τους πουλαει δουλους=ηταν ανθρωπιστης
4)κουβαλουσε 2-3 χιλιαδες πορνες απο την ελλαδα για να μην βιαζουν οι στρατιωτες τους ντοπιες=ηταν διπλωματης και ανθρωπιστης
5)παντρευτηκε ξενες και προετρεψε τον στρατο του να κανει το ιδιο και μαλιστα με περσιδες που για αιωνες ηταν εχθροι (φανταστειτε να παντρευεται μαζικα το ελληνικο στρατευμα τουρκαλες)=ηταν αντιρατσιστης και διεθνιστης
αιγυπτιοι, ινδοι και αλλοι ανατολιτες τον εξυμνουν ενω κατακτηθηκαν απο αυτον, σε αντιθεση με κατι τζεγκις χαν, τουρκους και βρεττανους
...και εχεις κατι ελληνες ντεμεκ αριστερους κουλτουριαριδες να τον λασπολογουν
με την ιδια λογικη που αμερικανικος και σοβιετικος στρατος μπηκαν στην ναζιστικη Γερμανια και ως κατακτητες σκοτωσαν και αθωο πληθυσμο (δες βομβαρδισμο δρεσδης ή ακομη και βερνης κατα λαθος) :S :S αλιμονο αν θυμομαστε την Ανταντ στον β παγκοσμιο πολεμο ως κατακτητες και φονιαδες αθωων (οχι οτι δεν ηταν αλλα για τα δεδομενα του β παγκ.πολεμου ελευθερωτες τους λες και δημοκρατες σε σχεση με τους ναζι και τους φασιστες)Εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε καν πλησιάζω στο κουλτουριάρης αλλά θεωρώ ότι όπως και όλοι οι άλλοι ο Μέγας Αλέξανδρος,εκτός από τα τεράστια κατορθώματα του,στην ουσία του πράγματος ήταν ένας κατακτητής που έσφαξε και σκότωσε τόσο πολύ κόσμο.Αυτός σκότωνε με ''ήθος''?.Αν το δούμε έτσι τότε πρέπει να λάβουμε και υπόψιν μας ότι τα πειράματα που έκανε ο hitler πάνω στον αθώο πληθυσμό,έθεσαν τις βάσεις και έδωσαν πάρα πολλές γνώσεις στην ιατρική του σήμερα.Έτσι μου έχουν πει άτομα που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο τέλος πάντων.Να πούμε και τον hitler ανθρωπιστή? Το ότι ο μέγας Αλέξανδρος ήταν αναμφισβήτητα πολλά κλικ πάνω από άλλους είναι δεδομένο.Το ότι μετέδωσε πράγματα και έκανε μεγάλο καλό στην τότε Ελλάδα επίσης.Αλλά δεν παύει να είναι ένας κατακτητής που στο πέρασμα του σκότωσε και αθώο πληθυσμό.Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Φυσικά.Και ο Αλέξανδρος με τα δεδομένα του τότε,τα οποία όριζαν τον πόλεμο σαν κάτι απόλυτα αναγκαίο,καλά έκανε και κατέκτησε ότι κατέκτησε.Σήμερα όμως έχουν περάσει τα χρόνια και έχουμε δει τον κόσμο με άλλα μάτια.Εμείς λοιπόν οι πιο ώριμοι και ανεπτυγμένοι άνθρωποι,έχοντας δει και κατανοήσει ότι ο πόλεμος είναι έγκλημα θα περίμενε κανείς να έχουμε την κρίση και την λογική να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.Ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ έσφαξε και σκότωσε χιλιάδες κόσμο σε ποιος ξέρει τι απομονομένα χωριά που δεν του έφταιγαν σε τίποτα.Ο πόλεμος είναι κάτι το αισχρό όπως και να το ντύσεις.με την ιδια λογικη που αμερικανικος και σοβιετικος στρατος μπηκαν στην ναζιστικη Γερμανια και ως κατακτητες σκοτωσαν και αθωο πληθυσμο (δες βομβαρδισμο δρεσδης ή ακομη και βερνης κατα λαθος) :S :S αλιμονο αν θυμομαστε την Ανταντ στον β παγκοσμιο πολεμο ως κατακτητες και φονιαδες αθωων (οχι οτι δεν ηταν αλλα για τα δεδομενα του β παγκ.πολεμου ελευθερωτες τους λες και δημοκρατες σε σχεση με τους ναζι και τους φασιστες)
Εγώ δεν είμαι ούτε αριστερός ούτε καν πλησιάζω στο κουλτουριάρης αλλά θεωρώ ότι όπως και όλοι οι άλλοι ο Μέγας Αλέξανδρος,εκτός από τα τεράστια κατορθώματα του,στην ουσία του πράγματος ήταν ένας κατακτητής που έσφαξε και σκότωσε τόσο πολύ κόσμο.Αυτός σκότωνε με ''ήθος''?.Αν το δούμε έτσι τότε πρέπει να λάβουμε και υπόψιν μας ότι τα πειράματα που έκανε ο hitler πάνω στον αθώο πληθυσμό,έθεσαν τις βάσεις και έδωσαν πάρα πολλές γνώσεις στην ιατρική του σήμερα.Έτσι μου έχουν πει άτομα που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο τέλος πάντων.Να πούμε και τον hitler ανθρωπιστή? Το ότι ο μέγας Αλέξανδρος ήταν αναμφισβήτητα πολλά κλικ πάνω από άλλους είναι δεδομένο.Το ότι μετέδωσε πράγματα και έκανε μεγάλο καλό στην τότε Ελλάδα επίσης.Αλλά δεν παύει να είναι ένας κατακτητής που στο πέρασμα του σκότωσε και αθώο πληθυσμό.Διορθώστε με αν κάνω λάθος.
Το διευκρίνησα τι εννοώ στο τελευταίο μου ποστ.Εμείς που τον κρίνουμε σήμερα δεν ζούμε στο τότε.Ζούμε στο 2014.Στην τελική ο άνθρωπος εξτρατεία έκανε,όχι φιλανθρωπικό έργο.Φιλος κανεις λαθος...Βασικα ολοι οσοι το λενε αυτο κανουν γιατι κρινουν τον αλεξανδρο με την ηθικη του 2014
Το να καις χωρια να σκοτωνεις αμαχους η να τους πουλας σαν σκλαβους ηταν το μαστ 2300 χρονια πριν και παρεμεινε ετσι για πανω απο 1500 χρονια μετα. Ολοι οι μεγαλοι της ιστοριας ισοπεδωσαν πολεις και εσφαξαν αμαχους και πριν τον Αλεξανδρο αλλα και μετα. Ηταν διαφορετικο τοτε αυτο που λεμε και σημερα σαν "δικαιο του πολεμου" και ας μην ξεχναμε οτι η ηθικη προσδιοριζεται απο τις εκαστοτε κοινωνικες συνθηκες. Οι πρωτες συμφωνιες για τους αιχμαλωτους πολεμου εγιναν μολις το 1864
[URL unfurl="true"]http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%B7_%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%93%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%B7%CF%82[/url]
Πριν απο αυτο στα δυο χιλ χρονια απο τον αλεξανδρο μεχρι τοτε, αυτος που εχανε τον πολεμο ηταν ιδιοκτησια του νικητη
Περαν αυτων ομως, επειδη τυχαινει και εχω διαβασει το "Αλεξανδρου Αναβασις" του Αρριανου δεν προσεξα φρικιαστικες σφαγες που να δικαιολογουν τοσο μενος. Η αισθηση που εχω ειναι οτι ο Αλεξ στην πορεια του στην ινδια πολεμησε με τιμη και ηθος. Οι πολεις που ισοπεδωσε ηταν 2-3 με σκοπο να του παραδοθουν οι υπολοιπες χωρις μαχη οπως και εγινε.
με την ιδια λογικη που αμερικανικος και σοβιετικος στρατος μπηκαν στην ναζιστικη Γερμανια και ως κατακτητες σκοτωσαν και αθωο πληθυσμο (δες βομβαρδισμο δρεσδης ή ακομη και βερνης κατα λαθος) :S :S αλιμονο αν θυμομαστε την Ανταντ στον β παγκοσμιο πολεμο ως κατακτητες και φονιαδες αθωων (οχι οτι δεν ηταν αλλα για τα δεδομενα του β παγκ.πολεμου ελευθερωτες τους λες και δημοκρατες σε σχεση με τους ναζι και τους φασιστες)