Heartbreaker83
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Μαΐ 2011
- Like
- 14
- Πόντοι
- 16
αυτό λέω αλλά οι δυνατότητες πρέπει να υπάρχουν για να γίνουν ικανότητες
Με θαμπωνεις με την απυθμενη σοφια σου
αυτό λέω αλλά οι δυνατότητες πρέπει να υπάρχουν για να γίνουν ικανότητες
αντεδρασε, συγκεκριμενα πολεμησε τα ταγματα των σλαβοφωνων που μαχονταν στις γραμμες του δημοκρατικου στρατου.
αργοτερα τι εκανε ειναι το θεμα που εκτιζε φιλιες με τιτο ενω δεν επρεπε να αναγνωριστει ομοσπονδη δημοκρατια της γιουγκοσλαβιας με τα σκοπια να καπηλευονται το ονομα εκει μεσα.
σε πολλα σημεια, γουγλαρε τεμπελη.Τι ισως?
Εσυ που τα διαβασες?
σε πολλα σημεια, γουγλαρε τεμπελη.
ο παπάς που σου τον πουλαει για γιο θεο περιμενεις να στο πει?
ψαξε τι γραψανε αρχαιοι ιστορικοι για αυτον: ιησους γιος του Πανθηρα ή πανδηρα
ετσι αναφερεται απο κελσο, ταλμουδ κλπ οσοι δεν ειναι χριστιανοι αυτην αποψη δεχονται, νοθος γιος (παιδια του θεου τα ονομαζαν τοτε) που μεγαλωσε στην οικογενεια του Ιωσηφ
κολλάει με τη θρησκείατο ταλμουδ το ιερο βιβλιο των εβραιων που κολλαει με παπά και με χρυσαυγίτη ????
η Μαρια ακα Παναγια παρανοιαζονταν για τους Ελληνες,
Ελληνας λεγεωναριος του ρωμαϊκου στρατου ηταν ο εραστης της και πατερας του Ιησου,
ονοματι Πανθηρας (ή και Πανδηρας) εκ μικρας ασιας
αυτη ειναι καταγεγραμενη αποψη της ιστορικης επιστημης και ολων των θρησκειων (εβραϊκης, ισλαμικης κλπ) πλην φυσικα των χριστιανων που των πιστευουν γιο θεου
α μαλιστα, να εβαζες εναν ραβινο.κολλάει με τη θρησκεία
αθτόν μόνο είχα πρόχειρο με παπαδαριόα μαλιστα, να εβαζες εναν ραβινο.
και ο χρυσαυγιτης που κολλαει με την αποψη εβραιων, ισλαμιστων και ιστορικων?
εγω εχω ακουσει και δεχομαι τις αποψεις του κελσου που βασιζεται και στο ταλμουδ κατα βαση. δεν ειχαν λογο να αναφερουν ξανα και ξανα ιησους γιος πανθηρα, αν ηταν γιος ιωσηφ ή φανταστικο προσωπο.Αυτός είναι ένας μύθος, που τον έφτιαξε ο Κέλσος για να χαβαλεδιάσει μάλλον. Ο Ιησούς δεν υπήρξε ποτέ, είναι κατασκεύασμα μεταγενέστερο. Την εποχή εκείνη εμφανίστηκαν στη Γαλιλαία καμιά 30ριά ψευδοπροφήτες, ουσιαστικά ψυχασθενείς, που δίδασκαν ότι αν γίνει επανάσταση θα στείλει ο θεός τα αγγελικά τάγματα και θα σκοτώσει τους Ρωμαίους, όλοι πέθαναν πάνω στο σταυρό. Ένα απ’ αυτούς λεγόταν Πανδέιρα, αυτό είναι εβραϊκό όνομα. Το Πάνθηρας ήταν συνηθισμένο Ρωμαϊκό όνομα.
Για όποιον ενδιαφέρεται, υπάρχει εργασία του Ραβίνου Hayyim Ben yehoshua, υπάρχει η μετάφρασή της υπό του Δρος Ιωάννου Νεοκλέους Φιλάδελφου Μ. Ρούσσου, εκεί εξηγεί για ποιο λόγο δεν υπήρξε ποτέ τέτοιο άτομο στη Γαλιλαία, σύμφωνα με τα Εβραϊκά Αρχεία. Εκεί θα δεις ότι το όνομα Μαγδαληνή σημαίνει στα Εβραϊκά κομμώτρια γυναικών και το Βαραββάς Υιός του πατρός. Ότι δεν υπήρχε πόλη Ναζαρέτ, κι ότι οι Χριστιανοί είναι μετεξέλιξη της Εβραϊκής αίρεσης των Νοτζρίμ, αυτά συμβαίνουν όταν δεν ξέρεις καλά κάποια γλώσσα και προσπαθείς να κάνεις πλαστογραφίες.
εγω εχω ακουσει και δεχομαι τις αποψεις του κελσου που βασιζεται και στο ταλμουδ κατα βαση. δεν ειχαν λογο να αναφερουν ξανα και ξανα ιησους γιος πανθηρα, αν ηταν γιος ιωσηφ ή φανταστικο προσωπο.
κατα τα αλλα ισχυει οτι γραφεις για γλωσσα, πχ αριμαθιας ειναι στα εβραϊκα αυτος που μαζευει τον νεκρο και δεν υπηρχε χωριο αρειμαθια καταγραμενο σε ρωμαϊκους καταλογους της εποχης
Ειχα ηδη αρχισει, γιατι πραγματι δεν το ειχα ξανακουσεισε πολλα σημεια, γουγλαρε τεμπελη.
ο παπάς που σου τον πουλαει για γιο θεου περιμενεις να στο πει?
ψαξε τι γραψανε αρχαιοι ιστορικοι για αυτον: ιησους γιος του Πανθηρα ή Πανδηρα
ετσι αναφερεται απο κελσο, ταλμουδ κλπ οσοι δεν ειναι χριστιανοι αυτην την αποψη δεχονται, νοθος γιος (παιδια του θεου τα ονομαζαν τοτε) που μεγαλωσε στην οικογενεια του Ιωσηφ
καλα ο καθενας πιστευει οποια ιστορια του αρεσει, εγω αυτα του κελσου και των ταλμουδ τα βρισκω πιο αξιοπιστα απο το χριστιανικο ευαγγελιο σε οτι αφορα τον Ιησου, εαν ηταν ιστορικο προσωπο που αμφισβητει ο μποκολος,.Ειχα ηδη αρχισει, γιατι πραγματι δεν το ειχα ξανακουσει
Αυτη η εκδοχη αναφερεται λοιπον σε δυο πηγες 1 Κελσος στο εργο "αληθης λογος"
Και 2 στο Ταλμουδ την προφορικη παραδοση των Εβραιων. Ο κελσος οπως θα ξερεις ηταν φανατικος πολεμιος του χριστιανισμου, ενω το ιδιο ηταν και οι εβραιοι. Αυτο συν το γεγονος ο κελσος εγραψε γυρω στο 200μχ ενω το ταλμουδ ολοκληρωθηκε στο 400μχ με κανει να αμφισβητω εντονα αυτη την ιστορια.
Κανεις δεν δεχεται επισης αυτη την εκδοχη, κανεις λαθος. Ο κελσος ηταν φιλοσοφος και το ταλμουδ τα λεει αυτα μαζι με αλλα του στυλ "οδηγιες για αναμαρτητο σεξ με 3χρονα" που εχουν ξεχαστει απο την εβραικη θρησκεια εδω και αιωνες
καλα ο καθενας πιστευει οποια ιστορια του αρεσει, εγω αυτα του κελσου και των ταλμουδ τα βρισκω πιο αξιοπιστα απο το χριστιανικο ευαγγελιο σε οτι αφορα τον Ιησου, εαν ηταν ιστορικο προσωπο που αμφισβητει ο μποκολος,.
εγω πιστευω οτι υπηρξε και τον θεοποιησαν, πολλοι τετοιοι πολιτικοθρησκευτικοι ηγετες-δασκαλοι εβγαιναν εκεινη την εποχη και σε εκεινη την περιοχη
σε πειραξε η σιγουρια στην πιο πιθανη θεωρια για τον ιησου?Μπορει...Αλλο αυτο ομως και αλλο να λες με τοση σιγουρια οτι η μαμα του εκαν τρελιτσες με ρωμαιους μονομαχους. Λες μαλιστα μετα (και συμφωνω) οτι δεν ειναι καν ιστορικα εξακριβωμενο πως υπηρχε. Αλλα ακομα και να υπηρξε, ηταν σιγουρα μπασταρδος
εγω εχω ακουσει και δεχομαι τις αποψεις του κελσου που βασιζεται και στο ταλμουδ κατα βαση. δεν ειχαν λογο να αναφερουν ξανα και ξανα ιησους γιος πανθηρα, αν ηταν γιος ιωσηφ ή φανταστικο προσωπο.
κατα τα αλλα ισχυει οτι γραφεις για γλωσσα, πχ αριμαθιας ειναι στα εβραϊκα αυτος που μαζευει τον νεκρο και δεν υπηρχε χωριο αρειμαθια καταγραμενο σε ρωμαϊκους καταλογους της εποχης
Τύπε δέν θά είχε θέμα μαζί μου ό κοντός, ότι ήταν συνετός σχετικά στρατηλάτης λόγω ορθής πολιτιστικής παιδείας υποστήριξα. Παίζει νά μού παραχωρούσε καί καμιά νάρα Περσίδα γιά λαδομασάζ.
μαζί με τον ΗφεστίωναΝαι, αλλά θα σε πέρναγε από casting, ο ίδιος ο Μέγας ... ;)
Μάλλον δεν ήμουν σαφής. Υπήρχαν διάφορα άτομα, κομμάτια των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευαστεί ο υποτιθέμενος Χριστός. Ένας Ιησούς που είχε μάθει μαγεία (δηλ. τεχνικές εξαπάτησης, ταχυδακτυλουργίες, ναρκωτικά και δηλητήρια) στην Αίγυπτο, εκεί οφείλετε το μύθευμα ότι πήγε στην Αίγυπτο για να γλυτώσει από τον Ηρώδη. Ένας από τους πιο κακόφημους Νοτζρίμ ήταν και ο Γιέισου Μπεν Πανδέιρα. Αυτός πρέπει να είναι ο αρχικός χαρακτήρας του μύθου. Απωθήθηκε από ένα σεβάσμιο Ραβίνο, υπήρχαν κατηγορίες εναντίον του, λιθοβολήθηκε και το σώμα του κρεμάστηκε την παραμονή του Πάσχα. Πριν από αυτό, διαπομπεύτηκε για 40 μέρες με ένα κήρυκα που ενημέρωνε ότι θα λιθοβοληθεί και προσκαλούσε όποιον ήθελε να τον υπερασπίσει, αλλά κανένας δεν προσήλθε. Αυτά τα στοιχεία που σου αναφέρω τα πήρα από τον Εβραίο Ραβίνο, ο οποίος έχει την άποψη ότι ο Κέλσος απαντάει με μυθολογικά στοιχεία στην μυθολογία του Ιησού, και το όνομα Πάνθηρας είναι προσπάθεια ανασύνταξης του ονόματος Πανδέιρα. Α και κάτι άλλο. Ο Άννας δεν ήταν ποτέ Αρχιερέας ταυτόχρονα με τον Καϊάφα, για το λόγο που δεν υπάρχουν 2 πάπες ή δυο Πατριάρχες μαζί. Ο Άννας εκδιώχθηκε από το αξίωμα του Αρχιερέα το +15 μ.Χ. μετά από υπηρεσία 9 ετών σ’ αυτή τη θέση. Ο Καϊάφας έγινε Αρχιερέας το +18 μ.Χ., 3 χρόνια μετά τον Άννα και κράτησε αυτό το αξίωμα για 18 έτη. Δεν θέλω να πλατειάσω, όποιος θέλει μπορεί να τα διαβάσει. Στους περισσότερους ανθρώπους όμως αρέσουν τα όμορφα, γλυκά, ψεματάκια.